Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

'Rabb'im benim adımı mı andı Ya Resûlallah?!' (2 Kullanıcı)

gonulturker

Kayıtlı Kullanıcı
RE: 'Rabb'im benim adımı mı andı Ya Resûlallah?!'

Suheyb (ra)' ın bereketlenen yemeği: Yine torunu Hamza b. Suheyb anlatıyor: Suheyb çok yemek yedirirdi. İkram etmeyi severdi. Hz. Ömer (ra) sordu: "Ya Suheyb! Sen çok ikram ediyorsun, çok yemek yediriyorsun. Bu malda israfa yol açmaz mı?" Suheyb şöyle cevap verdi: "Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyururdu: 'Sizin en hayırlılarınız, yemek yedirenleriniz ve selâmı alanlarınızdır'. Ben de bu sözden dolayı yemek yedirmeyi severim."

Zeyd b. Hârise, Resûlullah (s.a.s.)'ın cefakâr dostlarından biriydi. Hemen hemen tüm sıkıntılı zamanlarında O'nunla birlikteydi. Nitekim, çevre kabileleri İslâm'a davet etmek kabilinden Tâif'e giden Rasûlüllah'ı yalnız bırakmamış, Tâiflilerin attığı taşlar Peygamber (s.a.s.)'e isabet etmesin diye kendi vücudunu siper etmiş ve başından çeşitli yaralar almıştı (İbn Sa'd, a.g.e., I, 212).

selam ve dua ile....guzel yuregine saglik...B)B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
Evet Kur'an, onun hakikatlarına omuz veren ve Nebi'nin (sallallâhu aleyhi ve selem) uğrunda hırz-ı can eden herkesi alkışlamış, göklere çıkarmıştır. Eğer bu durum, Kur'an'da Kur'anî bir ahlak, Kur'anî bir prensip ise -ki yukarıda verdiğimiz misallerden öyle olduğu açıkça anlaşılıyor- o zaman kıyamete kadar gelecek, İslam'a hizmet eden insanlara Kur'an işarî mana ile niye bakmasın ki!?

selamün aleyküm güzel kardeşim. paylaşım çok güzeldi. Allah razı olsun. emeğine sağlık. Allah rızası adına çalışan kullardan olmak duasıyla. Allah'a emanetsin. selam ve dua ile.B)B)

ve aleyküm selam canım kardeşim..Beğenmiş olmana sevindim.. Rabbim senden de ebeden razı olur inşaAllah kardeşim benim..Sağolasın..Yaptığımız her şeyde O'nun rızasını gözetenlerden olmak duasıyla..Yüce Rabbime emanetsin canım..selam ve selametle..B)B)B)​

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

tayfun_islam yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM

emeğine paylaşımına sağlık ALLAH razı olsun...

ve aleyküm selam..sağolasınız..Ecmain inş..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

gonulturker yazdı:
Suheyb (ra)' ın bereketlenen yemeği: Yine torunu Hamza b. Suheyb anlatıyor: Suheyb çok yemek yedirirdi. İkram etmeyi severdi. Hz. Ömer (ra) sordu: "Ya Suheyb! Sen çok ikram ediyorsun, çok yemek yediriyorsun. Bu malda israfa yol açmaz mı?" Suheyb şöyle cevap verdi: "Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyururdu: 'Sizin en hayırlılarınız, yemek yedirenleriniz ve selâmı alanlarınızdır'. Ben de bu sözden dolayı yemek yedirmeyi severim."

Zeyd b. Hârise, Resûlullah (s.a.s.)'ın cefakâr dostlarından biriydi. Hemen hemen tüm sıkıntılı zamanlarında O'nunla birlikteydi. Nitekim, çevre kabileleri İslâm'a davet etmek kabilinden Tâif'e giden Rasûlüllah'ı yalnız bırakmamış, Tâiflilerin attığı taşlar Peygamber (s.a.s.)'e isabet etmesin diye kendi vücudunu siper etmiş ve başından çeşitli yaralar almıştı (İbn Sa'd, a.g.e., I, 212).

selam ve dua ile....guzel yuregine saglik...B)B)B)

Katılımınız için teşekkürler güzel kardeşim..Rabbim razı olsun..selametle kalın..B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt