Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Para karşılığında'' NAMAZ'' (1 Kullanıcı)

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
Ben yakın zamanda bir konu hakkında duyduklarımı paylaşmak ve doğruluğunu öğrenmek istedim.
Hasta bir bayandan bahsedildi ölmek üzereymiş ölmeden önce kalan namazlarını arkadaşlar arası paylaşıp kalan kaza namazlarını da hesaba ekleyerek kılıp bitirmişler para karşılığı, kalan borç orucu var mı onuda tuttular mı bilmiyorum ama para karşılığında böyle birşey mümkün mü? Bana pek içaçıcı birşey gelmedi çünkü hem parayla hemde başkasının adına nasıl namaz kılınabilir? Bilgisi olan varmı acaba eğer bu duyum doğru ise ölmüş yakınlarımız içinde kalan kaza namazlarını kıldırabilir miyiz?.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
müslümam kardeşi olarak bağışlayabilir ama para karşılığı yapılandan acaba ne hayır gelir o bilinmez.
para karşılığı nasılsa başkasına kılayorum kılmış gibi yapayım da diyebilir sonuçta.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
Ben yakın zamanda bir konu hakkında duyduklarımı paylaşmak ve doğruluğunu öğrenmek istedim.
Hasta bir bayandan bahsedildi ölmek üzereymiş ölmeden önce kalan namazlarını arkadaşlar arası paylaşıp kalan kaza namazlarını da hesaba ekleyerek kılıp bitirmişler para karşılığı, kalan borç orucu var mı onuda tuttular mı bilmiyorum ama para karşılığında böyle birşey mümkün mü? Bana pek içaçıcı birşey gelmedi çünkü hem parayla hemde başkasının adına nasıl namaz kılınabilir? Bilgisi olan varmı acaba eğer bu duyum doğru ise ölmüş yakınlarımız içinde kalan kaza namazlarını kıldırabilir miyiz?.

Ve Aleykum selam kardeşim,

Para veya başka bir ödeme karşılığında başkasının adına ibadet yapmak hiç bir içtihatta duyulmamıştır,bunu yapanların neye dayanarak yaptıklarını ise bilemedim,ancak şu bir içtihatla sabittir,bir kişinin vefatından sonra vefat eden kişinin kaç vakit namaz ve oruç borcu varsa parantez içine alıyorum (BELKİ) affedilmesi umulur cihetiyle namaz vakitlerinin hesabı ve bu hesaba dayalı olarak şu kadar bir miktar para yada başka birşey fakirlere dağıtılması yada yedirilmeleri yada giydirilmeleri olarak sadakalandırılır...

Bundan maksat vefat edenin ardından hayırlı bir iş yapmak ve günahlarının affına vesile olmaktır...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt