Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

◦◦◦◦◦ HoŞçA BAK ZâTıNa ◦◦◦◦◦ (1 Kullanıcı)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Kalp, neyle doluysa, ameller de o yönde oluyor..Kalbin ne kadar kısmını boş sevgiler kaplıyor?..Sevgilerin esas sahibine yönelmeyince, bir yük oluyor kalp..
Ey kalp, seni Yaratan’dan çok sevebileceğin kimse var mı?...

Esselamun aleyküm değerli kardeşim
Allah c.c. razı olsun.Çok güzel bir paylaşımdı emeğinize sağlık.
Baki dua ile...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
İlla Hu

Parelendi kafes
Can kuşu yola düştü
Kanadım kırıktır
Sana varacak yolu göster bana...

Derya oldu nefes
Can Canan'a uçtu
Kalbim buruktur
Seni bulacak beni göster bana...

Kesildi ses
Dil sustu,söz boşa çıktı
Gönlüm yıkıktır
Seninle olacağım yolu göster bana...

Sen varsın
Yokluk bile Senin var etmenle vardır
Varlar zaten Seninle vardır...

Sen vardan da öte, yoktan da öte var olansın
Senin varlığına benzeyen başka bir var yok
Varlar hep senin yanındadır...

La ilahe illa hu...
İlla hu...
Hu...

Senai Demirci

selamünaleyküm canım kardeşim ALLAH c.c. razı olsun İNŞALLAH...
emeğine sağlık güzel bir paylaşım...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

Ve aleyküm Selam Değerli Ablacım..
Allah c.c sizden de razı ve memnun olsun inşallah..
Teşekkür ederim, Muhterem'in bu güzel katkısı için.Beğeniyle okudum yine...
En Güzel'e emanetimsiniz inşallah.. Baki Selam ve Dua ile..B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Elinize, emeğinize sağlık Aliye kardeşimiz...
Ne güzel öğütler bunlar...
İnsan olduğumuza göre ve bu beden bize emaneten verildiğine göre;
Bu emanete hıyanet etmememiz gerekir...
Bize emanet edenin(Allah CC.) emirlerine göre kullanmamız gerekir...
Ne güzel ifade edilmiş burada bunlar...
Allah CC. razı olsun değerli kardeşimiz...

Ve aleyküm Selam değerli abimiz..
Rahman c.c razı olsun inşallah, değerli yorumunuz için..
Teşekkür ederim.. Sizin açmış olduğunuz konu da bu bağlamda gerçekten istifadeli ve tefekkür dolu idi.. Allah c.c, sevabınızı yazsın inşallah.. Rabbimiz c.c'nin, ''insan''a bahşettiği değeri unutmamak duası ile..
Rabbimize emanet olunuz.. Selam ve Dua ile..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Ve aleyküm Selam değerli abimiz..
Rahman c.c razı olsun inşallah, değerli yorumunuz için..
Teşekkür ederim.. Sizin açmış olduğunuz konu da bu bağlamda gerçekten istifadeli ve tefekkür dolu idi.. Allah c.c, sevabınızı yazsın inşallah.. Rabbimiz c.c'nin, ''insan''a bahşettiği değeri unutmamak duası ile..
Rabbimize emanet olunuz.. Selam ve Dua ile..

Allah CC. cümlemizden razı olsun inşallah...
Amin...
İnşallah hayırlı ve güzel paylaşımlarımız devam eder...
İstifade etmek duasıyla kardeşim...
Allaha emanet olunuz...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Allah CC. cümlemizden razı olsun inşallah...
Amin...
İnşallah hayırlı ve güzel paylaşımlarımız devam eder...
İstifade etmek duasıyla kardeşim...
Allaha emanet olunuz...

Selamün Aleyküm Değerli abimiz.
Allah c.c razı olsun inşallah.. Hayır dualarınız, sizin için de makbul olunsun.. İnşallah bizler de sizin değerli paylaşımlarınızdan nice zamanlar istifadelenenlerden oluruz.. Daimi olsun faydalı çalışmalarınız inşallah.. Rabbimize emanet olunuz.. Selam ve Dua ile.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Öyleyse, ey kulağım, kötü şeyler işiteceğini bildiğin yerden kaç..

Gıybet ve dedikoduya kapan..

selamün aleyküm gönlü güzel yüreyi güzel kardeşim emeyine sağlık yüreyine sağlık çok güzel bir dille nasihat edilmiş canım kardeşim günde en az üç defa ölümü hatırlamalıyız bu şekilde günlük işlediyimiz günahlardan sakınırız inşallah heleki biz hanımlar çok daha dikkatli olmalıyız
canım kardeşim ALLAHA CC emanet ol selametle kal inşallah

Ve aleyküm Selam Değerli Nilüfer ablam..
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.. Allah c.c razı olsun inşallah.. Haklısınız ablacım, ağızların tadını kaçıranı sıkça hatırlamak elzem gelir insana.. Allah c.c ebedi alemin lezzetlerine talip kılsın bizleri, rızasından ayırmasın inşallah.. Selam ve Dua ile, Rabbimize emanet olunuz.. B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Göz, neyi görürse, akıl onun derdine düşüp onunla meşgul oluyor..
Öyleyse, ey göz, güzel bak !..
Sen güzel baktıkça, güzeli gördükçe, kainatın sayfaları açılacak bir bir önüne..
Sen bakmaman gerekenlere baktığında, yorulacak akıl ve kalp.

Gayenin önünü toz kaplayacak..

Kulak, işittiği sözleri tekrarlıyor..

İşitilenlerden akla bir yol gidiyor sanki ve gereksiz her söz, o yolda ilerleyip, beyin kıvrımlarında yerini alıyor..

Öyleyse, ey kulağım, kötü şeyler işiteceğini bildiğin yerden kaç..

Gıybet ve dedikoduya kapan..

Eller ve ayaklar, her gün türlü işte çalışıyor..
Gidilmesi gereken yere götürmeyip uzanıveriyor bazen ayaklar, bir yerlere..

Bazen, eller, vermesi gereken yere uzanmıyor..Geri çekiliyor..
Öyleyse, ey el, “veren” ol..Ve ey ayak, en güzel yerlere taşı bu bedeni..

Allah razı olsun tesekurler paylasım için =)

Allah c.c cümlemizden razı olsun kardeşim..
Ben teşekkür ederim.. Rabbimize emanetsiniz.

hazal34

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum canim benim
allah senden razi olsun ins. yazdiklarini okudum.iyiki varsin, isigim benim:)
bu konunda yine digerleri gibi cok guzeldi.ins hep bu guzel yazilarini paylasirsin.benim durumum simdi cok iyi aliyem.sukurler olsun allahima.
emegine saglik cok tskler bu guzel paylasimin icin.sana cok dua ediyorm..allaha emanetsin canim kardesm.

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Ey insan! Fenâya, ademe, hiçliğe, zulümata, nisyana, çürümeye, dağılmaya ve kesrette boğulmaya gittiğinizi tevehhüm edip düşünmeyiniz! Siz fenâya değil, bekaya gidiyorsunuz. Ademe değil, vücud-u dâimîye sevk olunuyorsunuz. Zulümata değil, âlem-i nûra giriyorsunuz. Sahib ve Mâlik-i Hakikî'nin tarafına gidiyorsunuz... Ve Sultan-ı Ezelî'nin payitahtına dönüyorsunuz. Kesrette boğulmaya değil, vahdet dairesinde teneffüs edeceksiniz. Firaka değil, visale müteveccihsiniz!..Risalei Nur Asa-yı Musa 10.Hücceti imaniye...

selam ve dua ile kardeşim.Hoşça bak zatına.Allah a emanet ol...vesselam

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Kalp, neyle doluysa, ameller de o yönde oluyor..Kalbin ne kadar kısmını boş sevgiler kaplıyor?..Sevgilerin esas sahibine yönelmeyince, bir yük oluyor kalp..
Ey kalp, seni Yaratan’dan çok sevebileceğin kimse var mı?...

Esselamun aleyküm değerli kardeşim
Allah c.c. razı olsun.Çok güzel bir paylaşımdı emeğinize sağlık.
Baki dua ile...

Ve aleyküm Selam güzel kardeşim..
Allah c.c sizden de razı olsun inşallah.. Beğendiğinize sevindim.. Teşekkür ederim. Selam ve baki Dua ile, En Güzel'e emanet olunuz. B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamunaleykum canim benim
allah senden razi olsun ins. yazdiklarini okudum.iyiki varsin, isigim benim:)
bu konunda yine digerleri gibi cok guzeldi.ins hep bu guzel yazilarini paylasirsin.benim durumum simdi cok iyi aliyem.sukurler olsun allahima.
emegine saglik cok tskler bu guzel paylasimin icin.sana cok dua ediyorm..allaha emanetsin canim kardesm.

Ve aleyküm Selam Hazal Ablacım..Allah c.c cümlemizden razı olsun inşallah.. Ne güzel, beğendiğinize sevindim.. Eksik olmayın ablacım.. Ne güzel şeyler yazmışsınız yine..İnşallah paylaşacağım:).. Durumunuzun iyi olduğuna sevindim, Rabbimiz c.c imtihanlarınızı kolay kılsın, takat edemeyeceklerinizden de sizi beri kılsın inşallah.. Dualarınızda yer almak duası ile inşallah..Rabbimize emanetimsiniz..
Teşekkürlerimle..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Ey insan! Fenâya, ademe, hiçliğe, zulümata, nisyana, çürümeye, dağılmaya ve kesrette boğulmaya gittiğinizi tevehhüm edip düşünmeyiniz! Siz fenâya değil, bekaya gidiyorsunuz. Ademe değil, vücud-u dâimîye sevk olunuyorsunuz. Zulümata değil, âlem-i nûra giriyorsunuz. Sahib ve Mâlik-i Hakikî'nin tarafına gidiyorsunuz... Ve Sultan-ı Ezelî'nin payitahtına dönüyorsunuz. Kesrette boğulmaya değil, vahdet dairesinde teneffüs edeceksiniz. Firaka değil, visale müteveccihsiniz!..Risalei Nur Asa-yı Musa 10.Hücceti imaniye...

selam ve dua ile kardeşim.Hoşça bak zatına.Allah a emanet ol...vesselam

Rahman c.c razı olsun kardeşim, güzeldi katkınız.. Teşekkür ederim..

Selam ve Dua ile inşallah.

Delete

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşimiz.

Akıl ahireti göz dünyayı görür

Akıl, anlayıcı bir kuvvettir. Faydalıyı zararlıdan ayırt etmek için yaratılmıştır. Akıl bir ölçü aleti gibidir. İki iyi şeyden, daha iyi olanını ve iki kötü şeyden, daha kötü olanını ayırır. Akıllı kimse, sadece iyiyi ve kötüyü anlayan değil, iyiyi görünce onu alan ve kötüyü görünce de onu terk edendir. Süfyan-ı Servi hazretleri; “Herkese akıllı denmez. Akıllı kimse, kendisini her türlü kötülükten koruyandır” buyurmuştur.

İnsanoğlunun en önemli görevi; Rabbini bilmesi, anlaması ve O’nun yolunda olmasıdır Bir gününü, diğer bir deyimle 24 saatini bu uğurda harcaması insanın üzerine bir borçtur Yararlı insan olmalı, hayırlı hizmetlerde bulunmalı, çevresine yaşayışı ile örnek olmalı, İslam’ı doğru öğrenmeli, doğru yaşamalı ve doğru tebliğ etmelidir Bunu yaparken de ihlâslı olmalıdır Zaten insanın yaratılış gayesi, bu dünyaya gönderiliş sebebi kâinatın yaratıcısını tanımak, O’na iman edip ibadet etmek değil midir? Rabbimiz:
“Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım” (Zariyat 51/56)
“Biz insanı en güzel bir biçimde yarattık” (Tin 95/4)
“İnsanı yarattıklarımızın bir çoğundan çok üstün kıldık” (İsra 17/70) buyurmaktadır
İnsan ruhen, aklen ve bedenen mükemmel yaratılmış, üstün özelliklerle donatılmıştır

Allah razı olsun kardeşim,
Allah’a emanet olun,
Yüreğiyle Hakka bağlı olanlara selam olsun,
Selam ve baki dua ile kalın.

motor1hr9.gif
kuranpf3.gif
atlxi8.gif

gif078tw8jw5.gif

Kedi, Aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane Kedi bir araya gelse, bir tane Aslan etmez.

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum bercestem hayırlı bereketli geceer inşllah:)
çok güzel bir konuydu ellerine yüreğine saglık gültanem rabbim ebeden razı olsun inşallah...B)
rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabbetle
<<B)>>

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatüh kıymetli kardeşimiz.

Akıl ahireti göz dünyayı görür

Akıl, anlayıcı bir kuvvettir. Faydalıyı zararlıdan ayırt etmek için yaratılmıştır. Akıl bir ölçü aleti gibidir. İki iyi şeyden, daha iyi olanını ve iki kötü şeyden, daha kötü olanını ayırır. Akıllı kimse, sadece iyiyi ve kötüyü anlayan değil, iyiyi görünce onu alan ve kötüyü görünce de onu terk edendir. Süfyan-ı Servi hazretleri; “Herkese akıllı denmez. Akıllı kimse, kendisini her türlü kötülükten koruyandır” buyurmuştur.

İnsanoğlunun en önemli görevi; Rabbini bilmesi, anlaması ve O’nun yolunda olmasıdır Bir gününü, diğer bir deyimle 24 saatini bu uğurda harcaması insanın üzerine bir borçtur Yararlı insan olmalı, hayırlı hizmetlerde bulunmalı, çevresine yaşayışı ile örnek olmalı, İslam’ı doğru öğrenmeli, doğru yaşamalı ve doğru tebliğ etmelidir Bunu yaparken de ihlâslı olmalıdır Zaten insanın yaratılış gayesi, bu dünyaya gönderiliş sebebi kâinatın yaratıcısını tanımak, O’na iman edip ibadet etmek değil midir? Rabbimiz:
“Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım” (Zariyat 51/56)
“Biz insanı en güzel bir biçimde yarattık” (Tin 95/4)
“İnsanı yarattıklarımızın bir çoğundan çok üstün kıldık” (İsra 17/70) buyurmaktadır
İnsan ruhen, aklen ve bedenen mükemmel yaratılmış, üstün özelliklerle donatılmıştır

Allah razı olsun kardeşim,
Allah’a emanet olun,
Yüreğiyle Hakka bağlı olanlara selam olsun,
Selam ve baki dua ile kalın.

motor1hr9.gif
kuranpf3.gif
atlxi8.gif

gif078tw8jw5.gif

Kedi, Aslangiller familyasındandır. Ama 40 tane Kedi bir araya gelse, bir tane Aslan etmez.

Ve Aleyküm Selam ve Rahmetullahi ve Berekatühü Kıymetli kardeşim..
Rahman c.c razı olsun inşallah.. Katkılarınız, yaradılış gayemizi ve Hakk katındaki değerimizi unutmamamız adına istifadeli bilgiler içeriyor.. İnşallah, zatına ''hoşça'' bakanlardan oluruz..Değerli kardeşim, çok teşekkür ederim..
Selam ve baki Dua ile, Rabbimize emanet olunuz inşallah.. Hayırlı ve bereketli günler..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
iekler2004pk5.jpg

Selamunaleykum Aliye kardesim...
Emegine...Yuregine...Ellerine saglik olsun...
Allah a emanet ol...Selametle...

Ve aleyküm Selam, değerli Mihriban Ablacım..
Rabbimiz c.c razı olsun inşallah.. Çok teşekkür ederim. Sağolunuz ablam..
Dualarda buluşmak duası ile. Rabbimize emanet olunuz.. Hayırlı ve bereketli akşamlar..

esiiref7iu0.gif
esiiref7iu0.gif
esiiref7iu0.gif

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum bercestem hayırlı bereketli geceer inşllah:)
çok güzel bir konuydu ellerine yüreğine saglık gültanem rabbim ebeden razı olsun inşallah...
rabbimize emanetsin inşallah
selam dua ve muhabbetle
<<B)>>

Ve aleyküm Selam Gül Damlam..:)
Senin de güzel yüreğine sağlık olsun inşallah.. Beğendiğine sevindim..Teşekkür ederim.. Rabbimiz c.c cümlemizden razı olur inşallah.. Selam, baki Dua ve muhabbetle, En Emin'e emanetimsin..B)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm can kardeşim
yine çoşmuş,dopdolu çok güzel çok faydalı bi form olmuş.emeklerine sağlık.rabbim ebeden razı olsun ve kat be kat yazsın inşallah sevaplarını canım.anneciğine rahmet olsun.selam ve baki dua ile rabbimize emanetsinB)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
esselamu aleyküm can kardeşim
yine çoşmuş,dopdolu çok güzel çok faydalı bi form olmuş.emeklerine sağlık.rabbim ebeden razı olsun ve kat be kat yazsın inşallah sevaplarını canım.anneciğine rahmet olsun.selam ve baki dua ile rabbimize emanetsinB)B)B)

Ve aleyküm Selam B) Ablacım..
Çok teşekkür ederim, Rabbimiz c.c sizden de ebeden razı olsun inşallah.. Sizin de ecrinizi Cennet'i ve Cemal'i ile versin.. Güzel dualarınıza amin değerli ablam.. Ecmain inşallah.. Selam ve baki Dua ile, En Emin'e emanetsiniz..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt