
PUF BÖREĞİ:
1 yumurta
yarım çay b. sıvıyağ
2 ç.k. yoğurt
yarım p. kabartma tozu
alabildiği kadar un
tuz
iç harcı için:
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
ara katlar için:
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına sıvıyağı alın üzerine 1 adet yumurtayı kırın.2 çorba kaşığı
yoğurdu ilave edip tuzunu ve kabartma tozunu da ilave edip çırpma teliyle karıştırın.
Karıştırma kabına ise alabiliği kadar unu ekleyerek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlak hamurlar açın.
1.hamurun üzerine sıvıyağ ile yağlayın üzerine diğer hamuru ilave edin tekrar
yağlayın ve bu şekilde hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Bir tabağa un serpin ve üzerine hamurunuz alın ve buzdolabında 15 dakika bekletin.
Buzdolabından hamurunuzu çıkartıp merdane yardımıyla hamurunuz açın.
Karıştırma kabına beyaz peyniri rendeleyin.Maydonozu kesin ve beyaz peynirle karıştırın.
Hamurun üzerine parça parça koyup diğer hamuru üzerine kapatıp bir bardak yardımı ile
kesin.uç kısımların iyice kapatın.
Tavaya sıvıyağı alın kızdırın ve hazırladığınız puf börekleri kızartıp servis edin.
AFİYET OLSUN....