Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

s.a.Allah rizasi icin yuvam dagildi duanizi esirgemeyin cok kötüyüm, (1 Kullanıcı)

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Kocam ile ramazan ayinin baslarinda basit bir sebebten dolayi tartisma yasadik o aksam beni terk etti ailesinin yanina gitti. Beni ramazanda gurbettde yüzüstü ortada birakti gitti.
Ailesi hic yardimci olmuyorlar, hic baristirma girisimi yok. Ailesi beni tek tarafli dinlemeden sucluyorlar. Namusuz degilim, hep kavga cikariyormusum. Evet esime is aramasini söylerdim, bir süre sonra benimde sinirlerim bozuldu kapiya haciz memurlari geliyor ikidebir. Onun hicmi hatalari yok deyince, kaynanam ne yapacan onu ozaman hataliysa niye istiyorsun diyor? Duyduklarima inanamiyorum..Rabbim sahit cok canimi yakiyor bu suclamalar. Yuvam yikilmak üzere hayatim bir anda sarsildi. Ne ariyor ne soruyor. Allah sahit cok sikintilar icindeyim. Herseye ragmen yuvamin bozulmasini yinede istemiyorum cünki kocami seviyorum.Allah`in hanimlariniz size benim emanetimdir demesi onu hic etkilemiyor. Ben arayinca cok sinirli ve kirici davraniyor,yalvarmalarima ragmen hic merhamet göstermiyor.Rabbimden sabirlar diliyorum dua ediyorum durumumuzun düzelmesi icin. Aklima 11 yillik evliliyimizde yasadigimiz güzel anlar geliyor.Calismiyordu ben onu terk etmedim, hastalandi ben yine terk etmedim.2 hafta ailesinin yanina tatile gitmisti döndükten 7gün sonra onlarin yanina kacti, sanki bahane ariyordu gitmek icin. Insan 11 yillik esini nasil böyle bir anda unutup arkasinda birakip gidebilir anlamiyorum. Bir sene önce ramazan ayinda aynisi kiz kardesimin basina gelmisti. 3-4 ay öncede esimin agabeyi 20 küsür yillik evlilikten sonra (2 cocuklu) ayrildilar. Neler oluyor anlamiyorum.Bu durumdanmi cesaret aliyor bilmiyorumki..Allah dostlari,Allah c.c.rizasi icin yuvamizin kurtulmasi icin dualarinizi sizden bekliyorum .Rabbimden insallah hepimizin günahlarinin bagislanmasini ve yine tekrar karikoca olarak bir arada yasamamizi nasip etmesini hayirlisiyla diliyorum yalvariyorum.Rabbim ins. hayira cevirsin bu durumu. Allah hepinizden razi olsun kardeslerim. Allaha kimseyi darda birakmasin ins. Allaha emanet olun ins.Mahkemeyede vermis..skinlestirici aldim bir ise yaramiyor artik ne okumaliyim düzelmesi icin? Arayimca dinliyor ve konusuyor, bir müddet sonra kizip kapatiyor. Ümidim kirilacak diye aramaktanda korkuyorum artik. 20günden fazla oldu aramiyali. Sizce kocami aramalimiym? Facesinden silmis beni Ama fark ettim ben aramayi kestikten sonra her 3günde bir dondurmus oldugu hesabini acip tekrar donduruyor. 5 veya yedi dakikaligina giriyor bu olkay 3-4 kere tekrarladi.Azindan kacirdi gönderdiyim mesaji bana anlatti yani okums!Ama neden aramiyor??

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim öncelikle keşkelerin fayda vermeyeceğini söyleyeyim. O nedenle elimizdeki değerlere kaybetmeden önce sahip çıkmalıyız. Yaşadığın büyük bir imtihan. Ancak konunun esasına nazaran sana cevap veremeyeceğim. Çünkü 2 kişi arasındaki olayda tek kişisi dinleyip yorumlamam zor. Eşinizin de sözlerini bilebilseydik cevaplardık güzelce birşeyler. Fakat 11 yıllık evlilikte bunun sarsacak çok daha derin olaylar olduğu düşüncesindeyim. İnsanların kalpleri kırıldımı tamiri çok zordur. Tamir yaptığınız sevgi değilse asla kalp kırıkları yapışmaz tek çaresi sevgidir. Benim nacizane tavsiyem eşini aramalasın. Hemde çokça aramalısın. Anlıyorum bir yanın ayrılıktan korkuyor ; ancak ne olacaksa bunu artık çözmelisiniz. İkinizin perişan olmasına gerek yok. Bir psikoloğa beraber gidin ve tavsiyeler alın. O insanlar bunun için ilim okudular. Nacizane önerim bir destek alın doktorlarımızdan. Bizler her daim dua ederiz. Dua bizim en büyük zırhımız ; ancak söylediğim gibi hep karşıdan beklemek olumsuz sonuçlar çıkarır. Kendimiz çabalamalıyız hatta o denliki sen kocan içinde çabala ilişkiyi ikiniz için çaba göster. Ve son olarak asla eşini ailesi için suçlama. Bir insanın en kötü anı Ailesi ile Ailesi arasında kalmasıdır. Oku iki sevgi arasında bırakma. O iki sevgiyi birleştir ve kocaman bir sevgi oluştur. Ben senin yerinde olsam gider alır gelirdim kocamı. Kocana git sahip çık onu al getir evine. Sana ne derlerse desinler haklısınız , Allah c.c. için ben dersimi aldım sevgimle geldim kocamı almaya de. Koskoca ki dünya onun için yaratılmış Peygamberim s.a.v. sevdalı gülüm yıllarca işkencelerle hep alttan aldı. Allah c.c. için di gerisi onun için yalan dünyaydı. Bizler nasıl varlıklarız ki hiddet olacağız. O nedenle git al gel eşini kardeşim. Allah c.c. yar ve yardımcın olsun. Sevgi dolu bir yuvan olsun. BU imtihan ikinizin kazancı olsun inşallah. Amin.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Selametle kalın.

elytk

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yar ve yardımcınız olsun.

smyrna35

Kayıtlı Kullanıcı
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah..gelecekte yapmadıklarınızdan dolayı pişman olmamak için bence şuan elinizden geleni yapın,birde konuştuğunuzda onu kırmadan sakin sakin konuşursanız belki ortak bir noktada anlaşabilirsiniz.. Allah c.c yardımcınız olsun

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim öncelikle keşkelerin fayda vermeyeceğini söyleyeyim. O nedenle elimizdeki değerlere kaybetmeden önce sahip çıkmalıyız. Yaşadığın büyük bir imtihan. Ancak konunun esasına nazaran sana cevap veremeyeceğim. Çünkü 2 kişi arasındaki olayda tek kişisi dinleyip yorumlamam zor. Eşinizin de sözlerini bilebilseydik cevaplardık güzelce birşeyler. Fakat 11 yıllık evlilikte bunun sarsacak çok daha derin olaylar olduğu düşüncesindeyim. İnsanların kalpleri kırıldımı tamiri çok zordur. Tamir yaptığınız sevgi değilse asla kalp kırıkları yapışmaz tek çaresi sevgidir. Benim nacizane tavsiyem eşini aramalasın. Hemde çokça aramalısın. Anlıyorum bir yanın ayrılıktan korkuyor ; ancak ne olacaksa bunu artık çözmelisiniz. İkinizin perişan olmasına gerek yok. Bir psikoloğa beraber gidin ve tavsiyeler alın. O insanlar bunun için ilim okudular. Nacizane önerim bir destek alın doktorlarımızdan. Bizler her daim dua ederiz. Dua bizim en büyük zırhımız ; ancak söylediğim gibi hep karşıdan beklemek olumsuz sonuçlar çıkarır. Kendimiz çabalamalıyız hatta o denliki sen kocan içinde çabala ilişkiyi ikiniz için çaba göster. Ve son olarak asla eşini ailesi için suçlama. Bir insanın en kötü anı Ailesi ile Ailesi arasında kalmasıdır. Oku iki sevgi arasında bırakma. O iki sevgiyi birleştir ve kocaman bir sevgi oluştur. Ben senin yerinde olsam gider alır gelirdim kocamı. Kocana git sahip çık onu al getir evine. Sana ne derlerse desinler haklısınız , Allah c.c. için ben dersimi aldım sevgimle geldim kocamı almaya de. Koskoca ki dünya onun için yaratılmış Peygamberim s.a.v. sevdalı gülüm yıllarca işkencelerle hep alttan aldı. Allah c.c. için di gerisi onun için yalan dünyaydı. Bizler nasıl varlıklarız ki hiddet olacağız. O nedenle git al gel eşini kardeşim. Allah c.c. yar ve yardımcın olsun. Sevgi dolu bir yuvan olsun. BU imtihan ikinizin kazancı olsun inşallah. Amin.

Nasil ariyayim bana beni arama diyor. Kaynanama geleyim yanina diyorum "gelme o cok kizgin" diyor. Nikahli kocamin yanina gelme diyor?!
Hic ama hic cesaretim kalmadi. Korkuyorum yine terslediyinde kötü olup hastaneye düserim diye. Allah askina Allah rizasi icin söyleyin ben ne yapayim?? Zamana birakalim diyor ama mahkemeye vermis. Kagitlari ben aldim Senin elinede kagitlar yilbasinda gecer diyor, meger 12ayinn yirmisinde durusma tarihi verilmis bile mahkeme tarafindan benim hic haberim yoktu düne kadar. Peki ben ne yapayim dostlar? Allah rizasi icin fikir verin.Ben kocami seviyorum,ayrilmak istemiyorum.Allahim yardim et yuvamizi kurtar Rabbim.Aminnn

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Bütüüün cesaretimi toplayip kaynanamlarin evlerini aradim kimse cikmadi. Esimin yeni cebini aradim kimse bakadi telefona.
Yeni numarasini ayni kullandigimiz Emailadresinden aldim, is icin birine vermisti, yoksa bana kendi vermedi.
Allahim insallah Allah kizginligini sevgiye cevirsin insallah bana karsi. Insallah Rabbim kalbine yumusaklik verir bana karsi.
amin amin amin

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Baktim saate Türkiyede namaz vakti.Herhalde ondan tel. bakmamislardir insallah.Sonra ona "seni seviyorum cok özledim" diye mesaj attim cebine. Rabbim insallah namzlardan sonra kalbine yumusaklik ve merhamet verir bana karsi.Aminnn
Ama Faceden ona attigim okadar mesajlarima hic karsilik vermemisti.Insallah simdi verir. Rabbimden ümidimi kesmeyeceyim insallah.

Özgürlü_zamanlar@ kardesim, bana dediki kedini kafeste hissediyormus benim yanimda. Evden cikinca sorardim nereye gittiyini cünki ona görede ben yapacaklarimi planlardim.Veya eve gelmedi diyelim, Allah korusun basina birsey gelse nerde ararim onu gurbette yasiyoruz biz? Lisani 11 yila ragmen hic iyi degil.Onu anlamayanlar vardi hala. Ben Ailemden öyle gördüm, birbirlerini haberdar ederlerdi, edemeyince yazi birakilirdi evde diyeri merak etmesin diye. Bence onu issizliyide yipratti. Maddi durum kötüye gidince sikintilar basladi iyice.Yoksa daha derin bir olay yok cok sükür.En azindan ben kendimden söyleyeyim. Ha hatalarim yokmu, herkezin gibi benimde var tabiki.Ama afedilemeyecek cinsten degil hatalarim.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel söylediniz... :)

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Baktim saate Türkiyede namaz vakti.Herhalde ondan tel. bakmamislardir insallah.Sonra ona "seni seviyorum cok özledim" diye mesaj attim cebine. Rabbim insallah namzlardan sonra kalbine yumusaklik ve merhamet verir bana karsi.Aminnn
Ama Faceden ona attigim okadar mesajlarima hic karsilik vermemisti.Insallah simdi verir. Rabbimden ümidimi kesmeyeceyim insallah.

Özgürlü_zamanlar@ kardesim, bana dediki kedini kafeste hissediyormus benim yanimda. Evden cikinca sorardim nereye gittiyini cünki ona görede ben yapacaklarimi planlardim.Veya eve gelmedi diyelim, Allah korusun basina birsey gelse nerde ararim onu gurbette yasiyoruz biz? Lisani 11 yila ragmen hic iyi degil.Onu anlamayanlar vardi hala. Ben Ailemden öyle gördüm, birbirlerini haberdar ederlerdi, edemeyince yazi birakilirdi evde diyeri merak etmesin diye. Bence onu issizliyide yipratti. Maddi durum kötüye gidince sikintilar basladi iyice.Yoksa daha derin bir olay yok cok sükür.En azindan ben kendimden söyleyeyim. Ha hatalarim yokmu, herkezin gibi benimde var tabiki.Ama afedilemeyecek cinsten degil hatalarim.

Kardeşim ilişkide esas olan özel yaşamın beraber kullanılmasıdır. Eşine nereye gittiğini sormak yanlış bir davranış değil. Ancak söylediğim gibi ne yap ne et bunları onunla yüz yüze konuş. Allah c.c. sana yar ve yardımcı olmasını dilerim inşallah yuvanız düzelir. Amin.

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim ilişkide esas olan özel yaşamın beraber kullanılmasıdır. Eşine nereye gittiğini sormak yanlış bir davranış değil. Ancak söylediğim gibi ne yap ne et bunları onunla yüz yüze konuş. Allah c.c. sana yar ve yardımcı olmasını dilerim inşallah yuvanız düzelir. Amin.

Özgürlü_Zamanlar@
Amin inallah Rabbim yuvamizi dediyin gibi düzeltir.
Yanlis davranis degil diyorsun ama kocam hic hoslanmazdi, yanlis oldugunu düsünürdü.Kactane telefonlari varsa ariyorum ama kimse bakmiyor telefonlara calip bir müddet sonra kapaniyor. Evlerini ariyorum, kaynanamin cebini,esimin yeni cebnumarasini..
Ben kaynanama geleyin dedim dediki bana gelme cok kizgin.Esim icin söylüyor. Insan demezmi bir gelde barisirsiniz?
Kocam diyor burda olsan seni döverdim. Bunu birkackere dedi bana. Bilsenmki siniri gececek bunada raziyim inanin o durumdayim.

_YUSUF_

Yönetici
Allah yardımcınız olsun kardeşim.
Önce bu durumlarda her iki aileden geçekten barışmanızı isteyen iki aracı bulunması ve ara bulması gerek.
Eğer böyle olursa Allah celle celaluhu kalpleri yumuşatacağını söylüyor.Ama burda aracıların gerçekten barıştırma niyetleri
olması gerek.
Daha sonra yapacağınız kocanıza karşı Allah sizden nasıl davranmanızı istiyorsa oyle davranmanızdır.
Anlattıklarınıza binaen kocanız size karşı haksıklık yapıyor.Kendisi sorumluluktan kurtarmak için için davranışlarınızdan faydalanmış
ve sorunarından kaçmış.Bu durumuda kendisine haklıyım bahanesi ureterek nefsini haklı olmakla tatmin ediyor olabilir.

Dava açtığınıa görede boşanmakta kararlı ama umarım aklı başına gelir.Eğer gelmesse sizde artık kendinize Allah'u tealaya sizin için çizdiği güzel bir yol açması için dua edin ve onun yoluna sımsıkı sarılım.Allah en güzel vekildir.Bütün sıkıntıların ilacı ona güvenip sizin için takdir ettiği herşeyde hayırlar olacağına tüm kalbinizle inanmak ve onun yolundan biran olsun sapmamaktır.
Allah'u teala bu yolda size kolaylıklar versin ve kalbinizi olabildiğince genişletsin inşaAllah

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcınız olsun kardeşim.
Önce bu durumlarda her iki aileden geçekten barışmanızı isteyen iki aracı bulunması ve ara bulması gerek.
Eğer böyle olursa Allah celle celaluhu kalpleri yumuşatacağını söylüyor.Ama burda aracıların gerçekten barıştırma niyetleri olması gerek.Daha sonra yapacağınız kocanıza karşı Allah sizden nasıl davranmanızı istiyorsa oyle davranmanızdır.Anlattıklarınıza binaen kocanız size karşı haksıklık yapıyor.Kendisi sorumluluktan kurtarmak için için davranışlarınızdan faydalanmış
ve sorunarından kaçmış.Bu durumuda kendisine haklıyım bahanesi ureterek nefsini haklı olmakla tatmin ediyor olabilir.

Dava açtığınıa görede boşanmakta kararlı ama umarım aklı başına gelir.Eğer gelmesse sizde artık kendinize Allah'u tealaya sizin için çizdiği güzel bir yol açması için dua edin ve onun yoluna sımsıkı sarılım.Allah en güzel vekildir.Bütün sıkıntıların ilacı ona güvenip sizin için takdir ettiği herşeyde hayırlar olacağına tüm kalbinizle inanmak ve onun yolundan biran olsun sapmamaktır.
Allah'u teala bu yolda size kolaylıklar versin ve kalbinizi olabildiğince genişletsin inşaAllah

Yusuf kardesim,
benim annem ve babam gelin tarafi olmamiza ragmen aradilar ama ailesi hic baristirmayi birak, birtek kocami dinleyip benim ipimi cekmisler. Babam kayinpederimi arayip sormasa adamin arayacagi yok. Biz karismayalim diyor, ben genclerin karalarina birakiyorum diyor. Sanki beni babamdan o gelip istemedi zamaninda.
Yani anlayacagin, onlar benim ipimi coktaaan cekmisler bile. Bütün ramazan boyu aramadi. Bana söz hakki vermediniz beni dinlemediniz bile deyince, bizim oglumuz yalan söylemez diyor annesi. Bende: "peki kendi hatalarinida söylüyormu?" diye sorunca Kaynanam buseferde: "e o hataliysa ve yalanciysa onu ozaman ne istiyorusun ne yapacan" diyor!!! Allah hakki ve aski icin birileri bana söylesin izah etsin, bu davranisin Dinimizce Allah katinda hükmü nedir? Hangi kaynana veya baska kisi nikahli kari kocanin arasina girebilir? Islami ayrilma sartlarini okudum. Iki taraftan baristirmak icin taraflar gider, ayni dediyin gibi.
Ama yok, o taraftan oyle birileri yok...?
Benim kendi kocam beni sürekli ailesine ve akrabalarina kötülerse kim isterki baristirmak icin araci olmayi??

Ramazan ayimiz ve oruclarimiz Ailece burnumuzdan geldi. Benim Babam kayinpederimi ariyor baristiralim diye, diyorki senin kizin kendine köle ariyor. Allah askina ben esim icin birsey yaptgimda niye kölesi olayim? Evlilik beraber dayanarak gecinmek degilmidir? Isi olmayan birisi nasil köle olabilirki? Bu laflar ve suclamalar cok agrima gidiyor. Peki bunlar bana bu zulmü yaptiktan sonra rahat rahat ramazan boyunca oruclarini tuttular, camilere teravilere gittiler ve namazlarini kildilar, ben ise burada hastaneye düstüm. O beyenmedikleri "gavur" dedikleri bakti ama gelinlerine. Onlarin marifetlerini hastane Personeli ve ailem cekti! Midem artik hic birsey kabul etmiyordu afedersiniz düsünün su bile kabul etmiyordu midem. Yolda milletin icinde yürürken artik afedersiniz nerde tutarsa. O haldeydim. Simdi tekrar mideme vurdu.Namaz icin abdest alacam mide bulantisin sakinlestirmekten abdest alamiyordum.. Hicmi teravilerinde secdede akilarina gelmedi bana yaptiklari haksizliklari?...Senin dediyin gibi doktorumda dedi, esiniz kendini rahatlatmak, hakkli göstermek icin sizi suclayarak egosunu/nefsini gecici olarak rahatlatiyor. Söyle diyorum sebebini neden terk ettin, net cevap yok bana topluca 12 yilin hesabini soruyor? Bir baska kadin oldugunu sanmiyorum (insallah yoktur) kimsenin günahini alamam. Genelde Bilgisayar önündeydi, bagimlisiydi.
Aslinda o malesef nefsinin kölesi olmusda farkinda deyil. Ama vicdan rahat birakirmi insani??
Dok. öyle herkezin harci degil diyor 11 yillik esini arkana bakmadan unutmak. Ben yinede dualar ediyorum düzelsin barisalim diye. Kuvvetli hacet dualari varmidi bildiyiniz? Kocam yaptigi hatasini biranönce anlasin ailesinin ve nefsinin kötü etkisinde kalmasin, bana sahip ciksin diye? Allah rizasi icin yardim edin.

_YUSUF_

Yönetici
İçindi bulunduğunuz durumu anlıyorum ve sizin adınıza üzülüyorum.
Burada artık sizin yapacağınız birşey yok atacağınız adımları atmışsınız karşılk gelmedi ise sizin elinizden birşey gelmez.
Ben açıkçası böyle bir duruma düşmüş olsaydım kendime yeni bir hayat kurmaya gayret ederdim.
Çünkü böyle bir durumda barışmış olsanız bile bu durum sizi hayatınız sonuna kadar takip edecek ve birsürü daha huzursuzluklara kapı açacaktır.Uzun zaman evli kalmanıza rağmen böyle bir insanla tekrar barışmak istemeniz tekrar birlikte olmanız bence size zarar verir.
Allah celle celaluhu yeryüzünü olabildiğnce geniş ve olabildiğince hayırlarla doldurmuştur.Bu durumda bu sıkıntıları bırakıp kendinize bu hayır kapılarından bir kapı aramanız sizin adınıza ve geleceğiniz adına daha hayırlı olur kanaatindeyim.Yinede siz kendi kararınızı verirsiniz inşaAllah

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
İçindi bulunduğunuz durumu anlıyorum ve sizin adınıza üzülüyorum.
Burada artık sizin yapacağınız birşey yok atacağınız adımları atmışsınız karşılk gelmedi ise sizin elinizden birşey gelmez.
Ben açıkçası böyle bir duruma düşmüş olsaydım kendime yeni bir hayat kurmaya gayret ederdim.
Çünkü böyle bir durumda barışmış olsanız bile bu durum sizi hayatınız sonuna kadar takip edecek ve birsürü daha huzursuzluklara kapı açacaktır.Uzun zaman evli kalmanıza rağmen böyle bir insanla tekrar barışmak istemeniz tekrar birlikte olmanız bence size zarar verir.
Allah celle celaluhu yeryüzünü olabildiğnce geniş ve olabildiğince hayırlarla doldurmuştur.Bu durumda bu sıkıntıları bırakıp kendinize bu hayır kapılarından bir kapı aramanız sizin adınıza ve geleceğiniz adına daha hayırlı olur kanaatindeyim.Yinede siz kendi kararınızı verirsiniz inşaAllah

Yusuf Kardesim,
benim yapacak artik hicbirseyim kalmadi Dua etmekten baska. Kacana bahanemi yok?! Kimileride git yanina diyor, yüz yüze konus diyor. Aklim iyice karisiyor. Bilsem ise yariyacak tamam. O merhametli anlayisli kisi gitmis yerine sanki baska birisi gelmis sanki...Inanamiyorum.Insanlar nasil bukadar deyisebilir? Buna inanamadigim icin, kocamin iyi huylarini bildiyim icin onlarin yine ortaya cikmasi icin ugrasiyorum.
Ariyorum artik telefonlarada bakmiyorlar.
Yusuf kardesim, birde olay suki beni dinen bosamiyor. Neden bilmiyorum? Telefonda sordum beni dinen neden bosamadin ozaman diye? Busefer bagirarak diyor: "bosanmakmi istiyorsun??" hayir isstemiyorum dedim, ama beni mahkemeye sen verdin diyorum. Hem mahkemeye vermis hemde dini bosanma konusunda böyle diyor. Aklim iyice karisik..Sizce niyeti ne olabilir acaba? Neden dini nikahimizi bosamiyor?

Adini hatirlamiyorum, hani dinen bir bosanma sekli var, yanlis hatirlamiyorsam. Esini uyariyorsun eger gecimsizlik varsa seni1Talakla bosarim diye, düzelmez ise o 1Talakla bosayip iddet zamanini bekliyor, sonra barisip yine 2Talakla evliliklerine devam edebiliyorlar. Beni neden bu sekilde uyarmadin, ozaman isin ciddiyetini anlardim diyorum, buseferde kocam bana; "bosanmakmi istiyorsun diyor???" Tartisma aninda söylediklerini kizginligindan dolayi dediyini düsünürdüm. Nerden bileyim ciddi diyormus. Hem tartismadan sonra barisip helallesirdik. Bu yüzdende helallesince o dediklerimizin hükmü kalmadigini düsünüyordum. Ama biriktiriyormus demeki.
Yok illede ben seni uyarirmistim diyor.
Birde sanki degismesi gereken sadece benmisim gibi oluyordu. Oysa onunda hatalari var. Mesela en basta issizliyi. Hadi bulamadi is, ama düzgün ve yogun arayacsinki, sonra nasip bulamadim dersin degilmi?
Mahkemeye gidildiyinde 3 talakla birden bosayabilirmi beni?
Yani bu haram degilmi? Öyle hic barisa firsat vermeden?? Ben cözemedim. Allah rizasi icin yardim edin.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Yusuf Kardesim,
benim yapacak artik hicbirseyim kalmadi Dua etmekten baska. Kacana bahanemi yok?! Kimileride git yanina diyor, yüz yüze konus diyor. Aklim iyice karisiyor. Bilsem ise yariyacak tamam. O merhametli anlayisli kisi gitmis yerine sanki baska birisi gelmis sanki...Inanamiyorum.Insanlar nasil bukadar deyisebilir? Buna inanamadigim icin, kocamin iyi huylarini bildiyim icin onlarin yine ortaya cikmasi icin ugrasiyorum.
Ariyorum artik telefonlarada bakmiyorlar.
Yusuf kardesim, birde olay suki beni dinen bosamiyor. Neden bilmiyorum? Telefonda sordum beni dinen neden bosamadin ozaman diye? Busefer bagirarak diyor: "bosanmakmi istiyorsun??" hayir isstemiyorum dedim, ama beni mahkemeye sen verdin diyorum. Hem mahkemeye vermis hemde dini bosanma konusunda böyle diyor. Aklim iyice karisik..Sizce niyeti ne olabilir acaba? Neden dini nikahimizi bosamiyor?

Adini hatirlamiyorum, hani dinen bir bosanma sekli var, yanlis hatirlamiyorsam. Esini uyariyorsun eger gecimsizlik varsa seni1Talakla bosarim diye, düzelmez ise o 1Talakla bosayip iddet zamanini bekliyor, sonra barisip yine 2Talakla evliliklerine devam edebiliyorlar. Beni neden bu sekilde uyarmadin, ozaman isin ciddiyetini anlardim diyorum, buseferde kocam bana; "bosanmakmi istiyorsun diyor???" Tartisma aninda söylediklerini kizginligindan dolayi dediyini düsünürdüm. Nerden bileyim ciddi diyormus. Hem tartismadan sonra barisip helallesirdik. Bu yüzdende helallesince o dediklerimizin hükmü kalmadigini düsünüyordum. Ama biriktiriyormus demeki.
Yok illede ben seni uyarirmistim diyor.
Birde sanki degismesi gereken sadece benmisim gibi oluyordu. Oysa onunda hatalari var. Mesela en basta issizliyi. Hadi bulamadi is, ama düzgün ve yogun arayacsinki, sonra nasip bulamadim dersin degilmi?
Mahkemeye gidildiyinde 3 talakla birden bosayabilirmi beni?
Yani bu haram degilmi? Öyle hic barisa firsat vermeden?? Ben cözemedim. Allah rizasi icin yardim edin.

Selamun Aleykum

Muhterem kardeşim günlerdir sizin feryatlarınızı izliyorum Allah c.c kimsenin başına böyle üzüntüler vermesin,sizden yaşça çok büyük bir amcanız olarak tavsiyem şudur,yuvanızı kurtarmak için bütün yolları deneyiniz ancak başka çare kalmadıysa ve eşiniz sizi mahkemeye verdiyse ve mahkemeye çıkıp ben boşanmak istiyorum derse dini yönden de bu nikah düşer.O zaman yapacak olduğunuz şey kadere boyun eğmektir,sonra ne bilirsiniz size çok hayırsız görünen şeyde de belki hayır vardır siz bilemezsiniz Allah c.c bilir,eğer taktdir bu ise bunda da bir hayır vardır Rabbimin her taktirinde hayır vardır.Sabırlı olunuz ve işi Rabbime bırakınız O en hayırlısını taktir eder.

Selâm ve Selâmetle kalınız.Saygılarımla.

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Muhterem kardeşim günlerdir sizin feryatlarınızı izliyorum Allah c.c kimsenin başına böyle üzüntüler vermesin,sizden yaşça çok büyük bir amcanız olarak tavsiyem şudur,yuvanızı kurtarmak için bütün yolları deneyiniz ancak başka çare kalmadıysa ve eşiniz sizi mahkemeye verdiyse ve mahkemeye çıkıp ben boşanmak istiyorum derse dini yönden de bu nikah düşer.O zaman yapacak olduğunuz şey kadere boyun eğmektir,sonra ne bilirsiniz size çok hayırsız görünen şeyde de belki hayır vardır siz bilemezsiniz Allah c.c bilir,eğer taktdir bu ise bunda da bir hayır vardır Rabbimin her taktirinde hayır vardır.Sabırlı olunuz ve işi Rabbime bırakınız O en hayırlısını taktir eder.

Selâm ve Selâmetle kalınız.Saygılarımla.
S.a.
Peki dinimizde ayrilmanin sartlari yokmudur? Ayrilmakta sebeplere bagli deyilmidir? Her aklina esen erkek karisini istediyi gibi bosayabilirmi? Evlilik sorumlugundan bikan erkek istediyi gibi esini sudan sebepten terk edip ortada borclarla birktikta sonra bosayabilirmi hanimini uyarmadan? Talak suresinde böyle yazmiyor ama. Onlarla güzellikle ayrilin diyor. Talakla bosamak zorunda degilmidir?
Peki kadinin haklarini yani nafaka bile vermeden ortada birakmanin bedeli nedir dinimizce?

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.
Peki dinimizde ayrilmanin sartlari yokmudur? Ayrilmakta sebeplere bagli deyilmidir? Her aklina esen erkek karisini istediyi gibo bosayabilirmi yaini? Evlilik sorumlugundan bikan erkek istediyi gibi esini sudan sebepten bosayabilirmi hanimini uyarmadan? Talak suresinde böyle yazmiyor ama. Onlarla güzellikle ayrilin diyor. Talakla bosamak zorunda degilmidir?
Peki kadinin haklarini yani nafaka bile vermeden ortada birakmanin bedeli nedir dinimizce?

Selâmun âleykum

Muhterem kardeşim ben size eşiniz mahkemede boşanmak istiyorum derse dinen de nikah düşer dedim kadının hiç bir hakı kalmaz demedim tabiki kadını nafaka hakkı vardır mehir hakkı vardır , tabiki kadını hiç incitmeden ve aşağılamadan ayrılıcaksın ve onun kuranda'da belirtildiği gibi belli bir zaman ihtiyaçlarını temin etmek erkeğe farz dır öyle ben senden boşandım hadi güle güle yok böyle bir şey mutlaka kadının iyaşesini temin edeceksin.Siz eşinize Allah'ın kadınlar hakkındaki emrini hatırlatın ....Ey kocalar eşleriniz size Allah'ın emanetidir onlar iyi davranın........ayetini okuyun bakalım ne olacak.

Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.

k.serap

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam

insaAllah hayirli olur Allah (c.c) hidayete erdirirde onuda, yaptigi zulmü telafi eder biranönce.
Hatirlattim pek ise yaramadi. Cok cirkin davraniyor.Bütün mahremiyetimizi ailesine anlatmis malesef.
Ben yine birkere daha hatirlatayim insaAllah Allahin (c.c.) izniyle. Belki Allah icine merhamet verir.
Tesekkür ederim desteyiniz icin.Allah razi olsun insaAllah.
Selam ve saygilarimla.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt