Allah'ım nasıl bu hale geldik kavrayamıyorum ben. Evet kapanmak farz hepimizin görevi. Ama kapalı açık ayrımı olması insanı çok üzüyor. Rabbimin bize farz kıldığı ve yapamadığımız şeyler oluyor - rabbim yapmayı nasip etsin-. bir bayan kapalı değil diye ona kötü davranmaya kimsenin hakkı yok. yada bir abla kapalı diye kimse ona garip garip bakamaz. ne olur böyle yapmayalım abilerim ablalarım.. insanları önce tanıyalım. kimsenin hakkını yemeyelim. sen kapalı ablam namazını kılamadığın yada şeytana uyup gıybet ettiğin zaman hiç mi olmadı? yada sen kapalılara garip gözle bakan kardeşim başı kapalı die beğenmediğin kardeşinden hiç mi yardım görmedin? önceleri baş örtüsünün takılıp takılmaması insanların bakış açılarını değiştirmezdi. yani bu bir tercihtir diye bakılırdı. ya şimdi? ikilikler olmasın. islamda zorlama yoktur, hoşgörülü bir dindir bizim dinimiz çok şükür. rabbim bizler için en güzel din olarak seçmiş. biz hepimiz kardeşiz. bu topraklarda birlikte mutlu yaşayalım. birbirimize saygı göstererek... bu kutuplaştırma çabalarını boşa çıkaralım. hepimiz kardeşiz yaa. önce insan olalım. insan!!