Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ramazan ayi insan psikolojisinde guzel bir iz birakir (2 Kullanıcı)

filistin kılıçı

Kayıtlı Kullanıcı
Ramazan ayi insan psikolojisindeki bereketini once denge konusunda gosterir. Tibben ispatlanan biyolojik faydalarinin yaninda vazifeyi ifa etmenin getirdigi ruh dinginligi ile ruh ve beden arasinda denge saglanir.

Ramazan ayında vazifelerine geri donus yapan kul kendini cok daha iyi hisseder. Mesela, sair zamanlarda bes vakit namazini eda edemeyen kisinin Ramazan’da namazini hic aksatmadigini goruruz. Yani ibadetlerdeki artista da bereket gozlenir.

Yine baska zamanlarda yasanamayacagi kadar tutum ve davranislarda uyum gozlenir. Mesela, alkol kullanan kisi tutum olarak alkolun dinen yasak, biyolojik olarak zararli oldugunu bilir. Ama davranis boyutunda bu zararli, bagimlilik yaratan maddeyi kullanmaktan kendini alikoyamaz. Oysa bu mubarek ayda alkolu terk ederek tutum ve davranislarinda uyumu yakaladigi gibi ruh dunyasinda yasadigi icsel catismalardan kendini kurtarma imkani bularak daha dengeli bir ruh hali yasar.

Ramazan ayinda sosyal iliskilerde de bereket gozlenir. Bu ayda insanlar acligi kendi bunyelerinde deneyimledigi icindir ki; fakirin halinden daha bir anlar hale gelirler. Yardimlasmanin en cok yasandigi aydir Ramazan. Baska zamanlardan daha fazla dikkatini cevresindeki yardima muhtac insanlara cevirir. Zekat, sadaka, fitre ile sosyal iliskiler daha bir guclenir. Yasanan davetler ile sila-i rahimde artis gozlenir. Akrabalik, arkadaslik, komsuluk iliskileri tazelenir.

MONA_ROZA

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardeşim..emeğine sağlik..aeo

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
teşekkürler kardeşim.
selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt