Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SA, AS, AEO, ARO, KİB gibi ifadeleri sevmiyorum... (1 Kullanıcı)

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Mü'minler aralarında en güzel şekilde selamlaşmakla mükelleftir...
Mesajlarımızda aceleyle ya da kolayımıza geldiğinden bu prensibi zaman zaman ihlal etmekteyiz...

Selamun Aleyküm yerine SA, Aleyküm selam yerine AS, Allah razı olsun yerine ARO, Allah'a emanet ol yerine AEO ve kendine iyi bak diyeceğimize kısaca KİB yazıp geçiştiriyoruz bazen...

Kardeşlerimize hitap ederken, onlara dua ederken, içimizden gelen en güzel tarzda selamlama ve hitap ifadeleri kullanmak eminim ki kardeşlik bağlarımızı çok daha üst seviyelere taşıyacaktır...

Gelin bu tarz ifadelerden vaz geçelim, selamı ve hitabı daha güzel nasıl ifade edebiliriz onu düşünelim...

Nezaketimizden ve zerafetimizden taviz vermeden, muhatabımız olan kardeşimize ne kadar değer verdiğimizi ona da hissettirerek muhabbetlerimizi ifade edelim,...

Ne dersiniz?.. Bence hemen şimdi başlayalım, olmaz mı?..

Allah'a emanet olun...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
vealeykumselam hocam.
emeğinize sağlık. çok önemli bir noktaya değinmişsiniz. benim de çok fazla rahatsızlık duyduğum bir mesele kısaltmalar.
İNŞALLAH dikkat edecektir kardeşlerim.

sevgi ve selamla kalınız.
Cenab-ı Hakk'a emanetsiniz...:H

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam değerli abimiz,

Bu kısaltmalar benimde dikkatimi çekiyor ve rahatsız oluyordum.
Değerli kelimeleri kısaltarak kullanan değerli kardeşlerimizin, sizin bu hassasiyetle değindiğiniz konunuzu görüp anlayıp/dillerine-parmaklarına aksettirebilmeleri dileği ile teşekkürlerimi sunarım.

Allah c.c. razı olsun,
Allah'a emanet olun,
Selametle..

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
vealeykumselam hocam.
emeğinize sağlık. çok önemli bir noktaya değinmişsiniz. benim de çok fazla rahatsızlık duyduğum bir mesele kısaltmalar.
İNŞALLAH dikkat edecektir kardeşlerim.

sevgi ve selamla kalınız.
Cenab-ı Hakk'a emanetsiniz...:H

Değerli kelimeleri kısaltarak kullanan değerli kardeşlerimizin, sizin bu hassasiyetle değindiğiniz konunuzu görüp anlayıp/dillerine-parmaklarına aksettirebilmeleri dileği ile teşekkürlerimi sunarım.

Allah c.c. razı olsun,
Allah'a emanet olun,
Selametle..

Selamun Aleyküm,

Hassasiyetinize teşekkür ederim, bu tür ifadeleri kullanan kardeşlerimizin de bir kez daha düşünmesi dileğiyle,

Allah'a emanet olunuz...

YaEyyühennas

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam
Eyvallah dokdor abim
Selametle
Selamun Aleyküm,

Mesajlarımızda aceleyle ya da kolayımıza geldiğinden bu prensibi zaman zaman ihlal etmekteyiz...

Selamun Aleyküm yerine SA, Aleyküm selam yerine AS, Allah razı olsun yerine ARO, Allah'a emanet ol yerine AEO ve kendine iyi bak diyeceğimize kısaca KİB yazıp geçiştiriyoruz bazen...

Kardeşlerimize hitap ederken, onlara dua ederken, içimizden gelen en güzel tarzda selamlama ve hitap ifadeleri kullanmak eminim ki kardeşlik bağlarımızı çok daha üst seviyelere taşıyacaktır...

Gelin bu tarz ifadelerden vaz geçelim, selamı ve hitabı daha güzel nasıl ifade edebiliriz onu düşünelim...

Nezaketimizden ve zerafetimizden taviz vermeden, muhatabımız olan kardeşimize ne kadar değer verdiğimizi ona da hissettirerek muhabbetlerimizi ifade edelim,...

Allah'a emanet olun...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam sinan abi
allah razı olsun
gerekenleri yazmışsın zaten bende katılıyorum...
böyle kısadan geçilmese,
selamlaşmalarımız daha hoş olur sanki;;)
allah a emanet olun...

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum SelamKardeşim,
Allah razı olsun,çok önemli bir konuya değinmişsiniz,iyiki buradayım ve iyiki sizler gibi kardeşlerim var,RABBİM ecrini kat kat versin niş.
Selam ve Dua ile
----------
tipello.net - i am not referring you, i just DO recommend it.

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c. razı olsun,
Allah'a emanet olun,
Selametle..

Yazıdaki ironi yi bulana 10 puan :a43:

tolgabirol

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm

Selamun Aleyküm

Selamun Aleyküm değerli arkadaşlar

bende kısaltma kullanan bir arkadaşınız olarak:a03: sizlerden özür diler bundan sonraki yazılarımda doğru olanını yapmaya çalışacağım ALLAH kısmet ederse

yanlız arkadaşlar benim kafama takılan başka bir soru da bu rumuz meselesi
neden insanlar kendi isim ve soyisimlerini yazmazlar cok merak eder dururum :a01:

selam ve dua ile

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ve Aleykumselam...Hayırlı Cumalar...

Ve Aleykumselam...Hayırlı Cumalar...

Selamun Aleyküm,

Allah'a emanet olun...

Allah CC. razı olsun değerli abimiz...
Kullanmamaya çok özen ve azami dikkat gösterelim inşallah...
Çok da zaman kaybettirmez bize...
O kadar zamanımız var ki boşa harcadığımız...:a03:
Hayatımızda ve yazılarımızda uygulamak duasıyla inşallah...:a12:

Allaha emanet olunuz...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Ve Aleykum Selam
Eyvallah dokdor abim
Selametle

Allah razı olsun...

aleyküm selam sinan abi
allah razı olsun
gerekenleri yazmışsın zaten bende katılıyorum...
böyle kısadan geçilmese,
selamlaşmalarımız daha hoş olur sanki;;)
allah a emanet olun...

Allah hepimizden razı olsun, eğer kardeşlerim biraz daha hassas olabilseler herşey daha güzel olacak eminim ki...

Ve Aleykum SelamKardeşim,
Allah razı olsun,çok önemli bir konuya değinmişsiniz,iyiki buradayım ve iyiki sizler gibi kardeşlerim var,RABBİM ecrini kat kat versin niş.
Selam ve Dua ile

Sitemiz sizler gibi değerli kardeşlerimle böylesine güzel oluyor... İnşaallah hep beraber çok daha güzel günler göreceğiz, Allah'ın lutfu ve izniyle...

Allah'a emanet olunuz...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Yazıdaki ironi yi bulana 10 puan :a43:

Bu ifadenizin gerçekten gerekli olduğuna emin misiniz?
Allah selamet versin kardeşim...

Selamun Aleyküm değerli arkadaşlar

bende kısaltma kullanan bir arkadaşınız olarak:a03: sizlerden özür diler bundan sonraki yazılarımda doğru olanını yapmaya çalışacağım ALLAH kısmet ederse

yanlız arkadaşlar benim kafama takılan başka bir soru da bu rumuz meselesi
neden insanlar kendi isim ve soyisimlerini yazmazlar cok merak eder dururum :a01:

selam ve dua ile

Hassasiyetimize duyduğunuz saygı ve güven dolayısıyla sizden Allah razı olsun, bundan sonraki mesajlarınızda selam ve hitabeti en güzel şekilde yapacağınızdan emin olarak sizi de Allah'a emanet ediyorum...

Ayrıca rumuz meselesine gelince; internet ortamı sanal olarak pek de güvenilir olmadığı için herkes özel bigilerini paylaşmayabilir... Eğer siz bir sakınca görmüyorsanız özel isminizi rumuz olarak kullanabilirsiniz...
Bir başka açıdan da, kendimden örnek vereyim, avatar resmimdeki küçük şehidimizin adı olan Muhammed Cemal Ed-Durra ismini, kardeşlerimize hatırlatmak amacıyla bu ismi kullanmayı uygun buldum...

Allah'a emanet olunuz...

erzsalih

Kayıtlı Kullanıcı
size sonuna kadar katılıyorum daha önce bu konuyla ilgili bir paylaşım yapmıstım tekrar ifade ettiginiz için teşekkur ederim

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
size sonuna kadar katılıyorum daha önce bu konuyla ilgili bir paylaşım yapmıstım tekrar ifade ettiginiz için teşekkur ederim

Selamun Aleyküm,

Bir moderatör olarak daha önce açılmış bir konudan haberdar olamam gerekirdi...
Özür diliyorum, hakkınızı helal edin...

Eğer bu bölümün moderatörü olan arkadaşlarımız tespit edebilirlerse iki konunun birleştirilmesi uygun olur...

Allah'a emanet olunuz...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı

Es Selamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü...

Öncelikle teessüf ederim... (Tabii ki şakacıktan...) :a15:

İkinci olarak da bu tür ifadelerin nasıl çirkin durduğunu göstererek kardeşlerimize yaptığım bu küçük hatırlatmaya destek verdiğiniz için teşekkür ederim...

Allah'a emanet olunuz...

OkanDemir

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

Bu ifadenizin gerçekten gerekli olduğuna emin misiniz?
Allah selamet versin kardeşim...

Hassasiyetimize duyduğunuz saygı ve güven dolayısıyla sizden Allah razı olsun, bundan sonraki mesajlarınızda selam ve hitabeti en güzel şekilde yapacağınızdan emin olarak sizi de Allah'a emanet ediyorum...

Ayrıca rumuz meselesine gelince; internet ortamı sanal olarak pek de güvenilir olmadığı için herkes özel bigilerini paylaşmayabilir... Eğer siz bir sakınca görmüyorsanız özel isminizi rumuz olarak kullanabilirsiniz...
Bir başka açıdan da, kendimden örnek vereyim, avatar resmimdeki küçük şehidimizin adı olan Muhammed Cemal Ed-Durra ismini, kardeşlerimize hatırlatmak amacıyla bu ismi kullanmayı uygun buldum...

Allah'a emanet olunuz...

ALLAH hepimize selamet versin o arkadaşın yazısındaki ironi yi ben farkettim umarım sende farkedersin .

s.a ın kısaltılmasını uygun görmeyip c.c yi kısaltmak bence ironi..

Bunu kasıtlı yapıldığına inanmıyorum sadece dikkatsizlik olsa gerek ..benimkisi sadece dikkat çekmek bunda alınacak gücenecek BİRŞEY YOK :a31:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
aleykum selam abi..
önemli bir konu .. bizde karşılaşıyoruz zaman zaman ..
hatta bazen öyle kısaltmalarla karşılaşıyorum .. ki ..
acaba nedemek iste-me-miş ..
* kib* sözcüyüyle ilk karşılaştıgımda .. böyle olmuştu .. : )
ilginç ama herşeyimiz bir garip olmaya başladı ..

alışık olmadıgımız bize hiç yakışmayan üzerimize bir kaç beden büyük gelen .. hallerde donatıldık...

nerden çıkıyor ,kim çıkarıyor ..
ve işin ilginç tarafı büyük bir hızla yayılıyor ...

sonumuz hayır olsun inşaALLAH ..
Yakında Dumanla iletişim kurmak anlaşılmak ve anlamak adına daha kolay olacak .. gibi görünüyor : )

selam ve dua ile

deniz hışır

Kayıtlı Kullanıcı
evet çok haklısınz. artık bu ifadelerin git gide içi boşalıyor ve bu ifadeler ağıza sakız oluyor. allah a emanet olun. selametle...

cemaldurra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm,

aleykum selam abi..
önemli bir konu .. bizde karşılaşıyoruz zaman zaman ..
hatta bazen öyle kısaltmalarla karşılaşıyorum .. ki ..
acaba nedemek iste-me-miş ..
* kib* sözcüyüyle ilk karşılaştıgımda .. böyle olmuştu .. : )
ilginç ama herşeyimiz bir garip olmaya başladı ..

alışık olmadıgımız bize hiç yakışmayan üzerimize bir kaç beden büyük gelen .. hallerde donatıldık...

nerden çıkıyor ,kim çıkarıyor ..
ve işin ilginç tarafı büyük bir hızla yayılıyor ...

sonumuz hayır olsun inşaALLAH ..
Yakında Dumanla iletişim kurmak anlaşılmak ve anlamak adına daha kolay olacak .. gibi görünüyor : )

selam ve dua ile

Allah razı olsun aminenur kardeşim, bizler de elimizden geldiği kadar aslına sadık kalarak inanç ve itikadımızı korumaya, bizden sonraki nesillere doğru olarak aktarmaya gayret edeceğiz inşaallah...

evet çok haklısınz. artık bu ifadelerin git gide içi boşalıyor ve bu ifadeler ağıza sakız oluyor. allah a emanet olun. selametle...

Allah razı olsun, birileri sürekli olarak bize sorun çıkarıyor, biz de uğraşıyoruz eğrilikleri düzeltmeye... Ama maalesef bir çok asli prensibimize de yeteri kadar zaman ayıramıyoruz bunlarla uğraşmaktan...

Allah'a emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt