Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

RİSALE NUR kitabından alıntılar (1 Kullanıcı)

batan güneş

Kayıtlı Kullanıcı
ben kitap okumayı cok seviyorum ama risaleyi anlayamıyorum bana ordan okuyupta en cok etkilendiginiz konudan alıntı yaparmısınız mümkünse acıklamalı olsun sevinirim şimdiden allah razı olsun yazdıgınız için

nuri sezer

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim!Nefsin en mühim bir hastalığı da şudur ki küllü cüz'de büyüğü küçükte görmek istiyor...görmediği takdirde red ve inkar eder.Mesela:küçük bir kabarcıkta güneşin tamamiyle tecelliyatını ister.bunu göremediği için o kabarcıktaki cilvenin güneşten olduğunu inkar eder.halbuki şemsin vahdeti tecelliyatının da vahdetini istilzam etmez
ve keza,delalet etmektazammun etmeyi iktiza etmez.Mesela kabarcıktaki güneşin cilvesi güneşin vücuduna delalet eder,fakat güneşi tazammun edemez,yani içine alamaz.ve keza bir şeyi bir şeyle tavsif edenin o şeyle muttasıf olması lazım gelmez.Mesela şeffaf bir zerre şemsi tavsif eder,ama şems olamaz.Bal arısı sani-i hakimi vasıflandırır,amma sani olamaz
Mesnevi-i nuriye

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt