Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

örtülü Değilim Fakat Kalbim Temiz (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ÖRTÜLÜ DEĞİLİM FAKAT KALBİM TEMİZ

nur%2031.jpg

Altmışına merdiven dayamıştı.Sırtında bulicin saçları boyalı ve yapılı, tırnakları ojeliydi. Kendisi sevdiğim bir hanımdı. Ama örtünenlere sinirleniyordu. Oturup ne zaman sohbet etsek konuyu hemen örtüye getiriyordu. Ruhunun derinliklerinde örtünememenin gizli bir sıkıntısını duyuyor olmalı ki, başörtülülerle fazla uğraşıyordu.
Geçenlerde yine karşılaştık hemen dedi ki: “Ya sizin başörtülüler bu sefer de işi ta AİHM’e kadar götürmüşler.Şunu anlatamadım.Baş örtmek önemli değil. Benim de başım örtülü değil ama kalbim çok temiz. Hiçbir insan hakkında kötü düşünmem. Bütün fakirlere acırım. Mevlit okuturum. Sadaka veririm.Öyle çarşaflı kadınlar var ki, çok fenalar. Bu işler öyle namaz kılıp, oruç tutup, çarşaf giymekle olmaz. Kalbin temiz olacak”.
Sadece bu dostum değil bu sözleri söyleyen. İslamın hiçbir emrini yerine getirmeyen nice insanlar, aynı şeyi söylüyor. Özellikle son yıllarda bu kelime ağızlarda sakız, dillerde tekerleme oldu.
Peki bu nasıl bir Müslümanlıktır ki, Müslümanın yapması gereken hiçbir şeyi yapmayıp sonra da “kalbim temiz” deyip işin içinden çıkmak?
Bu okula gitmeyip , derslerine çalışmayan öğrencinin “benim kalbim temiz okula, derse ve hocalara karşı hiç kötülük düşünmüyorum beni sınıf geçirsinler” demesine benziyor.
Ayrıca ‘ben namaz kılmayıp oruç tutmayıp örtünmüyorum ama kalbim temiz. Nice bu işleri yapanlar var ki ne kötülük yapıyorlar’ demek nasıl bir kalp temizliği oluyor ki, nice Müslümanları zan altında bırakıyor? Onlara, şöyle şöyle yapıyorlar diyerek iftira atıyor? Bir başkasına iftira atmak kalp temizliğiyle bağdaşıyor mu? Gıybet olmuyor mu? Kalp temizliğinin göstergesi böyle mi oluyor?
Hem sonra İslamın şartı beş değil mi? Müslümanım diyen insanların bu farzları yerine getirmesi gerekmez mi? Bunları yapmadan sadece kalp temizliğinden bahsetmek olur mu?
Zaten müslümanın kalbinin temiz olması gerekir.Çünkü peygamberimiz : “Ben güzel ahlakı tamamlamak için geldim” diyor.
Ayet-i kerimede “Eğer Allah’a muhabbetiniz varsa Habibullah’a ittiba edilcek. İttiba edilmezse netice veriyor ki, Allah’a muhabbetiniz yoktur. Muhabbetullah varsa, netice verir ki; Habibullah’ın sünnet-i seniyyesine ittibaı intac eder” Al-i İmran.a. 31)
Madem ki, kişi Allah’ı seviyor öyleyse O’nun istediği gibi olmalı ve Allah “benden nasıl razı olur? Ben Allah’ı nasıl razı edebilirim? Allah benden ne istiyor?”diye sormalıdır.
Ayette Allah’ı seviyorsanız Allah’ın sevdiği zata benzemelisiniz deniliyor. Allah’ın sevdiği zat mademki Resulullah’tır. Öyleyse o zat’a benzememiz gerekiyor.
Peki o Habibullah ne yapmış? Namaz kılmış, oruç tutmuş, güzel ahlaklı olmuş , hanımlarını ve kızlarını tesettüre girdirmiştir.
Hatta Hz. Aişe validemizle birlikte otururken yanlarına gelen ama birisinin yanında bile Aişe validemizin örtünmesini istemiştir.
GÜLAY ATASOY

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.hayirli Akşamlar Anacim Allah Razi Olsun Selametle Aeo

tuts@k

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.zulmekarsiyiz.tr.cx
ALLAH razi olsun..

Kalbim temiz diyenlere hep su soruyu sorarim genelikle, acaba Hangi Marka Deterjan Kullaniyorsunuz Kalp temizligi icin :D

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Selamun aleyküm
tövbe edip yola gelmezseler ,artık Munker ve Nekir ile zebanilere 'kalb temizliğini'
anlatacaklar.Günahtır baş açık gezmek,ama 'önemli değil dense işte o zaman Kurana muhalıf olduğu için Allah korusun küfürdür!'
o farzı yerine getirmemek de yapılan tüm hasenatları 0'a düşürüyor

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Baş örtüsü
Annemin, ninemin asalet mührü
Sen, bez değil özdün ah baş örtüsü! .
Saldırttın üstüne tümüyle küfrü
Bizleri çok üzdün ah baş örtüsü! .

Bilmemişiz seni, neymişsin meğer
Sen ne tehlikeli şeymişsin meğer
Gizli tabulara değmişsin meğer
Derimizi yüzdün ah baş örtüsü!

Ekonomi yattı senin yüzünden
Birçok banka battı senin yüzünden
Esnaf havlu attı senin yüzünden
Kuyumuzu kazdın ah baş örtüsü! .

Mehmetçiğe kurşun sıktın besbelli
Bayrağımı yaktın, yırttın besbelli
Apo’yu da sen kışkırttın besbelli
İçimize sızdın ah baş örtüsü! .

Hortumcuya prim verdin demek ha? .
Vatandaşı yere serdin demek ha? .
Ve gururla göğüs gerdin demek ha? .
Fermanını yazdın ah baş örtüsü! .

Demek ki senmişsin çıbanın başı
Hep senin yüzünden olmuşuz şaşı
Aldırdın gözlerin altına kaşı
Ağızları büzdün ah baş örtüsü! .

Manda ikram etsek kaz gelir sana
Milletin feryadı saz gelir sana
Ne cezalar versek az gelir sana
Akortları bozdun ah baş örtüsü! .

Kaç senedir durmadan suç işledin
Hep keseni doldurmayı düşledin
İnsanları teker teker fişledin
Hürriyeti ezdin(!) ah baş örtüsü! .

Ne aradın İstiklâl Savaşı’nda,
Nene hatun, Kara Fatma başında?
Keşfettik suçunu(!) kadeh başında!
Tehlikeli izdin(!) ah baş örtüsü! .

Eskiden seninle ilim arardık
İlim Çin’de olsa bile sorardık
Şimdi bu yanlışın(!) farkına vardık
İdrakleri çözdün ah baş örtüsü! .

Seninle yazıldı yüzlerce destan
Namus bildi hep Evlâd-ı fâtihan
Yazık! . talan oldu bağ ile bostan
Sen, senlikten bezdin ah baş örtüsü! .

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Ben de düşünüp duruyorum neden fasıklar başörtüsüne bu kadaaar saldırgan oluyor
Baş örtmek bir zikirdir,zikirdir çünkü Allahın emri olduğu için ister istemez o fasıklara Allahı hatırlatıyor bu sefer vicdan uyanıyor, şeytanla nefis da o sesi bastırmak için hücüma geçiyor ve saldırı yapıyor...

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.

baş örtüsü müslümanlar için öyle önemlidirki,ONU BAŞ ÜSTÜNDE TUTARLAR.selametle.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine saglık hafize anne bugün size sordugum sorunun cevabı olarak bu sözleri bekliyordum allaha emanet olun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ellerine saglık hafize anne bugün size sordugum sorunun cevabı olarak bu sözleri bekliyordum allaha emanet olun

Zaten senin için açtım bu formu Allah razı olsun hepimiz bilgilendik gerçi biliyoruz ama ayrıntıları ile okumak başka oluyor selam ve dua ile :H

hyalcin_67

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun çok güzel bi konuya değinmişsiniz...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.

baş örtüsü müslümanlar için öyle önemlidirki,ONU BAŞ ÜSTÜNDE TUTARLAR.selametle.

ALEYKÜMSELAM
Ben babamın nazlı çiçeğiydim
Bebeğine mama yapan
Onu sallayıp,evcilik oynayan
Annemin yavrucağı değil miydim
Büyüdüğünde doktor olmak isteyen
Ben bir küçük kız çocuğuydum
Siyah önlüklü, etamin yakalı
Öğretmeninin övgüsünü alan
Kara tahtalı,tebeşirli
Sınıfında okuyan öğrencisi değil miydim
Azimle çalışıp notlarını yükselten
Devlet okuluna girmek için
Heyecan duyan, uyumayan
Bir simit bile almazken
Okumaya çalışan
Delik çizmesi ile, ayakları buruşan
Babamın okul kapısında beklediği
Yavrucağı değil miydim
Takdir, teşekkür almak için
Arkadaşlarıyla yarışan
Devamsızlık etmeyip, hastayken
Okula koşan
Sene sonunda öğretmenlerinden
Yakasına imza alan
Ben hala doktor olmak istiyorum
Bir örtü aldım kendime
Allah için bir başörtüsü
Okul hala okulum benim
Öğretmenlerim benim öğretmenim
Ne görmek istediniz
Ve ne gördünüz bilemiyorum
Benim nurlu örtümden
Anlayamadım, anlayamam da
Neden kolaylıkla girdiğim okulumda,
Kapılar kapanıyor bana.
Benim adım hala aynı
Ben yine aynı benim.
Ben hala doktor olmak istiyorum.
Ne istiyorsunuz benden
Notlarım yine çok iyi
Arkadaşlarım aynı
Yine seviyorlar beni.
Ben hala aynı benim
Öğretmenimin
Pamuk prensesi okuyarak
Kırmızı kurdele alan öğrencisiyim.
Hatırlatayım mı bilmem
Ben babamın nazlı çiçeğiyim
Oyuncak bebeğimin annesiyim
Siz örtümü istemiyorsunuz
Bir metre etmez, elli gram gelmez
Siz geleceğimi istiyorsunuz
Siz o takdirnamemi
Matematik, Fizik dersi için
Çalıştığım gecelerimi istiyorsunuz.
Siz elime bile almadan
Stetoskopumu, beyaz önlüğümü
İstiyorsunuz
Siz altı yaşından beri düşlediğim
Geleceğimi istiyorsunuz
Üç yanlış bir doğruyu götüremedi
Ama bir yanlış bütün doğruları bitirdi.
“Yasak kardeşim yasak” dendi.
Okutmadılar hocalarım bunu
Hiçbir kitapta bana.
Kimi zaman kapitalistlerin
Sermayesi oldu pembeleşti örtüm
Allandı, pullandı
Podyumları dolaştı.
Ben ve arkadaşlarım
Beyaz güvercinlerden,
Sökülüp atıldı.
Kapı önüne kondu
Masum mücahideler.
Örtüleri alınamadı
Hürriyetleri alınamadı
Ben doktor olamadım.
Örtümleyim ve evimdeyim
Oyuncak bebeğimin değil artık
Çocuklarımın annesiyim.

Ümmü Sümeyra

Alinti

4a6df6b4cdas3qu6.gif

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.

Helal et yazı çok hoşuma gitti kasım kardeş.

B) Hafize annem sizde helal edin.Çok güzel dile gelmiş.Ve inanın Rabbim yarıma ihtiyacı olan kuluna hep böyle yol gösteriyor.Allah (C.C.) razı olsun.Helal edin.
Selam ve dua ile.

sevçiçek

Kayıtlı Kullanıcı
ablacıgım gene güzel konuyla bizleri feth ettin bu paylaşımın için allah razı olsun bu kalbim temiz diyenleri çok görüyoruz amaaaaaaaaaaa kurtuluş yok ölüm var öldüklerinde başları örtülecek bak gene kurtulamıyorlar örtüden rabbim büyük selam ve dua ile

fatıma meral

Kayıtlı Kullanıcı
kalbi o kadar temizki başörtülere kafayı takmış ,kalbi o kadar temizki başörtüleri ağizina sakız etmiş.nasıl kalp temizliği bu ?öncelikle insanları eleştirip ayrımda bulunuyo ?kalp temizliği bu mu?

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
s.aleyküm Allah razı olsun hafize anne çok güzel bi yazı paylaştın Kalbim temiz diyenler kalbinin temiz olduğunu sanarlar sadece GErçek kalp temizliğinin nasıl olduğunun farkında değillerdir.. Yalan dünyanın yalan insanları :( RAbbim İnananlara BAşörtülü kardeşlerimize Yardım etsiin

şevval290606

Kayıtlı Kullanıcı
sevgili nihat hatipoğlunun çok güzel bi sohbetini dinlemiştim.tamda bu konuyla ilgili....Biraz uzun ama mutlaka sabredip izleyin Ben canım sıkıldıkça izliyorum(dinliyorum) desem yeridir ve her seferinde ürperiyorum... Youtube da videonun adı bu "Namaz kılmayan kardeşlerim, buyrun izleyin lütfen, bölüm -1-" link vermeyi bilmiyorum kusura bakmayın
metin olarakta yazayım:

....
Kendisinden ilk sorguya çekileceği ameli namaz olacaktır.Eğer "O" tam ve güzel olursa namaz diğer amelleride kabul eyleyecek...Namazı bozuk ve berbat ise diğer amelleride boşa gidecek tarumar olacak...Tarumar edecekmisiniz amellerinizi? BENİM KALBİM TEMİZ... Allah kalbi temizlerdende namaz istiyor...Kim demiş sana namazı kalbi kirli olanlar kılıyor diye??? Kalbin temiz öylemi!.. secdeye eğiliyormusun? PEYGAMBER EFENDİMİZİN (S.A.V)kalbi senden daha temizdi. Ayaklarının altı şişecek kadar kılardı... alnında nasır bağlardı sahabinin KAlbin temiz öylemi? KANDIR BAKALIM KANDIR KENDİNİ KANDIRMAYA DEVAM KENDİNİ SEN ALLAHI KANDIRAMAZSIN NEFSİN SENİN ÜSTÜNE OTURMUŞ İDARE EDİYOR YAZIK SANA...

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM BİR KAVANOZUN İÇİNDE NE WARSA ONU GÖSTERİRMİŞ
ZATEN HEP ONLARIN YÜZÜNDEN ÇARŞAFLILAR BÖYLE DÜŞÜNÜYOR AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLARMISINIZhttp://forum.islamiyet.gen.tr/islami-bilgi-ve-kaynaklar/57015-kara-carsaf-mi-kara-bocek-mi-lutfen-okuyun-2.html#post632696

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM BİR KAVANOZUN İÇİNDE NE WARSA ONU GÖSTERİRMİŞ
ZATEN HEP ONLARIN YÜZÜNDEN ÇARŞAFLILAR BÖYLE DÜŞÜNÜYOR AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLARMISINIZhttp://forum.islamiyet.gen.tr/islami-bilgi-ve-kaynaklar/57015-kara-carsaf-mi-kara-bocek-mi-lutfen-okuyun-2.html#post632696

ALEYKÜMSELAM TIKLIYORUM AMA ÇIKARAMADIM NASIL YAPAYIM ?

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Ben şunu eklemek istiyorum.Kimin kalbi temiz,kimin değil,bunu ne kendimiz,ne bir başkası bilir.Bunu ancak Rabbimiz bilir,bizide inşallah doğru yoldan ayırmaz,şaşırtmaz (amin).

Ama şu da bir gerçekki,kardeşimizin yazdığı örnekteki gibi düşünen bayanlar büyük ihtimalle ne yazıkki dini emirleri sadece kapanarak yerine getirmekle yetinen -ama namaz,oruç,vs den uzak-kişilerle karşılaşmış olabilirlerde.

Bunu gözardı etmemekte fayda var.Örnek insan,örnek müslüman olmak sorumluluk ister.Kolay görünsede,bir o kadarda zor aslında.Dinimizin emirlerini yerine getirirken,hem kendi dünya ve ahiret yaşantımız için sevap kazanmaya çalışacağız,hemde örnek davranış ve güzel ahlakımızla ,ibadetlerimizle özendirici olmalıyız.

Yanlış uygulama,yanlış davranışlar bilgileri eksik veya zayıf din kardeşlerimizin bu güzel dinimizden uzaklaşmasına yada eleştirilerinin artmasına neden olacaktır.Allah korusun eleştiri yapayım derken imanından olmasına sebebiyet vermekten günah işlemiş olunmazmı?Allah bilir tabi,ama bunu düşünmek gerekir.

Açıkcası ben tesettürlü bayanların elinden geldiğince ibadetlerini yerine getirdiğini düşünenlerdenim- ilk etapta.Böyle yetiştim ve böyle düşünmüşümdür.Ama maalesef günümüzde herkes böyle değil.Şaşırdığım çok oldu -en azından bulunduğum çevrede.Kapalı olan,ama ibadet etmeyen insanlar var.İbadet eden,ama kapalı olmayanda var.Tabiki dinimiz gereği bayanlar başını kapatmalı.Bu tartışılmaz.

Demek istediğim "kapalı değilim,ama kalbim temiz" diyen bayanlar bunu kastediyordur.İstisnalar haricinde tabi.Bazen tek taraflı bakmamak gerekir olaylara.

Değerli kardeşler kalbiniz kırılmasın sakın ,ama dinimizde eleştirmeninde ölçüleri var.Bu yüzden "açık-kapalı" ayrımı yapmadan eleştirirseniz belki daha iyi olacaktır.Zan günahtır,allah daha iyi bilir.Yazıdaki bayan gibi düşünenler hata yapmış olabilirler,Allah cümlemizin günahını affetsin inşallah,o halde güzellikle anlatmalı.Belki eğer ibadetlerini yapıyorsa,ikinci adım olarak kapanmasına vesile olunabilir.

Zaten ahirzamanında yaşıyoruz.Ahlaki bozulmalar hatsafada.Dini konuda bile saptırmaların çoğalacağı,yanlış yönlendirmelerin olacağı bildirilmiştir unutmayalım.Müslüman olarak (ELHAMDÜLLİLLAH) bize düşen kurtarabileceğimiz (inşallah) din kardeşlerimizi kurtarmak,doğru yolu göstermek değilmidir?

"O da gıybet yapmıyormu,..." gibi sözler bizlere yakışmıyor.Çok özür dilerim değerli musab kardeşim,hakkını helal et.Çünkü bu şekilde başkalarının yapmış olduğu ayrımı ,"açık-kapalı" ayrımı,yapmış yada kişiselleştirmiş oluyoruz.Hepimiz Müslümanız Elhamdüllillah. Peygamber Efendimiz(SAV) örnek davranışlarıyla,güzel ahlakıyla,ayrım yapmaksızın herkesi islamiyete davet etmiştir ve o eşsiz,mükemmel,sevecen,mütevazi ama Allahu tealanın emirlerinden taviz vermeden birçok insanı islamiyete kazandırmıştır.(Allahım bize onun yolunda ilerlemek ve ölmek nasip etsin).

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt