Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Pilav üstü Kuru pardon Pantolon üstü Türban (1 Kullanıcı)

tiryaki38

Kayıtlı Kullanıcı
Allah güzeldir,güzeli sever güzel giyinmek kibir değildir.
Kibir:mazhar olduğun nimeti kendinden bilip hakkı reddetmek,halkı hakir görmektir...
''Allah güzeldir,güzeli sever ve kuluna verdiği nimetin eserini üzerinde görmekten hoşlanır''.

H.Z HASAN EFENDİMİZİN GİYİM TARZINI ŞÖYLE ANLATIYOR:
''peygamber efendimiz bize elde ettiğinizin en iyisini giymemizi ve bulabildiğimiz en hoş kokuları sürmemizi emrederdi.''

Bu konudaki peygamberimizin(sav)'in bir baska hadisi şu şekildedir:

''EY müminler!Gönlünüzce yiyiyiniz ,giyininiz,içinizve allah yolunda sarf ediniz.Ancak israfa veya kibir ve gurura kaçmaynız...''

Peygamber efendimiz ashabından biri dış görümüne önem vermediğinde veya bakımsız olduğunda onu da hemen uyarrdı

İBNU ABBAS (R.A)anlatıyor:
''ben rasulullahın üzeründe mümkün olan en güzel elbiseyi gördüm.''

ÜMMÜ SELEME(R.A)anlatıyor:
''peygamber efendimiz en çok sevdikleri elbise cesidi,gömlek(kamis)idi''

Peygamber (s.a.v) hadisi şerifinde ;" Kendini erkeğe benzeten kadina, kendini kadina benzeten erkeğe lanet olsun buyurmuştur. " Burada ki kasit bir kadinin saclarini bir erkek gibi kisaltmasi, erkeklere mahsus giyilen seyleri giymesidir. Erkekler icinde bir kadin gibi saç uzatmasi, veya kadinlara mahsus hareketlerde bulunmasidir. Bununla beraber, Kadinlarin şalvar giymesi dinimizde çok hoştur. Bir gun bir kadin deve üzerinde Peygamber (s.a.v) haz. lerinin yakinlarindan geçerken, deveden dusmus ve bacak arasi belli olacak sekilde yerde kalmistir. Fakat bu kadin salvar giydigi icin ve mahrem yerleri belli olmadigi icin, Peygamber (s.a.v) o kadina ve o tarz giyinen kadinlara soyle dua etmistir. " Şalvar giyen kadina Allah�in rahmeti olsun ".

" (Hadîsi; Ukaylî, Ibn Adîy (Kâmil'de) ve Beyhakî (el-Edep'te) rivâyet etmişlerdir.Buna göre erkek gibi pantolon giyinen bir kadın, avretini örtme emrini yerine getirmiş olsa dahî, erkeğe benzememe emrini yerine getirmediğinden günahtan kurtulamaz. Giydiği pantolon dar olur da vücut hatlarını ortaya koyarsa, fitneye (helâl olmayan cinsel duygulara) sebep olacağı için ayrıca günah işlemiş olur.

Kadının her yeri kapalı amma bir mahrem yerini dahi dar giyinmişse bu tesettürlü değildir.

Resulullah aleyhisselam efendimiz "Allah örtülü çıplak kadınlara lanet etsin?" buyuruyorlar.

Örtülü amma çıplak? Diğer başka bir hadis-i şeriflerinde "cehhennemliklerin çoğunun kadınlar olduğunu gördüm" buyurmuşlardır.

Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Kadın elbisesi giyen erkeğe, erkek elbisesi giyen kadına lanet olsun!) [Hakim]

(Erkeğe benzemeye çalışan kadın, kadına benzemeye çalışan erkek bizden değildir.) [İ.Ahmed]

(Kadın gibi davranan erkeğe, erkek gibi davranan kadına lanet olsun!) [Buhari]

(Erkeklere benzeyen kadınlara ve kadınlara benzeyen erkeklere Allah lanet etsin!) [Taberani]

5223 - İbnu Ebî Müleyke anlatıyor: "Hz. Aişe radıyallahu anhâ'ya: "Kadın (erkeğe mahsus) ayakkabı giyer mi?" diye sorulmuştu:
"Resülullah aleyhissalâtu vesselâm kadınlardan erkekleşenlere lanet etti!" diye cevap verdi."
Ebu Dâvud, Libâs 31, (4099).
5224 - Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm kadın elbisesini giyen erkeğe ve erkek elbisesini giyen kadına lanet etti."
Ebu Dâvud, Libas 31, (4098).

Hadislerde de görüldüğü gibi Allah Rasulü (s.a.v.) efendimiz böyle ferman buyurmuş.Bize düşen lebbeyk ya Rasulullah demektir. Pantolon erkek kıyafetidir.Nefsimizin sevdiğini değil de Allah Rasulü'nün emrettiğini yaparsak hakkın rızasına ereriz inşallah.Selam ve dua ile

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımlarınız için tşk ederim saygılarımla

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim emeğine sağlık ALLAH razı olsun malesef yazdıklarına üzülerek katılıyorum selam ve dua ile a.e.o

esra01

Kayıtlı Kullanıcı
Düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim.Emin ol ki söylediğin her cümle yüreğime su serpti.Çünkü böyle konularda insan destek arıyor sanırım.Yani bu fikrimi yanıtlaman bile beni çok mutlu etti.Bu noktada birilerinin beni desteklemesi güç kattı bana .ALLAH (C.C.) razı olsun.

kardeş ALLAH senden razı olsun sen Onun yolunda ilerlerken seni yalnız mı bırakacağız sen yeter ki iste gerisi inanki geliyo
selametle

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar.türbanini Edebiyle Giyinip.pantolonda Giyen Ama üstüne Tunik Giymeyi (ilgi çekmeyecek şekilde)nasil Karşiliyorsunuz.bir çok Genç Kiz Bu şekilde Giyiniyor.doç.dr.nihat Hatipoğlu Hocamiz Bunun Bir Sakincasi Olmadiğini Söylemişti.ben Ce De çok Normal.sizin Görüşleriniz Nasil

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar.türbanini Edebiyle Giyinip.pantolonda Giyen Ama üstüne Tunik Giymeyi (ilgi çekmeyecek şekilde)nasil Karşiliyorsunuz.bir çok Genç Kiz Bu şekilde Giyiniyor.doç.dr.nihat Hatipoğlu Hocamiz Bunun Bir Sakincasi Olmadiğini Söylemişti.ben Ce De çok Normal.sizin Görüşleriniz Nasil

S.A....
HANGİ DİN ALİMİ BÖYLE BİR ŞEYİ ONAYLAMIŞTA
NİHAT HATİPOĞLU ONAYLIYOR...
BUNLAE BAHANELERDİR...
BAK NİHAT HOCA DEDİ DOĞRUDUR MU DİYECEĞİZ....
ONDAN ÖNCE BİZ KENDİMİZ DÜŞÜNSEK ZATEN YALNIŞ
OLDUĞUNU GAYET İYİ ANLARIZ...
BUNU ARTIK TARTIŞMKTAN SIKILDIM...
MSJ OKUYUN LÜTFEN BUNUNLA İLGİLİ
TARTIŞMA ZATEN YAPILMIŞ....
RASULULLAH'IN ZECVCELERİNİ ÖRENEK ALALIM....
MÜSLÜMAN BAYANIN GİYİMİNDE DAHİ VEBAL VARDIR(BANA GÖRE)
ŞÖYLEKİ;
PANTOLON,TUNİK GİYİNİP DUDAĞINDA RUJU GÖZÜNDDE FARI OLAN
BİRİ(EN ABARTILI ŞEKİLLERDE)DIŞARIDA GEZİYOR...
KAPANMAK İSTEYEN BİRİ BUNU GÖRÜP AYNEN ONA ÖZENİYOR VE
O ŞEKİL KAPANIYOR...YANİ SEBEB OLUYOR....
NEDEN TAM TESETTÜRE BÜRÜNMÜYORUZ...
YAHU BAKADAR MI ZOR ETEK GİYMEK...
PANTOLONA VERİCEĞİN PARAYI ETEĞE VER....
YANİ KARDEŞİM...
BİR KARDEŞİMİN DEDİĞİ GİBİ
BUGUN BUNUN İÇİN BAHANE BULANLAR
YARIN RABBÜL ALEMİNİN HUZUNDA NE BAHANE BULUCAKLAR...
HATALARI,GÜNAHLARI KÜÇÜMSEMEYELİM...
TEVBE EDİP TAKVAYI YAŞAMAYA ÇALIŞALIM....
UMARIM AYDINLATA BİLMİŞİMDİR....
BIRAKIN NİHAT HATİPOĞLUNUN DEDİĞİ
SÖZLERİ....

YUSUFHAMZA YİĞİT

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Din Kardesim Guzel Bi Konuyu Irdelemişsin Tabiki Dinimize Göre Giyinmek Edep Ve Haya Sinirlari Içinde Gereklidir.yalniz Bu Ifademi Yanliş Anlama Veya Kimseyi Savunmak Gibi Bir Durumumda Yok Dedigim Gibi Yalniz Her Boyle Giyinenide Kirletmek Doru Olmaz Bir Muslumana Yakismaz.umarim Allahtan Seni Ben Yanlis Anlamis Olyim.bu Kisiler Dinin Sadece Kapanmak Oldugunu Zannedip Sinirda Kalanlardir Onlarada Dua Edelim Inşallah Allah Sendende Razi Olsun Allah Onlarada Hidayet Nasip Etsin Allaha Emanet Ol Kardesim..

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili Din Kardesim Guzel Bi Konuyu Irdelemişsin Tabiki Dinimize Göre Giyinmek Edep Ve Haya Sinirlari Içinde Gereklidir.yalniz Bu Ifademi Yanliş Anlama Veya Kimseyi Savunmak Gibi Bir Durumumda Yok Dedigim Gibi Yalniz Her Boyle Giyinenide Kirletmek Doru Olmaz Bir Muslumana Yakismaz.umarim Allahtan Seni Ben Yanlis Anlamis Olyim.bu Kisiler Dinin Sadece Kapanmak Oldugunu Zannedip Sinirda Kalanlardir Onlarada Dua Edelim Inşallah Allah Sendende Razi Olsun Allah Onlarada Hidayet Nasip Etsin Allaha Emanet Ol Kardesim..

S.A...
KARDEŞİM AMACIM KİMSYİ
KİRLETMEK DEĞİLDİR....
İNŞAALLAH ŞU YAZIYI OKUYUPTA
BÖYLE GİYİNEN VARSA
BIRAKMASIDIR...
YALNIŞ ANLAMADIM ESTAĞFURULLAH
ZATEN AMACIM KİMSYİ
YARGILMAK DEĞİL NACİZANE
DOĞRU OLANI
GÖSTERMEK...

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
kapanma konusunda çok katı kurallarınız var.kapanmak isteyen kardeşlerimizi de olumsuz etkiliyorsunuz.katılan var katılmayan var.benim amacım pantolon üstüne tunik giyinip makyajını farını eksik etmemek değil kesinlikle.sadece basit bir şey sordum size.pantolon üstüne tunik olabilir mi diye(sadece görüş almak istedim nasıl karşılarsınız siz diye)bu kadar katı bir şekilde ve bir insanı da küçük düşürecek kadar konuşmayın.bence olmaz günahtır deyin yeter.yazılarımızı önemsememezlik etmeyin.etek de giyeriz pantolonda.önemli olan insanın içidir.sanırım bayansınız.nice insanlar gördüm kıyafeti güzel içi beş para etmez nice insanlar gördüm kıyafeti kötü içi güzellikler dolu.rabbim içimizi güzel kılanlardan eylesin.selamet ile

seldaa

Kayıtlı Kullanıcı
böyleleri sırf güzelllik için dış görünüşüm güzel olsun diye giyinenler ne diyebilirimki allah şaşırtmasın

eyupozlem oruc

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerım öncelıkle sunu söylemelıyım ben acık bırıyım allah nasıp ederse kapanmayı düşünüyorum fakat şimdiki türbanlıları gördükçe midem bulanıo. yanlıssam söyleyın kapanmanın amacı dıkkat cekmemek vücut hatlarını bellı etmemek vs vs ama simdi kardesımın dediği gibi ben acık halımle bu kadar renklı ve dar gıyınmezken bu kapalı oldukarını sanan cahıller ne yaaptıklarını sanıolar cevremde böle bır sürü insan var ve ınanın coğu kuranı kerimi okuyor (bu arada ben ailemden cok dını bılgı almadım nişanlimın sayesınde cok sey öğrendım şimdi kurana gıdıorum rabbıme bınlerce şükürler olsun bana kuran öğrenmeyı nasıp ettı) bu kişiler yuzunden normal kapalıları da kırletıolar cevremızdekıleri güzel bır dılle uyarp doğru yola cekebılırsek ne mutlu bize kardesim bu konuya değindiğin cok iyi oldu insallah bırılerı okur ve ne kadar yanlısa düştünü anlar

nickyok

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımın için teşekürler aslında kendilerinin komik göründükleirnin farkında deiller bence bende pantolon giyiyorum ama ölçüsü var die düşünüyorum...

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
paylaşımın için teşekürler aslında kendilerinin komik göründükleirnin farkında deiller bence bende pantolon giyiyorum ama ölçüsü var die düşünüyorum...
FAHR-İ KAİNAT Efendimiz SAV erkeğe benzeyen kadını kadına benzeyen erkeği LANETLEMİŞTİR .PANTOLON BİR ERKEK KIYAFETİDİR.
SELAM VE DUA İLE KALINIZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt