Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Örtülü Çıplaklık..!! (1 Kullanıcı)

El_Kassam

Kayıtlı Kullanıcı
Sokaklar Podyum Gibi
Tesettür kelime anlamı olarak “kapanmak, gizlenmek” anlamına gelir. Zaten İslam’a göre tesettürdeki gaye ve hikmet, âlimlerimizin ittifakı ve ümmetin icmâsı ile; kadının yabancı erkeklere karşı cinsi cazibesini gizlemektir. Yüzyıllardır İslam âleminin bütün coğrafyasında Müslüman hanımlar, sade, koyu renkte ve bol kıyafetleriyle Yüce Allah’ın tesettür emrini yerine getirdiler. Ama ne yazık ki günümüzde acayip, sulandırılmış, yozlaştırılmış bir tesettür anlayışıyla karşı karşıyayız. ‘Tesettürlülerin sayısı artıyor’ diyor ve seviniyoruz ama sanki caddelerimiz ‘örtülü mankenler’in yer aldığı podyumlara dönüşmektedir. Tesettürün amacı olan gizlilik yerine, sanki günümüzün tesettür anlayışı; kendini gösterme, dikkat çekme, cazibeyi artırma gibi farklı anlamlara kaydırılmaktadır.

Müslüman hanımların nefis ve şeytan destekli, gizli bir niyet taşıyıp taşımadıklarını kendilerine sormaları gerekiyor: “Benim giymek istediğim kıyafetteki niyetim ve kıyafetimin özellikleri; benim avret ve ziynetlerimi gizlemeye ve başkalarının bakışlarını engellemeye mi yöneliktir? Yoksa: “Hey erkekler ben buradayım baksanıza, Ben güzel miyim? Var mı benim gibi güzel olan? Bu kıyafetlerimin çok özel olduğunu bilin, renklerin uyumu için çok para ve çok uğraş verdim. Bana bakın, bana bakın!..." İşte, bu niyetle düşünen ve öylece giyinen bir kadının örtüyü cıvıklaştıran, sulandıran, ucubeleştiren, yozlaştıran bir amaç taşıdığını söyleyebiliriz.

Sulandırılmış Tesettür Örnekleri
Toplum içinde gördüğümüz bazı yozlaştırılmış, sözde tesettür manzaralarından örnekler sunarak konumuzun daha iyi anlaşılacağını düşünüyoruz.

• Kimileri; başörtüsü başında ama dudakları rujlu, gözleri sürmeli, üzerlerinde parfüm kokusuyla yabancı erkeklerin arasına çıkmaktadırlar.
• Kimileri giydiği dar kıyafetlerle göğüs, bel ve diğer vücut hatlarını yabancı erkeklere teşhir etmektedir.
• Kimi bayanlar kâküllerini başörtülerinin ucundan çıkarmakta, kimileri saçlarını başörtüsünün altından omzuna sarkıtmaktadır.
• Kimilerinin üzerinde kıyafet var, ama özellikle beyaz giydiği kıyafetle güneşe çıktığı zaman, bacaklarının rengi ya da iç çamaşırlarının rengi bile dışardan gözükmektedir.
• Kimi örtülü hanımlar kaşlarını inceltmekte, yüzlerini pudralayıp, allanıp pullanıp sokaklara çıkmaktadır.
• Kimi bayanlar örtülü olmalarına rağmen toplum içinde gülmesi, seslerini inceltmesiyle, kırıtarak yürüyüşüyle, hatta ayakkabısını yere vurdurarak erkeklerin gönüllerine şehvet tohumu ekmektedirler.
• Kimi başörtülü kızlarımız konserlerde alkış ve ıslıkla yetinmeyip dans eder gibi hareketlerle tempo tutup sanatçının ezgisine/şarkısına eşlik etmekte, ya da kaset imzalatmak için sanatçı denen kişilerin üzerine üşüşerek, cıvık ve yılışık vaziyette etten duvarlar örmektedir.
•Bazı başörtülü bayanlar, deniz kenarlarında, park ve pastanelerde bazen kol kola bir yabancı erkekle fingirdeşmektedir.
• Kimileri de başında başörtü olduğu halde, yırtmaçlı eteğiyle baldırlarını elaleme teşhir etmekte.

Vesaire, vesaire… Maalesef, bunlar günümüzde sık sık rastlanan uygunsuz manzaralardır. Ve elbette baydığımız durumların hiç birisi, İslam tesettür anlayışına uymamaktadır.

Tesettürün Şekli Ayetlerle Bildirilmiştir
Bu gibi hareketleri yapanların İslam’ın kıyafet konusunda istenilen emrini tam anlamadıklarını ve hatta Kur’an ve hadisin özünü çiğneyerek şeytan vesvesesine düştüklerini söyleyebiliriz. Koyu bir gaflet hali…

Yüce Rabbimiz örtünme ilgili ayeti kerimelerinde şöyle buyurur: "Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden üstlerine giymelerini söyle. Bu onların tanınıp, kendilerine sarkıntılık edilmemesi için daha uygundur. Allah çok bağışlayan ve çok merhamet edendir." (33/Ahzâb; 59)

“Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Ziynetlerini kocalarından yahut babalarından yahut kocalarının babalarından yahut oğullarından yahut üvey oğullarından yahut erkek kardeşlerinden yahut erkek kardeşlerinin oğullarından yahut kız kardeşlerinin oğullarından yahut Müslüman kadınlardan yahut sahip oldukları kölelerden yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri ziynetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!” (Nûr Suresi, 31)

"... Eğer (Allah'tan) korkuyorsanız, (yabancı erkeklere karşı) çekici bir edâ ile konuşmayın; sonra kalbinde hastalık bulunan kimse ümide kapılır..." (33/Ahzâb, 32)

Ayette geçen ‘ziynet’ kelimesi, kadını güzel gösteren saç, makyaj, parfüm, takı, mücevherat ve elbise gibi şeylere işaret ettiğinden, hanımların yabancı erkeklere karşı bu ziynetlerini gizlemesi emredilmektedir.

Cennete Giremez, Kokusunu Alamazlar
Peygamber Efendimiz de hadislerinde şöyle buyurmaktadır: "Cehennemliklerden iki sınıf vardır ki, ben onları görmedim (ileride görülecektir).

Birincisi; yanlarında bulunan öküz kuyruğu gibi kırbaçlarla halkı (haksız yere) kırbaçlayan (zalim) kimselerdir.

İkincisi ise giyinmiş çıplaklardır (kalçasını oynatan, salınarak yürüyen, ince elbise giydikleri için göğüsleri kolları ve boyunları açık olan) kadınlardır. Bunların başları salınan deve hörgücü gibi kadınlardır. Bunlar cennete giremezler, onun (cennetin) kokusunu da alamazlar; hâlbuki onun kokusu mesafelerin ötesinden alınır." (Müslim, Libâs 125, hadis no: 2128)

"Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak, bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Bunları lanetleyin, çünkü onlar lanetlenmişlerdir." Başka bir rivayette; "onlar cennete giremez ve cennetin kokusunu bile bulamazlar" ilavesi vardır. (Müslim, Libas, 125, Cennet, 52; Ahmed b. Hanbel, II, 223, 356, 440)

"Resûlullah (sav) hafif bir elbise giyip tamamen vücut hatlarını örtmeyen elbiseler giyen kadınlara ‘Onlar adı örtülü ama gerçekten çıplaktırlar’ buyurmuştur.” (Süyûtî, Tenvîru'l-Havâlif, c. 3, s.103)

Yazımızda yer verdiğimiz hadislerde bir şekilde kınanan ve Cennetin kokusundan mahrum kalacak bu örtülü çıplaklar kimlerdir? Bunlar İslam’ın koyduğu ölçülere uymayan, yani ince, dar ve uzuvları gösteren elbiseler giyen ya da vücudunda örtmesi gereken yerleri örtmeyen kadınlardır. Kadınların bu şekilde giyinmesi, küçük günahlardan olsaydı, elbette Peygamberimizin mübarek ağzından bu derece ağır şekilde tehdit etmezdi. Peygamberimizin hadisinde yer alan ‘teberrüc’ ifadesini kimi âlimlerimiz ‘giyinik çıplaklık’, ‘başörtülü açıklık’, ‘örtülü çıplaklık’, ‘tesettürsüz örtü’, ‘Teşhircilik’ gibi ifadelerle Türkçeleştirmeye çalışmışlardır. Yine, Peygamberimiz gösteriş ve şöhret için giyinenleri şu hadisleriyle uyarmaktadır: "Kim dünyada şöhret için elbise giyerse, Allah ona kıyâmet gününde zillet elbisesi giydirir. Sonra da onu cehennemin alevli ateşlerinde yakar." (Ebû Dâvud, Libas 5, h. No: 4029, 4030).

‘Şöhret elbisesi’nden maksat, başkalarına câzip görünmek ve fors satmak için giyilen elbisedir. (Şevkânî, Neylü'l-Evtâr, c. 2, s. 94)

İbnü'l-Esir ise ‘şöhret elbisesi’nden maksat, insanların arasında göz alıcı elbiseler giyerek büyüklük taslamak, kibirli tavra bürünmektir, diye belirtir. Başka bir hadis-i şerifte Efendimiz şöyle buyurmuşlardır: "Kim (dünyada, dikkatleri üzerine çeken) şöhret elbisesi giyerse, Allah, alçaltacağı gün alçaltıncaya kadar, o kimseden yüz çevirir (rahmet nazarıyla bakmaz)." (Kütübi Sitte Tercüme ve Şerhi, İ. Canan, c. 17, s. 465)

Sakınılması Gereken Davranışlar
Yukardaki ayet ve hadislerden yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki, İslâm’a göre; ince ve dar elbise giymek, cinsel organları, göğüsleri ve vücudu belirginleştirici elbiseler giymek, göze batar renkte elbiseler giymek, bacakları öne çıkarıcı etek giymek, makyajlı olarak namahremlerinin huzuruna çıkmak, başkalarının hissedeceği kadar parfümlenmek, süs eşyalarını şangırdatarak ve kırıtarak caddelerden geçmek, fantezi çorap giymek, ayakkabıları yere vurup dikkat çekerek yürümek, erkeklerle kırıtarak konuşmak, gibi hareketlerin hepsi (yabancı erkeklere karşı) mümin kadınlara yasaklanmış ‘teberrüç’ hareketleridir.

Teberrüç’ten korunamayan kadınlarla İslâmî bir cemiyet kurulamayacağı için de ilk İslâm toplumunu oluştururken Allah'ın Resûlü, mümine kadınlardan teberrüç yapmayacaklarına dair bey’at (kesin söz) alırdı. Gerçekten de sahabe hanımları da takva üzere örtünürlerdir. Çünkü Müslüman hanımın örtüsü, takvasının bir işaretidir.

Bir âyeti kerime bu husus şöyle açıklanır: "Ey Âdemoğulları! Size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Takva elbisesi (takva ile kuşanıp donanmak) ise daha hayırlıdır. İşte bunlar, Allah'ın ayetlerindendir. Belki düşünüp öğüt alırlar (diye onları indirdi)." (7/A'râf, 26)

‘Mümine Hanımın Zırhıdır O…’
Daha hayırlı olan ‘takvâ elbisesi’ nedir? Takvâ (din örtüsü) ile kişi, kendini korumaya, dinî hayatına zarar verecek şeylerden sakınmaya çalışır. O örtü ile korunur, o örtü ile temiz fıtratını savunur, o örtü ile edep dışı işlerden kendini muhâfaza eder. O örtü onun için zırh gibidir, sağlam bir kale gibidir, çevresinde onu tehlikelerden saklayan nöbetçiler gibidir. İşte takva elbisesi budur. İnsanın rûhunu giydiren ve doyuran elbise. İnsanın mânevî dünyasını kollayan, yüzünü kızartacak bütün yanlış hareketlerden koruyan bir mânevî giysi, bir örtünüş ve davranış biçimi. Müminin onuruna, kişiliğine, inancı, ahlâkı ve namusuna zarar verecek davranışlardan onu koruyan bir giysidir takva elbisesi. Tesettür; hanımlar için Allah'ın emirlerine uygun olarak örtünme demektir, iman alâmetidir, İslâm şiarıdır. Ruhumuz gibi vücudumuz üzerinde de Allah'ın hâkimiyetini kabul edişin belgesi olan bir ibadettir tesettür. Bilinçli ve takva üzere örtünen Müslüman hanımlar elbisesi ile başkalarına şu mesajı verirler:
"Ben vücudumu sergilemem, ben dişiliğimle değil, kişiliğimle toplumda yer alıyorum. Ben ziynetlerimi ortaya koyarak hem kendimi hem de başka erkeklere günaha sokmak istemiyorum.” Şeklinde kibarca mesaj verir. Ne yazık ki günümüzde hanımlarımızın gerçek tesettürden uzaklaştırılıp, yoz bir tesettür anlayışına götürülmek istendiğini görmekteyiz. Bunun değişik sebepleri vardır. “Başta şeytan, nefis, moda, tesettür defileleri, kötü arkadaş, çevreye kendini kabul ettirme, beğenilme arzusu gibi hususlar gözümüze çarpmaktadır. Hakiki iman sahibi müslüman hanım, örtüsünü Allah rızası için üzerine alır. O Allah’tan başkasına beğenisine ya da kınamasına aldırış etmez. O’nun amacı takvaya ulaşmaktır.

Şöyle bir soru gelebilir? Peki, hanımlar güzel bir kıyafet giymeyecek mi?
Modaya uymayacak diye de kadınlar için 'güzel giyinmesinler' demek istemiyoruz. Tabiî ki tesettürlü giyim, bakanları tiksindirecek, hoşuna gitmeyecek tarzda olmamalıdır. Zaten Müslüman Hanım için eşinin ve derecesine göre diğer mahremlerinin yanında onu sınırlayan ve yasaklayan bir hüküm yok. Ama önemli olan sokakta yabancı erkeklerin dikkatini çekecek, cinselliği öne çıkarıcı, vücut hatlarını belli edici kıyafet olmamasına dikkat etmek gerekir.

Lütfen Hanımlar, örtünmek önemlidir. Ama nasıl bir örtünme? Kastettiğimiz de Kur’an ve Sünnet’in ruhuna, takvaya uygun olan bir örtünmedir. Rabbimizin rahmet ve bereketi üzerinize ve üzerimize olsun.

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum değerli kardeşim,
Bu yazı ile örtünme hakkındaki açık emirleri bizlere tekrar hatırlattığın için sana teşekkür ederim.Bizi aslımızdan koparan dinimizin emirlerinden ve dolayısıyla dinimizden,edebimizden,hayamızdan koparan Avrupa hayranı ve dolayısıyla Allah (c.c) bilmez,Peygamber (s.a.v) tanımaz başımıza gelen sözüm ona devlet büyüklerimiz Osmanlıdan sonra hepimizin bildiği bir yönetim şekli olan müslümanı en güzel böyle gavur ederiz politikaları ile bu milleti ferah günlere götüreceğiz,çağdaş düzeylere çıkaracağız diye diye sokaklarımızı senin dediğin tabirle podyuma çevirerek fuhuşun,alkol aleminin sokaklarda aleni yapıldığı bir toplum olduk çıktık.
Allahın rahmeti niye üzerimize olsunki hakedecek ne yapıyoruz,ne ayet biliyoruz ne sünnet biliyoruz,en iyi bildiğimiz başımıza kötü bir şey gelince mevlayı bilmek,felaketten kurtuluncada yine unutmak.Allah (c.c) cümlemizi aff etsin.

LeyL-Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimizin rahmet ve bereketi üzerinize ve üzerimize olsun.

Amin...
Tam Teslimiyet diyorum sadece, riyâsız...
Baştan evvel, kalpte başlamalı ki itaat moda için değil, Hakk c.c için olduğunu unutmayalım..Ki Allah c.c ın emri olan başörtüsünü küçümseyenlere karşı edecek lafımız olsun, savunacak yüzümüz olsun..
Rabbim c.c son nefesime kadar hakkıyla örtünenlerden eylesin beni ve tüm örtülü kardeşlerimizi

Vesselam veddua...

El_Kassam

Kayıtlı Kullanıcı
LeyL Arkadaşım....

Sizin İçin Beyazıt Meydanlarında Polislerden Yediğim Dayaklar Sonuna Kadar HELAL OLSUN..!!

Sizin Davanız Bizim Davamızdır..!!

Veddua....Ama Karşılıklı...

İslamoğlu Kardeşim...Rabbim c.c Razı Ola Senden...

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Bir şey daha eklemek istiyorum,
Her ne sebeble olursa olsun,
1- Kapanmak emrini bilip kapanmayanlar,
2- Faizin haram olduğunu bilip faizli kredi alan ve credi card kullananlar,
3- İçkinin haram olduğunu bilip alkol alanlar ,satanlar ,böyle yerler işletenler,
4- Namaz kılmamanın veya tehir etmenin günah olduğunu bilip yinede kılmayanlar,
Başlıca bu saydıklarımı bile bile yapan veya yapmayanların akıbeti bir hristiyandan ,yahudiden,putperestten dahada kötü olsa gerek,çünkü ahirette elin gavuru ben anam babam gavur büyüttü ondan yaptım diyecek,sen ben ne diyecez Yüce Mevlaya,
Allah'ın kelamı Kur-an'I Kerim elimizin altında değilmi? Mevla sormayacakmı Ey müslüman yaptığın amelleri benim kitabımın neresinde okudunda yaptın söyle bana diye?,bilmem ne cevap vereceğiz,korkarım ateşin en narlı,azabın en kötü yerine bizler müstehakız,çünkü bildiğimiz, emrolunduğumuz,kalu belada söz verdiğimiz halde SÖZÜMÜZÜ TUTMUYORUZ!!!.
Eeeee benim işim geri açık olmam lazım,abi bizim fabrikada namaz yasak, napalım alkol satıyorsak milletde içmesin demi! zorlamı kardeşim,çocuk evlenecek ev eşyası altından kalkmak kolaymı almak ŞART bu crediyi,nakit yok ama bayıldım bu kampanyaya kaçmasın GEÇ ŞU CARDI ya zati bu zamanda faiz harammı olurmuş kaçıncı yüz yılda yaşıyoruz.
Cümlemize hayırlı olsun cehennemdeki yerlerimiz!!!.

El_Kassam

Kayıtlı Kullanıcı
İslamoğlu Abim...

Korku-Umut Olayını Dengeleyelim İnşaAllah...

Çünkü RasulAllah s.av ;

''Allah c.c ın Rahmetinden Ümidi Kesen Bizden değildir''

O yüzden abim , Asla Umudumuzu Yitirmek Yok,Bütün Günahlarımıza Rağmen...

Ama Emin'de Olmamak Lazım...

Umud ve Korku Bunu Dengede Tuttukmu İşte O zaman Sonumuz Hayr Olur İnşaAllah...

Es-selam Veddua...Karşılıklı !!

LeyL-Nur

Kayıtlı Kullanıcı
İslamoğlu Kardeşim Selamun Aleykum ,dedikleriniz günümüzde bolca , haklısınız...
Ama sürüye dahil olmak zorunda değiliz, zorlamalıyız bazen...Önce ben olmak üzere, Kendi nefsimize savaş açamadıktan sonra kimseye galip gelemeyiz...

Rabbim c.c sabır versin ki niyette kalmasın hiçbir hayırlı amelimiz...

-

El_Kassam Allah c.c Razı ve Yardımcın olsun...

Davamızda durmak yoktur evelAllah..Rabbim c.c utandırmasın..

-

Vesselam veddua...

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,
Allah'ın (c.c) rahmetini her emrine uyan peygamberler bile yalvararak istemişler benim ne haddime istememek ancak ben şunu demek istedim,insan Allah dan geldiğini biliyorsa O'nun Rahmetine kavuşmak için emirlerii biliyorsa ancak yapmıyorsa yerine getirmiyorsa Rahmetten nasıl paylanabilir,bakın bi arkadaşımın Telekom bayisi var 4-5 tane genç bayan çalıştırır,ben arkadaşımı seven biriyim 2-3 günde bir uğrarım sohbet ederim,oradaki bayanların bazısı kapalı bazısı açık,yaz idi galiba yine bir gün gittim aman Allahım bu kız bugün nasıl giyinmiş böyle sanki hiç giyinmemiş kendimi tutamadım birazı abilikten birazı gidişatını beğenmediğimden akibetini düşünerek << Cehennem var cehennem >> dedim,sağolsun küsdü bize bide tavır yaptı,ah bi bilse nasihatımın dünyadaki bütün mücevherlerden daha değerli olduğunu, yahu 18-20 yaşında nasıl başlarsa öyle gidiyor insan, aynı işletmenin sahibi ise geçenlerde bana telefon açtı senin emekli maaşın var bana ne verirseler kredi çeksene diye , güldüm nasıl böyle birşey istersin benden dedim faizli birşey almak vermek haramdır dedim,adam sinirinden faizin bu devirde haramı olurmu gibi laflar etti ve hala konuşmuyoruz,şimdi bu arkadaşın babası bana hep derki aman sakın boş bırakma her gelişinde ona namazı anlat,be adam sen niye anlatmadın bu yaşına kadar sen niye kıldırmadın,çünkü oda kılmamıştı,halbuki onun babasıda HACI,daha yeni hacc dan geldi ama ne yazar çocuklarımıza birşey öğretmiyoruz tek öğrettiğimiz şey ye, iç ,yat, kalk, gün bugün, hayat bu hayat, insanın bu dünyada ne işi var bilen yok anlayan yok.
Allah'a emanet olun...

LeyL-Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,
Allah'ın (c.c) rahmetini her emrine uyan peygamberler bile yalvararak istemişler benim ne haddime istememek ancak ben şunu demek istedim,insan Allah dan geldiğini biliyorsa O'nun Rahmetine kavuşmak için emirlerii biliyorsa ancak yapmıyorsa yerine getirmiyorsa Rahmetten nasıl paylanabilir,bakın bi arkadaşımın Telekom bayisi var 4-5 tane genç bayan çalıştırır,ben arkadaşımı seven biriyim 2-3 günde bir uğrarım sohbet ederim,oradaki bayanların bazısı kapalı bazısı açık,yaz idi galiba yine bir gün gittim aman Allahım bu kız bugün nasıl giyinmiş böyle sanki hiç giyinmemiş kendimi tutamadım birazı abilikten birazı gidişatını beğenmediğimden akibetini düşünerek << Cehennem var cehennem >> dedim,sağolsun küsdü bize bide tavır yaptı,ah bi bilse nasihatımın dünyadaki bütün mücevherlerden daha değerli olduğunu, yahu 18-20 yaşında nasıl başlarsa öyle gidiyor insan, aynı işletmenin sahibi ise geçenlerde bana telefon açtı senin emekli maaşın var bana ne verirseler kredi çeksene diye , güldüm nasıl böyle birşey istersin benden dedim faizli birşey almak vermek haramdır dedim,adam sinirinden faizin bu devirde haramı olurmu gibi laflar etti ve hala konuşmuyoruz,şimdi bu arkadaşın babası bana hep derki aman sakın boş bırakma her gelişinde ona namazı anlat,be adam sen niye anlatmadın bu yaşına kadar sen niye kıldırmadın,çünkü oda kılmamıştı,halbuki onun babasıda HACI,daha yeni hacc dan geldi ama ne yazar çocuklarımıza birşey öğretmiyoruz tek öğrettiğimiz şey ye, iç ,yat, kalk, gün bugün, hayat bu hayat, insanın bu dünyada ne işi var bilen yok anlayan yok.
Allah'a emanet olun...

Sizde haklısınız, Rabbim c.c sabır ve güç versin hepimize..

Vesselam veddua..

talhaburak

Kayıtlı Kullanıcı
değrli müslüman kardeşlerim insanın içinde yoksa.kapanmanında bi manası yok.sen kapalı dur.ama hiç bir ibadeti yapma.ama insanların gözünde iyi bi konumda ol.ama ibadet yapıpta günümüz koşullarına ayak uydrmaya çalışmak için başı açık gezenler ne olacak.onlar o ibadet yapmayan kapalılardan daha alt seviyede tutuluyo.bu haksızlık bence.yani insanlarda kalıplaşmış bi düşünce var.kapalı olan her xaman açık olandan daha inançlıdır diye.yok öyle birşey.pekala açık olanlarda çok güzel inançlı dinini bilen insanlar oluyo.o yüzden kapalı olup olmamakla inançlı olmayı bağdaştırmamak lazım.açık olan biri pekala kaplı olan birinden daha inançlı olabiliyo

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
bu devirde hep söylerim insanlarımız maddeleşmişler,menfaatperestleşmişler,dünyevileşmişer.!

yahu şu anne babalarına baksanıza çocuga ilk yalan atmayı öğretirler sonra ilkokula başladıgında "oğlum derslerine çalış doktor olacaksın" derler liseye başladığında"afferin benim oğluma sevgilisini gördüm pekte güzelmiş"derler.üniversiteye gittiğinde "çabucak bitirde gel yavrum hemen işini kuralım"üniversite bittiğinde "olum haydi şimdi askere"askerde (ölmekte var)eğer zaten ölürse bunca yıl boşa geçmiş olur biz diyelim ki askerden döndü bu defada "evladım geçenlerde bir komşumuzun kızı vardı tam sana göre boylu boslu hiç makyajsız gezmez allı,pullu çok güzel maşallah düşündümde sana çok yakışacak"

erkek "tamam anne" der evlenirler ve iki ay sonra mahkeme salonunda şunlar duyulur"aman evladım iyi ki boşandın zaten baştan gözüm tutmamıştı"

şimdi bu temsili hikayeyi anlatmamın sebebi temel eğitim ailede başlıyor ve aile çocuguna dünyevi işlerden başka birşey öğretmiyor bu çocuk nasıl ileride iyi bir müslüman olabilsin.

varsa yoksa okul,ünvsite,iş hep dünyevi işler başkada bişey yok!
yahu biz bu dünyaya sadece dünyevileşmek içinmi geldik hani bizim dinimizin b şartları!

hani namaz hani oruç hani hac hani zekat yok yok yok...!

işte ben bu yüzden hep derim ileride topluma faydalı olacak bir çocuk dindar bir çocuk yetiştirmek istiyorsanız önce eşinizin dindar ve ahlaklı olanını seçin yoksa birbirine karı-koca olmayı başaramayan şüphe yokki anne-baba olmayıda başaramaz..

bugünkü nesillere bakın berbat,rezalet,fiyasko!!!

16,17,18 tam lise dönemi gidin bakın liselere bu yaşlarda yapmadıkları pislik yok resmen bazı kız-erkekler evliler gibi yaşıyorlar.!
birbirlerine kocacım-karıcım diyenler var yahu!

yahu biz nereye gidiyoruz bu lisedeki kızları düşünüyorumda yahu ben bir erkek olarak vicdanım yanıyor yani bunlar ileride nasıl sağlam bir evlilik yapacaklar bunlar kocalarına baktıklarında vicdanen rahat olabileceklermi?!!

zaten herşeyi lise çagında ünvsite çagında türlü türlü erkeklerle yaşamışsın daha kocana ne kaldıki!

mide yokki kalp yokki iffet yokki!

ahh ahhh atalarımız bize bu toprakları canlarına pahasına emanet ettiler gittiler..

ama gel görki emanet ettikleri gençler neler yapıyorlar..!

Rabbim bizlere sabırlar versin yoksa dayanılacak gibi değil..

vesselam..

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle insanın içinde yoksa kapanmasının bir anlamı yok çok yamlış bir düşünce,kadının kapanması kendi isteği değil Allah'ın emridir,Allah kadınlar kesinlikle kapanmayacak dese idi kapanmamalıdır,kapanılması emri gelmişse kesinlikle kapanılmalıdır,neden kapanması gerektiğini bilmeyipte aile baskısı veya çevre baskısı sebebi ile kapananlarda yine kapanma emrine bir şekilde riayet etmekle beraber çevrelerindeki insanlarada örnek olmak zorundadırlar,kapalı olupta kapanmanın manasını bilmeyen bir bayana karşıda sorumluyuz,islam dini kadın için kapandım bana yeter demekle bitmiyor kelimeyi şehadeti,namazı,orucu,zekatı,ve evli ise kocası ile beraber hacc yapmayı emrediyor,bunları gereği gibi yerine getirmeyi öğrenmeli öğretmeliyiz.
Allah'u Teala kadına KAPAN diye kesin EMİR veriyor,namaza dururken kapanıp,insan içine çıkınca açılan insan aslında BİR NEVİ günahını devamla sürdürdüğünden KÜFRÜN eşiğindedir,nasıl bir akıl sahibi Allah'ın (c.c) emrini yerine getirmeden ona kulluk etmeyi düşünebilirki,demin dışarda erkekleri günaha sokan kadın nasıl olurda şimdi Rabbinin karşısına geçip ona ibadet etmek ister,ibadetlerinin kabul olması için günahlarının bağışlanması için << Ey Rabbim sen beni nasıl görmek istedin ve emretti isen ben öyle olmaya çabalıyorum >> DEMEZ bir insan şaşarım.Günümüz koşulları diye bir şey yoktur,bugünde 1300 sene önceki gibi ÇARŞAFI-CİLBABI-TESETTÜRÜ ile kulluk görevini yerine getiren kadınlarımız mevcuttur,ben çalışıyorum o sebeple başımı vücudumu açmak zorundayım demek insana CEHENNEMDE yerini hazırlamaya yeter bile,çünkü Allah sana kapanmanı emretti Allah değilmidir?senin hergün yemeni,içmeni,uyumanı,nefes almanı sağlayan,seni rızıklandıran mevlan sana kapan demişse ne diye açık dururyorsun?türlü türlü bahaneler sunarak emrileri yerine getirmemek ne kadar acı bir dururmdur.İnsanın inancı kapalılğı ile açıklığı arasında farka göre ölçülmez,ALLAH'IN EMİRLERİNE ne kadar uyduğu ile ölçülür,bütün emirlerini tutup sadece bir emrini tutmamak bile ne kadar inancının zayıf olduğunun delilidir,her emre kayıtsız şartsız uymak her kulun boynunun borcudur,bizlere düşen nasıl amel edeceğimizi bilmek için öğrenmek ve uygulamak,kulluk görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktır.
Allah-u Teala cümlemize bilinçli kulluk etmeyi nasip etsin.AMİN.

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Öncelikle insanın içinde yoksa kapanmasının bir anlamı yok çok yamlış bir düşünce,kadının kapanması kendi isteği değil Allah'ın emridir,Allah kadınlar kesinlikle kapanmayacak dese idi kapanmamalıdır,kapanılması emri gelmişse kesinlikle kapanılmalıdır,neden kapanması gerektiğini bilmeyipte aile baskısı veya çevre baskısı sebebi ile kapananlarda yine kapanma emrine bir şekilde riayet etmekle beraber çevrelerindeki insanlarada örnek olmak zorundadırlar,kapalı olupta kapanmanın manasını bilmeyen bir bayana karşıda sorumluyuz,islam dini kadın için kapandım bana yeter demekle bitmiyor kelimeyi şehadeti,namazı,orucu,zekatı,ve evli ise kocası ile beraber hacc yapmayı emrediyor,bunları gereği gibi yerine getirmeyi öğrenmeli öğretmeliyiz.
Allah'u Teala kadına KAPAN diye kesin EMİR veriyor,namaza dururken kapanıp,insan içine çıkınca açılan insan aslında BİR NEVİ günahını devamla sürdürdüğünden KÜFRÜN eşiğindedir,nasıl bir akıl sahibi Allah'ın (c.c) emrini yerine getirmeden ona kulluk etmeyi düşünebilirki,demin dışarda erkekleri günaha sokan kadın nasıl olurda şimdi Rabbinin karşısına geçip ona ibadet etmek ister,ibadetlerinin kabul olması için günahlarının bağışlanması için << Ey Rabbim sen beni nasıl görmek istedin ve emretti isen ben öyle olmaya çabalıyorum >> DEMEZ bir insan şaşarım.Günümüz koşulları diye bir şey yoktur,bugünde 1300 sene önceki gibi ÇARŞAFI-CİLBABI-TESETTÜRÜ ile kulluk görevini yerine getiren kadınlarımız mevcuttur,ben çalışıyorum o sebeple başımı vücudumu açmak zorundayım demek insana CEHENNEMDE yerini hazırlamaya yeter bile,çünkü Allah sana kapanmanı emretti Allah değilmidir?senin hergün yemeni,içmeni,uyumanı,nefes almanı sağlayan,seni rızıklandıran mevlan sana kapan demişse ne diye açık dururyorsun?türlü türlü bahaneler sunarak emrileri yerine getirmemek ne kadar acı bir dururmdur.İnsanın inancı kapalılğı ile açıklığı arasında farka göre ölçülmez,ALLAH'IN EMİRLERİNE ne kadar uyduğu ile ölçülür,bütün emirlerini tutup sadece bir emrini tutmamak bile ne kadar inancının zayıf olduğunun delilidir,her emre kayıtsız şartsız uymak her kulun boynunun borcudur,bizlere düşen nasıl amel edeceğimizi bilmek için öğrenmek ve uygulamak,kulluk görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktır.
Allah-u Teala cümlemize bilinçli kulluk etmeyi nasip etsin.AMİN.

çok haklısınız kardeşim Örtünme emrine kılıf uyduranlar bahane uyduranlar çok aman işim aman aşım aman maaşım derken Örtünme havada kalıyor..!

bilmiyorlarki Allah seni yaratırken beraberinde rızkınıda belirlemiş Allah her kulunun rızkını kendisi göndermiyormu?

daha ne bahanelerle açacaklar örtülerini..!

ben şahsen şunu söylüyorum bir kadın örtüsünü çıkarmak için sürekli bir yerden bahane ve fetva arıyorsa bence o kadın zaten örtüsüzdür!

bir kadın o örtüyü ne pahasına olursa olsun çıkarmamalı ama çıkarıncada ben üniversiteye gidiyorum efendim hizmet edecem yok efendim ilim öğrenmek için başımı açtım ne yapayım gibi acındırma kelimelerine islamın izni yok.

vesselam..

yarennur

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı akşamlar arkadaşlar
uzun zamandan bu yana bu siteye üyeyim ve değerli yazılarınızı okumaya çalışıyorum gerçekten çok başarılı buluyorum herkes çok gayretli ve azimli ALLAH hepinizden razı olsun birkaç yazı okudum tesettürle ilgili söylediklerinize katılıyorum ama şu anda ben açık bir bayanım bir devlet kuruluşunda çalışıyorum elimden geldiğince namazımı bırakmıyorum kuranımı okuyorum şimdi açığım diye namazımı kılmamalımıyım açığım diye RABBİM beni affetmezmi istiyorum ama birden olmuyor namaz kuran ve nefsimin istekleri insanlara karşı davranışlarım hep bu eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum razı olduğu bir kul olmak için bence her açık bayanıda çok günahkar görmeyin kalpleri yalnız ALLAH BİLİR başörtüsü sadece dışta değil kalptede olmalı İNŞAALLAH RABBİMİN bu emrinide uymak bize ve cümlemize nasip olur bence dua edlim eleştirmekten çok dua edelim kardeşlerim hayırlı akşamlar

kanayan gül

Kayıtlı Kullanıcı
s.a fani dünya ve islamoğlu fikirlerinize katılıorum.paylaşımınız için allah razı olsun.
aileler çok hatalı bu konuda.benim ailemde benim okumam için teşvik ettiler fakat ben anne baba ben okucam açık olarak e sonunda iş de bulduğumda gene açık olarak çalışacam ne anladım ben bundan günahah girerk hayırlı bişey olurmuki. kızım napalım devlet böyle istior senin suçun yok onlar suçlu diolar sen mecbursun çalışmak için.e baba ben aç değilim şüküe ve bayanım benim çalışmam ne kadar doğru olur dedim islamda bu yoktur dedim onlara hala kendi fikirlerini savundular.e benim ailem namazda kılar oruşta tuttatr kuranda okur genende böyle bir fikir içindeler.bazen ben düşünüorum acaba ben mi yanlışım ailem böyle dior imam olan akrrabalarım var e onlarda ailem gibi düşünüor. bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum bu yüzden ama bu yazıları okudukça rahatlıorum.
allah razı olsun

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı akşamlar arkadaşlar
uzun zamandan bu yana bu siteye üyeyim ve değerli yazılarınızı okumaya çalışıyorum gerçekten çok başarılı buluyorum herkes çok gayretli ve azimli ALLAH hepinizden razı olsun birkaç yazı okudum tesettürle ilgili söylediklerinize katılıyorum ama şu anda ben açık bir bayanım bir devlet kuruluşunda çalışıyorum elimden geldiğince namazımı bırakmıyorum kuranımı okuyorum şimdi açığım diye namazımı kılmamalımıyım açığım diye RABBİM beni affetmezmi istiyorum ama birden olmuyor namaz kuran ve nefsimin istekleri insanlara karşı davranışlarım hep bu eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum razı olduğu bir kul olmak için bence her açık bayanıda çok günahkar görmeyin kalpleri yalnız ALLAH BİLİR başörtüsü sadece dışta değil kalptede olmalı İNŞAALLAH RABBİMİN bu emrinide uymak bize ve cümlemize nasip olur bence dua edlim eleştirmekten çok dua edelim kardeşlerim hayırlı akşamlar

s.a fani dünya ve islamoğlu fikirlerinize katılıorum.paylaşımınız için allah razı olsun.
aileler çok hatalı bu konuda.benim ailemde benim okumam için teşvik ettiler fakat ben anne baba ben okucam açık olarak e sonunda iş de bulduğumda gene açık olarak çalışacam ne anladım ben bundan günahah girerk hayırlı bişey olurmuki. kızım napalım devlet böyle istior senin suçun yok onlar suçlu diolar sen mecbursun çalışmak için.e baba ben aç değilim şüküe ve bayanım benim çalışmam ne kadar doğru olur dedim islamda bu yoktur dedim onlara hala kendi fikirlerini savundular.e benim ailem namazda kılar oruşta tuttatr kuranda okur genende böyle bir fikir içindeler.bazen ben düşünüorum acaba ben mi yanlışım ailem böyle dior imam olan akrrabalarım var e onlarda ailem gibi düşünüor. bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum bu yüzden ama bu yazıları okudukça rahatlıorum.
allah razı olsun

Değerli kardeşim seni eleştirmek yada durumunla ilgili sana yanlış fikir edindirmek istemiyorum,hele hele seni kırmak hiç istemiyorum,ancak şunu açıklığa kavuşturmak istiyorum,kısa ve net bir şekilde Yüce Allah'ın (c.c) müslüman kadınlar örtünsünler ziynetlerini gizlesinler emri ile,müslümanlar içki içmesinler emri arasında ,Allah tan gelen bir emir olması açısından fark varmı?
Şimdi başım açık demek Allah'ım biliyorum kapat dedin ama napam ülkemin şartları böyle açık olmam lazım beni mazur gör demek acaba ne derece doğru bir düşünce hiç düşündünmü ,ahirette sana neden emrimi tutmadın halbuki ben kapanman için kesin emir vermiştim,üstelik milyonlarca kapalı olduğu halde çalışan kullarım varken,eeee ben resmi kurumdaydım ondan kapanamadım çünkü yasaktı desen ,sana demezmi - şimdi sen diyorsunki devletim açıl dedi açıldım Rabbim kapan dedi kapanmadım,senin Rabbin devletinmiydiki onun emrini yerine getirdin.Sanırım bu soruya kimse cevap veremez,devlet dairesi ölene kadar geçim kaynağı işden atılma korkusu yok gözü ile bakılan bir kurumu,ancak mülkün sahibi bizlere rızkı verendir,bir bankacı faizle para alış verişi yapıyorken Allah'ım ben her ibadeti yapıyorum ama napam düzen bu bu zamanda böyle her ülkede banka ve faiz sistemi var ekmeğimi böyle kazanıyorum diyebilirmi yani sence ne farkı var bunların bahanesi ile devlet kurumunda çalışanın açıklığı hakkında ürettiği bahanesi arasında, ben sana kesinlikle bir fetva olsun diye birşey söyleyemem açığım ama namaz kılıyorum kılmıyayımmı? sorusu için.
Ancak kapan ama namazını öyle kıl ki Rabbini memnun edesin derim,bak şu dünyaya bir bak şu memleketimize içkinin,kumarın,zinanın rengini kokusunu,adını duymadan ölen köylerimizde kaç insan var onlar senin benim yediğim meyvenin inan kokusunu bile almamıştırlar,acaba onlar ne mübarek insanlardırlar.
Selametle kalın kardeşlerim,Rabbim yar ve yardımcınız olsun

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm
El_Kassam kardeşim çok yerinde bir paylaşım olmuş. Rabb'im bizleri inşAllah hakkıyla örtünenler zümresine nail etsin inşAllah. Maalesefki günümüzde kanayan bir yara tesettür.
İslamoğlu kardeşim haklısınız bizler adeta ateşe parmağımızı bile bile uzatıyoruz. Neyin yanlış hata olduğunu bildiğimiz halde yinede onu yapmaktan geri durmuyoruz. ve LeyL-Nur kardeşim çok doğru önce kendi nefsimize savaş açmalıyız ta ki gerek davranışlarımız gerekse sözlerimiz insanlara etkili olabilsin selametle kardeşlerim Allah'a emanetsiniz

kanayan gül

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun islamoğlu kardeşim.gene çok güzel açıklamada bulunmuşsun.ben fikirlerini beğenerek okuyorum.doğru ve yerinde yazıosun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt