Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

•°o.Oavcunuza bakınO.o°• (1 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com

Ne zaman eşinizle bir sorun yaşasanız avucunuza bakın.

Sorunların olabilirliğini kabul ederseniz Çözümlerinizde hemen elinizin altında, avucunuzun içinde.... sevildiğinizden ve sevdiğinizden şüpheye düşerseniz avucunuzu açıp parmaklarınızı sayın.

Baş parmağınıza bakın önce. Size en yakın olan parmağınız. Diğer dört parmağın hareketlerini anlamlı kılan o. Gerektiğinde her parmağın yanında hazır oluyor, yardımına koşuyor. Vazgeçebilir misiniz başparmağınızdan?

Peki ya eşinizden? Size en yakın o iken kesip atabilir misiniz onu hayatınızdan? Her halinizde hemen yanı başınızda olmuşken ve olmaya hazırken, gözden çıkarır mısınız eşinizi? Hayatınızda başka her şey onun yakınlığı ile sevimli geliyor değil mi size? Bütün akrabalarınızla ilişkilerinizi eşinizin yakınlığı anlamlı kılıyor değil mi?
Şimdi de işaret parmağınıza bakın. Güzel bir şey görseniz hemen onu uzatırsınız. Beğendiklerinizi gösterirsiniz onunla. Doğru olanı onunla işaret edersiniz.

Eşinizi de onca insan arasından parmakla gösterilir bulmuyor musunuz? İlk gördüğünüzde, ilk sevdiğinizde, yüreğiniz ilk ısındığında, kalbiniz tıpkı işaret parmağınız gibi onu göstermişti size. Şimdi nasıl yalancı çıkarırsınız kalbinizin işaretini? Nasıl güvenmezsiniz kalbinizin seçimine? Hem sonra işaret parmağınızın göstermeye değer bulduğu güzel şeyler yaşamadınız mı onunla? İşaret parmağınızın göstermeye değer bulduğu doğruları paylaşmadınız mı onunla? Şimdi kesip atacak mısınız işaret parmağınızın size gösterdiğini? Elinizin tersiyle itecek misiniz kalbinizin işaret ettiğini?
Orta parmağınıza bakın şimdi. En uzunu o parmaklarınızın arasında. Yüksekte duruyor. Hepsinden öteye uzanıyor. Vazgeçebilir misiniz orta parmağınızdan? Hepsinden uzun diye lüzumsuz görürü müsünüz onu?

51005858zk6ux2sn2.png

Peki ya eşiniz? Bütün kadınlar yada erkekler arasında kalbinizin sırlarına aşina olacak kadar farklı değil mi o? Bütün kadınlar ve erkekler arasından sizin için özel olarak sıyrılıp gelmiş değil mi? O sizin için en yüksek konumda değil mi? Sizi başka bütün erkekler ve kadınların üzerinde tutmadı mı? Vazgeçebilir misiniz ondan şimdi? Onu herhangi bir kadın yada erkek gibi görebilir misiniz?
Şimdi de yüzük parmağınıza bakın. Parmağınızı ne zamandır çevreleyen o altın yada gümüş halkayı ilk taktığınız günü düşünün. Ne kadar heyecanlıydınız değil mi? Hayatınızın kadınını yada erkeğini bulduğunuz o günü yeniden yaşayın. Tekrar bakın eşinizin gözlerinin içine. Onu kendinize biricik yapan sırrı yeniden hissedin. Eşinizin sırf size razı olması onu sizin için biricik yapmaya değmiyor mu? Şimdi yüzük parmağınızı atabilir misiniz elinizden?
Ve son olarak serçe parmağınıza bakın. Ne kadar da incecik ve zayıf değil mi? Eşinizin kalbi gibi. Size sırlarını açmış, sizin sırlarınız paylaşmış bir kalp sizin için süslenip bezenmiş paha biçilmez bir ayine gibidir. Bakınca kendinizi gördüğünüz bu ayna, öylesine kırılgandır ki, sizden gelecek küçük bir fiske parçalayıp köreltebilir onu. Özellikle size karşı savunmasızdır ve özellikle sizden gelecek darbeler onu en hassas yerlerinden çatlatabilir. Başkası karşısında bu kadar kırılgan değildir eşiniz. Tıpkı serçe parmağınız gibi... şimdi dilerseniz vazgeçin serçe parmağınızdan. Nasılsa ince ve zayıf diye koparıp atın onu elinizden. Hiç olur mu?
Senai Demirci...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim ALLAH razı olsun Senai Demirci abimizin bir yazısını palaşmışsınız bizlerle. Çok güzel anlatmış. hani derler ya iyi günde kötü günde yanında olacağıma. işte bu, eşler birbirlerinin ayrılmaz parçaları olurlar.Kesip atmak mı asla. Atamassın ki atmamalısın hemen öyle çabucacık seninle ne dalgalara karşı beraber durmuş, yanında olmuş bir eşi nasıl atabilirsin ki...
ALLAHım cümlemize hayırlı yuvalar nasip eylesin.

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm Kardeşim Allah(c.c.) razı olsun inşallah Çok güzel Paylaşımdı .. Senai Demircinin bütün eserlerini severek okuyor ve dinliyorum .. bu Yazısında Evliliği Eşleri Bir ele ve benzetmiş ve vazgeçilmezliğinden bahsetmiş .. Rabbim Cümlemize Hayırlı Yuvalar kurmayı nasip etsin inşallah Allah'a emanet olun selam ve dua ile ...

Her şeyden önce evliliğimiz için değerli, özlenilen, mutluluk ve huzur veren bir hedef belirlemeliyiz. Eşimize olan sevgi ve muhabbetimiz, bizim için bu hedefe ulaşırken göstereceğimiz çabada en önemli desteğimiz olacaktır

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamünaleyküm kardeşim ALLAH razı olsun Senai Demirci abimizin bir yazısını palaşmışsınız bizlerle. Çok güzel anlatmış. hani derler ya iyi günde kötü günde yanında olacağıma. işte bu, eşler birbirlerinin ayrılmaz parçaları olurlar.Kesip atmak mı asla. Atamassın ki atmamalısın hemen öyle çabucacık seninle ne dalgalara karşı beraber durmuş, yanında olmuş bir eşi nasıl atabilirsin ki...
ALLAHım cümlemize hayırlı yuvalar nasip eylesin.

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

_______aleyküm selam kardeşim
rabbim sizdende razı olsun inşallah
haklısınız yorumunuz için teşekkür ederim
rabbime emnetsiniz
selam ve dua ile_____

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamun Aleyküm Kardeşim Allah(c.c.) razı olsun inşallah Çok güzel Paylaşımdı .. Senai Demircinin bütün eserlerini severek okuyor ve dinliyorum .. bu Yazısında Evliliği Eşleri Bir ele ve benzetmiş ve vazgeçilmezliğinden bahsetmiş .. Rabbim Cümlemize Hayırlı Yuvalar kurmayı nasip etsin inşallah Allah'a emanet olun selam ve dua ile ...

Her şeyden önce evliliğimiz için değerli, özlenilen, mutluluk ve huzur veren bir hedef belirlemeliyiz. Eşimize olan sevgi ve muhabbetimiz, bizim için bu hedefe ulaşırken göstereceğimiz çabada en önemli desteğimiz olacaktır

_______aleyküm selam kardeşim
amin rabbim tüm bekar kardeşlerime hayırlı bir yuva kurmayı nasip eder inşallah
selam ve dua ile_________

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımın için teşekkürler kardeşim ALLAH RAZI OLSUN...

mr.Art

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun senden böyle güzel ve hassas bir konuyu paylaşmışsın. Allah'ın izniyle İnşallah herkes derince anlamıştır bu konuyu benimle. Ben de 8 aydır evliyim , bu kadar zaman içerisinde bile çokça kırabiliyor insan o serçe parmağı ama Alah'ın izniyle mücadele etme sırası da bizim. Herşey için Allah'a şükürler olsun. Bir de açık açık anlatılınca bu yazıda insan herşeyi daha iyi anlıyor.Eşime de okutucam bu yazıyı inşallah.

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim Cok Güzel Ve Anlamli Yazi Rabbim Huzurumuzu Bozmasin Işallah Amin

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Allah razı olsun senden böyle güzel ve hassas bir konuyu paylaşmışsın. Allah'ın izniyle İnşallah herkes derince anlamıştır bu konuyu benimle. Ben de 8 aydır evliyim , bu kadar zaman içerisinde bile çokça kırabiliyor insan o serçe parmağı ama Alah'ın izniyle mücadele etme sırası da bizim. Herşey için Allah'a şükürler olsun. Bir de açık açık anlatılınca bu yazıda insan herşeyi daha iyi anlıyor.Eşime de okutucam bu yazıyı inşallah.

rabbim sizdende razı olsun inşallah kardeşim
rahman evliliginizin mutlulugunu huzurunu daim etsin inşallah
evlilik içerisinde tartışmalar illaki olacaktır ama bunu minimüma indirmeli ve sonunçta hiçbir zaman saygıyı elden bırakmamak lazım insanı tanımaya bir ömür yetmiyecegini düşünerek bunlar normal kardeşim
evet iyi bir karar eşinize okutmanız
rabbime emanetsiniz __________
selam ve dua ile

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun
emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...
RABBİM cümlemize hayırlı yuvalar nasip etsin...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...
selametle İNŞALLAH...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamünaleyküm...ALLAH c.c. razı olsun

emeğinize sağlık güzel bir paylaşım...
RABBİM cümlemize hayırlı yuvalar nasip etsin...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...

selametle İNŞALLAH...

______aleyküm selam
amin amin inşallah rabbim tüm bekar kardeşlerime hayırlı bir yuva kurmayı nasip edr inşallah
rabbime emanetsiniz
selam ve dua ile_______

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Cumanız mubarek olsun kardeşim inşALLAH...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Evliliği Sarsan Yanlışlar

EŞİNİN KİŞİLİĞİNE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNMA

Eşinin kişiliğini küçük düşürücü, onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler. ;Sen hep böylesin, hep beceriksizsin.; suçlamalarına sitemkar ve biraz da hakaret içeren ;Hep kendi bildiğini okudun. Beni dinlemedin.; sözleri suçlayıcı eleştirilerdir.

2. İŞİ YOKUŞA SÜRME

Günün birinde eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranışından vazgeçmiştir. Diğer eş ;On yıldır sana söyledim; ama beni dinlemedin, başkası deyince daha mı kıymetli oluyor?; biçimindeki konuşmalar eşi üzen ve geriye döndürebilecek tarzdadır.

3. GEÇMİŞİ HATIRLATMA

Evlilik hayatı boyunca insanların olumsuz hatıraları olmuştur. Kavgalar, tartışmalar, atışmalar ya da unutulan anlar, yapılan yanlış davranışlar olagelmiştir. Evlilik hayatı boyunca bu kötü hatıraların eşler tarafından tekrak tekrar ısıtılarak ortaya konulması ilişkileri zedeler.

4. GENELLEMEDE BULUNMA

Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak, onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir. ;Ben senin için değiştim, sen benim için hiçbir şeyden vazgeçmedin. Çok bencilsin...; sözleri evliliği yıpratır.

5. EŞİNİN AKLINI OKUMA

Çiftler arasında diyalog tek taraflı olmaya başladığında eşler birbirlerine mesafe koymaya başlarlar. Sürekli iğnelemeler, kavgalar, atışmalar artık kadın ve erkeği kendi dünyasına itmiştir. Erkek de kadın da kendi dünyasında eşiyle konuşmaya başlar. Kafalarında kurdukları şeyler zaman zaman birbirlerinin hareketlerine yorumlar çıkarmaya neden olur. ;Senin ne demek istediğini biliyorum. Ben senin bakışından anlarım.; gibi sözlerle eşinin mimik ve hareketlerinden anlamlar çıkarılmaya başlanılır.

6. KENDİNİ HEP HAKLI GÖRME

Hatalar, yanlışlıklar iki taraftan da kaynaklandığı halde kim daha haklı, adeta mahkemer; kuruluyor.

7. KONUŞURKEN SÖZLERİN KESİLMESİ VE SES TONUNU YÜKSELTMESİ

İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek, çok gerekliyse aralara girmektir. Dinlemek, anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bunun yolu da saygıyla dinlemek, ses tonunu yükseltmemektir.

8. EŞLERDEN BİRİNİN KENDİSİNİ TERAPİST YERİNE KOYMASI

Senin hasta olduğunu biliyorum, nedenlerini de biliyorum. Senin ne zayıflıkların var hepsini keşfettim, ne yapman gerektiğini söylüyorum, beni dinlesen doktora filan da ihtiyacın olmaz; gibi sözler doğru değildir. Eş ne kadar bilgili, tecrübeli olursa olsun kendini doktor yerine koymamalıdır

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt