dileksenturk
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 16 Haz 2008
- Mesajlar
- 26
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 39
MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER
-Yemek yapmak zevk işidir. 2 günlük yemek yapımında kendiniz için zaman ayırımı kolaylaşır...
-Yemeklerinizi alüminyum kaplarda saklamayınız.Buzdolabına konan yemekleri kapalı kaplarda tutarsanız kokuları karışmayacaktır...
-Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer.Kaynar suya atarsanız etin üzerinde suya hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır...
-Un çorbası yaparken; unun kokusunu alması için, içine şehriye veya kuskus atarsanız, un kokmasını önlemiş olursunuz...
-Balığın haşlama suyundan balık çorbası yapabilirsiniz...
-Kızartma bitince kızartma yağını soğutup bir tülbentle süzün,serin ve karanlık bir yerde saklayın.Eski yağın üzerine biraz yağ ilave ederek bu şekilde yağı değerlendirmiş olursunuz...
-Vitamin kaybını azaltmak için salataları yemek saatinden hemen önce hazırlamalısınız.Marul yapraklarını bıçakla değil el ile koparmalısınız...
-Revaniyi pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz, '1 bardak soğuk su ' revaninin şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacak...
-Vücudumuzun nikotin ihtiyacını patlıcanın kabuklarından sağladığını biliyormuydunuz?
-Soğan doğrarken; soğanı sirke ile yıkarsanız gözleriniz yanmayacaktır...
-Sarımsağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz.Ayrıca yağınıdan yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz...
-Kek ve kurabiyelerinizi ağzı kapalı hava almıyacak kaplarda, buz dolabında daha uzun süre saklayabilir hem de tazeliğini kaybetmemiş olursunuz...
-Çelik tencerelerinizdeki inatçı lekeleri tamizlemek için, bir süngere az mikarda yumuşatıcı dökerek iyicene ovunuz. Tencereler ilk günkü parlaklığına kavuşacaktır.
-Mikrodalga Fırınınızı daha uzun süreli kullanmak için, haftada en az bir kere 1 bardak suyu birkaç dakika içinde döndürün.
-Porselenlerinizi temizlemek için, limon suyu sıkılmış bir kabta kısa bir süre bekletin.
-Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi türden yapraklar, onları uzun süre taze tutacaktır.
-Toprak tencereler ve çömleklerin çatlamasını önlemek için, kullanmadan önce 3/4 ünü sirkeli sıcak su ile doldurun. 24 saat bekletin ve soğuk su ile yıkayın.
-Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla su verdiklerini biliyormydunuz?
-Fırında oluşan kötü kokuları önlemek için, yemek yapmadan önce; bir kaba yarısı su, yarısı sirke olmak üzere doldurun ve fırında birkaç dakika ısıtın.
-Mutfağa sinen kokuları hızlı gidermek için, Izgaranızın üzerinde defne yaprağı, ada çayı veya kekik yaprağı koyun.
-Makarnaların haşlama esnasında birbirlerine yapışmasını önlemek için, kaynama suyuna birkaç damla Zeytinyağı damlatın.
-Yemek yapmak zevk işidir. 2 günlük yemek yapımında kendiniz için zaman ayırımı kolaylaşır...
-Yemeklerinizi alüminyum kaplarda saklamayınız.Buzdolabına konan yemekleri kapalı kaplarda tutarsanız kokuları karışmayacaktır...
-Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer.Kaynar suya atarsanız etin üzerinde suya hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır...
-Un çorbası yaparken; unun kokusunu alması için, içine şehriye veya kuskus atarsanız, un kokmasını önlemiş olursunuz...
-Balığın haşlama suyundan balık çorbası yapabilirsiniz...
-Kızartma bitince kızartma yağını soğutup bir tülbentle süzün,serin ve karanlık bir yerde saklayın.Eski yağın üzerine biraz yağ ilave ederek bu şekilde yağı değerlendirmiş olursunuz...
-Vitamin kaybını azaltmak için salataları yemek saatinden hemen önce hazırlamalısınız.Marul yapraklarını bıçakla değil el ile koparmalısınız...
-Revaniyi pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz, '1 bardak soğuk su ' revaninin şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacak...
-Vücudumuzun nikotin ihtiyacını patlıcanın kabuklarından sağladığını biliyormuydunuz?
-Soğan doğrarken; soğanı sirke ile yıkarsanız gözleriniz yanmayacaktır...
-Sarımsağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz.Ayrıca yağınıdan yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz...
-Kek ve kurabiyelerinizi ağzı kapalı hava almıyacak kaplarda, buz dolabında daha uzun süre saklayabilir hem de tazeliğini kaybetmemiş olursunuz...
-Çelik tencerelerinizdeki inatçı lekeleri tamizlemek için, bir süngere az mikarda yumuşatıcı dökerek iyicene ovunuz. Tencereler ilk günkü parlaklığına kavuşacaktır.
-Mikrodalga Fırınınızı daha uzun süreli kullanmak için, haftada en az bir kere 1 bardak suyu birkaç dakika içinde döndürün.
-Porselenlerinizi temizlemek için, limon suyu sıkılmış bir kabta kısa bir süre bekletin.
-Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi türden yapraklar, onları uzun süre taze tutacaktır.
-Toprak tencereler ve çömleklerin çatlamasını önlemek için, kullanmadan önce 3/4 ünü sirkeli sıcak su ile doldurun. 24 saat bekletin ve soğuk su ile yıkayın.
-Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla su verdiklerini biliyormydunuz?
-Fırında oluşan kötü kokuları önlemek için, yemek yapmadan önce; bir kaba yarısı su, yarısı sirke olmak üzere doldurun ve fırında birkaç dakika ısıtın.
-Mutfağa sinen kokuları hızlı gidermek için, Izgaranızın üzerinde defne yaprağı, ada çayı veya kekik yaprağı koyun.
-Makarnaların haşlama esnasında birbirlerine yapışmasını önlemek için, kaynama suyuna birkaç damla Zeytinyağı damlatın.