Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

öyle çıkmazdayımki :( (7 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan tevbekarım
  • Başlangıç tarihi
T

tevbekarım

selamün aleyküm dua dostlarım ahiret kardeşlerim dualarınıza talibim
ben Allah rızası için halimi yaşayışımı düşüncelerimi aklımı fikrimi haramdan kötü yaşayıştan isyandan bilerek bilmeyerek yapılan günahlardan temizlemeye tevbe etmeye çalışıyorum nefs bırakmıyor yakamı Rabbimin inayeti merhameti olmasa ben uçurumların dibindeydim ama Rabbül Alemin çekti çıkardı Ya Rabb ne olur bi an bile nefsimle başbaşa bırakma... Ahiret kardeşlerim Rabbimin inayetiyle her ne kadar bişiler düzelsin diye uğraşmaya çalışsamda sinirli ağresif halimi bir türlü atamıyorum üzerimden sabırsızım kardeşlerim çabuk sinirleniyorum ve hiç kimsenin hatamı yüzüme söylemesine tahammül edemiyorum bilhassa eşim ve kayınvalidem üslupları kırıcıda olsa ben onların zaman zaman söylediklerine sabretmek tepki vermemek istiyorum ama yapamıyorum agresifleşiyorum ve o sinirli hal ile utanıyorum Rabbimden bu halimi açmak nefsime ne kadar ağırda gelse sizinle paylaşıp fikirlerinizi almak istedim dualarınızı almak istedim...

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Allah Yar ve Yardımcın olsun.Hiç kimse dört dörtlük değil.Sen Allah Rızası için çabaladıkça şeytan seninle uğraşacak,böyle olmasa imtihan olurmuydu.Hem daha fazla uğraşacak,çünkü sen dolu olmak için çabalıyorsun,boş olsan onun seninle hiç işi olmaz.Canım dilinden zikri eksik etme,bol bol La havle...Hasbinallah ve ni'mel vekil....oku.
Birde kendi uyguladığım birşeyi sanada tavsiye edebilirim,kayınvalideni kendi annen,kendinide annenin gelini yerine koy ve uzaktan bak,annene nasıl davranılmasını isterdin.Unutma onlar bizim gibi olamayacak,ama biz Allah izin verirse onlar gibi olacağız.
Selam ve Dua ile

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Allah Yar ve Yardımcın olsun.Hiç kimse dört dörtlük değil.Sen Allah Rızası için çabaladıkça şeytan seninle uğraşacak,böyle olmasa imtihan olurmuydu.Hem daha fazla uğraşacak,çünkü sen dolu olmak için çabalıyorsun,boş olsan onun seninle hiç işi olmaz.Canım dilinden zikri eksik etme,bol bol La havle...Hasbinallah ve ni'mel vekil....oku.
Birde kendi uyguladığım birşeyi sanada tavsiye edebilirim,kayınvalideni kendi annen,kendinide annenin gelini yerine koy ve uzaktan bak,annene nasıl davranılmasını isterdin.Unutma onlar bizim gibi olamayacak,ama biz Allah izin verirse onlar gibi olacağız.
Selam ve Dua ile

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Canım Kusura bakma pc de problem var birkaç kez aynı mesajı atmış

T

tevbekarım

Allah razı olsun ablacım değerli vaktini ayırıp yardım ettiğin için Rabbim razı ve hoşnut olsun sizden inşaallah söylediklerini bir yere yazacam ablam ve onuda çantama alacam nefsim gerek yok desede Allah rızası için düzelebilmek adına yapacam inşaallah...zikir tavsiyesinde bulunmuşsun Allah razı olsun ablacım gecen gece gördüğüm bir rüya geldi aklıma kendimi çok sıkıntılı bir halde görüyorum ve yüksek sesle aynen şöyle diyorum EĞER BEN HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL DERSEM BUNLARIN HEPSİ GECECEK Rabbim anlayışımı sabrımı sevgimi şefkatimi arttırsın kendim için istediğim cümle hayırları en önce ümmet-i Muhammede nasip etsin inşallah.vaktini aldım Hakkını helal et Rabbim yar ve yardımcın olsun.

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cümlemizden Razı Olsun.Bak Rabbim rüyanda bile seninle olduğunu göstermiş ve ne güzel öğretmiş,ben hak olarak,değil vazifem olduğunu düşünerek derdini paylaştım,yinede bir hak tezahur ettiyse Helal hoş olsun.Sende hakkını helal et.
Selam ve Dua ile

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yar ve yardımcın olsun.
Her zaman dualarımdasın inşallah...
Allaha emanet ol.
Sabırlı ol.
Herşey çok güzel olacak allahın izniyle...

Dejavu0107

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun ablacım değerli vaktini ayırıp yardım ettiğin için Rabbim razı ve hoşnut olsun sizden inşaallah söylediklerini bir yere yazacam ablam ve onuda çantama alacam nefsim gerek yok desede Allah rızası için düzelebilmek adına yapacam inşaallah...zikir tavsiyesinde bulunmuşsun Allah razı olsun ablacım gecen gece gördüğüm bir rüya geldi aklıma kendimi çok sıkıntılı bir halde görüyorum ve yüksek sesle aynen şöyle diyorum EĞER BEN HASBİNALLAH VE NİMEL VEKİL DERSEM BUNLARIN HEPSİ GECECEK Rabbim anlayışımı sabrımı sevgimi şefkatimi arttırsın kendim için istediğim cümle hayırları en önce ümmet-i Muhammede nasip etsin inşallah.vaktini aldım Hakkını helal et Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Cemaatten ayrılma abi cemaatle kıldınmı kalbin yumuşar eğer evde kılarsan şeytan seninle uğraşır bide bol bol sadaka ver şeytan senin halini anlayıp seninle uğraşmayı bırakabilir tv seyretme,boş şeylerle uğraşma aç ilim kitabı oku mesela İmam rabbanin MEKTUBAT TERCEMESİNİ al çok faidesi olur.. Rabbin senin duanı kabul etmiyor der genelde o içine karartı çöker sakın namazını bırakma sen sinirlenince o seni o avucunun içine alıp istediği gibi hareket ettirir sinirlenince başka odaya geç sakın uyma ona yoksa Gaflete daldırır...

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Allah yardımcınız olsun.Seni çok iyi anlıyorum.Ben de oğlumla yaşıyorum aynı sorunları.17 yaşında bir ergen..düşün artık.İster istemez ben de sinirlenip tepki verebiliyorum.Sonrada hep pişmanlık yaşıyorum.Allah ım beni affet o benim evladım .Şükretmem gerekirken nankörlük mü ediyorum diye..İyiki namazımız var..sanki rahatlıyorum o zaman.Bir de geçenlerde okudum..onu paylaşmak istedim.Küfre düşmemek..imanı tazelemek için Dua:
Müslüman bile bile küfre düşmez, kasten kendisini kâfir yapmaz, ama bilmeden düşebilir. Bilmeden küfre düşen, bu duayı ihlâsla okursa, imanı tekrar geri gelir:
(Allahümme innî e'ûzü bike min en üşrike bike şey'en ve ene a'lemü ve estağfirüke li-mâ lâ a'lemü inneke ente allâmül guyûb.)
Bende benzer şeyler yaşadığımda bunu okumayı alışkanlık haline getirdim.Tabiki sizin okuduklarınızı da okuyorum sürekli.Bunu düşünmek bile imanlı olduğumuzun delili.Rabbim kabul etsin inşallah ibadetlerimizi..

Nurşahh

Kayıtlı Kullanıcı
Tevbekar kardeşim RABBİM sana daha fazla sabretme gücü, metanet ve huzur dolu bir yaşantı versin. Bu dileklerim dağ çiçeği ablam ve herkes için geçerli. Hatta kendim için de.. Allah kalbimizi İslam üzerinde sabit kılsın, hiçbirimizi yanlış yola saptırmasın, şeytana uydurmasın. AMİN

T

tevbekarım

dua edip iyi tavsiyelerde bulunan hayırhah kardeşlerim ablalarım abilerim Rabbim cümlenizden cümlemizden razı olsun razı ve hoşnut olacağı amelleri nasip etsin inşallah ağzınıza yüreğinize sağlık selam ve dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt