Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Rüyada ALLAH (c.c) ile konusmak. önemlı bir rüya! lutfen bakarmısınız? (1 Kullanıcı)

sirona

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaslar ruyamda allah ile konustugumu gordum.. kısaca ruyamdan bahsedeyım..

bı katil ben otururken eve gırıyor ve benım bogazımı kesıor kacıyor.. ben ölurken annemle babam yanıma gelıyor anne benım ıcın bolbol dua edın dıyorum.
ve yavas yavas nefesım kesılmeye kalbım yavas atmaya baslıyor ve öluorum. (resmen ölumun ne oldugunu hısettım)

öldukten sonra dıger boyuta gecıorum .allahım geldım kavustum dıorum gerı donmek ıstemıorum dıyorum.allah benımle konusuoyor emınmısın dıyor bende evet dıyorum. bana katılımın benı nasıl öldurdugunu ve katilimiı gosterıor dıger boyutta baska ölmüş ınsanlarıda goruorum..

gunahlarımı affettıgını anlıyorum.sankı cennet gıbı bıyere gıdecegımı sezıorum. anne baba burdayım dıyorum gormuorlar.. yaptıgım dualar kabul oldu dıyorum..

allahım senı gormek ıstıyorum dıorum.. gokyuzune bakıorum bulutsu bişi belırıor sonra uyanıorum

yorum yapabılırmısınızzz acabaaaaaa

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim hayırlara vesile kılsın inşallah.
Yorumunu yapmak zor.
Allaha emanet olun.
Selametle kalın.

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş İmam Rabbani k.s un Mektubatını okurken tevafuk eseri senin soruna cevap bir mektup okudum. Mektubun konusu Allah c.c. ın beşer ile olan kelamı 2.cilt 51.mektup da bulabilirsin.

sirona

Kayıtlı Kullanıcı
51.MEKTUP

İslâmiyyeti yaymağa teşvîk eylemektedir: bumu acabaa ??

Kardeş İmam Rabbani k.s un Mektubatını okurken tevafuk eseri senin soruna cevap bir mektup okudum. Mektubun konusu Allah c.c. ın beşer ile olan kelamı 2.cilt 51.mektup da bulabilirsin.

Margos

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm.. Rüyanı yorumlamak gerçekten zor ve bilgi isteyen bir konu bence, çünkü rüyanda gördüklerini tam olarak hatırlıyor musun, tam olarak yatarken neler yaptın, neler okudun, bunların bilinerek ilim sahibi bir kişi tarafından yorumlanması gerekiyor. Sana tavsiyem ilim sahibi bir kişiye bu rüyanı anlatman.. Bunu mail yyolu ile gönderebilirsin eminim ki çok daha yararlı yorumlar yapacaklardır.

sirona

Kayıtlı Kullanıcı
[B]yatarken her aksam

aksatmadan 3 ıhlas 1 fatıha 1 ayetel kursı okurum ayrıca en az 10kere peygamberımıze salavat getırırım.
elhamdulılah subhanalh estagfrlah derm

14 kere Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym derım

La Havle Vela Kuvvete İlla Billahil Aliyyil'Aziym derim

allahın ısımlerını zıkrederım.

kelımeı tevhıd ve kelıme sehadet getırırım

bıkac defa ya hayyu ya kayyum bırahmetıke estagısu derım

kıme danısabılırım acaba :((( fıkır verebılırmısınız

[/B]

Selamun Aleyküm.. Rüyanı yorumlamak gerçekten zor ve bilgi isteyen bir konu bence, çünkü rüyanda gördüklerini tam olarak hatırlıyor musun, tam olarak yatarken neler yaptın, neler okudun, bunların bilinerek ilim sahibi bir kişi tarafından yorumlanması gerekiyor. Sana tavsiyem ilim sahibi bir kişiye bu rüyanı anlatman.. Bunu mail yyolu ile gönderebilirsin eminim ki çok daha yararlı yorumlar yapacaklardır.

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Bence sen böyle harika rüyaları kimseye anlatma, anca yorumlayabilecek birine anlat. Çünkü hem özelliği, güzelliği gider, hem de ben kıskanırım. :a09:

sirona

Kayıtlı Kullanıcı
:):) 'Sizden biri sevdiği bir rüya gördüğü zaman o Allah'tandır. Bundan dolayı Allah'a hamdetsin ve o rüyasını (kendini kıskanmayan kişilere) anlatsın.'"

Diğer bir rivayette ise şöyle buyurulmuştur: "Rüyasını ancak sevdiği kimseye anlatsın, sevmediği bir rüya görürse o da şeytandandır. O rüyanın şerrinden Allah'a sığınsın ve rüyasını kimseye anlatmasın, böyle yaparsa o rüya ona asla zarar vermez."

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Ya kıskanıyorsak, ya iyi biri değilsek? :)

Ben de birkaç ay önce aynı hadis-i şerifi yazdım ama kimseye dinletemedim. :)

Ekleme: Sonra da böyle oldu işte :)

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kadar güler yüzlüsün yahu :) Aynı ben :) :) :)

imported_melek_6

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaş benim düşündüğüm şeyi söyliyim sen dinini imanını güzel yaşayan bireysin eminim ahiret için çalışıyorsun ve ölümünü hep düşünüyorsun.. bir dua etmişsin Allaha ve Allah duanı kabul edip sana bu rüyayı göstermiş diye düşünüverdim niyeyse kalbimden öyle geçti... Hayra yoralım hayırlı olsun.... Ben de gördüm bu tip rüya ama ben öldüğüm ana kadar gördüm sonrasını görmedim... :)

sirona

Kayıtlı Kullanıcı
amiinnnnnnnnn.. :) allah hepimizin duasını kabul etsin ve bızlerı affetsinn ıinşş dıger dunyada mekanlarımızı cennet eylesin :):)

arkadaş benim düşündüğüm şeyi söyliyim sen dinini imanını güzel yaşayan bireysin eminim ahiret için çalışıyorsun ve ölümünü hep düşünüyorsun.. bir dua etmişsin Allaha ve Allah duanı kabul edip sana bu rüyayı göstermiş diye düşünüverdim niyeyse kalbimden öyle geçti... Hayra yoralım hayırlı olsun.... Ben de gördüm bu tip rüya ama ben öldüğüm ana kadar gördüm sonrasını görmedim... :)

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
51.MEKTUP

İslâmiyyeti yaymağa teşvîk eylemektedir: bumu acabaa ??

Yok kardeş internetden baktıysan eğer baskılardan dolayı mektup sıralarını yanlış yazabiliyorlar. Mektubun konusu yazdığım Allah c.c. ın beşer ile olan kelamı'ydı. Şimdi mektubatı eve götürdüm ben istersen yarın getireyim vakit bulabilirsem biraz yazarım ne demek istediği hakkında. Mektubun hepsini yazamam gerçi bir sayfa ama burası bazen kalabalık oluyor vakit bulamıyorum.

Ama şu kadarını söyleyim sana. Allah c.c. haşa hiç bir şekilde göremeyiz. Hatta cennete bile perdelerin arkasında görebileceğiz cemalini zira sahip olduğumuz donanım buna müsait değildir kaldıkı biz rüyada görelim. Peki diyeceksin ki Hz.Musa a.s nasıl konuştu Tur dağında yada İmamı Azam r.a gibi evliyaullah gibi zatlar Allah c.c. ı rüyada görüyorum görüşüyorum ne demektir. Bu derin konudur kardeş aslında mektubatı okursan bütün sorularına cevap bulabilirsin. Fakat bu görüşmeler zat ile olmaz (haşa) bunu dersek Allah c.c. mekan isnat etmiş oluruz ki Mevla Teala bundan münezzehtir. Allah c.c. sıfatları vardır ve kainata sıfatları tecelli eder. Rüyadaki bu görüşmelerde Allah c.c. ile değil sıfatlarının tecellileridir. Dedim ya anlaması biraz zor kısaca anlatılacak birşeyde değil..

Lakin bu tür rüyaları görenler ehli kamil insanlardır (şimdi sizi tanımadığım için sizin hakkınızda yorum yapamam kendinizi en iyi siz tanımlarsınız) yani EhHli takva arif insanlardır. Birde işin şeytan olayı vardır şeytanın bu tür aldatmacalarıda vardır. Hatta keşif sahiplerine dahi bu aldatmacalarını yapar Ehli keşif bunu ayırabilir. Fakat bazı büyüklerin de "30 sene Allah c.c. diye nefsime ibadet etmişim." gibi sözleri vardır.

Bu sebeple siz rüyanıza takılıp kalmayın zaten hayırsa çıkacaktır bunu hissedersinizde zaten ama şeytana da dikkat edin onun oyunları bilemediğimiz kadar çoktur.

Eyvallah

sirona

Kayıtlı Kullanıcı
benı aydınlattıgınız ıcın allah razı olsun ..

Yok kardeş internetden baktıysan eğer baskılardan dolayı mektup sıralarını yanlış yazabiliyorlar. Mektubun konusu yazdığım Allah c.c. ın beşer ile olan kelamı'ydı. Şimdi mektubatı eve götürdüm ben istersen yarın getireyim vakit bulabilirsem biraz yazarım ne demek istediği hakkında. Mektubun hepsini yazamam gerçi bir sayfa ama burası bazen kalabalık oluyor vakit bulamıyorum.

Ama şu kadarını söyleyim sana. Allah c.c. haşa hiç bir şekilde göremeyiz. Hatta cennete bile perdelerin arkasında görebileceğiz cemalini zira sahip olduğumuz donanım buna müsait değildir kaldıkı biz rüyada görelim. Peki diyeceksin ki Hz.Musa a.s nasıl konuştu Tur dağında yada İmamı Azam r.a gibi evliyaullah gibi zatlar Allah c.c. ı rüyada görüyorum görüşüyorum ne demektir. Bu derin konudur kardeş aslında mektubatı okursan bütün sorularına cevap bulabilirsin. Fakat bu görüşmeler zat ile olmaz (haşa) bunu dersek Allah c.c. mekan isnat etmiş oluruz ki Mevla Teala bundan münezzehtir. Allah c.c. sıfatları vardır ve kainata sıfatları tecelli eder. Rüyadaki bu görüşmelerde Allah c.c. ile değil sıfatlarının tecellileridir. Dedim ya anlaması biraz zor kısaca anlatılacak birşeyde değil..

Lakin bu tür rüyaları görenler ehli kamil insanlardır (şimdi sizi tanımadığım için sizin hakkınızda yorum yapamam kendinizi en iyi siz tanımlarsınız) yani EhHli takva arif insanlardır. Birde işin şeytan olayı vardır şeytanın bu tür aldatmacalarıda vardır. Hatta keşif sahiplerine dahi bu aldatmacalarını yapar Ehli keşif bunu ayırabilir. Fakat bazı büyüklerin de "30 sene Allah c.c. diye nefsime ibadet etmişim." gibi sözleri vardır.

Bu sebeple siz rüyanıza takılıp kalmayın zaten hayırsa çıkacaktır bunu hissedersinizde zaten ama şeytana da dikkat edin onun oyunları bilemediğimiz kadar çoktur.

Eyvallah

büşra aslıhan

Kayıtlı Kullanıcı
benım arkadasımın annesı ruyayı KURAN VE SUNNET UZERE YORUMLUYOR. KARDEŞİM ISTERSEN ONA DANISABILIRIM . ARZULARSAN YANI

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

Eyvallah

MsaAllah kardesim ne yazmis ne guzel yorumlamisin ::)
Yazan ellerine yorumlayan yuregine saglik :)
Allah her daim razi olsun Amiiin..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt