Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

paylaşalım, ders çıkaralım (1 Kullanıcı)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

BirAdem

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanlar konuşa konuşa anlaşır, hayvanlar koklaşa koklaşa ilkesinden yola çıkarak, insanlarımızı, düşünme, akıl etme , yorum getirme, katılımcı olma sürecinde görmeyi doğru bir iş olacağını düşündüğümden, buna benze rkonuları açmayı gerkeli görüyorum

Mesela bu gün dükkanıma 3 çocuk geldi, hediyelik eşya, oyuncağı dükkanım var, hamd Alemlerin rabbine ki geçim sebebi nasip etmiş, bakalım neler oldu ve ne tür dersler çıakrılır...

Çocukların baba ve dedelerini bildiğim için hangi sosyal yapıya dahil olduklarını bildirebilirim, cami müdavimleri, hacca gitmek nihai hedeftir, ramazanda oruçlu olduklarını gösteren, bir çoğunuza göre görünüşte Müslümandır , çekinendir diyebileceğimiz bir eksim

Ki çevreye zararları da yok, mahallede sevilip sayılan bir zümre

Bahsini edeceğim çocuklar 5,6,7 inci sınıf çocukları

Dini bilgilerini yoklamak istedim, ki sosyal katman yoktur ki dini bilgisi nedir yoklamamış olayım

Çocuklar size basit bir soru dedim: " Kuran" nedir dedim?

Ne olduğunu söyleyemediler

İnsanalrımızın Kurandan uzaklaşmış olması benim açımdan şüphe götürmüyor, çünkü binlerce, onbinlerce insanla meseleleri konuşmuşumdur, Fatiha süresinin manasını bilmeyen bir topluluğuz, mesele aynen böyle anlaşılsın...

Aynı soruyu burda da sorayım, bakalım Kuranın ne olduğuna dair ne tür cevaplar gelecek

Kuran nedir?

Az birşey detaylı anlatım olursa sevinirim, sohbetimize bir temel oluşturmuş olur

BirAdem

Kayıtlı Kullanıcı
Onbinlerce insanı kenara çekip Fatiha gibi önemli bir sürenin anlamını sormuştum

Araştırmam tüm toplum katmanlarını kapsasın diye çeşit çeşit semtlerde sürdürmüştüm araştırmamı

Hatta cami önlerinde pinekleyip, girip çıkan kesime sordum, Çarşamba gibi İslamın merkezi sayılan semtlerde bile araştırmamı sürdürdüm , ki kendinizden de örnek alabilirsiniz, ki karışlaştığım tablo şok ediciydi

Toplum Kuran'ın özünden, manasından o kadar uzaklaşmış ki, günde 5 vakit EZBER okuduğu Fatiha gibi rahmet dolu bir sürenin bile mansına yabancı

Arapça ezberini biliyor amma, neler okuyor yabancı, hatta imam hatip okumuşlar bile manayı bilmiyor

Yukarda örneğini verdiğim gibi 5,6,7 inci sınıf muhafazakar diye tanımlayabileceğimiz kesimin evlatları bile Kuran nedir biliyorlar

İş böyle olunca Rahmet içeren, Alemlere öğüt olan işten, Allah'ın Kelamından yararlanamıyoruz,bilgisiz, cahil, hurafelerle yol alan bir toplumu eriştiriyoruz

Allah insanlara Kuran sayesinde sesleniyor amma, Allah ne demiş, ne tür öğütler vermiş, nelerden çekinin, nelere durun türü işleri merak etmemişiz

İnanlar Kuranı ezberden değil de, Allah neler demiş ,manaya ermiş olsalardı yaşadığımız dünyanın düzeni bambaşka olacaktı kuşkusuz

Kimse kibire sarılmasın, kendini üstün bilmesin, çekinsin Allah uyarmış, işler kayıt altındadır, ismi Alemlere Rahmet olan Kurandır

Toplunun vardığı noktayı Kuran ile karışlaştırınca , ben sadece bir kulum , buna rağmen içim öfkeyle doluyor, neden Allahın emirleri görünmezlikten geliniyor, neden nimemtleri inkar ediliyor, neden şirk'te diretiliyor türü düşüncelere cevap arıyorum

Allah uyarmış, her bir süresi, her bir ayeti rahmet dolu hala inkar mı edeceğiz, elimizin tersiyle itip doğru diye bildiğimiz işi mi sütün tutacağız?

Her bir sözümün bir ayet veya süre dayanağı var, hiç bir özel çıkara hizmet etmemekteyim, Allahın dinini ucuz metalar karşılığında satışa çıkaranlardan değilim gelin Allahın indirdiğine uyalım demekten başka...

Yazımın kaynağı:
Fatiha gibi önemli bir sürenin

Fatiha 6. Bize doğru yolu göster,

Toplum Kuran'ın özünden, manasından o kadar uzaklaşmış ki,

Mü’minûn 53
(Mekkî 74) Fakat din hususunda ayrıldılar ve ayrılanlar, kendi kitaplarından başka kitapları inkar ettiler ve her bölük, kendi elindekine razı oldu, onunla övünmiye koyuldu.

Fatiha gibi rahmet dolu bir sürenin bile mansına yabancı

Bakara 78
(Medenî 87) İçlerinde, anasından doğduğu gibi kalan, okuma yazma bilmeyenler de var ki onlar, kitap nedir bilmezler. Bildikleri şey, ancak kuruntularıdır, onlar, ancak zanna kapılırlar.

Arapça ezberini biliyor amma, neler okuyor yabancı, hatta imam hatip okumuşlar bile manayı bilmiyor

Zümer 27
(Mekkî 59) Öğüt ve ibret alsınlar diye biz, andolsun ki, bu Kur'an'da her çeşit örnek getirmedeyiz insanlara.

Kimse kibire sarılmasın,

Lokman 18
(Mekkî 57) Ve ululanıp insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde, kendini beğenerek kibirle yürüme; şüphe yok ki Allah, ululanıp övünenlerin hiçbirini sevmez.

kimse kendini üstün bilmesin,

Bakara 212
(Medenî 87) Kafir olanlara dünya yaşayışı, süslü gösterildi de inananların bir kısmıyla alay ediyorlar. Fakat Allah'tan sakınan iman sahipleri, kıyamet gününde onlardan üstündür. Allah, dilediğine sayısız nimet verir.

Allah, dilediğine sayısız nimet verir.

Allah uyarmış, işler kayıt altındadır, ismi Alemlere Rahmet olan Kurandır

A’râf 52
(Mekkî 39) Biz onlara öyle bir kitap gönderdik ki onu bilgiyle açıkladık, o kitapta, ne lazımsa hepsini bildirdik, inananlara doğru yolu gösterir ve rahmettir.

hala inkar mı edeceğiz

A’râf 96
(Mekkî 39) Memleketlerin halkı inansalar ve çekinselerdi gökyüzünden üstlerine bereket yağdırır, yeryüzünden bereket fışkırtırdık, fakat inkar ettiler de kazandıkları suç yüzünden onları azaba uğrattık.

hiç bir özel çıkara hizmet etmemekteyim, Allahın dinini ucuz metalar karşılığında satışa çıkaranlardan değilim

Âl-i İmrân 187
(Medenî 89) An o zamanı ki Allah, kendilerine kitap verilenlerden, o kitabı insanlara mutlaka açıklayacaksınız, gizlemeyeceksiniz onu diye söz almıştı; onlarsa o sözü artlarına attılar, azcık bir menfaat karşılığında sattılar onu, ama o aldıkları şey, ne de kötünesne.

gelin Allahın indirdiğine uyalım demekten başka...

Âl-i İmrân 103
(Medenî 89) Hep birden Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, bölük bölük olmayın ve anın Allah'ın size verdiği nimeti, anın o zamanı ki düşmandınız birbirinize, kalplerinizi uzlaştırdı, nimetiyle kardeş oldunuz. İçinde ateş dolu bir çukurun tam kenarındaydınız, sizi kurtardı oradan. Allah, doğru yolu bulursunuz diye delillerini böyle açıklar işte. *

Hep birden Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, bölük bölük olmayın

G

gülderen özdemir

selamün aleyküm abi evet bencede siz çok haklısınız ben de açıkcası çok fazla bir bilgisi olmayan cahil biriyiim çünkü benim ailemde kuran okuyan birileri yok ve banada dinimi açıkcası tam öğretmediler bende yeni yeni kendimi allah yolunda geliştirmeye yetiştirmeye çalışıyorum namazlarımı kılmaya başladım tesettürede yeni girdim sayılır kuran ı kerimide gerçeklten allah için çok çok öğrenmeyi ve çocuklarımda öğretmeyi onlarada dinimizi çok iyi öğretmeyi isterim sorunuzun cevabına gelince benim bilğimce şöyle
kuran cenab ı mevlamızın bize indirmiş olduğu onun emir ve yasaklarını anlatan doğru yolu gösteren mucicev i bir kitap tır yüce bir kitaptır allah c.c. emanet olun hayırlı günler

BirAdem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm abi evet bencede siz çok haklısınız ben de açıkcası çok fazla bir bilgisi olmayan cahil biriyiim çünkü benim ailemde kuran okuyan birileri yok ve banada dinimi açıkcası tam öğretmediler bende yeni yeni kendimi allah yolunda geliştirmeye yetiştirmeye çalışıyorum namazlarımı kılmaya başladım tesettürede yeni girdim sayılır kuran ı kerimide gerçeklten allah için çok çok öğrenmeyi ve çocuklarımda öğretmeyi onlarada dinimizi çok iyi öğretmeyi isterim sorunuzun cevabına gelince benim bilğimce şöyle
kuran cenab ı mevlamızın bize indirmiş olduğu onun emir ve yasaklarını anlatan doğru yolu gösteren mucicev i bir kitap tır yüce bir kitaptır allah c.c. emanet olun hayırlı günler

Akla ve mantığa uygun hadislerden birisi der ki :" bilgi meclislerinde bir çok kişiye ecir, yani sevap vardır

-alıştırana
-alışana
-izleyene
-bunları sevene

Allah onun yolunda harcadığımız hiç bir saniyeyi karşılıksız bırakmaz, Onun izniyle karışılığını alacağız vaad etmiştir ki O sözünden dönmez

Bakara 245
(Medenî 87) Kimdir o ki Allah'a güzel bir surette borç versin de Allah onu, o kimseye fazlasıyla ve kat kat ödemesin? Allah daraltır da, ferahlatır da. Hepiniz de sonunda ona dönüp ulaşacaksınız.

İş ibadet ve dinine yaklaşımına gelince, konu üzerinde fazla durmayacağım, şimdiki yaklaşımın kendi bildirdiğin gibi yetersizdir Allah tümüne erdirsin demek kalıyor bana

Kuranın manasını sayısız kez okuyup kafa yoracaksın ki Allah ihdayetini artırıp da seni daha yüksek mertebelere erdire

Din sadece bir kaç şartına uymakla olacak iş değil, ki Kuranın tamamı önem taşıyan bir iştir

Allah ahngi emri ve ayeti indirmişse, istediği yaıpya sahip olaiblmeliyiz ki Onun hoşnutluğunu tümüyle kazanabilmiş olalaım, ki Kuran rahmettir insanlara, okuyup manalara ereceğiz ki Allahın indirdiği rahmetten faydalanmış olabilelim

Allahın her bir emri birbirinden öenmlidir İslam üç beş alışkanlıkla sınırlanacak iş değil, İslam üstün kimlikli, dünyaca sevilen , Allahın deyimiyle "en hayırlı ümmetin ferdi oalbilmektir, yani iş sadece ibadetle özetlenecek iş değil, ki öyle olursa Kuranın bir kısmını kabul edip, bir kısmını kabul etmemişiz oluruz, ki Kuran bir bütündür tümüne uymak gerek

mesela örnek vereyim

Âl-i İmrân 110
(Medenî 89) Siz insanlar için meydana çıkarılan en hayırlı ümmetsiniz; insanlara iyiliği emredersiniz, kötülükte bulunmamalarını söylersiniz ve Allah'a inanırsınız. Kitap ehli de inansaydı hayırlı olurdu kendilerine. Onlardan inananlar da var, fakat çoğu dinden çıkmıştır.

en hayırlı ümmet olma şartını getirmiş Allah

Siz insanlar için meydana çıkarılan en hayırlı ümmetsiniz;

bizim işimiz sadece Allah ile kul arasında olan bir iş değil, Allah bizlere Misyon yüklemiş, bu misyonuna, emrine uymazsak, öenmsemezsek Kurana uymuş sayılır mıyız?

İnsanlar bizden fayda görecek,

iyi bir Müslüman olacaksak bu temel emirlere uyma şartımız var, emsela tarafsız kalamayız ne yapacağız?

insanlara iyiliği emredersiniz,

insanları iyiliğe sevetmek, iyilik yapmalarına vesile olmak varoluş sebeplerimizdendir eğer ki kendimize Müslümanız diyorsak

Bu emre uymazsak Allahın emirlerinden birini ne yapmış olruuz?

yok saymış oluruz, iş böyle olunca Allahın azabı hakkederiz, bize uymak yazılmış, okuyup Allahın neler istediğini öğreceğiz ki uyabilelim

ne yapmak emredilmiş başka?

kötülükte bulunmamalarını söylersiniz

insanları kötülükten vazgeçirmek de şart koşulmuş bizlere

bana ne, bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersek ne olur?

Allahın APAÇIK emirlerinden birine uymamış oluruz

Bu bir örnekti, ve Kuranda temel olan işler apaçık bildirilmiştir, okuyup öğüt almak isteyenelre

Allah cümlemizi has kullarından eylesin, ki hidayet vermek de onun işidir, dilediğine lutfeder

kuran cenab ı mevlamızın bize indirmiş olduğu onun emir ve yasaklarını anlatan doğru yolu gösteren mucicev i bir kitap tır yüce bir kitaptır

allah c.c. emanet olun hayırlı günler

tanımını yavan buluyorum

Allah düz olarak kitap indirmedi , ve mucizevi sözcüğünü kulanmışsın işin mucizevi yönü nedir belirtmeni dilerim

allah c.c. emanet olun hayırlı günler

Allah razı olsun, sana da hayırlı günler dilerim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt