Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

öz ablamm!!bana yardım eder misiniz? (1 Kullanıcı)

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Benim ailemden saydığım masum ve hayırlı ablalar,abilerim;

yine hüzün dolu konuyu sizlerle paylaşmak istiyor ve bilgi almak istiyorm.aslında derdimi kimseye acıp söyleyemem ama burası başka..
Ablamın eşiyle arası pek ii değil cok tatlı bi yiğenim var ama hiç anlaşamıyolar 2 sene oldu evleneli devamlı kavga ve tartışma yasıyolar ne yapmalıyız bilmiyorm annm de hasta biliyosunuz ama ister istemez üzülüyo ne olur birseyler söyleyın sonlarını hiç ii görmüyorm ablam cok zayıfladı gözümüzün önünde eriyo morali bozuk bilgilerinizi bekliyrm benim hayırlı ailem:)

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
melek kardeşim allah yardımcınız olsun çok üzüldüm.küçük çocukları var demişsin rabbim o çocuğun hatrına aralarını düzeltir inşallah kardeşim ablan çok sabırlı olmalı olay ne konu ne bizler bilemiyoruz herhangi birşeyden dolayımı yoksa belirli bir konu için mi sürekli tartışıyorlar?anlayamadım.sen kendini üzme inşallah sonları iyi olur ablan stresten sıkıntıdan zayıflamış ona destek olmalısın konuşup rahatlatmaya çalışmalısın kendi içinde kalmamalı sıkıntıları.üzülme allah onlara huzur versin birbirlerine karşı sabırlı hoşgörülü olmayı nasip eylesin yuvalarına mutluluk nasip eylesin inşallah..

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Inşallah ablacım inşallah da üzülmemek ne mümkün ablam bi kac günndür bizde eniştem puruz biraz ne yaptıgını bilmiyo cünkü cahil 22 yasında!ablamsa 21!devamlı tartısma içindeler uyusmuyorlar bi gün iiseler iki gün kavgalılar
ne söyiceğimi bilemez oldum..senden de allah razı olsun ablam ikinci ablamsın benim:)

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
çok sağol melekcim sende benim kardeşimsin kardeşim yokken bir kardeşim oldu tatlım benim üzülme allah büyük.anladım yaşları çok küçük hatta benden küçükmüş ablan.kavga etmeleri aslında normalde ama bukadar sanırım olmamalı yani enişten çok sinirliyse biraz durgunlaşmalı sakinleşmeli.neden kavga ediyorlar herhengi bir sebebten mi biri kavga edip birşeyler söylediğinde diyeri susmayı denemeli hiç cevap vermeden uzaklaşmalı ağzından yanlış bir kelime çıkar olay dahada büyür.ablanla konuşsaydım eğer ona bunları söylemek isterdim belki benim haddime değil ama bukadar üzülmemeli hayatta çok daha büyük acılar var sevgisine eşine sarılmalı alttan alıp onu sakinleştirmeli evet belki çok yorulucak yıpranıcak affetmek istemicek ama böyle yaparsa o insanda olgunlaşır ablana karşı değişir daha sabırlı ve sakin olmaya çalışır.ikiside biribirine cevap verip durursa kötü olur biri sakin olmalı oda ancak ablan olabilir.

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
melekciğim sakın yanlış anlama ablan sakin olmalı derken ablanının suçlu olduğunu kastetmedim sadece ablana büyük görev düşüyor öyle diyor ya hocalar evlilik sorunlarında bayanlara daha büyük görev düşüyor bayanlar dikkatli olmalı sabırlı yumuşak olmalı diyorlar buyuzden dedim.inşallah enişten değişir olgunlaşır kavga etmekten vazgeçer ve ablanı üzmez

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Ablacım benim canım ablacım yanlış anlar mıyım hiç benim yazdısım yazılara cevap veriyorsun bana destek oluyorsun belki yüz yüze değiliz ama inan suratın yüzümde canlanıyo nur yüzlü güzel kalpli sinem abla hafızamda böylesin ablacım senin yazdıklarını ablama aksam okucam bilgisi olsun sabreden o olsun yuvayı dişi kuş yapar gercekten öyle

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Ablacım benim canım ablacım yanlış anlar mıyım hiç benim yazdısım yazılara cevap veriyorsun bana destek oluyorsun belki yüz yüze değiliz ama inan suratın yüzümde canlanıyo nur yüzlü güzel kalpli sinem abla hafızamda böylesin ablacım senin yazdıklarını ablama aksam okucam bilgisi olsun sabreden o olsun yuvayı dişi kuş yapar gercekten öyle

canım ya teşekkür ederim asıl sen öylesin bence.inşallah okur ve faydası olur elimden pek birşey gelmedi ama benim hep yaptığım birşey var mesela ogün evde bir kavga olursa huzursuzluk uzamasın hemen tatlıya bağlansın diye ayetel kürsi okurum sayıyla değil nekadar okunabilirse içimden inanarak allaha dua ederek okurum ve çok şükür herşey düzelir şükrederim.birbirlerine sarılsınlar hayat çok kısa hiç gerek yok ufak defek şeylerden dolayı kalp kırmaya kavga etmeye sevgilerini yaşasınlar ne güzel evlenmiş çocukları olmuş sevmişlerki evlenmişler ne mutlu onlara aşklarını allah yolunda doğru yolda yaşıyorlar yuvaları var mutlu olmalılar evliliklerini güzelleştirmeliler sabretmeliler allah yardımcıları olsun allah inşallah güzel muhabbetlerle sağlık sıhhat huzur içinde bir ömür beraber yaşamalarını nasip eylesin
selametle..

mir_erhan

Moderator
Selamün Aleyküm..
Sevgili kardeşimiz... en zor sınavlardan birisidir zamanımızda....
Bu evlilik işine çok önem veririm ve çok kafa yorarım...
Evliliğin ilk yılları gerçekten çok tehlikeli... o kadar çok sabır istiyorki...
Sabır da dua ile olur.. ve ... En Önemlisi İSLAM ADABINA göre olur...
....
Her Evde her çiftte sorunlar kavgalar olur.. bunu önüne hiç biriniz geçemezsiniz...
ya da hiç bir şey bunu engelleyemez...
Ama bu kavga ve tartışma Esnasında ki durumuna bağlı.. yada akabindeki durumunabağlı...
Sabır olursa.. karşı tarafa acıma ve şefkat uyanır... ama yoksa kin artar bir iki derken Allah korusun cinnetlere varır...

Efendimizin Aleyhi selatu vesselam) bir hadisi var ki, bundan nasiplenen ancak anlar.. Dİyorki Sevgillier sevgilisi...''kim haklı olduğu halde bir tartışmayı terkederse onun için Cennet te bir ev inşa edilir''

''bir kalp kırmanın Kabeyi 70 kere yıkmayla eşdeğer olduğunu ifade eden hadis'i,

Yer yüzünün bir dah öyle bir mesajı alamayacağı Veda Hutbesinde, '' Siz kadınları Allahın Emanet olarak aldınız. .bu konuda Allahtan korkmanızı tavsiye ederim...'' diyen efendimizin tavsiyesi....

SEvgili kardeşim biraz uzattığımı biliyorum... Ama ben bu sorunu çok yaşıyorum. . ailemde çevremde..
Kişi Allaha sığınmalı... Allah için sabır göstermeli... ve yukarda yazdığım gibi ama onlarca ayet ve belki yüzlerce hadis var...bunlarla hareket etmeli..
Ama herkes bunlardan habersiz. ve yuvamız neden yıkılıyor diyorlar...
Yine Altını çiziyorum..
kişinin En büyük sınavı eşi ile ... ama bu sınavı vermek için hazırlanmalı ve bu zorlukları güzelliklere çevirmeliyiz..
Bu da çok kolay...

Efendimiz Alemler Rahmeti (Aleyhi selatu vesselam) Veda hutbesinde bitirmiş herşeyi...

Size İki şey bırakıyorum.. onlara sımsıkı sarıldıınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız...
Biri KURAN diğerii Sünnetim '' demiş....

Yol belli... Dualarımız sizinle...
Rabbimiz sizleri anneniz ablanızı ve enişteniz daha fazla üzmesin.. sıkıntılarınızı gidersin inşallah...

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Saol ablacım beniim ablama okutturdugumda kesin ağlamaya baslar duygusaldır içine kapanıktır ..
Dediğin gibi ablacım katılıyorm hayat kısa bi varsın bi yoksun bi görsen cok tatlı bi yiğenim var hatta resmini göstermeye calışcm:)

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
MELEK DİLBER;SAOL ABLACIM BENİİM ABLAMA OKUTTURDUGUMDA KESİN AĞLAMAYA BASLAR DUYGUSALDIR İÇİNE KAPANIKTIR ..
DEDİĞİN GİBİ ABLACIM KATILIYORM HAYAT KISA Bİ VARSIN Bİ YOKSUN Bİ GÖRSEN COK TATLI Bİ YİĞENİM VAR HATTA RESMİNİ GÖSTERYİM ŞİMİ:)

ağlamamasın gülsün artık mutlu olsun mutluluk varken üzülmek neden?zor değil herşey düzelir daha çok yeniler yolun başındalar söyle seninle paylaşsın içine atmasın hasta olur.allaha dua etsin ona sığınsın huzur istesin eğer okumayı biliyorsa evde kuran okusun bütün sıkıntılara şifadır.belki buda onun imtihanıdır sen çok zeki akıllı ve olgun bir insansın ona destek ol.tabi görmek isterim yiğenini ama göremedim resmini melekcim

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
527031_507713159246144_1958492145_n.jpg

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Evlilikte aslında sürekli yeni kavgalar olmaz canım çevremden gördüğüm kadarıyla. Genelde çözülemeyen birkaç konu vardır, çözülemediği için de her sürtüşmede ortaya temcit pilavı gibi konur. Neticede iki taraf da çok yıpranır. Acaba küçük yiğeninden önce de böyle miydi merak ettim canım. Belki de ablan bebekten sonra eşiyle yeterince ilgilenememeye başlamıştır, onu dinlemeye onunla vakit geçirmeye vakit bulamamaya başlamıştır. Başka bir konuda köyde olduğunu söylemiştin. Mesela bir-iki gün yiğeninize siz baksanız onlar başbaşa kalsalar, çarşıya inseler bir yerlerde otursalar kendileri konuşsalar, onlara da bir çeşit tatil gibi olsa, sakin kafayla dinlengin bir şekilde. Nasıl olur bu geldi benim aklıma?

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..
Sevgili kardeşimiz... En zor sınavlardan birisidir zamanımızda....
Bu evlilik işine çok önem veririm ve çok kafa yorarım...
Evliliğin ilk yılları gerçekten çok tehlikeli... O kadar çok sabır istiyorki...
Sabır da dua ile olur.. Ve ... En önemlisi islam adabına göre olur...
....
Her evde her çiftte sorunlar kavgalar olur.. Bunu önüne hiç biriniz geçemezsiniz...
Ya da hiç bir şey bunu engelleyemez...
Ama bu kavga ve tartışma esnasında ki durumuna bağlı.. Yada akabindeki durumunabağlı...
Sabır olursa.. Karşı tarafa acıma ve şefkat uyanır... Ama yoksa kin artar bir iki derken allah korusun cinnetlere varır...

Efendimizin aleyhi selatu vesselam) bir hadisi var ki, bundan nasiplenen ancak anlar.. Diyorki sevgillier sevgilisi...''kim haklı olduğu halde bir tartışmayı terkederse onun için cennet te bir ev inşa edilir''

''bir kalp kırmanın kabeyi 70 kere yıkmayla eşdeğer olduğunu ifade eden hadis'i,

yer yüzünün bir dah öyle bir mesajı alamayacağı veda hutbesinde, '' siz kadınları allahın emanet olarak aldınız. .bu konuda allahtan korkmanızı tavsiye ederim...'' diyen efendimizin tavsiyesi....

Sevgili kardeşim biraz uzattığımı biliyorum... Ama ben bu sorunu çok yaşıyorum. . Ailemde çevremde..
Kişi allaha sığınmalı... Allah için sabır göstermeli... Ve yukarda yazdığım gibi ama onlarca ayet ve belki yüzlerce hadis var...bunlarla hareket etmeli..
Ama herkes bunlardan habersiz. Ve yuvamız neden yıkılıyor diyorlar...
Yine altını çiziyorum..
Kişinin en büyük sınavı eşi ile ... Ama bu sınavı vermek için hazırlanmalı ve bu zorlukları güzelliklere çevirmeliyiz..
Bu da çok kolay...

Efendimiz alemler rahmeti (aleyhi selatu vesselam) veda hutbesinde bitirmiş herşeyi...

Size iki şey bırakıyorum.. Onlara sımsıkı sarıldıınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız...
Biri kuran diğerii sünnetim '' demiş....

Yol belli... Dualarımız sizinle...
Rabbimiz sizleri anneniz ablanızı ve enişteniz daha fazla üzmesin.. Sıkıntılarınızı gidersin inşallah...

alalh bin kere razı olsun inşşalah cok tesekkür ederim:)

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
evlilikte aslında sürekli yeni kavgalar olmaz canım çevremden gördüğüm kadarıyla. Genelde çözülemeyen birkaç konu vardır, çözülemediği için de her sürtüşmede ortaya temcit pilavı gibi konur. Neticede iki taraf da çok yıpranır. Acaba küçük yiğeninden önce de böyle miydi merak ettim canım. Belki de ablan bebekten sonra eşiyle yeterince ilgilenememeye başlamıştır, onu dinlemeye onunla vakit geçirmeye vakit bulamamaya başlamıştır. Başka bir konuda köyde olduğunu söylemiştin. Mesela bir-iki gün yiğeninize siz baksanız onlar başbaşa kalsalar, çarşıya inseler bir yerlerde otursalar kendileri konuşsalar, onlara da bir çeşit tatil gibi olsa, sakin kafayla dinlengin bir şekilde. Nasıl olur bu geldi benim aklıma?

ilk önce allah razı olsun vanım benim
ii düşünmüssün aslında bende öyle düşünüyorm yanlız kalmaları hayırlı olabilir
tesekkur :)

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
Işte benim yiğenim:):):)teysesiinn balıdır o

ya melekcim çok güzel çok tatlı maşallah maşallah allah nazarlardan korusun inşallah anne babasına rabbim huzurlar versin.ya bayıldım anlatamam çok güzel çok şirin onu yaratana kurban olurum ay şuna bak ya çoooooooooooook şeker benim için öpermisin lütfen

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
öpmem mi canım ablacım öpmem mi allahım bahtını güzel yapsın inşallaj:)dilerim allah sana da hayırlı evlatlar hayırlı esler nasip etsin:)güzel ablam;)

sinemm89

Kayıtlı Kullanıcı
amin inşallah canım benim teşekkür ederim.kardeşim inşallah bahtı güzel olur yiğeninin inşallah amin.
canım ya aslında bende kendi yiğenlerimi sevmek isterdim ama yok:( ablam ağbim bekar evlenmediler daha inşallah allah anneme babama böyle torunlar nasip eder dua edermisin benimde senin kadar şirin yiğenlerim olsun:) önce onlar sonra ben:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt