Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Ramazanın vazgeçilmezi GÜLLAÇ....

dergah38

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Şub 2011
Mesajlar
73
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Güllaç’ın Malzemeleri:

* Çok ince açılmış güllaç yufkası (Yufkayı büyük marketlerde bulabilirsiniz, Güllaç yufkası diye satılır)
* 3 kilo süt
* 750 gr toz şeker
* 250 gr rendelenmiş ceviz içi
* 250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı süsleme için)
* 100 gr çekilmiş antep fıstık içi (isteğe bağlı süsleme için)
* nar taneleri (isteğe bağlı süsleme için)


Güllaç’ın Yapılışı:

İlk olarak, süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır. Süt el yakacak hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır. Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sütle beslenir. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi üzerine bolca serpilir. Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir. Süsleme yapılarak servise hazırlanır.

Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz. Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.

Afiyet olsun. :) Lezzetli Güllaç’ı yaptıktan sonra, tadına bakacak olanlardan yorumları paylaşsın olur mu?
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,020
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
25
Cook severim :) Canimda cekti (:) Allah razi olsun kardesim.. Tatli gunleeer :)
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt