Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

RESUL-İ EKREM'E SAYGISIZLIK YAPAN ADAM VE RESULÜN CEVABI (1 Kullanıcı)

kuru_nehir

Kayıtlı Kullanıcı
Resuli-Ekrem (.s.a.a)'in eşi Ayşe, Resul-i Ekrem (s.a.a)'ın huzurunda oturmuştu ki, Yahudi bir adam içeri girdi. Girdiği anda Selam un aleykum yerine
- Essamu aleykum' yani 'ölüm üzerinize olsun'dedi. Uzun sürmedi, başka biri daha geldi. O da selam yerine
- Ölüm üzerinize olsun' dedi. Bunun tesadüf olmadığı malumdu. Resul-i Ekrem (s.a.a)'i dille incitmek için yapılan bir plandı. Ayşe çok öfkelendi, ve
- Ölüm sizin üzerinize olsun...' diye bağırdı.
Resul-i Ekrem (s.a.a) buyurdu:
- Ey Ayşe küfür etme, küfür şekillenirse en kötü ve çirkin bir biçimde mücessem olur. Yumuşaklık ve sabırlı olmak, her neyin üzerine konursa, onu güzelleştirir, süsler ve her şeyin üzerinden kaldırılırsa güzelliğini azaltır. Niçin sinirlenip öfkelendin?
Ayşe:
- Görmüyor musun ya Resulullah'ın, bunlar küstahlık ederek, utanmadan selam yerine ne diyorlar?
- Evet, görüyorum onun için bende, 'Aleykum' yani 'sizin üzerinize olsun' diye cevap verdim, bu kadarı kafiydi.'

ARKADAŞLAR BU HİKAYEYİ BEN ÇOK BEGENDİM VE SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM

ferit

Kayıtlı Kullanıcı
RE: RESUL-İ EKREM'E SAYGISIZLIK YAPAN ADAM VE RESULÜN CEVABI

Allah razı olsun...B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

gerçektende çok güzel bir kıssa idi sevgili peygamberimizin güzel ahlakınaen güzel örnek çok tşk paylaştığınız için allah razı olsun

cigdem

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN.RABBİM BİZLERE PEYGEMBERİMİZİN AHLAKIYLA AHLAKLANMAYI NASİP ETSİN.

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun güzel paylaşımdı ellerine sağlık allahın rahmeti üzerinizde olsun
(AMİN)
selametle...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

O mibarek insanın ne güzel cevabı ve bize ne güzel örneği. Rabbim şefaatiden ayırmasın. s.a.v.

chocolate

Kayıtlı Kullanıcı

aminn

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt