Cahide

Malzemeler( 2 adet çiçek ekmek için)
[*=center]2 su bardağı süt
[*=center]1 su bardağı yoğurt
[*=center]1 su bardağı zeytinyağı
[*=center]2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
[*=center]1 tatlı kaşığı instant maya
[*=center]2 yemek kaşığı şeker
[*=center]2 silme tatlı kaşığı tuz
[*=center]8 su bardağı un
Patatesli iç malzemesi
[*=center]4 adet haşlanmış patates
[*=center]100 gr. beyaz peynir
[*=center]Yarım demet maydanoz
[*=center]Karabiber, kimyon, kırmızı biber

İçli Çiçek Ekmek Nasıl Yapılır?
[*=center]Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın.
[*=center]Mayalanması için üzerine bir poşet geçirip ılık bir yerde bekletin.
[*=center]İç malzemesini de hazırlayın.
[*=center]Mayalanan hamurdan iri mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde hafif açın.
[*=center]İçine iç malzemesinden koyun ve kapatın. kapatılan kısım alta gelecek şekilde bir kelepçeli kalıba veya o boyutlarda bir tepsiye aralıklı olarak dizin. Kabarınca kalıbı dolduruyorlar.
[*=center]Üzerini kapatıp tekrar kabarmasını bekleyin.
[*=center]Kalıbı dolduran ekmeğinizin üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Her çiçeğin üzerine susam, çörekotu, haşhaş serpin.
[*=center]Ekmeği soğuk fırına sürüp, fırını 200 dereceye ayarlayın. Üzeri kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün. Nar gibi kızarmış ekmeğinizi ılıdıktan sonra servis yapın.

