Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

RAHİMLERDE OLANI (O) BİLİR (2 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
Lokman Sûresi, 34. ayette "....Rahimlerde olanı (ancak Allah) bilir..." buyrulmaktadır. Halbuki bugün çeşitli testlerle, çocuğun cinsiyeti tesbit edilebiliyor. O halde bu ayeti nasıl anlamalıyız?

anne karnındaki bebek, "amniyon sıvısı" denen bir su içinde bulunmakta, göbeğinden beslenerek büyümektedir. Bu safhada, ilmi bazı usullerle çocuğun cinsiyetini öğrenmek mümkündür.

Bu metotlardan en çok kullanılanları, ultrasonografi ve bebeğin içinde bulunduğu sudan 20 cm3 alınarak hücrelerin incelenmesi metotlarıdır. Ultrasonografi, bizim işittiğimizden daha yüksek ses dalgalarıyla çalışır. Bu ses dalgaları, bir maddeden geçirilerek bebeğin görüntüsü elde edilir. Ekrandaki uzuvların incelenmesiyle de, bebeğin cinsiyeti tayin edilir. İkinci metotta, bebeğin vücudundan, bulunduğu amniyon sıvısı içine hücreler dökülür. Bu sıvıdan 20 santimetre küp alınır. Boyanarak, mikroskop altında incelenir. Ceninin cinsiyeti, bu suretle öğrenilir. Bu muamele, çocuğun cinsiyetini % 80-90 ihtimalle doğru olarak tespit eder. Söz konusu ayette ise -rahimlerde olan-dan bahsedilmekte, sadece erkeklik-dişilik diye bir had konulmamaktadır.

Bu ifadeyle; anne karnındaki bebeğin özel kabiliyetleri, gelecekte alacağı şekil, siması, duyguları gibi bütün hususlar kastedilmektedir. Doğacak bebek, acaba çok kabiliyetli birisi mi olacak? Akıl, hafıza gibi uzuvlar yönünden durumu ne olacak? Yine, bütün diğer insanlardan farklı olacağını bildiğimiz yüzü nasıl olacak.

Bu ve bunlara benzer birçok şeyi, biz bilemiyoruz. Ama, Allah (c.c.) bunların hepsini biliyor. Hem de, daha bilmediğimiz ve bilemeyeceğimiz pek çok şeyle beraber... Ayette, bu ve bunlar gibi birçok keyfiyet kastedilmektedir. Böyle olunca, doğacak çocuğun belli bir safhada cinsiyetini bilsek bile, yine de onun hakkında bilmediğimiz o kadar çok şey olacak ki... Hatta bunların büyük bir kısmını, bebek dünyaya geldikten sonra da bilememeye devam edeceğiz. Kaldı ki cinsiyet tespit işlemi de, en erken cenin dört aylıkken mümkün olabilmektedir...

Bildiklerimiz, bilmediklerimizin yanında, Okyanustan ancak bir damla desek yeridir... ( Ne güzel söylemiş değil mi )

esen kalın

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: RAHİMLERDE OLANI (O) BİLİR

Bildiklerimiz, bilmediklerimizin yanında, Okyanustan ancak bir damla desek yeridir... ( Ne güzel söylemiş değil mi )

EVET ÇOK DOGRU. VEYSEL BEY YİNE GÜZEL BİR KONUYA DEGİNMİŞ.BEBEK KADAR GÜZEL BİR ŞEY OLAMAZ ÇOK TATLILAR

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM COK GÜZEL BILGILER. SAGLIK ICIN ILIMDEN FAYDALANALIM AMA CINSIYET ÖGRENIP ODA DÖ$EMEK KIYAFET ALMAK BANA BIRAZ TUHAF GELIYOR NITEKIM DR UN YANILDIGI COK OLDU.2 COCUGUM OLDU 2 SINDEDE CINSIYET SORMADIM DR.DA SAGLIKLI OLDULARINI SÖYLÜYORDU O KADAR. ERKEK OLDUKLARINI BILDIGI ICIN ESIMI SORU YAGMURUNA TUTUYORDU KIZ OLSA NE YAPARSIN SEVMEZMISIN DIYE HALBUKI ESIM ÖYLE BIR INSAN DEGIL GALIBA BASKA TÜRKLER(ALMANYADA)
ICIN ÖNEMLI:eek:

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

GURBET ABLA DOGRU SÖYLÜYOR TÜRKLER ERKEK ÇOCUK İSTİYOR ÖZELLİKLE DOGULULAR.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

FATOŞ HANIM HERKES ERKEK ÇOCUK ISTER BU ISE SADECE DOGULULARA AIT BI SEY DEGILDIR GURBET HANIM TÜM TÜRKLER DİYOR SİZ İSE ÖZELLİKLE DOGULULAR DİYORSUNUZ YANLIŞ

KIZ ERKEK HİÇ FARK ETMEZ ELİ AYAĞI DĞZGÜN SAĞLIKLI DOGMAYI İHSAN ETSIN RABBIM

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

TAMAM TÜM TÜRKLER ÖYLE AMA ÖZELLİKLE DOGUDA ERKEK KIZ AYRIMI YAPIYORLAR BENDE DOLUYUM VE BİLİYORUM.ERKEK ÇUCUGU OLMUYOR DİYE İKİNCİ EVLİLİK YAPAN BİLE VAR

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM YİNE ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ.B)

SİZE KATILIYORUN ÖNEMLİ OLAN CİNSİYETİ DEĞİL SAĞLIKLI OLMASIDIR.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

DUN_SURGUNU_YA yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM YİNE ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ.B)

SİZE KATILIYORUN ÖNEMLİ OLAN CİNSİYETİ DEĞİL SAĞLIKLI OLMASIDIR.

TESEKKUR EDERIM KARDESIM ALLAH RAZI OLSUN

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

FATOS_TELSIM yazdı:
TAMAM TÜM TÜRKLER ÖYLE AMA ÖZELLİKLE DOGUDA ERKEK KIZ AYRIMI YAPIYORLAR BENDE DOLUYUM VE BİLİYORUM.ERKEK ÇUCUGU OLMUYOR DİYE İKİNCİ EVLİLİK YAPAN BİLE VAR

ARKADAŞIMIZ HAKLI HATTA ERKEK ÇOCUĞU OLANA KADAR ÇOCUK YAPANLAR BİLE ÇOK FAZLA

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

FATOS_TELSIM yazdı:

fatoş hanım bu olay tüm türkiye için geçerlidir herkes erkek cocuk ıstıyor cınsıyetı onemlı degıl saplıklı olsun yeter siz kendınız doguluyum diyorsunuz ama yanlış düşünüyorsunuz arkadaşım

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

IKINIZDE HAKLISINIZ! FATO$ KARDES BEN BUNA COK $AHIT OLDUM AMA KIRICI OLMAMAK ICIN GENELLEME YAPMAKTAN YANAYIM.
AYRICA E$IM ERZURUMLU VE BU DUYGU ONDA YOK GECEN GÜN BIZE MISAFIR GELDI KIZ BABASINA ÖYLE SIKI SARILIYORKI E$IMIN YÜREGI ERIDI VE BANA DÖNÜP IN$ALLAH RABBIM BIZEDE NASIP EDER DEDI $UNUN SEVGISINI NASIL GÖSTERDIGINE BAKSANA DEDI.AYRICA BEN MANISA LIYIM YANI BATININ EN BATISI BIZ 4 KIZ KARDESIZ BABAMIN $IKAYETINI DUYMADIM AMA DALGA GECENI COK DUYDUM DAMATLARIN ELINE BAKARSIN GIBI BU COK YANLIS.AMA GERCEK. VEYS KARDES SENIDE OLGUNLUGUNDAN DOLAYI KUTLUYORUMKE$KE HERKES SENIN GIBI DÜSÜNEBILSE

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

DUN_SURGUNU_YA yazdı:
FATOS_TELSIM yazdı:

ARKADAŞIMIZ HAKLI HATTA ERKEK ÇOCUĞU OLANA KADAR ÇOCUK YAPANLAR BİLE ÇOK FAZLA

arkadasım ne guzel yazmıs ayrım yapmaksızın atmam doguda dıger yerlerden fazla olabılır ama bunu kırıcı bı nyazıyla yazmanın bı alemı yok.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

BAKIN BEN ONAYLAMIYORUM SONUÇTA BENDE BAYANIM AMA DOGRU DOGRUDUR.KIZMAMAYA ÇALIŞIYORUMDA ÖYLE AMA ERKEK OLSUN DİYORLAR BEN SİTERMİYİM CİNSİYET AYRIMI YAPILSIN KIZLAR DIŞALANSIN.AYRICA ŞUDA VAR BEN TEK KIZIM VE AİLEM İÇİN ÇOK DEGERLİYİM.BENİM AİLEMDE YOKTUR AMA DOGUDA AYRIMCILIK ÇOK FAZLADIR

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

FATOS_TELSIM yazdı:
BAKIN BEN ONAYLAMIYORUM SONUÇTA BENDE BAYANIM AMA DOGRU DOGRUDUR.KIZMAMAYA ÇALIŞIYORUMDA ÖYLE AMA ERKEK OLSUN DİYORLAR BEN SİTERMİYİM CİNSİYET AYRIMI YAPILSIN KIZLAR DIŞALANSIN.AYRICA ŞUDA VAR BEN TEK KIZIM VE AİLEM İÇİN ÇOK DEGERLİYİM.BENİM AİLEMDE YOKTUR AMA DOGUDA AYRIMCILIK ÇOK FAZLADIR

arkadasım sız her seye sınır oluyorsunuz zaten bakın gurbet hanım ne guzel yazmıs bıraz okuyup ornek alınız hala ısrar edıyorsunuz doguda kız erkek ayrımı yoktur neden boyle yapıyorsunuz turkıyenın her yerı bırdır anlayınız lıutfen

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

TAMAM VEYSEL BEY YOKTUR

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

ya fatoş hanım siz doğulu oldugunuz halde nasıl boyle bı yorum yapıyorsunuz ben anlamıyor ve halen anlamıs degılım.

nasıl bir zihniyet olabılırkı kız erkek ayrımı yapılsın hayret ediyorum .
hatırlatayım cahiliye dönemi bitmiştir.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

TÜRKİYEDE BU VAR VE ÖZELLİKLE DOGUDA BİLİYORUM NE YANİ GÖZMÜ YUMAYIM.ERKEK ÇOCUGU OLMUYOR DİYE KUMA GETİRENLER VE YA EŞİNİ BOŞAYANLAR NİYE GÖZ YUMİM YA,NİYE KEŞKE MÜMKÜN OLSADA SİTE ÜYELERİ BİREBİR KONUŞSA ÖYLE BİR TAPLANTI OLSA BEN SİZİNLE KONUŞARAK BU KONUYU TARTIŞSAM

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

FATOS_TELSIM yazdı:
TÜRKİYEDE BU VAR VE ÖZELLİKLE DOGUDA BİLİYORUM NE YANİ GÖZMÜ YUMAYIM.ERKEK ÇOCUGU OLMUYOR DİYE KUMA GETİRENLER VE YA EŞİNİ BOŞAYANLAR NİYE GÖZ YUMİM YA,NİYE KEŞKE MÜMKÜN OLSADA SİTE ÜYELERİ BİREBİR KONUŞSA ÖYLE BİR TAPLANTI OLSA BEN SİZİNLE KONUŞARAK BU KONUYU TARTIŞSAM

site üyelerinin yazdıkları ortada onlar sızın gıbı dogu ayrımcılıgı yapmıyor tum turkıyeyı katıyor ve zaten oyledır

kimse size göz yumun demıyor bu dedıgınız farklı ne kız ne erkek onemlı degıl onemlı olan saglıklı olmasıdır. arkadasım bizde ayrımcılık yoktur.umarım sızde bır gun anlarsınız tekrardan diyorum cahiliye dönemi bitmiştir.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

BEN HALEN CAHİLİYE DÖNEMİ YAŞIYORUM VE KIZ ERKEK AYRIMCILIGI ÇOK HOŞUMA GİDİYOR.

nesser

Kayıtlı Kullanıcı

erkekler erkek çocuk isteyebilir çünkü soyu devam etsin diyerekten yani soy adı.ama yanlış anlamayın ben erkek çocuk istiyordum.
ama şuda bir gerçektir kız çocukları babaya çok düşkün olurlarmış.
denildiği gibi önce sağlık
erkek çocugun olupta yaşamazsa neye yarar
bunlar bence kısır tartışmalar
ülkemizin her yerinde çeşitli düşünceler mevcut
ama yavaş yavaş ne olursa olsun ama sağlıklı olsun denmeye başlanmakta
aeoB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt