Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

peygamberimzin sünnetleri (1 Kullanıcı)

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerim sizlerden peygamber efendimiz(s.av.)in sünetlerinden bana bir kactane yazarmisniz allah rizasi iicn allah razi olsun simididen allah emanet olun

yames

Kayıtlı Kullanıcı
kardeslerim sizlerden peygamber efendimiz(s.av.)in sünetlerinden bana bir kactane yazarmisniz allah rizasi iicn allah razi olsun simididen allah emanet olun

bir sinek suyun içine düştüğünde parmağınızla üstüne basıp suyun dibine kadar sokunuz çünkü sineğin bir kanadında zehir diğer kanadında pan zehir vardır.sineği dibe kadar indiriğinizde pan zehir devreye girer.(s.a.v)

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
alah razi olsun kardeism paylasimin icin bu nunla ,ilgili biirde olay olmustu sanirim ama su adna aklimda degil allahin rahmeti cümlemizin üzerine olsun insallah

EMR3_26

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.

Yahu şimdi bilimsel olarak insana zararlı denen şeyler varya onların yapılmaması hep sünnetmiş:

Ayakta yemek içmek mekruh.
suyu bir dikişte içmemeli.
Ayakta ihtiyaç görülmemeli.

vs.vs

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
efendimiz hep sağ avucunu yüzünün altına koyup sağ tarafı üzerine yatarmış...allah razi olsun paylasimin icin ama anlamadigim bir sey nicin hep sagtarafinin üzerine yatarmis bu konuda bir bilgin varsa paylasirsan sevinirm

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
emre_26 kardesim ne demek istedingi anlamadim biraz konuyu acarmisn

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
emre_26 kardesim ne demek istedingi anlamadim biraz konuyu acarmisn

emre kardeşim şunu demek istemiş...islamda emredilen herşeyin bir sebebi vardır.hele hele efendimizin yaptığı herşeyin bilimsel bir açıklaması kesi,n vardır.mesela suyu bi,r yudumda içmek vücuda zararlı.sindirim açısından...efendimizde suyu 3 yudumda ve oturarak için buyuruyor..

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
hmm aydinlatigin icin sagol kardesim allah razi oslun baska bildigin sünnetler varmi acaba

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
S .a Kardeşim Sağ Elle Yemek Tuzla Yemeğe Başlamak Ellerini Yemekte önce Ve Sonra Yikamak Ayağinin Birini Kaldirip Birinin üzerine Oturmak Bağdaş Kurup Oturmak Rabbime Emanet Olun

_emrah_

Kayıtlı Kullanıcı
* bir işe başlarken besmele cekmek (Allah'ın c.c adıyla başlamak)
* selam vermek sünnet, almak farzdır
* tuvalete girerken bismillah deyip sol ayakla girip bismillah deyip sag ayakla cıkmak
* camii'e (Allah'ın c.c evlerine) girerken bismillah deyip sag ayakla girmek cıkarken bismillah deyip sol ayakla cıkmak
* tükürürken besmele cekip sol tarafa tükürmek
* tıksırırken (hapşururken) elini yüzüne kapamak ve kendini sıkmamak
* yürürken hafif öne egik ve baş aşagı yürümek(yani karşıdan gelenleri incelemeden yürümek sadece yürüye bilecegin kadar önünü görmen yeterli....)

şimdilik bu kadar geldi aklıma Allah'a emanet olun selamün aleyküm dua ile...

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
allah razi olsun abim buda yeter hem benim bilmediklerimde varmis icinde sayende onlarida ögrendim allaha emanet olun insallah

_emrah_

Kayıtlı Kullanıcı
faydam oldu ise ne mutlu bana
Allah cümlemizden razı olsun inşallah dua ile.... AEO

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
ecmain kardesim nasil faydan olmasin bilmediigm sünnetler varmista haberim yokmus tabi hepsini bilicez diy ebir sey yok ama sayende bilmediklerimizide ögrednik
allah razi olsunkardesim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt