Selamünaleyküm,
Okuduğum bir yazıda, anne karnındaki bebeğin sesleri duyduğunu ve bu seslerin beyne kaydedilmeye başladığı yazıyordu. Yabancı bir doktor, bebeğin kalp atışlarının; raydan geçen trenin sesine çok yakın olduğunu, bu nedenle doğumdan sonra bu sesi bebeğe dinletmek gerektiğine vurgu yapıyordu. Bu sayede; o sese ait olarak beyinde gelişmiş olan hücre gruplarının bioelektrik akım meydana getirmeleri sağlanırmış ve beyinde kapasite artışı olurmuş.
"Bizler farkında olmasak da herşey Allah'ı biliyor ve ona göre hareket ediyor..."
O halde, Kur'an eğitimine neden anne karnında başlamayalım ki...
Ruha şifa, kalbe gıda Kur'an varken, anlamsız ve sonradan işine yaramayacak her türlü sesten uzak duralım inşallah.
Rabbim nelere kadir.
Selamün Aleyküm
Mavci abimiz Ellerinize sağlık yine çok güzel bir konuyu bizimle paylaşmış kardeşlerimzinde duygularına vesile olmuşsunuz.
Allah celle celalüh razı olsun.
Aslında bazen hepimiz bir mucize görmek mucize bir olaya tanık olmak isteriz.
Ama çoğu zaman yanı başımızda olanlar Rahman Celle celalüh un büyüklüğünü gösteren mucizelerin farkında değiliz.
Anne karnındaki bebek mucizelerin en büyüklerinden diyebiliriz.
Bu konuda ben sizinle bana gerçekten çok garip gelen bir kez daha Allah u Ekber dedirten bir olayı paylaşmak istiyorum.
Rabbimiz nasip ederse Bizim de aralık 15 20 lerde misafirimiz Musabımız dünyaya gelecek.Rabbimiz tüm kardeşlerimizi bir nefeste bu dar kapıdan kurtarsın eşimide inşallah amin.
Bir gün işten geldiğimde eşim bana dünden beri bebekte hiç bir hareketlilik hissetmediğini söyledi. varlığını hiç hissetmiyorum dünden beri ve tedirgin olmaya başladığını söyledi. tabi doğal olarak bende tedirgin oldum ama belli ettirmedim bir şey olmaz falan dedim.
saatler ilerledi gece 12 gibi halen bir şey yoktu iyice bende tedirgin olmuştum.
bu arada kesintisiz hergece kesin bazen gün içi de Kuran ya ben okurdum ya kabe imamlarının sesinden dinletirdim.
o tedirginlikle unutmuşken birden aklıma geldi eşime hiç Kuran dinlettin mi dünden beri yok dedi
Hemen Yasini Şerifi dinletmeye başladım daha ilk Ayetlerde Böyle bir şey yok Gerçekten
Neredeyse dışarı fırlayacakmış gibi zıplıyordu neredeyse. Maşallah Allahu ekber dedim.
Yarab Ne büyük mucize gerçekten bunu görmek lazım bunu anlayıp hisstemek lazım. sağır kör olamamak gerek.
bu beni çok etkilemişti ilkez de burda söylülorum.
İnşallah kesintisiz Kuran ı Kerim salavatlar Esmalar hep dinletiyoruz. Rabbimiz hayırlı evlat kılsın herkesin çocuğunu.
hakkınızı helal edin.
selam ve dua ile