Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sabah namazı sorunu. (1 Kullanıcı)

Serhan_01

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

arkadaşlar sisteden dolayı Allah razı olsun. davamını versin inş.

namazla ilgili bi sorunum var. yardımcı olabilir misiniz?

namaza yeni başladım ve uykum ağır olduğunda sabah namazına bir türlü kalkamıyorum. saat kuruyorum yine olmuyor. yok mu bunun bi yöntemi. namazı geçirmek ve günah kazanmak istemiyorum. sabah namazını kalkmak için ne yapabilirim?

bu konuda bi öneriniz var mı?

Selamun Aleykum.

Kaan Erdem

Yönetici
RE: Sabah namazı sorunu.

A.S.ÖNCELİKLE ÜYELİĞİN HAYIRLI OLSUN...VE NAMAZA BAŞLAMANIZDA ÇOK GÜZEL ALLAH CC DAİM EYLESİN...

TAMAMİYLE İÇTEN BİR ŞEYLER SÖYLEMEK İSTİYORUM....YENİ BAŞLADIĞINIZDAN HALA NEFSİNİZ UĞRAŞIYOR SAATTE KURSANIZ BAŞKA BİR ŞEYDE YAPSANIZ FAYDASIZ...SADECE ALLAH CC İÇİN UYKUNU TATLI ANINDA TERKETMENİN ÖNEMİNİN BİLİNCİNDE OLUP HUZURUNA ÇIKMAK İÇİN SEVİNÇLİ OLURSANIZ PEYGAMBER EFENDİMİZ' (S.A.V) TABİ OLAN BİR ÜMMET OLDUĞUNUZUN İÇTEN VE SAMİMİ OLARAK FARKINDA OLURSANIZ KALKMAMANIZ İÇİN HİÇ BİR ENGEL OLAMAZ.....ASLINDA ÇOK GENİŞ VE KAPSAMLI BİR KONUDUR......BEN KENDİMCE KISA VE ÖZ BUNU DEMEK İSTEDİM.....

SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OL............

Serhan_01 yazdı:
Selamun Aleykum

arkadaşlar sisteden dolayı Allah razı olsun. davamını versin inş.

namazla ilgili bi sorunum var. yardımcı olabilir misiniz?

namaza yeni başladım ve uykum ağır olduğunda sabah namazına bir türlü kalkamıyorum. saat kuruyorum yine olmuyor. yok mu bunun bi yöntemi. namazı geçirmek ve günah kazanmak istemiyorum. sabah namazını kalkmak için ne yapabilirim?

bu konuda bi öneriniz var mı?

Selamun Aleykum.

umuts

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim öncelikle gece yatmadan gece ALLAHA yalvar sabah erken kalkmak için ve sabahda sabah namazının saatinden yarım saat önce kalkıp iki rekat namaz kılmak sabah namazı beklemek çok faziletlidir saatini tam sabah namazının zamanınna degil mesela bir saat erken kurup sabah namazına kadar ibadetle meşgul olup ALLAHA yalvarırsan çok daha iyi olur ben öyle yapıyorum. ALLAHIM GÜNAHLARIMIZI AFFETSİN AMİNN

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı

A.S. KARDEŞİM.SABAH NAMAZINA KALKMAK İÇİN GECE YATMADAN ÖNCE 3 KERE KEVSER(İNNA A'TAYNAA) SÜRESİNİ OKU VE SABAH NAMAZINA KALKMAK İÇİN NİYET ET.Bİ DENE KALKARSIN İNŞAALLAH.SELAMETLE...B)

Serhan_01

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar Allah razı olsun.

bi defa bunun önem vermekle alakası olduğunun farkındayım. yani bir şeye ne kadar önem verirsek o kadar dikkat ederiz. ama dediğim gibi ben yeni başladım ve henüz bir şeyler oturma aşamasında. bazan geçte yatmış olsam saat çalmadan kalktığım oluyor, ama bazan yatmadan önce kendimi ne kadar motive edersem edim yok olmuyor.

bunun zamanla olacağının da farkındayım. yani dinime verdiğim önem arttıkça, öğrendiklerimi uyguladıkça dikkatim ve bilincim artıcak o zamanda saate bile gerek kalmicak.

sabah namazıyla diğer namazları ayırmak istemiyorum ama otururken veya çalışırken namaz vakti diye kalkmak başka, uykunun en tatlı anında Allah için kalkıp soğuk suyla abdest almanın tadı daha başka geliyo bana. yani asıl fedakarlık, kendini ispatlamak burda gibi.

kısaca şu an baya bi düşündürüyor beni bu durum.

girljedi

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamvedinler.azbuz.com
Ben de ilk başlarda sabah namazına kalkmakta zorlanmıştım kardeş, zamanla bedeninde alışır, nefsinde ped eder ama dikkat arada nefsin atağa geçiyor ben arada yeniliyorum :D yalnız bazen nasıl oluyor anlamıyorum hadi çaldığını duyduğumda yenik düşüp kapattığım ender anlar oluyor ama bu yaptığımı hatırlıyorum ama bazen onu da hatırlamıyorum hatta erken yatsam bile böyle birşey oluyor benim uykum aslında öyle ağır bir uykuda değil hani babamın tilki uykusudur aynen onda bile oluyor hem de işin cins tarafı ikimize aynı anda oluyor ikimizde hatırlamıyoruz bir açıyorum gözümü sabah anam diyorum nasıl duymadım etmedim diyorum telefon sesini yani normalde kesin duyarım duyduğumuda hatırlarım.

bu arada yatmadan önce dua etmek bu konuda evet çok daha iyi :)

Selçuk_lu

Kayıtlı Kullanıcı
Ezan sesi ile uyanabilmeniz için erken yatmanız şart..

Alıştıktan sonra kaçta yatarsanız yatın, ezan sesi ile yine uyanacaksınız..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt