Bu konunun detayı çoktur ama hani vardır ya insana ipin ucunu gösterirsin ama ortasını ve sonunu saklarsın, saklarsın ki insana merak çöker ve ipin ucunu takip eder. Bizlere de ipin ucunu takip etmek nasip olsun İnşallah. lakin bunun sonu yok. Şems Tebrizi k.s. meşhur rivayetinde Hz.Mevlana k.s. atının yularını tutup şu soruyu sorduğunda "Rasulullah s.a.v RAB bim c.c seni haklıyla bilemedim derken, Beyazıdı Bestami k.s. Allah c.c. seni hakkıyla bildim" demesinin manası nedir." diye sorduğunde Hz.Mevlana k.s. Beyazıd O'nu bildiğini zannetti ama O deryadır demiştir. (Yani sahip olduğu mertebe yolun sonuna giden mertebelerden sadece biriydi)
Keza Vahdet-i Vücud müellefi ile Vahdet-i Şuhud müllefi arasındaki mertebe farkıda aynı şekildedir. Neyse çenemiz düşdü Eyvallah imzam değildir fakat günlük hayatımda da çok kullandığım için heryerde yazıyorum. Yurtdışında yaşarkende kullanırdım bana hep manasını sorarlardı. :a35:
Muhakkak oyledir ama tasavvuf ilmini pek anlamam..mektubati telefonumdan andorid sisitemi oldugu icin dinlerim..ama pek anlarmiyim bende bilmiyorum...
evet bende askin gozyaslarini okurken soylediginiz yaziyla karsilasmisimdir ve gercekten cok etkilenmistim..
aslinda bu konularda pek bilgim yok ama insan ilk olarak kendi tanisa kendi anlasa,yaratilis gayesini vesayra idarak etse...sanirim kullugun bilincide varir...ve evet rabbim hakkiyla tanimamiz biz gunahkar kullar icin mumkundegil ama en azindan onu sevgisiyle kalbimizi doldururuz..ve gecici olan dunya hayatindan herseyden kalbimizi arindiririz...ve boyle bile yapmayi becere bilsek..azda olsa yuce mevlami tanima gayret gostermis oluruz insallah..
son soyledigizi sozlerden hic birsey anlamadim
estagfirullah,olurmu burda ilmimizi gelistirmeye calisiyoruz,inan boyle sohbetler kopya yapistir yapmaktan cok daha etkili oluyor bilesiniz..en azindan benim icin oyle..vesselam..
hmm guzel soruymus