Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peygamberimiz(as)in :"gözümün Nuru" Dediği Namaz (1 Kullanıcı)

ozen36

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
61
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Bir insan birine teşekkür eder.Eğer teşekkur etmesini biliyorsa bu demek ki bu insan bir çok şeyi biliyor ve yapabilir.Teşşekkur etmekte bir nevi ibadettir.Bu insan bir şey için teşekkür ediyor ama Allemlerin rabbi olan ALLAH (c.c)bize o kadar çok şey vermiş ki neden ona da teşşekkur etmeyelim. Kulluk görevimizi yerine getirmeyelim.Haşa ALLAH ın bizim teşekkurümüze, veya ibadetimize ihtiyacı yok. Tam aksine bizim ihtiyacımız var.Bakın kalbimizin atışı bile saniyede 70 defa ALLAH ALLAH der. Biz farkında olmasakta.

Namaz kadar güzel bir şeyki ; namaz kılınca insan bütün kötülüklerden uzak duruyor, yani bir nevi kalkan gibi bizi koruyor.Bize en büyük kötülük eden de yine bizim nefsimizdir.Nefsimiz kötü şeyleri bize allayıp pullar ve güzel gösterir. Ve bizde hemen kanarız.Ama bilmeyizki günah işliyoruz. Yada büyük bir çoğunluğumuz herşeyin farkındadır bilir ama uıygulamaz, bazılarımızda bilmeyiz ama öğrenmeyede çalışmayız:( Allah ım bilen ve uygulayanlardan eylesin (amin)

Namaz için kalkan dedik, herkes günah işleye bilir, herkes yanlış yapabilir, yanlışlar zaten yapmak için vardır. Ama önemli olan doğruyu bulmak ve tövbe etmektir.Benim atıyorum kalbimden kötü bir şey geçse hemen olmaz Allah ım beni affet, ben namaz kılıyorum nasıl böyle bir şey düşünür veya yaparım diyorum.

Biliyormusunuz, Allah a en sevgili kullar kimmiş;diyelim ben namaz kılıyorum ,oruç tutuyorum ,yani sürekli aynı seviyede ibadetle meşgulum.Birde başka biri var, normal bir insan ,ufak tefek hataları var. Sonra bu insan hatalarının farkına varıyor ,tövbe ediyor ve öyle bir sarılıyorki ALLAH a hiç bırakmayacak şekilde.İşte bu ikinci insanı daha çok seviyor ALLAH (c.c).dediğim gibi hatalar yapmak için vardır.

Şöyle bir doğaya baktığımızda ,her şey ama herşey insan oğlunun emrinde yaratılmıştır. Yiyecekler, doğa vs.ALLAH ım ne kadar değer vermiş biz insanlara , ama biz bunun hakkını veriyormuyuz işte o düşünülür.

Bakın şöyle bir şey okumuştum, ALLAH bize tam olarak 24 altın veriyor.Birgün için ve diyorki ,o 1 altını benim için harcayın. Başkası bize 24 altın verse ,1 tanesine harcarız herhalde onun için dimi. Peki şöyle düşünelim bu 24 altın ,24 saat hükmünde yani 1 gün, niçin biz bu bir günün 1 saatini ibadetle geçirmeyip ,ALLAH a duada ,niyazda bulunmayalım ki.:(

Mahşerde ilk olarak kişinin namazına bakılacak,Ondan sonra diğer amellerine bakılacak.Allah ım cennete girenlerden ve cemalini görenlerden eylesin bizi.Bakın Biliyoruz ki bu dünya geçiçi dünya ,biz sınavdayız.Niçin geçiçi dünya için ,ahiretimizi yakalım.Allah ım bizi bu sınavdan muvaffak eder inşallah.Kaybedenlerden değilde,kazananlardan olmayı nasip eder inşallah.

Şöyle bir etrafımıza baktığımızda, bütün varlıklar ALLAH ı tespih ediyor.Şuan yazdığım klavye görevini yapıyor, oturduğum koltuk görevini yapıyor, aklınıza gelecek herşey görevini yapıyor ama biz....kulluk görevimizi tam olarak yapıyormuyuz işte o düşünülür (kendi adıma söylüyorum:( )

Bakın namaz daki bütün hareketler, canlıları temsil ediyor, mesala ,ayakta duruşumuz ağaçları,secdede ki dürüşümüz sürüngenleri, rukü deki 2 ayaklı hayvaları temsil ediyor, yani bir nevi biz onların tespihlerini yerine getiriyoruz.

Dua da çok önemli ,Dua insanları ALLAH a yaklaştırır. “DUALARINIZ OLMAZSA NE EHEMMİYETİNİZ OLURDU”.

Ameller niyetlere göredir (hadisi şerife).

Bir şeyi istemek ,yapmanın yarısıdır unutmayalım.Bir başlasak herşey o kadar güzel olacak ve devam edeceki inşaAllah

selam ve dua ile
 

ozen36

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
61
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
Namazı ertelemekten, geciktirmekten, unutmaktan kurtulmak istiyor musunuz? İşte size en kestirme yol: Onu en büyük işiniz kabul edin, hayatınızı namaza göre programlayın. Kinatın Sahibi sizi huzuruna çağırdığında ilk işiniz, elinizdeki her şeyi fırlatıp, Geliyorum Rabbim demek ve namaza koşmak olsun. Hatta vakit gelmeden hazırlanın, heyecanlanın. Ölümden hayata kaçanların koştuğu gibi koşun ibdete.

Hayatımıza büyük taşları oturtalm ki küçük taşları koymak kolay olsun.küçük taşları önce koyarsak büyük taşlara yer kalmaz .çoğu zaman önce şu işi yapayımda namazı rahat rahat kılayım deriz ama o iş uzadıkça uzar bir de bakmışızki diğer vaktin girmesine az bir zaman kalmış acele bir şekilde namazı kılarız ama kılarız sadece hiç feyiz alamayız.önccelikle namazımızı kılalım ki diğer işlerimizde bereketli olsun NAMAZ DİNİN DİREĞİDİR ...

inşallah ALLAH cc cümlemize eksiksiz kusursuz namaz kılan ibadet eden kulların dan olmayı nasip eder.
 

ozen36

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Kas 2007
Mesajlar
61
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
52
“Rasulullah bir sahabeye: “Allah’ın huzurunda çok çok secde et, çok çok namaz kıl. Çünkü Allah her secde sebebiyle bir derece yükseltir ve suçlarından birini affeder.” Buyurmuştur.

“Muhakkak ki namazın terki insan için küfür ve şirk arasında bir durumdur.” Yani insanı şirke veya küfre götürücüdür.

“Yedi yaşına varmış olan çocuğa namazı öğretin. On yaşına vardığı zaman kılmazsa sıkıştırın, baskı yapın. Yataklarını ayırın.”

“Münafıklarla bizim aramızdaki ahit namazdır. Bunun için, kim namazı terk ederse, muhakkak küfretmiştir.”

“Peygamberin ashabı, namazdan başka hiçbir ibadetin terkini küfür saymazlardı.”

“Hırsızın en kötüsü namazından çalandır”

“Temizliğini güzel yapıp, namazını vaktinde kılan, ruku ve secdeleri hakkıyla yerine getiren, kalbi huşu ve hudu içerisinde bulunan kimsenin namazı beyaz ve parlak olarak arşa çıkıp der ki: “Sen beni koruduğun gibi Allah da seni korusun.” Namazı vaktinde kılmayan, temizliğine tam riayet etmezse, bu şekilde olan namaz siyah ve karanlık olarak göğe çıkar ve der ki: “Sen beni zayi ettiğin gibi Allah da seni zayi etsin.” Sonra Allah’ın dilediği zamana kadar orada durur, ve eski kaftan gibi onu dürüp yüzüne çarparlar.”

“Allah TeÂla, kullarına şehadet kelimesinden sonra, namazdan daha sevgili bir ibadeti farz kılmamıştır. Eğer namazdan daha sevgili bir ibadet olsa idi, onu melekler yapardı. Halbuki onlar daima namaz üzeredir. Bir kısım rükuda, bir kısımı secdede, bir kısmı ayakta bir kısmı da oturmaktadır.”

“Bir kimse bile bile, bir vakit namazını terk ederse, kafir olur. (kafire benzer)

“Suyun kiri temizlediği gibi, beş vakit namaz da günahları siler temizler.”

“Namaz dinin direğidir.onu bırakan dinini harap etmiş olur.”

“sahabeden birisi Rasulullah (Sallallahu Aleyhi Vessellem’e) “Dinin en faziletli ameli hangisidir” diye sorduklarında, Rasulullah, “vaktinde kılınan namazdır” buyurmuşlardır.

“Cennetin anahtarı namazdır”

“Kıyamet gününde ilk önce namaza bakılır. Eğer şartları, rükunları tamam ise, diğer amelleri ile birlikte sahibinin yüzüne çarparlar.”

“namazı ilk vaktinde kılanın, son vaktinde kılana göre üstünlüğü, ahiretin dünyaya olan üstünlüğü gibidir.”

“Rasulullah bir sahabeye şöyle dedi: “Alah’ın huzurunda çok çok secde et, çok çok namaz kıl. Çünkü Allah, her secde sebebiyle, bir derece yükseltir ve suçlarından birini affeder.”

“Hiçbir Müslüman yoktur ki, namaz vakti gelince, abdestini güzelce alıp, ruku ve huşuyu tam manasıyla yerine getirerek namazını kılsın da, bu namaz, büyük günahlardan olmayan geçmiş günahlarına kefaret olmasın. Ve bu kefaret ömrü boyunca devam edip gider.”

“rasulullah bir kutsi hadiste şöyle buyurmuştur: ‘Allah Teâla buyurdu ki:”Ben Muhammed ümmeti üzerine beş vakit namazı farz kıldım. Bunları vakitlerinde kılıp gelen kimseyi de cennete koyacağımı ahdettim. Namazlarına devam etmeyen kimseye ise hiçbir ahdim yoktur.”

“Uyku sebebiyle, namazı terk etmek bir kusur sayılmaz. Uyanık halde iken farzın terk ve geciktirilmesinde günah vardır.”
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt