Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

rabıta hususunda beni tatmin edermisiniz (1 Kullanıcı)

özyurdum

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun nevin kardeşim bu konuda tatmin oldum sizlerin sayesinde rabbim inşaALLAH ABU GÜZEL DUYGUYU HAKKIYLE YAŞAYA BİLMEYİ NASİP ETSİN..
selametle kalın

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun nevin kardeşim bu konuda tatmin oldum sizlerin sayesinde rabbim inşaALLAH ABU GÜZEL DUYGUYU HAKKIYLE YAŞAYA BİLMEYİ NASİP ETSİN..
selametle kalın

allah sizdende razı olsun.Beni ehil kişi değilim ama forumunuza ekledikleri kaynaksız değil.Üstelik açıklamalı.Bizede duyduk, inandık itaat ettik düşer.Allaha emanet olunuzB)

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür vasitasi ile önemli bir ayrintiyi konumlandirma.

Teşekkür vasitasi ile önemli bir ayrintiyi konumlandirma.

Bismillah...

Sevgili Nevin kardeşim ;
Güncellemenizden aldığımız feyzin hisselerini hem bu dünyada hem ahirette yüce Rabbimizden son nefesimize kadar ecrini tarafınıza dua ve niyaz ile istiyorum..Allah CC razı olsun..Efendimiz sas şefaatçiniz olsun..okuduğumuz gözler şahidiniz olsun.Teşekkürler.

Bazı kardeşlerimiz (kendinizi ispata çalışmayın) sözünü yazarak bir ispata muhal vermiştir.
Öyleyse bizler de diyoruz ki ,kendimizi ispata çalıştığımızı ispat ediniz.

Elhamdülillah..

................

YENİ GELEN ! DURMA , DEVAM ET...

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
yazılanları uzun uzadu-ıya (rahatsızlıgımdan dolayı)okumadım aklıma takıldı yazmak istedım
ben rabıtayı kısaca söyel bilirim insanın bir muddet dunyevı olaylardan elnı ayagını cekmesı sadece rabbıyle ALLAH u teala ile irtibatta olması(ibadetle tabi)aklı fıkrı zıkrı ALLAH a yonelmek olmasıdır..
kısaca tabı böyle bilmekteyım kı gördugum o ki boyledir..
kanımca fıkrımce anladıgım kadarıyla acızane
rabıta husunda celişkiye dusmeye gerek yoktur
buırada yazan cogu kişiden kucugum hatam olduysa affola paylaşmak aktarmak istedım
selam ve dua ile..

_YUSUF_

Yönetici
Mücahit kerdeşim ben size kurandan rabitayla ilgili ayet getireceğim ..(söz) ancak ilk önce diğer kardeşlerin cevaplarini bi görelim mi? Ne dersiniz?

Unutmayiniz bizim meslek başka...

Selametle..

ayet ezberimizde kardeşim..

Rabitayla ilgili veri yollayan..(kardeşler)

bizim meslek (sitede ve genelde rabitayla ilgili verilere bakildiğinda akillara nakşedilen bir tasavvuf tekniği olduğu araştirmalarimiz sonucu görülmüştür mesleğimiz tarikat değil hakikattir.hakikat mesleğindeki rabita tekniğini sitedeki arkadaşlar bu sayfayi gördüklerinde emin olunuz yazacaklardir biz konunun bu boyutundan çok ayet yazma taraftariyiz.)

vesselam..

Bazı arkadaş ıspatın ıspatını istemiş, kabul etmeyecğini bilmemize rağmen, yazalım ki diger arkadaşlar ıspatın ıspatı hususunda düşünsünler ve karar versinler.

Ancak ilk önce diğer kardeşlerin cevaplarini bi görelim mi?

1-Cevap vermeniz gerektiği halde ki gerektiğini düşünüyorum ki Allah'u teala bizen geciktirmeden bildiklerimizi ailemize çavemize veya sitedeki arkadaşlara iletmemizi ister nitekim sahabe hayatlarında örneği çoktur.
Bunu yapmayıp böyle bir cevap yazmış olmanız ıspatın ıspatıdır ki ikinci paragrafta daha net anlaşılacaktır.

2-Bu kullanmış olduğunuz cümledede veri yollayan kardeşlerin cevap vermesini istemişiniz.Bildiğiniz halde cevap vermeyip başkalarının cevap vermesini beklemeniz veri yollayacak arkadaşların yanlışa düşüp düşmeyeceği veya bilip bilmeyeceği hususunu ortaya koymaya çalışmaktir ki bu soru sorana soru sorup cevabı soru soranın vermiş olması gibidir.

Buda söylemiş olduğumuz cümlenin, doğruluğunun kendimizce ıspatıdır.

Değerlendirmeyi de sitedeki arkadaşlara bırakıyorum.
Vesselam

sengul

Kayıtlı Kullanıcı
ayet ezberimizde kardeşim..

bizim meslek (sitede ve genelde rabitayla ilgili verilere bakildiğinda akillara nakşedilen bir tasavvuf tekniği olduğu araştirmalarimiz sonucu görülmüştür mesleğimiz tarikat değil hakikattir.hakikat mesleğindeki rabita tekniğini sitedeki arkadaşlar bu sayfayi gördüklerinde emin olunuz yazacaklardir biz konunun bu boyutundan çok ayet yazma taraftariyiz.)

vesselam..

BİSMİLLAH..
EVET YUSUF. KONUNUN DEĞERLENDİRMESİNİ ÜYELERE BIRAKALIM NEDERSİNİZ?
ELHAMDÜLİLLAH..
Ancak ilk önce diğer kardeşlerin cevaplarini bi görelim mi?
usulen konumlandırma:

konuyla ilgili ilk bilgiyi veren kardeşimiz aşka mecnundur... bakıldığında görüleceği üzere aşkamecnun kardeşimiz konuyu güzel bir bakış açısıyla anlatmış ve içeriğinde ayet vermiştir..bu ayetlerin rabıta ile ilgisi olmadığını söyleyen mücahit kardeş paylaşımının sonunda rabıta ile ilgili ayet yoktur demiş...

Bizde konuyla ilgili ayet yazmayı aşka mecnuna bırakıp yazdığı ayetlerin rabıta manası taşıyıp taşımadığını mücahit kardeşe yazmasını beklemeye geçtiğimizi belirtmişiz ve böyle anlaşmışız.bu anlaşmayı biz mücahit kardeşle yapmışız...çünki ayet yoktur diyen odur...kimin yazdığı makaleye ? mecnunun..peki cevap hakkı ilk kimindir? mecnunun...(zaten benim yazacağım ayette başka ayetti)..

aşka mecnunun yanlışa düşüp düşmeyeceğini düşünen (........)dır boşlukları siz doldurun...

Kardeşlerimizin doğrularını alkışlarız...bu sayfada nevin kardeşimizi alkışladığımız gibi...eğer bencil olsaydık nevin kardeşimizin hakkını görmemezlikten gelir...

Sizin dediğiniz gibi konunun değerlendirmesini üyelere bırakalım..

(ASLINDA HER YAZIDAN SONRA BUNU MU YAZSAM? BU YAZIYI YUSUFA YAZDIM)

MÜCAHİTİN ANLAMADIĞI CÜMLENİN CEVABININ BİR BÖLÜMÜNÜ ALINTI YAPIYORSUN ..(EFERİM EFERİM AMA ...HER ÜYE YEMİYOR İŞTE )..

VESSELAM..

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Bismillahirrahmanirrahim
Esselamu aleyküm değerli kardeşlerim bir kardeşimiz bir konu açtı diğer bir kardeşimiz konudaki soruya kâfi cevap yazdı.Ancak görünen o ki akâbinde fikir çatışmaları yaşanmış,şimdi bu vesile ile bizede cevab hakkı doğdu RABITA hakında sizleri sıkmazsam bir iki şey yazmak istiyorum.
Öncelikle Mahmud Ofi (k.s) hazretleri Şeyh Mustafa İsmet Garibullah (K.S) hazretlerinin Risale-i Kudsiye İsimli Beyt halindeki farsca ve osmanlıca olan kitabını şerh ederken şöyle yazmış (Sayfa 93) Peygamber efendimiz '' Seven sevdiği ile beraberdir buyurmuştur''
Efendi babam derdiki :''Kalb nerede ise sende orada mutebersin'' yani sen kalbinin olduğu yerde sayılırsın O ki kalbin Resulullah ta sende onunlasın O ki kalbin şeyhinledir sende onunlasın sen nerede olusan ol hep onunla beraberdir.
Terzi Baba (k.s) ait bir beyitte
''Tarık-i rabıta aslı usuldür,O dahi bais-i seyri vusuldur,sakın terk eyleme o şuğl-u paki,anınla varlığın bulsun helaki.''
Mahmud Efendi hazretleri (k.s) İrşadü'l Müridin isimli eserinde (sayfa 122)
''Rabıtanın şirk olduğunu söyleyenlere cevap '' başlığı altında şunları yazmıştır.
Bütün dünyada meşhur olmuş artistleri görürler,kalplerine sokarlar,bir güzel köşk görürler,kalplerine sokarlar,bir araba görürler beğenir kalplerine sokarlar,bunları düşünmek şirk olmuyorda bir Allah dostunu düşünmek neden şirk olsun?
Birisi secde ederken halıya secde ediyorum dese müşrik olur,beytullaha secde ediyorum dese müşrik olur,ama kabeyi vesile ederek Allaha secde ediyorum dese namaz ibadetini yapmış olur.Nasılki bedenin kıblesi var ise ruhunda kıblesi vardır,ruhun kıblesi mürşidlerdir ve mürşidler Mevlanın dostlarıdır,Maksudum mürşiddir diye düşünülürse bu doğru değildir,Maksudum Allahdır ve mürşidde maksudumun aynasıdır diyedüşünülürse bu doğrudur.
Nitekim İmamı Rabbani (k.s) şöyle der :Rabıta kendisine doğru secde edilendir,kendisi için secde edilen değildir.Mihrablar ve Mescidler dahi mananın dışında değildirler.
Ayrıca İmamamı Rabbani Hazretleri ,Muhammed Behauddini Nakşibendi (k.s) hazretleri için ''Kıbletü kulubina'' (Kalblerimizin Kıblesidir) demiştir.Yani demek istemiştirki ''Kalblerimiz onunla Mevlaya döndüğü zattır.''
İmamı Rabbani hazretleri Ünlü Mektub larının 7.sinde Şeyhine şöyle yazar ''Ruhumu manevi bir yükselmeyle Arş ın üstündeki makamda buldum Bu makam Hz.Hace Nakşibendiye özel bir makamdır,bir müddet sonra bedenimide bu makamda buldum.Hayalimde şöyle bir şey canlandı ,bu alem unsurları ve yıldızları ile beraber isim ve resim bırakmadan aşağıya doğru inmekte.Bu makamda ancak bazı büyük evliyalar bulunur...'' ... irşada başladığı yıllarda yazmıştır ve 600 den fazla mektubu bu mektubdan sonra yazılmıştır ve merak eden olursa O büyük zatın hangi makamlara çıktığı o mektublarda açıkca görülmektedir.
Bunları neden yazdım:
Diyelimki Rabıta şirk veya biz uydurduk ,veyahutta rabıtanın varlığına inanmayan arkadaşlar ne isim verirse o olsun.Madem sen haklısın da Yukarıda örneklerini verdiğim isimlrini yazdığım mübarek zatlar yalanmı söylüyorlar, O müthiş makamlara çıkmış Bütün insanlığın hayranlığını ve sevgisini kazanmış her kesimden Evliyalığı onaylanmış bu zatlar yalanmı söylemişler yani bu Evliyalar aslında birer Allah ' a (c.c) şirk koşan müşriklerdi mi? demek istiyorsunuz. Ne diyor Yüce Allah :''Evliyalar benim dostlarım dır kim ki onlara savaş açarsa bana savaş açmıştır'' yoksa bu hadisi kutsiyidemi inkar ediyorsunuz. Ben Ayeti kerimede yazmak isterdim ama bunca delile ve bizzat kendi yaşadıkları hayatlarından ve yazdıkları kitablarından net deliller sunduğum Evliya zatları inkar eden belki günahkar olur ama Allahın ayetini inkar eden direkt kafir olur diye yazmıyorum.Olurya gazablanıpta inkar eden olabilir biz kötü vesile olmayalım.
Tarikatta asıl şudur:Mürid şeyhine kalbini bağlar rabıta eder ve Mevlanın nurunun şeyhinin kalbi vesilesi ile kendine akdığını bilir çünkü her ne kadar gaflette olsa bile şeyhi herdaim mevlanın huzurundadır.Zati mürid belli bir makama ulaştıktan sonra şeyh efendi onu Peygamber Efendimize (s.a.v) oda Yüce Allaha (c.c) götürür.Sanmayın ki her veli kul kndi başına veli oldu.
Şunu unutmamak gerekirki İlimin sahibi Yüce Rabbımız kaynağı ise Peygamber efendimizdir bu vesile ile Alim zatlar da onun varisleri olurlar.Aman kardeşlerim alimlere bilip bilmden dil uzatmak varisi oldukları Peygambere dil uzatmaktır ve Yüce Mevlada Habibini çok sever sakın haaaa.
Yarabbim bizi nefsine ve şerli yarattığın kullarına ezdirme,kendi hevamıza yenik düşürme sana bu lanetlediğin dünyada ismi şerifini zikrederek ve Şeyhlerinde rabıta yapıp nuru şeriflerini kalblerine akıtarak varmış kullarının zümresine kat bizleri eğerki haketmiyorsak onların ismin bulunduğu deftere '' Veli kullarımı seven kullarım'' diye yazdır bizi çünkü Efendimizin dediği gibi '' Herkes sevdiğiyle beraberdir.'' AMİN ''Herşeyin doğrusunu ancak ve ancak Allah bilir.'' Esselamu aleykum

Allahcc razı olsun...
Besmele...Selam...Dua...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
[/B][/COLOR]
Allahcc razı olsun...
Besmele...Selam...Dua...

Esselamu aleykum ahiretliğim;

Bu siteye ilk üye olduğum zaman aldığım rumuz ile yazdığım bu yazıdan dolayı ALLAH TEALA rızasını üzerimize dilemişsin bizde sevindik,mesrur olduk,HAK TEALA sizinde çalışmalarınıza mükafatınızı verecektir umuyorum,İslam uğruna emeklerinizi yakınen görüyorum pek seviniyorum,Mevlam gücünüze güç katsın...
Baki selamlarım ve dualarımla...

uhuda hasret

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,
Ennnn bastaki kardesime,ve onun gibi yollarin basindakilere......
veeee sonundakilere sevgiyle
ya ben konuyu baska bir mecraya cekecegim beni affedin.Sadece tecrübelerimi anlatacagim.
biri beni sürekli kendi yoluna davet ediyor, bense karar veremiyordum.Bana ;
--günde 70 kere IHLAS suresini oku, ve arkasindan da _ Ya Rabbi bana hayirli bir üstat nasib eyle _diye dua et
dedi.
Ben elimden geldigince,(bezen 70 kere bazen de11 kere,ama hic birakmamaya gayret ederek devam ederken, icime ALLAH
Efendi HZ lerinin sevgisini ihsan buyurdu.(ben Ef.Hz lerini o zaman hic tanimiyordum.) Simdi Elh. hala o sevgiyle yanip,O nun yolunda yürümeye calisiyorum.Ne kadar sükretsem azdir.

14kartal14

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
ALLAH MUBAREK ETSİN...Mürşitsiz İNSAN sokakta kalmış çocuk misalidir...bu arada Seyyid Fevzeddin Hz.lerini herkes ziyaret edebilir...ikamet ettiği yer Eskişehir ili Sivrihisar ilçesi Buhara Köyü dür...ilgililere iLANEN duyurulur...profil resmim köyün resmidir...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt