Malzemeler
Hamuru;
1 kg. un
Tuz
maya
Su
İç malzeme;
500 gr.kıyma
Üç orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Soğan rendelenir, istenildiği kadar tuz ve karabiber konur.İyice yoğrulur.
Hamur kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalı , iyice kabarması için
bekleyin
1-Elinizi biraz unlayarak avuç içinde yuvarladığınız bezeleri elde döndürerek 9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm. kalınlığında) yuvarlaklar elde edin. (kenarların kalın olmaması lazım)
2-Bir yemek kaşığı kadar kıymayı kaşığın tersi ile bastırarak hamurun ortasına koyun
Yuvarlakları parmağınızla içe doğru minik kıvrımlar yaparak kıymanın üstünü tam örtmeden şekil verin. (hamuru baş parmak üstüne kıvırtarak üst üste toplayın . bu şekilde :
Peremeçleri tavaya koymadan önce üzerindeki unu silkeleyin (yağda yanmaması için)
Kızartma: yağı tavada kızdırın, peremeçleri tavaya kıymalar üste gelecek şekilde koyun delikler içine kaşıkla kaynayan yağdan dökün, altı pembeleşince ters çevirin (yavaaş...:!) yoksa çevirdiğinizde kıymanın vereceği sular heryere sıçrayabilir. Ateşi biraz daha kısın ve üstünü örtün . altı pembeleşince tavadan alın. isterseniz üzerine yoğurt koyun.
sonuç :
Afiyet olsun.
Hamuru;
1 kg. un
Tuz
maya
Su
İç malzeme;
500 gr.kıyma
Üç orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Soğan rendelenir, istenildiği kadar tuz ve karabiber konur.İyice yoğrulur.
Hamur kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalı , iyice kabarması için
bekleyin
1-Elinizi biraz unlayarak avuç içinde yuvarladığınız bezeleri elde döndürerek 9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm. kalınlığında) yuvarlaklar elde edin. (kenarların kalın olmaması lazım)
2-Bir yemek kaşığı kadar kıymayı kaşığın tersi ile bastırarak hamurun ortasına koyun
Yuvarlakları parmağınızla içe doğru minik kıvrımlar yaparak kıymanın üstünü tam örtmeden şekil verin. (hamuru baş parmak üstüne kıvırtarak üst üste toplayın . bu şekilde :

Peremeçleri tavaya koymadan önce üzerindeki unu silkeleyin (yağda yanmaması için)
Kızartma: yağı tavada kızdırın, peremeçleri tavaya kıymalar üste gelecek şekilde koyun delikler içine kaşıkla kaynayan yağdan dökün, altı pembeleşince ters çevirin (yavaaş...:!) yoksa çevirdiğinizde kıymanın vereceği sular heryere sıçrayabilir. Ateşi biraz daha kısın ve üstünü örtün . altı pembeleşince tavadan alın. isterseniz üzerine yoğurt koyun.
sonuç :

Afiyet olsun.