Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Örtümü kendi ellerimle cikardim (4 Kullanıcı)

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Orta üçüncü sınıfı okuyordum …. Okulun sonlarına doğru İslami tesetture girmiştim. Okul bitince daha güzel kapanacaktım. Hatta çarşaf giymeyi bile okdar istiyordum ki?.... hem dinimi güzelce öğrenecek ve başkalarına da öğretecektim. Hem kendim okuyacak hem de talebe okutacaktım… böyle düşünceler içinde zaman yine delice geçi vermişti farkında olmadan. Derken yıl sonu geldi ve karnemi aldım. İki dersten kalmıştım… fazla üzülmedim, her halde imtihanlara girince verirdim…
İmtihan günleri nihayet gelmişti. İşte benim azabım imtihan günü başlamıştı. Örtülü imtihana girmem yasaktı… ne yapacaktım? Ben böyle düşünürken etrafımdakiler, beni benden çok daha iyi düşündüklerinden mükemmel(!) fikirlerini söylemden edemediler…. "iki ders bu nasılsa verirsin…." "diploma ilerde lazım olur" "ne olacak canım, iki kere başını açacaksın. Sanki hiç açmadın mı?." "hem sen kendin isteğinle açmıyorsun ki, kim açtırıyorsa günah onun olur." "o kadar okudun hiç olmazsa sonunu getir…" "sen bir git beklide öğretmenler seni idare ederler, başını açtırmazlar. Bir dene bakalım?"

Evet işte ben bu son söze dayanarak isteksizce okula gittim. İmtihan yerine girerek hemen müdahale edildi. "başını aç, öyle gir." … "açmazsam olmaz mı?" diyebilmiştim sadece… "olmaz bu okulun kuralıdır…" cevabını aldım… daha fazla ısrar etmeye ne gücüm nede imanım vardı… sesimi çıkaramadım. En yakın arkadaşım bile "bir şey olmaz" aç demesiyle, kendi ellerimle başımın örtüsünü aldım…

İşte bir dünyevi imtihanı kazana bilmek için ALLAHA c.c böyle isyanda bulundum. Erkek öğretmenler, erkek öğrenciler vardı orada…. ALLAHIN onlardan gizlenmemi "FARZ" kıldığı saçlarımı kendim açarak teşhir oldum. Nasıl yaptım. Allah(c.c.) c.c "kapat" emrini vermişti… bende emre karşılık kendi cüzi irademle "aç" emrini verdim ellerimle… oysa ben fetva makamında değildim?... İslam insanların kendi mantıklarına göre yaşanamayacağına göre?... peki ben bu kararı neye göre vermiştim acaba?... böyle bir saatlik isyan içinde ALLAHIN yüce emrini hiçe saymış, çiğnemiş ve sahte ilahları sevince boğmuştum. Bana ne oluyordu ki, ben Kuran dışına çıkıyordum?... "zorda kalınca başını aç" emri hangi hadisde hangi ayette vardı? Ashab kadınlarının hangisi örtüsünü kendi eliyile kafire vermişti?... İslam tarihinde böyle bir olayın olmadığına ve İslama ek yapılamayacağına göre, ben bu fiilimle İslam dışına çıkmamış mıydım acaba? Demek ki, bu hareket İslami değil, isyani bir hareket idi…

Bir saatlik isyandan sonra, bir leş halini alan bedenimi sürükleyerek eve geldim. Bu isyanın üzerimde büyük bir ağırlığı vardı… RABBİMİN emrini ihlal etmenin azabı!...
Bimem bundan daha büyük azab olabilirmiydi?... bundan daha korkuncu düşünülemez heralde?.... ruhumun şimdi çektiği azab acaba ahirette çekeceğim azabın kaçta kaçıydı?....
Eve girdim… Ablam merakla bana hemen sordu:
- başını açtınmı?
- Evet…
- Yani başını açtın… yalan mı diyorsun yoksa?... şaka mı?
- Sus!... üstüme gelme.. ben zaten yeterince sıkıldım…
- İmtihan nasıl geçti peki?
- Heralde kalırım..
- Asıl büyük imtihanı küçük imtihana girmekle kaybetmiş oldun. Allah(c.c.) seni denedi ve sen imtihanı kaybettin. Fransızcadan geçsen ne çıkar, ahireti kazanma imtihanından geçemedikten sonra?... diplomanı alsan ne fark eder, ahiret diplomasını kaybettikten sonra?... doçent, doktor, prof. Olsan ne çıkar; İslamdan taviz vermeyen, tağuta boyun ve RESULULLAHIN s.a.v yolunda yürümeyen bir Müslüman olduktan sonra.
Bir saniye bile baş örtüsüz kalmayı zillet, alçaklık ve şerefsizlik telakki eden İslam kadınlarını ağlattıktan ve gücendirdikten sonra "müslümanım" demek abes kaçmaz mı?
- peki abla niçin imtihana girmeden söylemedin?... ozaman girmezdim ama?...
- bir şey söylememe lüzum yoktu. Zira İslam gerekeni söylemiştir. Emirler açık ve net şekilde meydandadır…
- Evet haklısın… Bilerek yaptım… her şeyi biliyordum …
Doğruydu… Fakat olmuştu bir kere… çekmiştim isyan bayrağını bir kere?... şimdi bu akan göz yaşlarım, bilmem benim isyanımın cezasını siler mi ahirette… bu Allah(c.c.)'ın c.c emirlerine karşı ihanetimin ahirette hesabını nasıl soracaktı acaba benden?... ya Allah(c.c.) bana "kulum" demezse?.... ya PEYGAMBERİM s.a.v bana "ümettim" demezse? Birde ashab kadınları benden yüz çevirirse?...

İşte böyle bütün ısrarlara rağmen ikinci imtihana girmedim.. BAŞINI AÇARAK OKUYAN KARDEŞLERİM; bu haraket İslami değil isyanidir. Başınızı açarak geçirdiğiniz zaman zarfında, Allah(c.c.)'ın ilahlığından çıkıp, nefsiniz ve diğer ilahların emrine girmiş oluyorsunuz. Zira bu emir Allah(c.c.)'dan değil başkasından gelmiştir. Başka ilahların emrine girmek Müslüman’ı kahretmeli… EN BÜYÜK AZABI DİPLOMA ALMADIĞIMIZ İÇİN DEĞİL, İLAHLARA BOYUN EĞDİĞİMİZ İÇİN ÇEKMELİYİZ

MEKTUP DERGISI

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm güzel kardeşim paylaşımınız için teşekkür ederim.
Bazı kardeşlerimiz okumak adına eşarplarını çıkarmayı hoş görüyorlar.
Allah muhafaza.
Örtünmenin farz olduğunu bildikleri halde çelişkiye düşüyorlar.
Rabbim bütün kardeşlerimize doğru yolu göstersin.
Baki selam ve dua ile...B)

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm güzel kardeşim paylaşımınız için teşekkür ederim.
Bazı kardeşlerimiz okumak adına eşarplarını çıkarmayı hoş görüyorlar.
Allah muhafaza.
Örtünmenin farz olduğunu bildikleri halde çelişkiye düşüyorlar.
Rabbim bütün kardeşlerimize doğru yolu göstersin.
Baki selam ve dua ile...B)

vealeykümselam kardesim..Allah razi olsun...Ben Almanya da disardan lise egitimi görüyorum yurtdisindan üniversite sinavi kolay diyorlar ve insallah seneye girecegim..burda girerken kapali girilir diyorlardi.benim bir arkadasim bu sene girecek onun formunda acik girilecek yaziyor ve arkadasim basini acacak..o kadar kolay onun icin...ben seneye napacagim onu düsünüyorum..kardeslerim dua edin de insallah Rabbim kolaylik versin de sorun cikarmasinlar...Rabbime emanetsiniz insallah...:( :(

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
vealeykümselam kardesim..Allah razi olsun...Ben Almanya da disardan lise egitimi görüyorum yurtdisindan üniversite sinavi kolay diyorlar ve insallah seneye girecegim..burda girerken kapali girilir diyorlardi.benim bir arkadasim bu sene girecek onun formunda acik girilecek yaziyor ve arkadasim basini acacak..o kadar kolay onun icin...ben seneye napacagim onu düsünüyorum..kardeslerim dua edin de insallah Rabbim kolaylik versin de sorun cikarmasinlar...Rabbime emanetsiniz insallah...:( :(

Allah yardımcın olsun kardeşim.Çok güzel düşünüyorsun.
Sorun çıkarsa İnançlarından taviz vereceğinizi sanmıyorum.
Bu yola koyan Allah elbet bir yola koyar.
Rabbim seni bütün kötülüklerden uzak eylesin inşaallah.
Hayırlı geceler.Allaha a emanetsiniz.B)

asos1907

Kayıtlı Kullanıcı
bende görevim nedeni ile başörtümü açıyorumm..çok zor bir durum...bazen perukmu taksam diyorum ama bulunduğum ortam için mümkün değil........Rabbim sonumuzu hayır etsin...

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun kardeşim.Çok güzel düşünüyorsun.
Sorun çıkarsa İnançlarından taviz vereceğinizi sanmıyorum.
Bu yola koyan Allah elbet bir yola koyar.
Rabbim seni bütün kötülüklerden uzak eylesin inşaallah.
Hayırlı geceler.Allaha a emanetsiniz.B)

ALLAH razi olsun..Allah sizinde her daim yardimciniz olsun...Insallah kardesim..icimi ferahlatiyorsunuz..Rabbim yardimcin olsun..cok sagolun..sizede hayirli geceler..selamunaleyküm..

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
bende görevim nedeni ile başörtümü açıyorumm..çok zor bir durum...bazen perukmu taksam diyorum ama bulunduğum ortam için mümkün değil........Rabbim sonumuzu hayır etsin...

Rabbim yardimciniz olsun insaAllah kardesim...Insallah hayirli olur sonumuz...Allaha emanet olun..selamunaleyküm..

policdemo

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşimin Için Sağol Ben Bir Lise öğrencisiyim Okula Girereken Mecburen Açiyorum Ve Okumakta Zorundayim Sen 1 Kere Acmişsin O Zaman Benim Halim Nolcak Allah Hepimizin Yardimcisi Olsun

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşimin Için Sağol Ben Bir Lise öğrencisiyim Okula Girereken Mecburen Açiyorum Ve Okumakta Zorundayim Sen 1 Kere Acmişsin O Zaman Benim Halim Nolcak Allah Hepimizin Yardimcisi Olsun

Allah razi olsun sen de sagol kardesim....Amin insaAllah...

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Için örtünüyoruz,İnsanlar Istiyor Diye Açilmayalim.İki Tercih Hakkimiz Var,Biz Allah'i Seçelim.Kardeşlerim Bunlarin Hepsi Bir Imtihan.Sebepler,Koşullar Ne Olursa Olsun,Biz Deneniyoruz,Bakalim Dara Düşünce Ne Yapacağiz Diye? Ben Yirmili Yaşlardayim,Kapanali 10 Ay Oldu Sadece.Cesaret Edemiyordum Ama Allah Razi Olsun Bir Arkadaşim Bana Çok Yardimci Oldu Bu Konuda.Şimdi Düşünüyorum Neden En Başta Bu Bilinçte Değildim Diye,Ben Yeni Kapandim Sayilir,Ama Şimdi Açilmayi Hiç Istemiyorum,Öğretmenlik Yapma Şansim Var Ama Yapmiyorum.Çünkü Başimi Açmak, Allah'a Karşi Nankörlük Olarak Geliyor Bana. ALLAH Hataya Düşürmesin Bizleri. Amin.

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Dogru söylüyorsun ve de en iyisini yapiyorsun..Allah daim etsin kardesim..Allaha emanet ol..
Allah Için örtünüyoruz,İnsanlar Istiyor Diye Açilmayalim.İki Tercih Hakkimiz Var,Biz Allah'i Seçelim.Kardeşlerim Bunlarin Hepsi Bir Imtihan.Sebepler,Koşullar Ne Olursa Olsun,Biz Deneniyoruz,Bakalim Dara Düşünce Ne Yapacağiz Diye? Ben Yirmili Yaşlardayim,Kapanali 10 Ay Oldu Sadece.Cesaret Edemiyordum Ama Allah Razi Olsun Bir Arkadaşim Bana Çok Yardimci Oldu Bu Konuda.Şimdi Düşünüyorum Neden En Başta Bu Bilinçte Değildim Diye,Ben Yeni Kapandim Sayilir,Ama Şimdi Açilmayi Hiç Istemiyorum,Öğretmenlik Yapma Şansim Var Ama Yapmiyorum.Çünkü Başimi Açmak, Allah'a Karşi Nankörlük Olarak Geliyor Bana. ALLAH Hataya Düşürmesin Bizleri. Amin.

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim...

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun gerçekte de etkileyiçi ve değerli bir paylaşım .

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim eline emeğine sağlık inşaallah
çok güzel bir paylaşım
YA RABBİMİZ BİZE KULUM DEMEZSE YA EFENDİMİZ ÜMMETİM DEMEZSE...
:gulegule

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Vealeykümselam..Allah senden de razi olsun...Sgolun..Allaha emanet olun...
Selamün Aleyküm Kardeşim...

Eline emeğine yüreğine sağlık RAHMAN razı olsun gerçekte de etkileyiçi ve değerli bir paylaşım .

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Vealeykümselam...Sagolun..Allah razi olsun..Allaha emanet olun...
selamun aleyküm kardeşim eline emeğine sağlık inşaallah
çok güzel bir paylaşım
YA RABBİMİZ BİZE KULUM DEMEZSE YA EFENDİMİZ ÜMMETİM DEMEZSE...
:gulegule

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt