Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

örtülü Ve özgür (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Örtünmek İsterim Ama İkna Olmam Lazım
" KURAN DA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA "
Allah (c.c) Beni Başı Açık Olarakta Sever
" AMA GÜNAHKAR KULUM DER "
Kapalıyım, Ama Ailem Okul İçin Başımı Açmamı İstiyor
" AİLEN SENİ CEHENNEM ATEŞİDEN KURTAMAYACAK "
Genç Yaştada Kapanmak Olmaz ki, Yaşlanınca İnşaALLAH...
" YAŞAYACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN "
Tekrar Açılırım Düşüncesiyle, Kapanmıyorum
" HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜNÜRSÜN "
Bazı Özgürlüklerimin Kısıtlanacağı Düşüncesiyle Kapanmak İstemiyorum
" ALLAH'IN KARŞISINDA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN "
Kapanmak Önemli Değil Önemli Olan Kalbin Temizliği
" KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL "
Evlenince Kapanırım " Kızım Evlenince Kapanır "
" EVLENECEĞİN GARANTİMİ ",
Güzelliğimi Sergilemek İstemediğimden Dolayı Kapanmamıştım
" GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR "
Başörtüsü İçin Henüz Kendimi Hazır Hissetmiyorum
" ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN "
Bu Zamanda Başörtüsü Olmaz ki Hangi Çağda Yaşıyoruz
" GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ "
Kısmet Bir Bakarsın Kapanırız İnşaALLAH...
" İNŞALLAH AMA ACALE ET ÖLMEYECEĞİNE DAİR SENEDİNMİ VAR
Evlenememe KorkusuNEDEN GUNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GiDİYOR...
" SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİN Kİ "

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Atatürk Üniversitesi'nde skandal! Şehit anasını "başörtülü" diye kızının diploma törenine almadılar. "Başınızı açın" denilerek kovulan anneler gözyaşına boğuldu

Üniversitelerdeki başörtüsü zulmü sınır tanımıyor. Dün de Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi'nde yapılan mezuniyet töreni yasakçı zihniyetin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Aralarında şehit analarının da bulunduğu başörtülü veliler, "türbanınızı çıkarın" denilerek kapıdan kovuldu. Bu hakarete dayanamayıp gözyaşına boğulan anneler, tören sonuna kadar salon dışında çocuklarını bekledi. Atatürk Üniversitesi'nin 2004-2005 öğretim yılı mezuniyet törenine gölge düşüren başörtü yasağından dereceye giren bazı öğrencilerin velileri de nasibini aldı. Çocuklarıyla mezuniyet coşkusunu paylaşabilmek amacıyla değişik illerden Erzurum'a gelen veliler, en mutlu günlerinde gözyaşlarına boğuldu. Balıkesir'in Edremit ilçesinden gelen Ayşe Çınar (54) başı örtülü olduğu gerekçesiyle salona alınmayınca eşi Ahmet Çınar tepki gösterdi. Salon kapısından geri çevrilen Ayşe Çınar, "Ben bu ülke için beş çocuk yetiştirdim. Beşi de ülkesi için çok güzel hizmetlerde bulunuyor. Emeklerimizin karşılığı bu mu olmalıydı?" diye sordu. Ahmet Çınar ise, "Yapılan davranışın Atatürkçülük'le hiçbir ilgisi yok. Zira ben herkesten daha Atatürkçüyüm. Kızım okulunu derece ile bitirdi. Balkesirden kalkıp bu sevinci yaşamak için Erzurum'a geldik. Fakat bize yapılan bu muamele hiç de demokrasiyle bağdaşmıyor" şeklinde duygularını ifade etti.

ŞEHİT ANASINA DA YASAK
Bir şehit annesi olan Sabire Karşı da, başörtülü olduğu gerekçesiyle fakülteyi derece ile bitiren kızının mezuniyet coşkusunu yaşayamadı. Engellemeye bir anlam veremeyen Sabire Karşı, gözyaşları içinde şöyle konuştu: "Ben bu ülke için evladımı şehit verdim. Binbir güçlükle okuttuğum kızımın başarısını göremedim. Kapıda sanki bir suçlu gibi geri çevrildim. İnançlara saygı bu olmamalı. Ama her şeye rağmen ülkemiz için yaşamaya ve çalışmaya devam edeceğiz." Özsel Şenlik isimli veli de, torununu görmeye gelen babasının sakallı olduğu için içeriye alınmadığını belirterek, "Babam da problem yaşadı. Sakallı olduğu için engel olmaya çalıştılar. Aldılar mı almadılar mı bilmiyorum. Lütfen bu sorun artık çözülsün" dedi.

"BENİM İÇİN AÇ ANNE"
Velilerin kapıdan çevrilmesi genç mezunları da üzdü. Üniversitenin İspir'deki Hamza Polat Meslek Yüksekokulu'ndan üçüncülükle mezun olan Meral Kutlu, annesine başını açması için yalvardı. Genç kızın, "Anne bir kereliğine benim için aç. Seni yanımda görmek istiyorum. Benim için bir kez türbanını aç, içerisi karanlık seni kimse görmez" diye konuşması çevredekilerin yüreğini sızlattı. Yasakçı uygulamaya tepki gösteren anne Pakize Kutlu, tören bitinceye kadar kızını bina dışında bekledi. Bazı öğrenci yakınları ise türbanlarını çıkarmak yerine üzerine peruk takmayı tercih etti.

TERCUMAN
14.06.2005

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Örtünmek İsterim Ama İkna Olmam Lazım
" KURAN DA KESİN HÜKÜM VAR YETMEZMİ İKNA OLMANA "
Allah (c.c) Beni Başı Açık Olarakta Sever
" AMA GÜNAHKAR KULUM DER "
Kapalıyım, Ama Ailem Okul İçin Başımı Açmamı İstiyor
" AİLEN SENİ CEHENNEM ATEŞİDEN KURTAMAYACAK "
Genç Yaştada Kapanmak Olmaz ki, Yaşlanınca İnşaALLAH...
" YAŞAYACAĞIN GARANTİ Mİ YA YARIN ÖLÜRSEN "
Tekrar Açılırım Düşüncesiyle, Kapanmıyorum
" HELE Bİ KAPAN ONU SONRA DÜŞÜNÜRSÜN "
Bazı Özgürlüklerimin Kısıtlanacağı Düşüncesiyle Kapanmak İstemiyorum
" ALLAH'IN KARŞISINDA ÖZGÜR OLABİLECEKMİSİN "
Kapanmak Önemli Değil Önemli Olan Kalbin Temizliği
" KALBİN TEMİZLİĞİ GÜNAHA ENGEL DEĞİL "
Evlenince Kapanırım " Kızım Evlenince Kapanır "
" EVLENECEĞİN GARANTİMİ ",
Güzelliğimi Sergilemek İstemediğimden Dolayı Kapanmamıştım
" GÜZELLİĞİNİ SADECE EŞİNE SERGİLESEN NE GÜZEL OLUR "
Başörtüsü İçin Henüz Kendimi Hazır Hissetmiyorum
" ÖLÜNCEMİ HAZIR OLACAKSIN "
Bu Zamanda Başörtüsü Olmaz ki Hangi Çağda Yaşıyoruz
" GÜNAHIN BU ZAMANI O ZAMANI YOK KURAN HER ÇAĞ İÇİN İNDİ "
Kısmet Bir Bakarsın Kapanırız İnşaALLAH...
" İNŞALLAH AMA ACALE ET ÖLMEYECEĞİNE DAİR SENEDİNMİ VAR
Evlenememe KorkusuNEDEN GUNAH İŞLEMEK HOŞUNAMI GiDİYOR...
" SAÇIN AÇIK DİYE SENİNLE EVLENEN ERKEKTEN NE BEKLERSİN Kİ "

Allah böylelerine hidayet versin inşaAllah

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
İskilipli Atıf Hoca "Frenk Mukallitliği" isimli kitabından muhakeme edilirken, hâkim diyor ki: "Hoca, bir metre bez için bu kadar ısrara gerek var mı?"

Atıf Hoca direkte dalgalanan bayrağı gösteriyor, diyor ki: "Hâkim bey, şu bayrak da iki metrelik bir bezdir. Yırtıp atabilir miyiz?"

İşte o bayrak nasıl ki bizim istiklalimize alâmettir, başörtüsü de kadının istiklaline alâmettir.

Nasıl ki bir hanım başı açık okuluna girebiliyor, başı örtülü hanım da okuluna girebilmeli. Buna izin verilmemesi, insan haklarıyla, özgürlükle bağdaşmaz!

Almanya Köln'de "kadının özgürlüğü" isimli bir konferans tertip edilmişti. Konu şu: Müslüman kadınlar başlarını zorla mı örtüyorlar, yoksa kendi istekleriyle mi örtüyorlar?

Sosyalistler, kapitalistler, papazlar, hocalar... Hepsi, hepsi sırayla konuştular? Bir genç hanım söz istedi, dedi ki: "Ben Alman'ım. Ziraat mühendisiyim. Başımı örtmekten çok memnunum. Kadın, birilerinin zevkine kurban edilmemelidir. Neden bizimle meşgul oluyorsunuz da, şortla gezen Alman kadınlarıyla meşgul olmuyorsunuz?" Kadının bu konuşması paneli bitirdi.

Bana göre Avrupalı, başörtüsünü görünce Osmanlı'yı görüyor! Osmanlı'nın gelmesinden korkuyor! Osmanlı devleti gökten inmedi. Osman Gazi isminde bir adam, Osmanlı devletini kurdu. Başörtüsünden korkanlar da böyle düşünüyor. "Başörtüsü, Türkiye'yi Osmanlı yapmaya yetebilir!" İnsanlar, Avrupavâri yaşayabilmek için, Avrupa'yı istiyor.

Bugün bir kız üniversiteye başörtülü girse, şeriat mı gelmiş olur? Bu bir korkudur. Korkulan, şeriat değil, dindir.

Türkiye'de devlet adamları teferruatla çok meşgul oluyorlar. Hâlbuki Amerika'da tahsil yaptığım sıralarda, Almanya'da çalıştığım sıralarda gördüm ki, gerek Amerika gerekse Almanya, teferruattan çok memleketin ekonomisini nasıl düzeltebiliriz, memleketin sosyal yapısını nasıl daha iyiye götürebiliriz, dünya politikasında daha güçlü nasıl olabiliriz, bu meseleler üzerinde duruyorlar.

Ne yazık ki, Türkiye'de başörtüsü meselesi fazla büyütülüyor. Devlet, başörtüsüne bakmamalı, başın içindeki ilme bakmalı. Bilkent'e, Ortadoğu Üniversitesine giden kızın kafasının içinde fizik var, kimya var, cebir var, geometri var, bilim var! Ve bu kızlar derslerinde başarılı. Başörtüsü, fiziği öğrenmeye mani değil. Fiziğin formülleri gelip başörtüsüne çarpıp da yere düşmüyor; kızın kafasına girebiliyor.

Ekonomimizi daha iyiye nasıl götürebiliriz, sosyal imkânlarımızı nasıl geliştirebiliriz, dünya politikasında ağırlığımızı nasıl koruyabiliriz; mesele budur!

HEKİMOĞLU İSMAİL
Zaman
27 Ekim 2007, Cumartesi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt