Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Öyle Bir Tevbe Yapti ki... (2 Kullanıcı)

Ottoman's

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Büreyde (r.a.) anlatiyor:

Resûlullah (s.a.s.)'a Mâiz Ibnu Mâlik el-Eslemî (ra) gelerek:
- Ey Allah'in Resûlü ben nefsime zulmettim zinâ fazihasini isledim beni temizlemeni istiyorum" dedi. Resûlullah (sav) onu reddetti geri çevirip meselenin üzerine gitmedi..

Ancak Mâiz ertesi gün tekrar geldi. Yine:
- Ey Allah'in Resûlü ben zinâ fazihasini irtikab ettim!" diye ikinci sefer itirafta bulundu. Adami ikinci sefer geri çeviren Resûlullah (sav) adamin kavmine birisini yollayarak:
-Onun aklinda bir noksanlik biliyor musunuz normal bulmadiginiz bir davranisina rastladiniz mi? diye tahkik ettirdi.
Ancak hep beraber:
-Biz onu gördügümüz kadariyla aramizdaki sâlih kisilere denk akil sahibi biliyoruz" dediler.

Mâiz üçüncü sefer müracaatta bulundu. Hz. Peygamber (sav) onlara yine birini göndererek adam hakkinda sordurdu. Yine ne kendinde ne aklinda bir kusur olmadigini söylediler.
Adam dördüncü sefer müracaat edince ona bir çukur kazdirdi. Taslanmasini emretti ve taslandi.
Gâmidiye adinda bir kadin da gelerek:
- Ey Allah'in Resûlü beni niye reddediyorsun. Görüyorum ki beni de Mâiz gibi geri çevirmek istiyorsun. Allah'a kasem olsun ben hamileyim de! dedi.
Hz. Peygamber (sav) :
-Öyle ise hayir. Sen git ve çocugu dogurunca geldedi.

Kadin gitti çocugu dogurunca bir beze sarilmis olarak çocukla geldi.
-Iste çocuk dogurdum!dedi.
Resûlullah (sav) :
-Git sütten kesinceye kadar emdir sonra gel!" buyurdu.

Kadin gitti o çocugu sütten kesince çocukla birlikte geldi. Çocugun elinde bir ekmek parçasi vardi.
-Ey Allah'in Resûlü iste çocuk sütten kestim yemek de yedi" dedi.
Resûlullah (sav) çocugu alip Müslümanlardan birine teslim etti. Sonra bir çukur kazilmasini emir buyurdu. Gögsüne kadar derinlikte bir çukur kazildi. Bundan sonra halka taslamalarini emretti. Herkes tasladi. Hâlid Ibnu Velid (ra) elinde bir tas ilerledi basina atti. Kan yüzüne fiskirmisti kadina küfretti. Resûlullah (sav) Hâlid'in kadina küfrettigini isitince:
-Ey Hâlid agir ol! dedi ve ilâve etti:
- Nefsimi kudret elinde tutan Zât-i Zülcelâl'e kasem olsun bu kadin öyle bir tevbe yapti ki sâyet alis-veriste sahtekârlik yapanlar ayni tevbe ile tevbe yapsalardi onlarin bile magfiretine yeterdi !
Sonra Resûlullah (tekfin) emretti. Kadinin üzerine namaz kildirdi ve defnedildi.

emine2

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık kardeşim çok güzel olmuş

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt