Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

püf noktalar (1 Kullanıcı)

dileksenturk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haz 2008
Mesajlar
26
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
MUTFAK İÇİN PRATİK ÖNERİLER




-Yemek yapmak zevk işidir. 2 günlük yemek yapımında kendiniz için zaman ayırımı kolaylaşır...

-Yemeklerinizi alüminyum kaplarda saklamayınız.Buzdolabına konan yemekleri kapalı kaplarda tutarsanız kokuları karışmayacaktır...

-Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısım büyük ölçüde suya geçer.Kaynar suya atarsanız etin üzerinde suya hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır...

-Un çorbası yaparken; unun kokusunu alması için, içine şehriye veya kuskus atarsanız, un kokmasını önlemiş olursunuz...

-Balığın haşlama suyundan balık çorbası yapabilirsiniz...

-Kızartma bitince kızartma yağını soğutup bir tülbentle süzün,serin ve karanlık bir yerde saklayın.Eski yağın üzerine biraz yağ ilave ederek bu şekilde yağı değerlendirmiş olursunuz...

-Vitamin kaybını azaltmak için salataları yemek saatinden hemen önce hazırlamalısınız.Marul yapraklarını bıçakla değil el ile koparmalısınız...

-Revaniyi pişirdikten sonra üzerine dökeceğiniz, '1 bardak soğuk su ' revaninin şerbetini daha iyi çekmesini sağlayacak...

-Vücudumuzun nikotin ihtiyacını patlıcanın kabuklarından sağladığını biliyormuydunuz?

-Soğan doğrarken; soğanı sirke ile yıkarsanız gözleriniz yanmayacaktır...

-Sarımsağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz.Ayrıca yağınıdan yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz...

-Kek ve kurabiyelerinizi ağzı kapalı hava almıyacak kaplarda, buz dolabında daha uzun süre saklayabilir hem de tazeliğini kaybetmemiş olursunuz...

-Çelik tencerelerinizdeki inatçı lekeleri tamizlemek için, bir süngere az mikarda yumuşatıcı dökerek iyicene ovunuz. Tencereler ilk günkü parlaklığına kavuşacaktır.

-Mikrodalga Fırınınızı daha uzun süreli kullanmak için, haftada en az bir kere 1 bardak suyu birkaç dakika içinde döndürün.

-Porselenlerinizi temizlemek için, limon suyu sıkılmış bir kabta kısa bir süre bekletin.

-Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi türden yapraklar, onları uzun süre taze tutacaktır.

-Toprak tencereler ve çömleklerin çatlamasını önlemek için, kullanmadan önce 3/4 ünü sirkeli sıcak su ile doldurun. 24 saat bekletin ve soğuk su ile yıkayın.

-Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla su verdiklerini biliyormydunuz?

-Fırında oluşan kötü kokuları önlemek için, yemek yapmadan önce; bir kaba yarısı su, yarısı sirke olmak üzere doldurun ve fırında birkaç dakika ısıtın.

-Mutfağa sinen kokuları hızlı gidermek için, Izgaranızın üzerinde defne yaprağı, ada çayı veya kekik yaprağı koyun.

-Makarnaların haşlama esnasında birbirlerine yapışmasını önlemek için, kaynama suyuna birkaç damla Zeytinyağı damlatın.
 

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
2,111
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Malatya
Ben şehriye çorbası yapacaktım işin püf noktasına kaçıyım dedim






Şehriye çorbası bu hale geldi :D şehriyesini fazla koymuşum ama güzeldi..
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt