Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamberimizin Duâlarından Örnekler (1 Kullanıcı)

allies

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'u ekber kebira, velhamdü lillahi kesira, sübhanALLAHi bükreten ve esila "

cuneyt-77

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'u ekber kebira, velhamdü lillahi kesira, sübhanALLAHi bükreten ve esila.
ALLAH büyüklerin en büyüğüdür ALLAH'a olan hamdimiz çoktur sabah akşam her an tesbihimiz ALLAH'adır.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
"ALLAH'u ekber kebira, velhamdü lillahi kesira, sübhanALLAHi bükreten ve esila

Selamünaleyküm kardeşim
Rabbim razı olsun çok güzel bir dua daha önce duymamıştım sayenizde okudum emeğinize salık..
Kadir gecemiz mübarek olsun, Rabbim günahlarımızdan arınmayı nasip eylesin..Amin
selam ve dua ile....

tuanaebru

Kayıtlı Kullanıcı
Allahü ekber kebira, velhamdü lillahi kesira sübhanallahi bükreten ve esila.Bende ilk defa duydum sayende öğrendim Allah razı olsun.Kadir gecemiz mübarek olsun inşallah.

mir_erhan

Moderator
"ALLAH'u ekber kebira, velhamdü lillahi kesira, sübhanALLAHi bükreten ve esila "

" ALLAH büyüklerin en büyüğüdür ALLAH'a olan hamdimiz çoktur Sabah akşam her an tesbihimiz ALLAH'adır

necla_38

Kayıtlı Kullanıcı

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
"ALLAH'u ekber kebira, velhamdü lillahi kesira, sübhanALLAHi bükreten ve esila "

yasemin01

Kayıtlı Kullanıcı

lale&gül

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

allies

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH'u ekber kebira, velhamdü lillahi kesira, sübhanALLAHi bükreten ve esila

allies

Kayıtlı Kullanıcı

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Mevlana (ksa)'in duası...

Hz. Mevlana (ksa)'in duası...

Yâ Rabbî!
Bizim hâlimize bakarak muâmele etme. Kendi ikrâm ve ihsânına göre bize muâmele eyle.

Yâ Rabbî!
Kerem ve lütfunla hidâyet ettiğin kalbi tekrar dalâlete, sapıklığa meylettirme. Belâları bizden sarf eyle, çevir ve değiştir. Ey affı çok olan, günahları örten Rabbim!
O günahlar dolayısı ile bizden intikam alma. Bize azâb etme.

Yâ Rabbî!
Biz nefis ile şeytana köpek gibi tâbi olduksa da sen, azab arslanını bize saldırtma.

Ey Hayy, ebedî diri olan Rabbim!
Taleb ve duâ üzerine nasıl olur da kerem etmezsin. Sen kerem sâhibisin.Ey mahlûkâtın, yaratıkların canlıların ihtiyâcını gideren Rabbim! Sen varken hiç bir kimseyi hatırlamak ve ondan bir şey ummak lâyık değildir.

Yâ Rabbî!
Rûhumda bir ilim katresi var. İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle.
Ey ihsânı çok olan Rabbim!
Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.
Ey affetmeyi seven Rabbim!
Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle.
Ey yardım isteyenlerin yardımcısı!
Bizi hidâyete çıkar.

Yâ Rabbî!
Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur.
Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin.

Ey âlemin yaratıcısı!
Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat, feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin.
Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al.
O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).

Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim. Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin."

Hz. Mevlana’nın Sabah Namazından Sonra Okudukları Dua;

Allah’ım kalbimi nurlandır, kulağımı nurlandır,
gözümü nurlandır, saçımı nurlandır, derimi nurlandır,
etimi nurlandır, kanımı nurlandır, önümü nurlandır, ardımı nurlandır, altımı nurlandır,
üstümü nurlandır, sağımi nurlandır, solumu nurlandır,
Allahım! nurumu artır, bana nur ver. Ey nurun nuru ey merhametlilerin merhametlisi Allahım merhametinle beni nur et.

Bu dua, ismi güzel, cismi güzel, teni güzel, canı güzel, ruhu güzel, huyu güzel
Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)’in dilindendir.

Hz. Mevlâna son demlerinde iken, dostu Siraceddin Tatari’yi yanına çagırarak, kendisine su duayı ögretmis ve sıkıntılı zamanlarında okumasını tavsiye etmistir:

"Ya Rabbi!
Bana ne senin zikrini unutturacak,
sana şevkimi söndürecek, seni tesbih ederken duyduğum lezzeti kesecek bir hastalık; ne de beni azdıracak, şer ve kötülüğümü artıracak bir sıhhat ver."
Ey Merhamet edenlerin merhametlisi!
Merhametinle bu duamı kabul et.

allies

Kayıtlı Kullanıcı

NDYZLF

Kayıtlı Kullanıcı

allies

Kayıtlı Kullanıcı

emsal-i nur

Kayıtlı Kullanıcı
Sahabenin Müthiş Duası

Sahabenin Müthiş Duası

Sa'd Bin Ebi Vakkas Anlatıyor
Uhud Savaşında... Bir Ara Baktım. Abdullah Bin Cahs Yanıma Geldi
'' Şöyle Bir Kenara Çekilsek, Ben Dua Etsem Sen Amin Desen;sonra istersen Sen Dua Et Ben Amin Diyeyim Olmaz Mı?
Ben Bu Davete icabet Ettim Ve Olur Dedim . Bir Kenara Çekildik . Önce Ben Dua Ettim:
'' Allahım ! Bugün Benim Karşıma , Güçlü Kuvvetli Birini Çıkar, Onunla Çarpışalım, Ben Onu Öldüreyim. Böylece Hem En Büyük Hizmeti Yapmış Olayım Hemde Ganimetini Alayım'' Abdullah Bin Cahs (ra) Bu Duaya Amin Dedi

Allah'a Yemin Olsun istediğim Oldu

Sonra Abdullah Bin Cahs(ra) Dua Etti

'' Allah'ım ! Bu Gün Benim Karşıma, Güçlü Kuvvetli, Zorba Birini Çıkar. Onunla Kıyasıya Savaşayım. Sonra O Beni Öldürsün. Bununla Yetinmeyip Karnımı Yarsın. Kulaklarımı, Burnumu Kessin . Ve Ben O Halimle Karşına Çıkayım. Sen Bana ''kulum Abdullah !sana Verdiğim Azaları Ne Yaptın ?'' Diye Sordugunda Bende :
'' Ey Rabbim! Emanet Olarak Verdiğin Azaları Yerinde Kullanamadim. Haklarını Veremedim. Sağlam Olarak Onlarla Senin Huzuruna Çıkmaktan Haya Ettim. Bunun için Onları Senin Ve Resulunun Yolunda Harcadım'' Diyeyim . Sende Bana ''dogru Söyledin '' Diyesin Ve Beni Affedesin...

Bu Duaya Amin Demek içimden Hiç Gelmedi. Fakat Sözleştiğimiz için Amin Dedim. VAllahi Onun Duası Benimkinden Daha Hayırlıydı. VAllahi Akşama Doğru Onu Gördüm . Burnu Ve Kulakları Bir ipte Sallanıyordu....

DiLaRa_I NuR

Kayıtlı Kullanıcı
Yunus aleyhisselamın duası

Yunus aleyhisselamın duası

YUNUS ALEYHİSSELAM'IN DUASI:

Bu sure-i şerifede ismi zikredilenlerden biriside: "La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimiyn" diyen yunus aleyhisselamdır. Bu hususta Allahın rasulü ( S.A.V ) Yine şöyle buyuruyor : "Zinnun ( lakabı ile bilinen yunus aleyhisselam )ın balık karnında bulunduğu zaman ki duası : "La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimiyn" dir."

Bir kimse aynı dua ile Allahü tealaya dua ve niyazda bulunursa duası red olunmaz ne maksatla yapılırsa o maksadın meydana gelmesi için bu dua kafidir.

HACET DUASI:

Sahabeden birisi bir gün Allah resulünü ( S.A.V ) rüyasında görüyor ve diyor ki: "Ey Allahın resulü benim yerine getirilmesini arzu ettiğim mühim bir isteğim vardır. Bu arzuma nail olabilmem için nasıl hareket edeyim?"

Bunun üzerine Allahın resulü ( S.A.V ) o kimseye:

"Ey falanca kimse bir kimsenin Allahü tealadan bir isteği olursa önce güzelce bir abdest almalı daha sonra da cenab-ı hakka şükür secdesine varmalıdır secdede iken şahadet parmağı ile işarette bulunarak tam 40 defa: "La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimiyn" demelidir. Böyle yapan kimsenin duasını cenab-ı hakk mutlaka kabul buyurur."

Yine Allahın rasulü ( S.A.V. ) buyuruyor :

"Kardeşim yunusun, balığın karnında iken yaptığı duayı kim yaparsa, o kişinin duası asla red olunmaz"

buket58

Kayıtlı Kullanıcı
saolasın ablacım ama konu açtın 2 tane ama ikisiide tanışma bölümünde

rabbime emanetsin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt