Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ramazanda Çocuk Olmak! (3 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
RAMAZANDA ÇOCUK OLMAK..

Teravih namazında öndeki arkadaşına "şiit lan Nuri " diyebilmektir. Ön saftaki arkadaşının çorabını herkes secdedeyken çekebilmektir. Hoca ...veleddallin dediğinde hep bir ağızdan olanca gücünle "AMİN" diye bağırmaktır..

Aralarda bir yerde "tısss" deyip kikirdemektir ve ne kadar çocuk varsa camide onları bu sesin tılsımına çağırmaktır..

Sonra otomatik komut almışçasına kikirdemeye devam etmektir. Namazın neresinde olursa olsun bir kahramanın çıkıp selam verdikten sonra o kocaman elini ensenle buluşturması "şırank" sesini camide herkesin duymasıdır, ama yılmamaktır "ramazanda çocuk olmak". Bir sonraki dört rekât arasında yine gülümseyebilmektir. Hem de enseye tokat atan adamın koltuğunun altında. Çünkü o kahraman amca seni çekip almıştır çocuk korosunun arasından, gel bakıyım kerata deyip, ama orası her ne kadar güvenli bir bölge olsa da Caminin o güzelim havası her yerde aynıdır. O muhabbet sinmiştir her anına. Hangi noktada olursa olsun sen çocuktursun , hangi safta bulunursa bulun sen yine ramazanda çocuktursun..

Oruç tutmaktır ramazanda çocuk olmak, öyleye kadar da olsa. Akşam ama herkesten önce oturmaktır iftar sofrasına. Elinde kaşık çatal herkesten çok önce beklemektir hocanın vereceği "Allahu ekber" sesini. Eğer fazla acıkmamışsan enerjiksen ve sokaktaysan üç beş kafadar bir araya gelmek.

-"Patt" diye bağırmaktır. Böyle yaparak iftar topunun taklidini yapmış oluyorsun aslında, ama bunu senden ve etrafındaki arkadaşlarından başka kimse bilmeyecektir. Senin niyetin aslında bu sesle insanlara vaktin geldiğine inandırmaktır.Ama kimse bu sesi duymamıştır bile , duysa da o sese inanacak kadar inancı zayıf değildir insanların..Ama sen inanmaya devam edecek ve her fırsatta bu numarayı deneyeceksindir.Ama ramazanda çocuk olmak zaten bunun böyle olduğuna inanmaktır. Teravih sonraları sokaklarda olmaktır ramazanda çocuk olmak. Takkenin hafif yana kayması kahkalarla gülmektir. Birbirini çimdiklemek, yalandan öksürmek içindeki çocuğun "ramazan yüzünü"ortaya çıkarmaktır. Onsuz olmaz, o olmadan olmaz çocuk cıvıltıları ve kıkırtıları olmadan kılınacak namazın tadıda olmaz. Onlar olmayınca "ramazanda çocuk olmaz". O çocuklar olmayınca yarınlarda ramazanlar olmaz..

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ramazanda Çocuk Olmak!

S.A. KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK ALLAHA EMANET OL KARDEŞİM B)B)B)B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZELDİ..ELİNE,EMEĞNE SAĞLIK..EVET ÇOCUKLAR İÇİN AYRI BİR NEŞE KAYNAĞI RAMAZAN AYI..GEREK MANEVİYATA MEYİLLERİNİN ÇOĞALMASI YÖNÜNDEN,GEREKSE HAYLAZLIKLARININ COŞTUĞU BİR AY OLARAK AKILDA KALIYOR:):):)CAMİLERDE YÜKSES SESLE AMİN DEMELERİ,CAMİ ÇIKIŞINDA KOŞUŞTURMALARI,NAMAZ ÇIKIŞI İKRAM EDİLENLERE DÖRT ELLE SARILMALARI:):)VS VS..BİRÇOK GÜZELLİKLERİYLE RENK KATIYORLAR HER NE KADAR ONLARIN BU DAVRANIŞLARI PEK HOŞ GÖRÜLMESE DE..:(:(YAPTIKLARI MASUMCA Bİ DAVRANIŞTAN ÖTÜRÜ BAĞIRMALAR,ÇAĞIRMALAR..İŞTE HOŞGÖRÜSÜZ OLUNCA ONLARIN BU MASUMANE HAREKETLERİNE TAHAMMÜL EDİLMİYOR MALESEF:(:(ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN GÜL KARDEŞİM..SANKİ O ANLARI TEKRARDAN YAŞAMIŞ GİBİ OLDUM..RABBİM BİZLERİ HAYIRLISIYLA ULAŞTIRSIN RAMAZANA İNŞAALLAH..ALLAHA(c.c.)EMANET OL KARDEŞİM..

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

s.a çöl gülü sabah sabah gözlerimi yaşarttın çok güzel bir paylaşımdı içim ısındı allah razı olsun ben o zamanlarımı hatırlamıyorum yani ne yapardım ne ederdim keşke hatırlayabilsem.çok güzeldi çok canım kardeşim.hayırlı sabahlarB)B)B)B)B)B)B)

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM BENDE SANA GÜL KARDEŞİM DİYEBİLİRMİYİM:) BİZE ÇOCUKLUK YILLARIMIZI HATIRLATTIN ALLAH(C.C) SENDEN RAZI OLSUN. AMA BU DEDİKLERİNİ ÇOK UZUN SÜRELİ YAPAMADIK MALİSEF. SAĞOLSUN BABAM ÇOK TUTUCU Bİ İNSANDI BİZLERİ BOL BOL ÖĞÜTLERDİ SAKIN SİZİN SAYDIĞINIZ ŞEYLERİ YAPMAYIN İNSANLARI RAHATSIZ ETMEYİN GİBİ BİZLERİ UYARIRDI. AMA İYİKİ UYARMIŞ. ÇÜNKÜ İNSANLARIN NAMAZLARININ ZAYİ OLMAMASI İÇİN ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONU.
BİZ BELKİ SADECE GÜLÜYODUK ŞİMDİKİ ÇOCUKLAR ŞIMARIKLIĞI ARTIK NORMAL KARŞILANDIĞI GİBİ CAMİDEKİ HAREKETLERİ BİZİM ZAMANIMIZDAKİLERİ ARARTTIRIR CİNSTEN. RABBİM HAYIRLISINI VERSİN NEYSE BU KADAR YETER YOKSA O ÇOCUKLARI DÖVMEYE GİDECEM ŞİMDİ:D:D:D:D ALLAH'A(C.C)EMANET OL GÜL KARDEŞİM. SELAMUN ALEYKÜM

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ÇOK GÜZELDİ..ELİNE,EMEĞNE SAĞLIK..EVET ÇOCUKLAR İÇİN AYRI BİR NEŞE KAYNAĞI RAMAZAN AYI..GEREK MANEVİYATA MEYİLLERİNİN ÇOĞALMASI YÖNÜNDEN,GEREKSE HAYLAZLIKLARININ COŞTUĞU BİR AY OLARAK AKILDA KALIYOR:):):)CAMİLERDE YÜKSES SESLE AMİN DEMELERİ,CAMİ ÇIKIŞINDA KOŞUŞTURMALARI,NAMAZ ÇIKIŞI İKRAM EDİLENLERE DÖRT ELLE SARILMALARI:):)VS VS..BİRÇOK GÜZELLİKLERİYLE RENK KATIYORLAR HER NE KADAR ONLARIN BU DAVRANIŞLARI PEK HOŞ GÖRÜLMESE DE..:(:(YAPTIKLARI MASUMCA Bİ DAVRANIŞTAN ÖTÜRÜ BAĞIRMALAR,ÇAĞIRMALAR..İŞTE HOŞGÖRÜSÜZ OLUNCA ONLARIN BU MASUMANE HAREKETLERİNE TAHAMMÜL EDİLMİYOR MALESEF:(:(ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN GÜL KARDEŞİM..SANKİ O ANLARI TEKRARDAN YAŞAMIŞ GİBİ OLDUM..RABBİM BİZLERİ HAYIRLISIYLA ULAŞTIRSIN RAMAZANA İNŞAALLAH..ALLAHA(c.c.)EMANET OL KARDEŞİM..

Aleykum selam kardeşim.. Beğendiğinize sevindim Allah c.c. razı olsun sizlerden de..
Çok güzel anlatmışsın Ramazanda Çocuk olmayı sende, sağolasın..
Sanırım hoşgörüden ziyade birde Ramazanı layıkıyla çocuklara anlatamamak var..
Örneğin teravih namazlarında, namazın önemi anlatılsa bağımaktan çok daha faydalı olurdu diye düşünüyorum öyle değilmi?
Ya ben Ramazanı çok özledim, Rabbim hayırlısıyla Ramazana ulaşmamızı nasip etsin..
Selametle kal şair kardeşim..B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

mabet_bekcisi yazdı:
s.a çöl gülü sabah sabah gözlerimi yaşarttın çok güzel bir paylaşımdı içim ısındı allah razı olsun ben o zamanlarımı hatırlamıyorum yani ne yapardım ne ederdim keşke hatırlayabilsem.çok güzeldi çok canım kardeşim.hayırlı sabahlarB)B)B)B)B)B)B)

Aleykum selam kardeşim.. Bu yazıyla maneviyat dolu dakikalar yaşatabildiysem ne mutlu bana, ama ağlamana üzüldüm.. Çocukluğundan fazla bişey hatırlayamamak üzücü olsa gerek..
Ben her anını hatırladığım için seni anlayabilmem çok zor..
Mesela ben 6 yaşlarındayken kadınlar bizim eve toplanıp teravih kılarlardı bizde onların arkalarında olurdun çocuklarla beraber.. Güya onlara benzer hareketlerle kılmaya çalışırdık ama kikirdeye kikirdeye olunca bizi evden kovarlardı:) Şimdi düşününce utan verici bir durum ama bize hiçbirşeyin önemi anlatılmıyorduki bilelim ve yapmayalım..
Kovmakla, bağırmakla yetinirlerdi sadece..:)
Beğenmene çok sevindim güzel kardeşim. Sağolasın..
Allah'a emanet ol, selametle kal inşaAllahB)B)

mabet_bekcisi

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
mabet_bekcisi yazdı:

Aleykum selam kardeşim.. Bu yazıyla maneviyat dolu dakikalar yaşatabildiysem ne mutlu bana, ama ağlamana üzüldüm.. Çocukluğundan fazla bişey hatırlayamamak üzücü olsa gerek..
Ben her anını hatırladığım için seni anlayabilmem çok zor..
Mesela ben 6 yaşlarındayken kadınlar bizim eve tolanım teravih kılarlardı bizde onların arkalarında olurdun çocuklarla beraber.. Güya onlara benzer hareketlerle kılmaya çalışırdık ama kikirdeye kikirdeye olunca bizi evden kovarlardı:) Şimdi düşününce utan verici bir durum ama bize hiçbirşeyin önemi anlatılmıyorduki bilelim ve yapmayalım..
Kovmakla, bağırmakla yetinirlerdi sadece..:)
Beğenmene çok sevindim güzel kardeşim. Sağolasın..
Allah'a emanet ol, selametle kal inşaAllahB)B)
utanma kardeş bunlar çocuklukların en güzel zamanları hatırlamak ne güzel malesef böyle anılarım yok:( evet malesef o eksiklik şimdide var anlatılmıyor anlatılmıyorki birçok kardeşlerimizin hiçşeyden haberi yok sevin sevin çünkü çok beğendim :DB)

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a ALLAH (c.c) razı olsunkardeşim emeğine sağlık okurken duyğulandım ve çocukluğuma geri döndüm bir an :( gerçekten ramazanda çocuk olmak çok farklı bir şey MEVLA o duyguyu çocuklarımızada yaşatmayı nasip eylesin a.e.o

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

M DENIZ yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞİM BENDE SANA GÜL KARDEŞİM DİYEBİLİRMİYİM:) BİZE ÇOCUKLUK YILLARIMIZI HATIRLATTIN ALLAH(C.C) SENDEN RAZI OLSUN. AMA BU DEDİKLERİNİ ÇOK UZUN SÜRELİ YAPAMADIK MALİSEF. SAĞOLSUN BABAM ÇOK TUTUCU Bİ İNSANDI BİZLERİ BOL BOL ÖĞÜTLERDİ SAKIN SİZİN SAYDIĞINIZ ŞEYLERİ YAPMAYIN İNSANLARI RAHATSIZ ETMEYİN GİBİ BİZLERİ UYARIRDI. AMA İYİKİ UYARMIŞ. ÇÜNKÜ İNSANLARIN NAMAZLARININ ZAYİ OLMAMASI İÇİN ÇOK DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONU.
BİZ BELKİ SADECE GÜLÜYODUK ŞİMDİKİ ÇOCUKLAR ŞIMARIKLIĞI ARTIK NORMAL KARŞILANDIĞI GİBİ CAMİDEKİ HAREKETLERİ BİZİM ZAMANIMIZDAKİLERİ ARARTTIRIR CİNSTEN. RABBİM HAYIRLISINI VERSİN NEYSE BU KADAR YETER YOKSA O ÇOCUKLARI DÖVMEYE GİDECEM ŞİMDİ:D:D:D:D ALLAH'A(C.C)EMANET OL GÜL KARDEŞİM. SELAMUN ALEYKÜM

Aleykum selam abim.. Vallahi Recep kardeşime sor istersen bana gül kardeşim adını takan oydu:):) Şaka birtarafa demek sen de yaramazlıklar yaptın abim çocukken Ramazanlarda;)
Ne güzel seni uyarmış en azından baban.. O konuda şanslısın..
Haklısın abim şimdiki çocukların şımarıklığı eskileri arattırıyor.. Eskiden çok büyük bir saflık vardı ama şimdi çocuklar bile değiştiler malesref.. Görev yine ailelere düşüyor..
Allah c.c. senden de razı olsun abim güldürdün beni sağolasın:)
Sende Rabbime emanetsin abicim, Selam ve dua ile kal inşaAllahB)B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

umeyye yazdı:
s.a ALLAH (c.c) razı olsunkardeşim emeğine sağlık okurken duyğulandım ve çocukluğuma geri döndüm bir an :( gerçekten ramazanda çocuk olmak çok farklı bir şey MEVLA o duyguyu çocuklarımızada yaşatmayı nasip eylesin a.e.o

Aleykum selam.. Aminkardeşim güzel duan için Allah c.c. razı olsun..
Selam ve dua ile kal inşaAllahB)B)

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. güzel bi paylaşım olmuş emeğine sağlık Ramazan ayının tadıda bi başka ALLAH (c.c.) hayırlısıyla erişmek nasip etsin selametle.... B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

l@l yazdı:
S.A. güzel bi paylaşım olmuş emeğine sağlık Ramazan ayının tadıda bi başka ALLAH (c.c.) hayırlısıyla erişmek nasip etsin selametle.... B)

Aleykum selam.. Haklısın kardeşim.. Ramazanda herşey başka güzel..
Amin duana.. Allah c.c. razı olsun.. selametleB)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

selamün aleyküm kardeşim. çok güzel bir paylaşım olmuş. eline, emeğine sağlık. ramazanın o etkili ve manevi atmosferini çok da güzel anlatmış.. ramazan aylarındaki anılarım geldi aklıma okudukça... burada anlatılanlar gibiydi, :) aşağı yukarı.. Rabbimiz bizleri o mübarek aya eriştirsin inşallah. okumaktan büyük lezzet aldım kardeşim.herkesi çoccukluk yıllarına götürecek bir paylaşım. Allah razı olsun. Gerçek sahibimize emanetsin. selam ve dua ile.B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm kardeşim. çok güzel bir paylaşım olmuş. eline, emeğine sağlık. ramazanın o etkili ve manevi atmosferini çok da güzel anlatmış.. ramazan aylarındaki anılarım geldi aklıma okudukça... burada anlatılanlar gibiydi, :) aşağı yukarı.. Rabbimiz bizleri o mübarek aya eriştirsin inşallah. okumaktan büyük lezzet aldım kardeşim.herkesi çoccukluk yıllarına götürecek bir paylaşım. Allah razı olsun. Gerçek sahibimize emanetsin. selam ve dua ile.B)B)

Aleykum selam kardeşim.. Beğenmene evindim.. Hemen hemen h eimizin unutamayacağı bir Ramazan hatırası vardır.. Hatırlamana vesile olduysam ne güzel..:)
Allah c.c. cümlemizden razı olsun inşaAllah..
Selametle kal kardeşimB)B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

Es Selamü Aleyküm

Çok etkilendim sağolasın sabah sabah yaptığım ve hocaların çocuklara bağırışları geldi aklıma ve sinirlerim bozuldu ne yazık...

hiç unutmam teravih namazına gidicez diye toplanırdık...daha camiye girmeden başlardık şımarmaya ve o şımarma esnasında bir otobüs ayağımın üstünden geçmişti terlik vardı ayağımda hiç unutmuyorum bu anı...

Rabbimiz çocuklarımıza da böyle anılar nasip etsin İnşAAllah...çok farklı duygular çünkü...

Çok güzel anlatılmış kardeşim İnşAAllah bizler çocuklarımıza, gelecek nesillere namazın ehemmiyeti üslüba uygun anlatabiliriz...

Emeğine sağlık kardeşim Allah c.c. razı olsun...selam ve baki muhabbetle...Yâr'a emanet olun...B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
Es Selamü Aleyküm

Çok etkilendim sağolasın sabah sabah yaptığım ve hocaların çocuklara bağırışları geldi aklıma ve sinirlerim bozuldu ne yazık...

hiç unutmam teravih namazına gidicez diye toplanırdık...daha camiye girmeden başlardık şımarmaya ve o şımarma esnasında bir otobüs ayağımın üstünden geçmişti terlik vardı ayağımda hiç unutmuyorum bu anı...

Rabbimiz çocuklarımıza da böyle anılar nasip etsin İnşAAllah...çok farklı duygular çünkü...

Çok güzel anlatılmış kardeşim İnşAAllah bizler çocuklarımıza, gelecek nesillere namazın ehemmiyeti üslüba uygun anlatabiliriz...

Emeğine sağlık kardeşim Allah c.c. razı olsun...selam ve baki muhabbetle...Yâr'a emanet olun...B)

Vealeykum selam kardeşim..
Çok haklısın kardeşim, yaramazlık yüzünden ufacık masum çocuklar çok azarandı Ramazan da.. Hemen hemen hepimiz yaptık bu yaramazlıkları ama şimdi hatırladıkça güzel birer hatıra bizim için..
Allah c.c. cümlemizden razı olsun kardeşim..
Selametle Rabbime emanetsinB)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt