Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

•Sıkıntılar, Günahlara karşı frendir• (1 Kullanıcı)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Sıkıntılar, Günahlara karşı frendir

f_islami2508im_12452fd.gif

İnsan demek, muhtaç demektir. Değil insanlar, her mahluk muhtaçtır. Hatta, insanın iyiliği, güzelliği, muhtaç olmasından ileri gelmektedir. İnsanın kulluk yapması, gönlü kırık olması, hep bu ihtiyacındandır. İnsan muhtaç olmasaydı, asi, taşkın, azgın olurdu. İkra’ suresindeki âyet-i kerimede mealen; (İnsan, ihtiyaçsız olunca, elbette azar!) buyuruldu.

Sıhhatin hep yerinde olması, Allahü teâlâyı unutmaya, Ona isyan etmeye, haram işlemeye sebep olmaktadır. Allahü teâlâ, acıdığı kullarını dertlerle, hastalıklarla gafletten uyandırmaktadır. Nitekim, hadis-i şerifte; (Müminlerde, üç şeyden biri bulunur: Kıllet yani fakirlik, illet yani hastalık, zillet, yani itibarsızlık) buyuruldu.

Sıhhatli ve sıkıntısız olmak, günah işlemeye sebeptir. Afiyet yani günahlardan uzaklaşmak ise, hastalıkta, sıkıntı çekmekte olur. Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Allahü teâlâ buyurdu ki: Hastalık benim kemendim, tuzağımdır ve fakirlik zindanımdır. Buralara sevdiklerimi sokarım.)

Hazret-i Ali, bir kalabalığı eğlence içinde görüp sebebini sorar. Onlar da;
-Bugün bizim bayramımızdır onun için eğleniyoruz derler. Bunun üzerine hazret-i Ali;
-Günah işlemediğimiz günler de, bizim bayramımızdır buyurur.

Firavunun, herkesin kendine tapınmasını istemesine sebep, 400 sene yaşadığı halde, bir kere başının ağrımaması, ateşinin yükselmemesi idi. Bir kere başı ağrısaydı, o saygısızlık hatırına gelmezdi.

Bir kimse, hasta olup tövbe etmezse, Azrail aleyhisselam o kimseye der ki; “Ey gafil! Sana kaç defa haberci gönderdim. Aklını başına toplamadın.”

Mümine kırk gün içinde, muhakkak bir üzüntü, hastalık veya korku yahut malına ziyan gelir. Hazret-i Âişe validemiz, Peygamber efendimize;
-Şehidlerin derecesine yükselen olur mu? diye sual edince;
-Her gün yirmi kere ölümü düşünen kimse, şehitlerin derecesini bulur buyurmuşlardır.

Şüphesiz ki hastalar, ölümü çok hatırlar. Hadis-i şerifte; (Ölümü çok hatırlayınız. Onu hatırlamak, insanı günah işlemekten korur ve ahirete zararlı olan şeylerden sakınmaya sebep olur) buyuruldu.

Dert, bela, hastalık ve insanın başına gelen bütün sıkıntılar, aynı zamanda günahların affolmasına da sebeptir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Sıtma hastalığı, insanın günahlarının hepsini temizler. Dolu tanesinde toz olmadığı gibi, sıtmalının günahı kalmaz.)

Musa aleyhisselam, bir hastayı görüp; (Ya Rabbi! Bu kuluna merhamet et!) diye yalvarınca, Allahü teâlâ vahyedip; (Rahmetime kavuşması için, gönderdiğim sebepler içerisinde bulunan bir kuluma, nasıl rahmet edeyim. Çünkü, onun günahlarını, bu hastalıkla affedeceğim. Cennetteki derecesini, bununla artıracağım) buyurdu.

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
“Dünya, zevk için, lezzet için yaratılmadı. Ahiret, bunun için yaratılmıştır. Dünya ile ahiret, birbirinin zıddı, tersidir. Birini sevindirmek, ötekinin gücenmesine sebep olur. Yani, birinde zevk aramak, ötekinde elem çekmeye sebep olur. O halde, dünyada nimetleri, lezzetleri çok olanlar, bunlara lazım olan şükrü yapmazlarsa ahirette çok korkacak, çok acı çekecektir. Bunun gibi, dünyada tehlikelerden sakındığı, çalıştığı halde çok acı çeken mümin, ahirette çok lezzete kavuşacaktır. Ayrıca müminler, dünyada, birkaç gün dert, bela çekmeselerdi, Cennetin lezzetlerinin kıymetini anlayamazlardı.”

İhtiyaçsızlık, azgınlığa, nefsin azmasına sebep olur. Nefs ise, Allahü teâlânın düşmanıdır. Nefs, zevklerine kavuşmak için her kötülüğü yapmaktan çekinmez. Onun zevklerinin sonu yoktur. Dertler, sıkıntılar ve ölümü hatırlamak ise, emirlere sarılmaya, günahlardan sakınmaya sebep olur. Kişinin haram işlemeye cesaretini azaltır. Nefsin azmasına fren olur. Peygamber efendimiz; (Lezzetleri yıkan, eğlencelere son veren ölümü çok hatırlayınız!) buyurmuştur.

Netice olarak mümin, belalardan, sıkıntılardan kurtulamaz. Zira mümine gelen belalar, sıkıntılar, günahlara dalmaması için fren ve günahlarının affına da vesiledir...

_Alinti_

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Şüphesiz ki hastalar, ölümü çok hatırlar. Hadis-i şerifte; (Ölümü çok hatırlayınız. Onu hatırlamak, insanı günah işlemekten korur ve ahirete zararlı olan şeylerden sakınmaya sebep olur) buyuruldu.

selamun aleyküm güzel kardeşim,
RAHMAN razı olsun senden çok güzel ve faydalı bi paylaşımdı....
her hastalık inanıyorumki bi günahımıza kefarettir.inşaALLAH..
SELAM VE DUA İLE

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm güzel kardeşim,
RAHMAN razı olsun senden çok güzel ve faydalı bi paylaşımdı....
her hastalık inanıyorumki bi günahımıza kefarettir.inşaALLAH..
SELAM VE DUA İLE

Ve Aleyna Aleyküm Selam

Sizdende insALLAh Begendiginize Sevindim
Zamaninizi Ayirip okudugunuz Ve Güzel Yorumunuz Icin Tesekkür Ederim
ALLAH´a Emanet Olun

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kıymetli kardeşim.çok güzel bir paylaşım olmuş.selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli cumalar olsun.selametle kal kardeşim.

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm kıymetli kardeşim.çok güzel bir paylaşım olmuş.selam ve yürekten samimi dualarımla.hayırlı ve bereketli cumalar olsun.selametle kal kardeşim.

Ve Aleyna Aleyküm Selam Abi :a11:
:a43: (sen Anlarsin biz konusmadanda anlasiyoruz... Kusura Bakma Abi fevri davrandim)

Sagol Abi

Sanada Hayirli Cumalar

Kaan Erdem

Yönetici
estf.kardeşim.ben siz üzüldüğünüz için konuyu rica ettim sildirdim...bu ikinci sınanma oldu diğer kardeşimiz tarafından.önemi yok.bende sui zan yapmıyayım.kardeşliğin için ALLAH celle celalühu razı olsun.selametle kardeşim....:a15::H

Ve Aleyna Aleyküm Selam Abi :a11:

:a43: (sen Anlarsin biz konusmadanda anlasiyoruz... Kusura Bakma Abi fevri davrandim)

Sagol Abi

Sanada Hayirli Cumalar

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
estf.kardeşim.ben siz üzüldüğünüz için konuyu rica ettim sildirdim...bu ikinci sınanma oldu diğer kardeşimiz tarafından.önemi yok.bende suzi zan yapmıyayım.kardeşliğin için ALLAH celle celalühu razı olsun.selametle kardeşim....:a15::H

:a11: Demek sen Sildirdin
Abi Sen Bitanesin ALLAH Razi Olsun Abiligin icin
Bidaha :a24:
Süheyla Sevdi, Zindana Düstü

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Mümine kırk gün içinde, muhakkak bir üzüntü, hastalık veya korku yahut malına ziyan gelir. Hazret-i Âişe validemiz, Peygamber efendimize;
-Her gün yirmi kere ölümü düşünen kimse, şehitlerin derecesini bulur buyurmuşlardır.

Es Selamün Aleyküm Değerli Kardeşim Bahar...

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun yazdığın harfler adedince af ve mağfiret ihsam eylesin inşaALLAH AMİN...

Gerçekten de çok mühim ve değerli bir paylaşım MEVLA istifade etmeyi nasip etsin inşaALLAH.

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol Hayırlı CUMA lar

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı

Es Selamün Aleyküm Değerli Kardeşim Bahar...

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun yazdığın harfler adedince af ve mağfiret ihsam eylesin inşaALLAH AMİN...

Gerçekten de çok mühim ve değerli bir paylaşım MEVLA istifade etmeyi nasip etsin inşaALLAH.

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol Hayırlı CUMA lar

Ve Aleyna Aleyküm Selam

Sendende Kardesim
Amin INSALLAH
Güzel Yorumun icin Cok Tesekkür ederim

Sende, Sanada Hayirli Cumalar Kardesim Sagolasin

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm güzel kardeşim..
Rabbimiz c.c razı olsun, sevabını yazsın inşallah.. Hiç unutulmaması gereken gerçekleri aktaran bu güzel paylaşımın için teşekkür ederim..
Allah c.c bizlere her hal üzere sabır ve şükür nasip etsin; rızasına mazhar olarak Cennet Bahar'ına;) kavuştursun inşallah..
Rabbimize emanet olasın.. Selam ve baki Dua ile..

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm güzel kardeşim..

Rabbimiz c.c razı olsun, sevabını yazsın inşallah.. Hiç unutulmaması gereken gerçekleri aktaran bu güzel paylaşımın için teşekkür ederim..
Allah c.c bizlere her hal üzere sabır ve şükür nasip etsin; rızasına mazhar olarak Cennet Bahar'ına;) kavuştursun inşallah..
Rabbimize emanet olasın.. Selam ve baki Dua ile..

VE ALEYNA Aleyküm Selam Kardesim

Sende INSALLAH Kardesim
Zamanini ayarip okudugun icin ben Tesekkür Ederim
Amin INSALLAH

Sende Kardesim Sagolasin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt