Nur_u Secde
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 5 Eki 2007
- Mesajlar
- 5,266
- Tepki puanı
- 3,644
- Puanları
- 163
- Yaş
- 47
iç malzameler;
kıyma
soğan
pirinç
biber salçası
domaetes salçası
maydonoz
nane,kırmızı biber,pul biber,tuz,
sıvıyağ
büyük boy pırasa
sosu;sıvıyağ,sarımsak,limonsuyu
yapılışı şöyle;
arkadaşlar yemeklerimde ölçü kullanmadığım için ,ölçü veremedim...
soğanları çok küçük doğrayıp iç malzemeyi iyice yoğurun..burda dikkat etmeniz gereken pirincin fazla olmaması...mesela yarım kilo kıymaya yarım su bardağı pirinç kullanmanız gerekiyor..
bir tencerede su kaynatın...pırasaları 7 cm şeklinde kesin...kaynar suya atıp 30 saniye bekletip hemen çıkartın...(pırasanın yumuşaması için fazla bekletmeyin parçalanır )parmağınızla pırasanın içini iterek bir taraftan da doldurun..2 ucuna iç malzemenin çıkmaması için küçük domatesler doğrayıp birer tane kapak olarak kapatın...
tencereye dizin.kısık ateşte pişirin ... tavada yağ ve sarımsağı çevirin sonra limon suyu ekleyin .bu sosu tencereye dökün 2dakika da böyle piştikten sonra ocağın altını kapatın...kapağı açmadan dinlendirin sonrada afiyetle yiyin..
bu dolma diğer dolmalara fark atıcak yapımı biraz zahmetli ama çok güzel ve lezzetli.umarım anlatabilmişimdir...ha birde unutmadan teflon değilde çelik tencere kullanırsanız daha iyi olur ... dolmaların çelik tencerede daha güzel olduğunu düşünüyorum..tabi benim fikrim..
kıyma
soğan
pirinç
biber salçası
domaetes salçası
maydonoz
nane,kırmızı biber,pul biber,tuz,
sıvıyağ
büyük boy pırasa
sosu;sıvıyağ,sarımsak,limonsuyu
yapılışı şöyle;
arkadaşlar yemeklerimde ölçü kullanmadığım için ,ölçü veremedim...
soğanları çok küçük doğrayıp iç malzemeyi iyice yoğurun..burda dikkat etmeniz gereken pirincin fazla olmaması...mesela yarım kilo kıymaya yarım su bardağı pirinç kullanmanız gerekiyor..
bir tencerede su kaynatın...pırasaları 7 cm şeklinde kesin...kaynar suya atıp 30 saniye bekletip hemen çıkartın...(pırasanın yumuşaması için fazla bekletmeyin parçalanır )parmağınızla pırasanın içini iterek bir taraftan da doldurun..2 ucuna iç malzemenin çıkmaması için küçük domatesler doğrayıp birer tane kapak olarak kapatın...
tencereye dizin.kısık ateşte pişirin ... tavada yağ ve sarımsağı çevirin sonra limon suyu ekleyin .bu sosu tencereye dökün 2dakika da böyle piştikten sonra ocağın altını kapatın...kapağı açmadan dinlendirin sonrada afiyetle yiyin..
bu dolma diğer dolmalara fark atıcak yapımı biraz zahmetli ama çok güzel ve lezzetli.umarım anlatabilmişimdir...ha birde unutmadan teflon değilde çelik tencere kullanırsanız daha iyi olur ... dolmaların çelik tencerede daha güzel olduğunu düşünüyorum..tabi benim fikrim..