Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

öz ablamm!!bana yardım eder misiniz? (1 Kullanıcı)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Yazılan mesaları okumadığım için ilk mesaja göre yazıyorum cevabımı Melek.
İşin aslı sebebi nedir bilmiyorum ama evliliğin ilk yılları arada başka (erkek açısından)kadın yoksa çok zor geçiyor kişilik çatışmaları huy su öğrenmeleri birde çocuk varsa Allah yardım etsin inşALLAH.Bende yaşadım ELHAMDÜLİLLLAH iyiyiz şimdi 13 yıl oldu.
Kadına çok iş düşüyor erkeğine karşı daha sakin daha mülayim olmak zorunda malesef toplumumuz bunu aşılıyor kızlarına ve erkek sen herşeyi yaparsın diyor.
Arada birdfe kayınvalide görümce varsa kadın daha çok zorlanıyor sabretmekten eşine karşı kadınlığını kullanaraktan daha sakin ve yuvasının kurtulması için oyunu kuralına göre oynamk zorunda.Bunun için sabır çok önemli.2 Yıllık bir evlilik taraflar çabuk bitirebiliyorlar yazık toplumumuz boşanmış nice kişiler ve annesiz babasız yaşayan çocuklarla dolu.Umarım anlaşırlar ve iyi olurlar.

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Ablanda eniştende çok gençler sabır çok önemli ve bu zamanlarda evliliklere tarafların ailelerinin bulaştırılmaması mümkün olduğunca uzak durmaları gerekiyor.Çünkü her iki tarafta saatli bomba gibidirler.Bende 20 yaşında evlendim çok zor bilirim.İnşallah herşey güzel olur yazık Rabbim evlatlarının hürmetine dağıtmaz bu yuvayı.Şeytanı sevindirmezler inşallah.

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
527031_507713159246144_1958492145_n.jpg

Oy MAŞALLAH MAŞALLAH MAŞALLAH RABBİM nazarlardan saklasın.Bu ne güzelliktir bu güzelliğe kıyılırda evde huzursuzluk olurmu.Nasıl bu meleği düşünmeden evde şeytanın vesvesesine ortak olunur.İnşallah hayırlı haberler alırız.

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
amin amin amin nekadar çok istiyorum bir bilsen kardeşim inşallah rabbim senin ettiğin bu duaları geri çevirmez benimde böyle yiğenlerim olur.. çok teşekkür ederim sana içtenlikle yazdıklarına ayy güzel yürekli melekciğim asıl kalbi tertemiz ve güzel olan sensin

canım ablam benim:)

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
enişte 22 abla 21 yaşında
evleneli 2 yıl olmuş birde çocuk
18-19 yaşlarında yapılan bir evlilik ne kadar doğrudur bilemiyorum yada bu tarz sorunları gördükçe azçok tahmin edebiliyoruz hepimiz...
Tabikide cahiliyetten gelen hatalar vardır bunun altında ....ablanın sabretmesi gerekiyor ..ve rabbine sarılması gerekiyor ..bol dua ile...allah kocasıyla iyi geçinenlerden eğlesin...

öncelikle acele alınmıs kararlar diyelim düşünmeden aniden yapılmıs ama sonucu ii olmayan bir evlilik yorumun için allah razı olsun haklısın walla ablacıjm bnde dedim ama dinletemedim yapacak birsey yok zaten budan sonrası onların arasında ben dua mı eder abama destek olurum ama benim kide bi yere kadar
allah hepinizden razı olsun inşallah benim ailemsiniz her birinzi
cok tesekkür ederim sizlere gözlerinizi agırtıp baktıgınız için dualar ettiğiniz için emeğinize sağlık...
Selam ve dua ile:)

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
oy maşallah maşallah maşallah rabbim nazarlardan saklasın.bu ne güzelliktir bu güzelliğe kıyılırda evde huzursuzluk olurmu.nasıl bu meleği düşünmeden evde şeytanın vesvesesine ortak olunur.inşallah hayırlı haberler alırız.

su anda durum hala aynı canım bi gelişme yok tek yaptğım dua...

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
ablanda eniştende çok gençler sabır çok önemli ve bu zamanlarda evliliklere tarafların ailelerinin bulaştırılmaması mümkün olduğunca uzak durmaları gerekiyor.çünkü her iki tarafta saatli bomba gibidirler.bende 20 yaşında evlendim çok zor bilirim.inşallah herşey güzel olur yazık rabbim evlatlarının hürmetine dağıtmaz bu yuvayı.şeytanı sevindirmezler inşallah.

inşallah inşallah bizde onu bekliyorz ama dediğim gibi daha birsey yok ortada bakalım ne zaman gelip alıcak karısını ve cocugunu..

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle acele alınmıs kararlar diyelim düşünmeden aniden yapılmıs ama sonucu ii olmayan bir evlilik yorumun için allah razı olsun haklısın walla ablacıjm bnde dedim ama dinletemedim yapacak birsey yok zaten budan sonrası onların arasında ben dua mı eder abama destek olurum ama benim kide bi yere kadar
allah hepinizden razı olsun inşallah benim ailemsiniz her birinzi
cok tesekkür ederim sizlere gözlerinizi agırtıp baktıgınız için dualar ettiğiniz için emeğinize sağlık...
Selam ve dua ile:)

evet canım acele ve ani kararlarda genelde evlilik üzerinde bu sonuçları doğurabiliyor bazen..
allah yardımcıları olsun canım

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
yazılan mesaları okumadığım için ilk mesaja göre yazıyorum cevabımı melek.
Işin aslı sebebi nedir bilmiyorum ama evliliğin ilk yılları arada başka (erkek açısından)kadın yoksa çok zor geçiyor kişilik çatışmaları huy su öğrenmeleri birde çocuk varsa allah yardım etsin inşallah.bende yaşadım elhamdülilllah iyiyiz şimdi 13 yıl oldu.
Kadına çok iş düşüyor erkeğine karşı daha sakin daha mülayim olmak zorunda malesef toplumumuz bunu aşılıyor kızlarına ve erkek sen herşeyi yaparsın diyor.
Arada birdfe kayınvalide görümce varsa kadın daha çok zorlanıyor sabretmekten eşine karşı kadınlığını kullanaraktan daha sakin ve yuvasının kurtulması için oyunu kuralına göre oynamk zorunda.bunun için sabır çok önemli.2 yıllık bir evlilik taraflar çabuk bitirebiliyorlar yazık toplumumuz boşanmış nice kişiler ve annesiz babasız yaşayan çocuklarla dolu.umarım anlaşırlar ve iyi olurlar.

ablacım haklısın ama ben bunların evliliklerini anlayamadım sevgiliyken birbirlernsiz yapamazlardı nişanlılk dönemi de tartışmalı gecse de güzeldi onlar için ama şimdi devamlı kavga tartısma var onlarda sonucun ne olacagı belli değil boşanma taraftarı deiliz kız tarafı olaraktan onlar da öle ama ne olcak bilmiyorm

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım hepinizden razı olsun mekanınız cennet olsun inşallah dualarım dualarınız kabul oldu ne diyim nasıl tesekkür ederim bilmiyorm ama söyledikleriniz dualarınız etkiledi ablamı yuvasını...
Dün ablam evine döndü eniştem geldi konustular anlaştılar bi daha birbirlerini üzmeyecekleri için söz verdiler özür dilediler birbirlerinden inşallah bir daha olmaz diyorm o yüzden mutluyum yiğenim babasını da özlemiş sarıldı bırakmadı gidene kadar....
Allahım yar ve yardımıcınız olsun hepinize tesekkür ederim..
Selam ve dua ile:):):)

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım hepinizden razı olsun mekanınız cennet olsun inşallah dualarım dualarınız kabul oldu ne diyim nasıl tesekkür ederim bilmiyorm ama söyledikleriniz dualarınız etkiledi ablamı yuvasını...
Dün ablam evine döndü eniştem geldi konustular anlaştılar bi daha birbirlerini üzmeyecekleri için söz verdiler özür dilediler birbirlerinden inşallah bir daha olmaz diyorm o yüzden mutluyum yiğenim babasını da özlemiş sarıldı bırakmadı gidene kadar....

Nasıl sevindim bilemezsin canım:) Ayrı kaldıkları sürede birbirlerinin kıymetlerini anladılar herhalde:) Allah bize de sevdiklerimizle hoş muhabbet versin İnşallah :)

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

Ay inan cok ama cok sevindim rabbim bir daha boyle bir sey yasatmasin amiin rabbim aralarindan huzuru mutlugu sevgiyi saygiyi muhabbeti eksik etmsin..rabbim aralarindaki muhabbeti artirsin amiiiin...::)

Ülkü87

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum arkadaslar,
az önce okudum melek arkadasin ailesinde bulunan sykintiyi. Öncelikle sunu demek istiyorum ki birbirlerini bulan iki insan ayriligi hic bir vakit düsünmemeleri lazim. Fakat zor buldugum ablaya her daim sabirli olmasini önermek, elbetteki sabir gerekiyor fakat ben bir anne olmadigim halde tahmin etmeye calisiyorum genc bir annenin,esin yasadigi zorluklari. O kadar cok sorumluluk var ki üzerinde hep sabir etmesi gerekiyor ama bu sabir tasi degil ya elbet siniri vardir herkesin, yani demek istedigim burada ablanin yapacagi seyler yazilmis cokta mantikli seyler fakat enisten ile konusacak onu yönlendirecek, ona da sabir diyecek kimse yok mu? Arkadaslar tek tarafli sabir inanin biter bir gün eslerin ikisininde sabir etmesi lazim, birbirlerine destek olmalari lazim tek tarafli büyük bir sorumluluk..

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Bu ne güzel haberdir canım.ALLAH bir daha bozmasın inşallah.

gül7

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim herzaman evine huzur versin evliliklerini daim etsin...

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Inşallah ablacım inşallah da üzülmemek ne mümkün ablam bi kac günndür bizde eniştem puruz biraz ne yaptıgını bilmiyo cünkü cahil 22 yasında!ablamsa 21!devamlı tartısma içindeler uyusmuyorlar bi gün iiseler iki gün kavgalılar
ne söyiceğimi bilemez oldum..senden de allah razı olsun ablam ikinci ablamsın benim:)

Öncelikle ikisine iyi bir sopa çek. Gelelim asıl meseleye insanların ruhsal durumları farklılık gösterir. Anlık tepkileri sert olur. Sonrasında ise aklı selim düşünürler ama bu sefer işin içerisine inat dediğimiz nefsin en büyük yardımcılarından biri girer. Kararından dönmezler. Şimdi sen Peygamber Efendimiz s.a.v. in aile hayatı nasılmış onlara oku inşallah. Eğer onlar bunu anlamazsalar. Anlayacakları gün keşkelerin fayda etmediğini bırak kendileri görsünler. ;)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt