ferahhfeza
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- ferahhfeza.blogcu.com
_________hayırlı günler______
Selamün Aleyküm güzel kardeşim. Emeğinize, güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah.. Çok güzel bir yazıydı, Rabbimiz c.c sevabınızı yazsın, ecrinizi iki cihanda da en hayırlısıyla size bahşeylesin inşallah.. Beğeniyle okudum.. Bugün gerçekten ailedeki yozlaşma ve çöküntü üzücü boyutlarda.. İslami kıstaslarla kurulan yuvalarda dahi çatırdamalar oluyor, İslami aile yapısı bazı dış mihraklar ve onların içteki uzantıları vesilesiyle tuğlalarını bir bir kaybediyor, duvarlar derin bir boşluk içerisinde.. Gelecek nesillerin de İslam'ın bayraktarlığını yapması, onların İslami şuura sahip anne babalarca yetiştirilmelerine, İslami hassasiyetin hakim olduğu bir yuvada hamurlarının yoğrulmasına bağlıdır.. İşte bu birliğin devamını sağlayacak, çatırdamaktan kurtaracak olanlar, eşlerin kendileridir.. Onlar sıradan insanlar değiller, İslami esaslarla bir araya gelmişler, zorluklara da birlikte göğüs germeye ant içmişlerdir.. Dolayısıyla sorunların çözümü için, bu güzel makalede anlatıldığı gibi avuçlarımıza bakalım, parmaklarımız arasındaki ilişkiden, eşlerle olan ilişkiye doğru benzetmeler yapalım.. 5 parmak farklıdır, fakat beraberdir, birlikte eyleme katılırlar, bir tanesinin dahi eksikliği nasıl acı verir ve insana kendisini ''yarım'' hissettirirse, bu örnek üzerinden eşler de her farklılıklarına rağmen birbirlerine olan ihtiyaçlarını, bağlılıklarını tefekkür etmeliler... Teşekkür ederim paylaştığınız için güzel kardeşim. Rahman c.c tesirli eylesin, hayırlara vesile kılsın inşallah..Dualarda buluşmak duasıyla Rabbimize emanetsiniz..Selam ve baki dua ile inşallah..Hayırlı ve nurlu geceler.
Selamün Aleyküm güzel kardeşim benim..
Ben teşekkür ederim size bu güzel düşünceleriniz için..Hüsnü zannınızdır güzel kardeşim Sağolunuz..Sizin de yorumlarınız, müşahadeleriniz, tesbitleriniz ve konularınız çok güzel..Beğeniyle ve istifadelenerek okuyorum ben de..Rahman c.c daim eylesin bu kulvarda sizi inşallah.. Rahman c.c size ve kıymetli ailenize de iki cihan saadeti nasip eylesin, ahirette sevdiklerinize komşu yapsın sizi inşallah..Selam ve baki dualarımla Kaplerin Sahibine Emanetsiniz güzel kardeşim..
aminenur kardeşim bu güzel paylaşımınızdan dolayı sizden ALLAH razı olsun .çok güzel konulara yer vererek bazı zaman inanınki pişmanlık duydugumuz konularda bizlere ders verip yardımcı oluyusunuz.şimdiki konunuzdaki gibi...A.E.O.
:B:evet:G:gulegule
slamün aleyküm emeğine yüreğine sağlık ablam slm we dua ile
selamun aleykum
hayatın anlamı sevginin tesisiyle mümkün.
eş olmak ömür yapraklarında çıkılan yolculuğa beraber evet deme, zorluklarda, sevinçlerde, kederlerde eş olmak demek olsa gerek.
Allah yuvaları ve gönülleri imansız bırakmasın inşaallah.
Rabbim razı olsun yine güzel bir paylaşımdı.
ders almak duasıyla, Allah'a emanet olunB)
Paylaştığınız için teşekkürler emeğinize sağlık.
Yazıyı yazan da Senai Demirci olunca akan sular durur ..
çok güzelmiş teşekkürler..