Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Peremeç (1 Kullanıcı)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
2 Ara 2007
Mesajlar
2,969
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
40
Malzemeler
Hamuru;
1 kg. un
Tuz
maya
Su

İç malzeme;
500 gr.kıyma
Üç orta boy soğan
Tuz
Karabiber

Soğan rendelenir, istenildiği kadar tuz ve karabiber konur.İyice yoğrulur.


Hamur kulak memesi kıvamından daha yumuşak olmalı , iyice kabarması için
bekleyin

1-Elinizi biraz unlayarak avuç içinde yuvarladığınız bezeleri elde döndürerek 9-10 cm çapında çok ince olmamak koşuluyla (4-5 mm. kalınlığında) yuvarlaklar elde edin. (kenarların kalın olmaması lazım)
2-Bir yemek kaşığı kadar kıymayı kaşığın tersi ile bastırarak hamurun ortasına koyun
Yuvarlakları parmağınızla içe doğru minik kıvrımlar yaparak kıymanın üstünü tam örtmeden şekil verin. (hamuru baş parmak üstüne kıvırtarak üst üste toplayın . bu şekilde :
Peremeçleri tavaya koymadan önce üzerindeki unu silkeleyin (yağda yanmaması için)

Kızartma: yağı tavada kızdırın, peremeçleri tavaya kıymalar üste gelecek şekilde koyun delikler içine kaşıkla kaynayan yağdan dökün, altı pembeleşince ters çevirin (yavaaş...:!) yoksa çevirdiğinizde kıymanın vereceği sular heryere sıçrayabilir. Ateşi biraz daha kısın ve üstünü örtün . altı pembeleşince tavadan alın. isterseniz üzerine yoğurt koyun.

sonuç :
b_27.jpg



Afiyet olsun.;)
 

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eki 2007
Mesajlar
9,962
Tepki puanı
9
Puanları
0
Yaş
46
ilk defa duyuyorum teşekkürler tarif için. değişik bir görüntüsü var. denerim bir ara.
 

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Katılım
2 Ara 2007
Mesajlar
2,969
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
40
önce "kort " pişrmeniz lazım ,kort bu şekilde yapılır :

ekşi sütten veya yoğurttan yapabilirsiniz. mesela bir gubadiye için 1,5 litre yoğurdu iyice kaynatın, suyu yok oluncaya, pembeleşinceye kadar , sonra ateşi kısın , 4-6 yemek kaşığı şeker , tereyağ katın ve kort hazır.

mhzd000250m.jpg



malzeme : hamur ( mayasız veya mayalı ) 500 gr
400 gr kort
600 gr pişmiş pirinç
200 gr kuru üzüm
10 tane yumurta (pişmiş)
300 gr tereyağ

hamuru ikiye bölün , alt kısmı biraz büyükçe olmalı, hamuru açın , tavaya koyun önce pirinç konur (her kat pirinç üstüne yağ dökülür ) , sonra kort konur, üstüne tekrar pirinç , pirincin üstüne ufalanmış yumurta , tekrar bir kat pirinç , sonra kuru üzüm, hamurla kapatılır , kenarları güzelce kıvırtılır, üstüne oda sıcaklığında tereyağla karışıtırlmış un ( bir subardağı un alın içine 2-3 kaşık tereyağ koyun elle karıştırın ) böreğün üstüne yayın .
orta sıcaklıkta 50 dk pişirilir. dağılmasını istemiyorsanız biraz soğumasını bekleyin
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt