Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

PTT Kargo maili alırsanız, sakın açmayın, direk silin ! (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
38
Puanları
48
Konum
Ankara
Kargo takip, TTnetfatura , Turkcell gibi firmalardan gönderildi gibi gözüken bu sahte mail ile zararlı yazılım içeren virüs türkiye gündemine oturmaya hazırlanıyor. Aylar önce kullanılan en büyük pishing(yemleme) yöntemlerinden biri olan TTnet fatura özeti gibi görünen ancak mail ekinde copy.com zip dosyasını indirerek tüm önemli klasör ve dosyaların özel bir teknikle şifreleme yapmasına sebep olan zararlı yazılımın stil değiştirerek karşımıza gelmeye devam ediyor. Sıradaki PTT kargo maili.

nl9bq0.png

PTT kargo virüsü nedir ?

2014 sonu ve 2015 başlarında tüm türkiyeyi’yi sarsan TTNet E-fatura virüsü olan Cryptolocker virüsü, bulaştığı bilgisayarda bulunan tüm dosyaları şifreliyor. Sonrasında ise kullanıcılardan şifreyi çözmek için para talep ediyor. Bu yöntem ile yazılımı yazan kişiler yüzbinlerce dolar parayı cebe indirdiler.

Tavsiyem :

EK’ te ekran görüntüsü olan bu maili alırsanız açmadan direk silin.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt