Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Örtülü Çıplaklık..!! (2 Kullanıcı)

C

cemal-i hilal

Yüreğine sağlık herkesın ozellıklede bız bayanların bılmesı ogrenmesı ve bılıncıne varması gereken hususlar bunlar allah bınlerce kez razı olsun hepımıze layıkı ıle ortunmeyı ve ve o mustesna ortuyu yarasır sekılde tasıyabılenlerden eylesın inşaallah....

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Evet günümüzün insanları kapanmayı sadece başı kapanmak olarak biliyor. "Başım kapansında gerisi mühim değil" görüşündeler. Çünkü kimi dar giyiniyor, kimi aşırı makyajlı, kimi kot pantolon kimi de mini etek.

Bana göre kapalı giyinmek şöyledir :

img2.blogcu.com/images/a/s/u/asudeebrar/1575905771ca7.jpg

Buda yanlış kapalı giyinme anlayışı :

ww w.milliyet.com.tr/2005/07/27/son/resim/sontur14.jpg

C

cemal-i hilal

çok haklısın kardesım artık mıllet altında kaprı dar kot giyip sadece basını kapattıgında kendını tesetturlu konumuna koyuyor ve cok can ****** bır durum dusununkı hakkıyla kapananla bu tur ınsalar aynı kefeye konuluyor kımı yerde cok rahatsz edıcı bır durum ya usulunce kapanmayı ogrenecekler yada bulundukları durumun er yada gec bedelını odeyecekler rabbım ıslah etsın

gülşahhh

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH bizleri böyle olmaktan sakındırsın...

Nazar57

Kayıtlı Kullanıcı
Bu gibi cahilce kapanmak emirleri bilmemek ya da baskıyla yapılan kapanmadan dolayı..
Rabbime cok sükür emirleri bilen insanlarız, elimizden geldiğince emirler çerçevesinde kapanıyoruz..
Rabbim inşaAllah hakkını vererek kapananlar sınıfında yerimizi verir..
Fırsatım varsa da abuk subuk kapanan hanımları uyarırım.. ama öteki kulaktan çıkar.. Rabbim hidayet versin deyip uzaklaşmaktan başkada yol yok sanırım..

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı

"Resûlullah (sav) hafif bir elbise giyip tamamen vücut hatlarını örtmeyen elbiseler giyen kadınlara ‘Onlar adı örtülü ama gerçekten çıplaktırlar’ buyurmuştur.” (Süyûtî, Tenvîru'l-Havâlif, c. 3, s.103)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Tesettür emrine uymuyorum ama İmanım kuvvetli
Ben namaz kılmıyorum ama kalbim temiz..
Ben oruç tutmuyorum ama oruçlu insanlarada saygılıyım...

2 Vahy vardır.
Bir Allah'ın vahyi diğeri şeytanın vahyi....
Yukardaki yazdıklarımı sizce insanlara kim vahy ediyor ? ...

Rabbim razı olsun kardeşş.. Ne güzel söylemişsin..

sssgkay

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN.... kardeşim emegine sağlık....işte öyle bi zamanki çagımız ince bir ipin üstündeyiz ne tarafa eğilsek düşecez. o ip üzerinde durmak çok zor... RABBİM şaşırtmasın ALLAHA emanet olun.

mathamara

Kayıtlı Kullanıcı
Bir şey daha eklemek istiyorum,
Her ne sebeble olursa olsun,
1- Kapanmak emrini bilip kapanmayanlar,
2- Faizin haram olduğunu bilip faizli kredi alan ve credi card kullananlar,
3- İçkinin haram olduğunu bilip alkol alanlar ,satanlar ,böyle yerler işletenler,
4- Namaz kılmamanın veya tehir etmenin günah olduğunu bilip yinede kılmayanlar,
Başlıca bu saydıklarımı bile bile yapan veya yapmayanların akıbeti bir hristiyandan ,yahudiden,putperestten dahada kötü olsa gerek,çünkü ahirette elin gavuru ben anam babam gavur büyüttü ondan yaptım diyecek,sen ben ne diyecez Yüce Mevlaya,
Allah'ın kelamı Kur-an'I Kerim elimizin altında değilmi? Mevla sormayacakmı Ey müslüman yaptığın amelleri benim kitabımın neresinde okudunda yaptın söyle bana diye?,bilmem ne cevap vereceğiz,korkarım ateşin en narlı,azabın en kötü yerine bizler müstehakız,çünkü bildiğimiz, emrolunduğumuz,kalu belada söz verdiğimiz halde SÖZÜMÜZÜ TUTMUYORUZ!!!.
Eeeee benim işim geri açık olmam lazım,abi bizim fabrikada namaz yasak, napalım alkol satıyorsak milletde içmesin demi! zorlamı kardeşim,çocuk evlenecek ev eşyası altından kalkmak kolaymı almak ŞART bu crediyi,nakit yok ama bayıldım bu kampanyaya kaçmasın GEÇ ŞU CARDI ya zati bu zamanda faiz harammı olurmuş kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz.
Cümlemize hayırlı olsun cehennemdeki yerlerimiz!!!.

Allah c.c. öte tarafta senide tebessüm ettirsin :) beni güldürdün.
Çok samimi yazmışsın , hani bazen katılmıyor değilim sana. zaten o yüzden diyorya "çok ağlar az gülerdiniz"
1-2-3 sosyal 4 ise şahsidir.
1- Eklemek isterim açık bayanlardan ruhumu ifsad ettikleri için hakkımı öte tarafta alacağım.Bakmasaydın kardeşim diyecek ama ben yemem bu numaraları genede alacağım.Aldığım hakkın bir kısmıyla "bakmasaydın kardeşim"i öderim kalanı kar. Gerisini onlar düşünsün. :)
2-Madem haramdı faiz almasaydın diyecek, bende ülkeyi düşürdükleri hali gösterip (siyaseten değil faiz sisteminden dolayı) mecburiyetimi ifade edip , yada almak istediğim malı mecburen kartla almaya zorlayandan da hakkımı alırım.
3-Sokaktaki sarhoşun narasına sebep olduğu için içenide satanıda sorumlu tutar hakkımı alırım.

Görüldüğü gibi bu üçünde kul hakkı var ve bu kul hakları bile ciddi bir ağırlık :)

Genede öte tarafta Rahman ismi umarım senin gibi birine meydanı bırakmaz. Yoksa "yandı gülüm keten helva"
Allah c.c. affetsin hepimizi. Teşekkürler

mathamara

Kayıtlı Kullanıcı
emeğine sağlık.geçenhafta okuldaki konumuz buydu.Bir mesai arkadaşımın öğrencileri üniversiteye gidince kapanmışlar.Kızlar okula geldiğinde herkes şaşırdı.Öğretmenleri bunun bilinli olmadığını,başkalarından etkilendiklerini ve dinimizde baş örtüsünün olmadığını söyledi.Kızlar karşı çıktı arkadaşımda bana dönerek sen bu şeylere inanıyormusun dedi.Kur'anda olduğuna inanıyormusun ben kur'anda olduğunu biliyorum ama ayeti hatırlayamadım bakıp söylerim ama bizde cesur olup kapanabilsek diye söyleyince biraz tuhaf baktı.Başka bir mesai arkadaşımda kapalı ancak ben açık olduğum halde daha usturuplu kıyafetler giyiyorum.Kapalı ama bikini ile denize giriyor ve geçen yıl bana sen neden açıksın diye soruyor.Garip düşünceler ve insanlarla dolu çevremiz.Kapalı arkadaşım buranın iran olmadığını düşünüyor ve ortama uygun hareket ettiğini söyüyor .selamlar

Öncelikle kutlarım,tebrik ederim,alkışlarım vs....
Dinimizde başörtüsü emirdir ve füruattandır (yani teferruat)
Açıklamak gerekirse imani mevzuları ve namaz emrini öğrenmeye başlayan bir hanımın ilk etapta belki bilemeyeceği belki fıtratı itibariyle reddedebileceği bir kavramdır. Bu sebeple imanı eksik olan bir hanımın emirlere karşı duyarsız olan bir hanımın başörtüsü konusunda ciddi bir tavır sergilemesi beklenmez. Bu yüzden siz Allah c.c. ve ona imanı kendinize sorunuz ve burdan yola çıkarak kendinizi değerlendiriniz. Bir diğer mü'mine nin veya bayanın yaptıkları sizi yanlışa sevkedebilir. İmanınızın tam olduğunu, namazı Allah c.c. rızası için kıldığınızı düşünmeye başladığınızda zaten bildiğiniz, çevresel faktörlerle doğru olduğuna hükmettiğiniz ve vicdanen sizi rahat ettirecek ve sizi habis nazarlardan koruyacak olan tesettür ve ona dahil olan başörtüsü konusu kendiliğinden hayatınıza yerleşecektir.
Siz ve sizin durumunuzdaki hanımlar bu emri direkt olarak alıp , imani ve ameli durumlarına bakmadan , ilk sıradan hayatlarına sokarlar ise çok ciddi fırtınalara kendilerini atmış olurlar ve belki ahireti kaybetme noktasında "nefislerine zulmetmiş olabilirler"
Bu konudaki, ilk adım bu emrin varolduğunu bilmektir. Allah c.c. bu emrin gereğini soracak ve sizin kendinize göre "yeterince kapalıyım , bu bana yeter " demenize bakmayacaktır. Bu ayetle ve emir ayetlerini destekleyen ayetlerle sabittir. Bunu baştan kabul etmeniz sizi ruhen Allah c.c. yaklaştıracak ve bu teslimiyetin bir hediyesi olarak hem işinizi hem ortamınızı ve ailenizi hemde korkularınızı giderip en olumlu şekliyle olması gereken tesettürlü hale eriştirecektir.
Tesettür mahremiyete göre illet içerir. Bu yüzden arkadaşlarınızın bikiniyle veya çıplak denize girmesi bir günah değildir, günah olan hiçkimse seyretmese dahi görülebilecek ortamda olmasıdır. Yani bir paparazzinin sizi rahatça fotoğraflayabileceği her ortam sizin tesettürlü olmanız gereken ortamdır. İnsanların olması veya olmaması birşey değiştirmez çünkü cinler alemi ruhlar alemi ve hatta canlılar alemi dahi bu hayasızlıktan etkilenir. Hayasızlık (haşa) bayanın vücudu değil o emanetin gereği olan namusa ihanetten dolayıdır.
Çevremize dikkat edersek bu ihanet vasıflarını taşıyan bayanların daha büyük ihanetlerin tohumunu ektiğini ve daha büyük felaket ve ihanetlere diğerlerine nazaran daha çabuk garkolduğunu görürüz. Hele hele bu korunmayan namus ileride "sevmek beklediği nazarlardan nefret görmesiyle" sonuçlanmaktadır. Bu diğer millet ve dinlerdede görülen ahlaki çöküntünün sebebi olarak gösterilmektedir. Bu sebeple modern-perest hanımların cehennemin çoğunluğunu oluşturması diğerlerininde oraya gitmesini gerektirmez.
Ayrıca dinimin gereği beni amerikalı gibi gösterecekse veya iranlı gibi gösterecekse bu beni bağlamaz. Dinim köklü ve sağlam bir din. Olurya amerikalı yada iranlı dinimi kendine baz almış ve bir ekol oluşturmuşsa bundan banane. Ben Allah c.c. emrine bakarım.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt