Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ölüm (2 Kullanıcı)

özgürlü_zamanlar

Kayıtlı Kullanıcı
Her insanın kendine göre sıkıntıları dertleri var kardeşim. Ne yazık ki dünya böyle biryer. Birşeylerle oyalanıp başlıkta yazdığın gibi ölüme adım adım gidiyoruz. Şunuda bilmeni isterim insan ölenler için asla üzülmüyor. Üzüldüğü şey onların yokluğunda ne yapacağıdır. Varlıklarıyla mutlu olan insan , yokluklarıyla neler eder , ne yapar işte buna üzülür insan. Yalan dünyanın bir berbatlığı bu işte , herkes kendi açısından bakar olaylara. Konumuzun esasına gelecek olursak ; sen biraz değişmelisin. Anladığım kadarıyla sürekli evde bulunan birisin. Bunu değişmekle başla önce. Zaman kavramı sen güzel işlersen mutluluk getirir sana. Yoksa boşa akan zaman sadece yolunu bulmuş bir su olacaktır. Değişiklikler ise sana bağlı olmalı. Senin nelerden hoşlandığını neler yaptığını ben bilemem. Bunları bilen sensin ve bunları sen bulup yaşamına serpiştireceksin. Mutluluk arandıkça bulunan birşey inan bana. 5 yaşında ölseydin cennete gidecektinde , şimdi neden gidemeyesin. Rabbimiz bu kadar mı kötü bizim. O sen cennete gitmek istersinde seni cennetine almayacak kadar bonkör değil mi? Cennete seni alsa yer mi kaybeder? Yok işte hiçbiri değil. O hepimizle sevinir , hepimizle üzülür. Rabbimizi sevmek ne güzel. Cennetini değil onu sevmek onunla olmak ne güzel. ;) Sen inşallah artık ev ortamından uzaklaş , yaşamı farklı yerlerde aramaya başla. Onu bulduğunda herşey çok güzel olacak. Allah c.c. tüm hastalarımıza şifa , dertli kullara deva , borçlulara edalar versin. Bizleri bağışlasın. Aldığımız abdestleri , kıldığımız namazları , tuttuğumuz oruçları , kestiğimiz kurbanları kabul eylesin. Bizleri RIZA için onu sevmeyi nasip eylesin inşallah.Amin.

sıratımüstakim

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bu ahirzaman girdabından kurtulmak isteyen ve bu zamandaki dehşetli akımların neticesi yaralanan akıl ve kalbine şifa bulmak istiyen bir gençsin ama bu azimli ve samimi niyetin insallah seni hakka hakikata ulaştıracaktır kardeş sana seyrangah tv yı (internetten) tavsiye ederim ateizmi yıkan gercekler vesvese vb. gibi bircok mesele şahane videolarla sunuluyor ve ayrıca hangi şehirde oldugunu bildirirsen sana bu konularda destek olacak kişilerle tanıştırabiliriz

sıratımüstakim

Kayıtlı Kullanıcı
kardeş aklı ve kalbi bozulmamış her insanın cevaplarını aradığı sorulardır bunlar ben kimim bu dünyaya niçin geldim sonra nereye gidiyorum bu hayatın gayesi ne ÖLÜM niye var vs. fakat elhamdülillah cenabı hakkın rahmetinin şanındandır ki bunların hepsinin cevabı var bende aradım ve buldum ......

sıratımüstakim

Kayıtlı Kullanıcı
hem de binler elhamdülillah allahın varlığı birligi ve bu asırın getirdiği şüpheli tüm konulara cevaplar bulabildim ve kendi imanımı kurtarmaya calıştığım gibi Allahın bir emri olarak diğer müslüman kardeşlerime de yardım edebilsem iste hayattaki en büyük huzur ve mutluluk vesilesi oluyor benim icin

sıratımüstakim

Kayıtlı Kullanıcı
ben okuduğum eserlerden kücük bir paylasım yapayım İnsan bu dünyaya keyif sürmek ve lezzet almak için gelmediğine, mütemadiyen gelenlerin gitmesi ve gençlerin ihtiyarlaşması ve mütemadiyen zeval ve firakta yuvarlanması şahittir. Hem insan, zîhayatın en mükemmeli, en yükseği ve cihazatça en zengini, belki zîhayatların sultanı hükmünde iken, geçmiş lezzetleri ve gelecek belâları düşünmek vasıtasıyla, hayvana nispeten en ednâ bir derecede, ancak kederli, meşakkatli bir hayat geçiriyor. Demek insan bu dünyaya yalnız güzel yaşamak için ve rahatla ve safâ ile ömür geçirmek için gelmemiştir. Belki azîm bir sermaye elinde bulunan insan, burada ticaret ile, ebedî, daimî bir hayatın saadetine çalışmak için gelmiştir. Onun eline verilen sermaye de ömürdür.

sıratımüstakim

Kayıtlı Kullanıcı
evet dededen babadan anadan vs.görerek duyulurak bilinen iman TAKLİDİ imandır en kücük bür şüphe vesvese ve fikir rüzgarlarına dayanamıyor yıkılabiliyor bize lazım olan TAHKİKİ yani gercek imandır yani kuranın bildirdiği resulullahın bildırdiği sapasaglam bütün dünya dinsizlikte birleşseler dahi tek başına mukavemet edecegimiz karşılarında durabilecegimiz bir iman lazım işte bu iman karşılaştırmasına bir örnek vermek istiyorum Nasıl ki bir çarşıya ve bir şehre, büyük bir zatın mütenevvi malları gelse, iki çeşit ile o zatın malı olduğu bilinir. Biri icmali âmiyanedir ki; bu kadar azim mal, ondan başkasının haddi değil ki sahip olabilsin. Fakat böyle adamın nazarında çok hırsızlık olabilir. Parçalarına çok adamlar sahip çıkabilir. İkinci çeşit odur ki; her mal üstündeki yazıyı okur, her bir top üstündeki turrayı tanır, her bir ilan üstündeki mührünü bilir bir surette “Her şey o zatındır.” der.
Misaldeki çarşı, şu âlemdir ve kâinattır. Çarşıdaki çeşitli mallar ise, bu âlemdeki canlı ve cansız her bir eşyadır. Çarşıya malları gelen zat ise, Cenab-ı Hak’tır ki; hayvanlar, bitkiler ve cansızlardan hadsiz eşyayı bu âlem çarşısına göndermiştir. ‘İcmal-i âmiyane’ olarak ifade edilen taklidi iman sahibi şöyle düşünür: Bu kadar büyük kâinatı ve içindeki bu derece sanatlı eserleri Allah’tan başkasının yaratması mümkün değildir. Ancak bu kişi, her bir mahlukun üzerinde Cenab-ı Hakk’ın kendisine has mührünü ve zatına mahsus damgasını göremediği için, her an şüpheye düşebilir. Şuursuz tabiat, kör kuvvet ve serseri tesadüf gibi hırsızlar, onun nazarında bazı malları çalabilir. Yani bazı eşyayı, Allah’tan başkasına isnad ettirebilir.
Tahkiki iman sahibi için ise böyle bir tehlike söz konusu değildir. Zira o, âlem çarşısındaki her eşyanın üzerinde olan ilahî mührü görür, Rabbani imzayı müşahade eder. Her bir mevcudu, delillerle Cenab-ı Hakk’a isnad ettiği için zerre miskal nazarında hırsızlık yapılamaz. Zira o, bir sineğin kanadında bile elli beş farklı ilahî damgayı görür. Kimin haddi vardır ki, bu damgaları silip kendi mührünü vurabilsin! Ya da o damgaların üzerine bir örtü çekebilsin!
Meselemiz, mevcutlar üzerindeki ilahî mühürleri ve Rabbani imzaları göstermek olmayıp tahkiki iman ve taklidi imanın farklarını ortaya koymak olduğundan, mühürlerin izahına girişmiyor, bahsedilen elli beş mührü öğrenmek isteyenleri bu kurani hakikatların anlatıldıgı eserlere başvurmalarını tavsiye ediyorum

sıratımüstakim

Kayıtlı Kullanıcı
marmara eğitimin görsel formatta hazırladigı hersey onu anlatıyor u izleyin memnun olacaksınız

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Sadece bir senedir evde oturup bilgisayar ve tv dışında hiçbir iş yapmadığımdan dolayı, aklıma böyle sorular geliyor. Sorgulamak insanı dinden çıkarmaz bunu bildiğim için sormaktan çekinmiyorum. Neyse şunuda bilelim ''doğru yolu bulursun'' gibisinden sözler etmişsiniz. Ben zaten doğru yoldayım, Allah yolundayım. Benim tek korkum hani Allah korusun ailemden biri vefat ederse ardından ben onu bir daha göremezsem bir daha kavuşamazsam diye korkuyorum. Bu korkumu yenmek için elimden geldiğince dışarı çıkıyorum mesela bir bankaya gittiğimde insanlar hiç durmadan çalışıyor niye? Para kazanmak için. Çok saçma geliyor ölümün olduğu bir dünyada çalışmak.
- Ne yapalım artık bir işe girip bir düzene girmekten başka çarem yok. Birde psikoloğa görünürüm geçer inşaAllah.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Sadece bir senedir evde oturup bilgisayar ve tv dışında hiçbir iş yapmadığımdan dolayı, aklıma böyle sorular geliyor. Sorgulamak insanı dinden çıkarmaz bunu bildiğim için sormaktan çekinmiyorum. Neyse şunuda bilelim ''doğru yolu bulursun'' gibisinden sözler etmişsiniz. Ben zaten doğru yoldayım, Allah yolundayım. Benim tek korkum hani Allah korusun ailemden biri vefat ederse ardından ben onu bir daha göremezsem bir daha kavuşamazsam diye korkuyorum. Bu korkumu yenmek için elimden geldiğince dışarı çıkıyorum mesela bir bankaya gittiğimde insanlar hiç durmadan çalışıyor niye? Para kazanmak için. Çok saçma geliyor ölümün olduğu bir dünyada çalışmak.

Selamun Aleykum (önce selam sonra kelâm)

Allah c.c sizi doğru yoldan ayırmasın.Biz anamızı babamızı eşimizi ve evladımızı kabire koyduk ve en ufak itirzımız olmadı amenna baş üstüne Ya Rabbi'den başka hiç bir kelâm çıkmadı ağızımızdan.sizde katlanıcak ve hiç bir itirazda bulunmayacaksınız.Kul Rabbinden gelen her taktire razı olacaktır..çalışmadan yaşamak mümkün değildir Allahc.c helal rızık için çalışmayı da ibadet saymıştır.hiç ölmeyecekmiş gibi çalışıcak yarın ölecekmiş gibi de ahirete hazırlıklı olacaksın.
Selamlarımla.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
- Ne yapalım artık bir işe girip bir düzene girmekten başka çarem yok. Birde psikoloğa görünürüm geçer inşaAllah.

Kardeşim ölüm insanı ALLAH'a bir adım daha yaklaştırır. İnsan sevdiğinden kaçarmı? Böyle şeylere hazırlıklı olmak gerekir. Ölüm ALLAH'ın emri. Ahirete giden yolun üçüncü merhalesi. Edebi hayata bir adım yaklaşma demektir. Selam ve dua ile.

sıratımüstakim

Kayıtlı Kullanıcı
hani üstad bediüzzamanın bir sözü var ya cok hoş BİZ DİNİ SEVERİZ.DÜNYAYI DA DİN İÇİN SEVERİZ.işte biz dünyayı ahiretin tarlası görürsek (hadiste bildirildiği gibi) o zaman şu kısa ölümlü hayatta sadece geçici dünya icin değil bilakis sonsuzluk yurdu ahiret icin calışma azmi gelir yani insan memur da olsa işci de olsa esnafta olsa işlerini kurana ve sünnete göre yaparsa karlı bir ahiret ticareti yapar hatta şöyle hatıralar var........... Dinî farzlarını yerine getirmek suretiyle dünyevî çalışmaların da bir ibadet hükmüne geçtiğine dair Üstadımızın yanına gelenlere verdiği derslerden birkaç nümune: 1. Üstadımız Bediüzzaman Hazretleri ile birlikte, birgün, Eskişehir’deki Yıldız Otelinde bulunuyorduk. Şeker fabrikasından yanına gelen birkaç işçi ve ustabaşına kısaca dedi:“Siz farz namazlarınızı kılsanız, o zaman, fabrikadaki bütün çalışmalarınız ibadet hükmüne geçer. Çünkü milletin zarurî ihtiyacını temin eden mübarek bir hizmette bulunuyorsunuz.”2. Yine birgün, Eğirdir yolu altında oturmuş, Rehber’i okuyorduk. Tren yolunda çalışan birisi geldi. Ve Üstad, ona da aynı şekilde, feraizi eda edip kebairden çekinmek şartıyla bütün çalışmalarının ibadet olduğunu, çünkü on saatlik bir yolu bir saatte kestirmeye vesile olan tren yolunda çalıştığından, mü'minlere, insanlara olan bu hizmetin boşa gitmeyeceğini, ebedî hayatında sevincine medar olacağını ifade etmiştir.3. Yine birgün vaktiyle Eskişehir'de, tayyareciler ve subaylar ve askerlere de aynen şu dersi vermişti. “Bu tayyareler, birgün İslâmiyete büyük hizmet edecekler. Farz namazlarınızı kılsanız, kılamadığınız zaman kaza etseniz, asker olduğunuz için herbir saatiniz on saat ibadet, hususan hava askeri olanların bir saati, otuz saat ibadet sevabını kazandırır. Yeter ki kalbinde iman nuru bulunsun ve imanın lâzımı olan namazı ifa etsin.”4. Hem Barla, hem Isparta, hem Emirdağ'da çobanlara derdi: “Bu hayvanlara bakmak büyük bir ibadettir. Hattâ bazı Peygamberler de çobanlık yapmışlar. Yalnız, siz farz namazlarınızı kılınız, tâ hizmetiniz Allah için olsun.”5. Yine birgün, Eğirdir’de elektrik santralının inşasında çalışan amele ve ustaya, “Bu elektriğin umum millete büyük menfaati var. O umumî menfaattan hissedar olabilmeniz için, farzınızı kılınız. O zaman bütün sa’yiniz, uhrevî bir ticaret ve ibadet hükmüne geçer” demiştir.Bu neviden on binler misaller var.

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Neyse diyanet'e anlattım tüm derdimi tasamı. Artık oda beni rahatlatmassa psikolojik destek alıcam olmuyo ölümle yaşanmıyo :(

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesim ben yoktum ama degerli buyuklerim gerekli aciklamalari yapmislar olum hayatin bir gercegi acida olsa dogmak ne kadar dogalsa olmakte okadar dogal olmasi gereken bir durum yani elimizden geldigince sabir ve muktedir olmaliyiz olumden korkmamaliyiz oldukten sonra bizi yaratanin karsina hakkiyla cikamazsak ozaman korkmaliyiz sen annene babana ve kendine bol bol dua et rabbimin karsisina onun memnun oldugu kul olarak cikmayi nasip olsun diye selametle ben hala ayni syi onerecegim sen peygamberimizin hayatini ve kur'an-i kerim mealini oku ve hayata oyle basla is olabilir okul olabilir selametle dua ile...

ebrar0

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum,bacim. Bir bina yikilsa ve sadece kafirler ölse bır çok insan ıman edıp müslüman olmazmı?! Bunu bir dusun. Birde derdini Allaha anlat,bacim. Diyanet ya burdaki insanlar sana sadece vesile ola bilir, insanlardan insanlara hayir ve zarar gelmez. Rabbim dilerse burdaki insanlar sana hayirli olur. Sen once Allahdan iste, Sen gercekten,butun ictenliyinle hidayeti istemezsen, kurtulmayi istemezsen, olmaz. Hem dua edeceksin,hem de ugrasacakasin, insaallah o zaman kurtulus gelecek sana. Dua et ve ugras.

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamün Aleyküm
Cevap geldi. Bana delillerden bahsettiler bana ''Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nin "ahiret", "Allah", "İman", "İslam" ve "Kur'an " maddelerine bakabilirsiniz.'' yazmışlar son olarak. 31 ciltlik birşey indirdim ama dedikleri şeymi bilmiyorum. Şuanda göz atıyorumda birşey bulamadım. Neyse şimdi bana delillerden bahsettiler ben şuanda kendi kendimi tedavi etmeye çalışıyorum. Bu delilleri bende biliyorum hiçbirşeyin tesadüf olmadığı alemde evrenin bir patlama sonucu tesadüfen ortaya geldiğine inanmak komik. Ben sorunumun inançlarımda olsa bile büyük çoğunluğu psikolojik olarak düşünüyorum. Hergün başka başka ruh halleri alıyorum. Ailem gece yatağa yattıktan, ışıklar kapatıldıktan sonra beni öyle bir korku sarıyorki sanki bu hayatta hep yalnızdım. Bugün bunları yaşıyoruz ama belki bir gün sonra ailemden biri olmayacak işte bu düşünce beni kahrediyor. Elimde bir imkan olsa hepimizi aynı anda öldürürdüm aslında ölümden korkuyorum, sevdiklerimin ölmesinden on kat daha fazla korkuyorum. Ama bunun bile ilacı imanımızı güçlendirmekte iman öyle bir şeyki sen yok sanarsın ama fıtratın huzura kavuşur. O halde benim imanımı kuvvetlendirmem gerek ama nasıl başlayacağım bilemiyorum. Ölüm korkum olmasa şuan burda olmazdım heralde bir oyunda oynuyor olurdum. Belki Allah bana bunu bir lütuf olarak verdi içime kimbilir ama çok zor ya ölüm ve onu düşünmek...

Bide bunlar dışında birşey sorucam Sorularla İslamiyet'te okudum ''cehennem ebedi'' deniyor. Nasıl ebedi? Sonsuz bir cehennem ceza yerine işkence olmazmı? Bide bir yerde gördüm hatırlamıyorum tam ''cennette sonsuz değilmiş uzun süre ödüllendirilip bitecekmiş'' heralde sonrasında yok edicek Allah bizi onların dediklerine göre. Kim sokuyor kusursuz dinimize böyle saçma şeyler anlamıyorum..

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ama bunun bile ilacı imanımızı güçlendirmekte iman öyle bir şeyki sen yok sanarsın ama fıtratın huzura kavuşur. O halde benim imanımı kuvvetlendirmem gerek ama nasıl başlayacağım bilemiyorum. Ölüm korkum olmasa şuan burda olmazdım heralde bir oyunda oynuyor olurdum. Belki Allah bana bunu bir lütuf olarak verdi içime kimbilir ama çok zor ya ölüm ve onu düşünmek...

Ve aleykum selam (cennette de bu selam ile karsilanacaksin)
Iste bu Iman etmek bu kimin için ? tabiki senin hem dunya hayatin hem ahiret hayatin için gecerli
birde diyeyim mi cenneti? cennetlikleri cennet cagirir , ondan boyle korkular duyman normal ama ne olur biraz olsun insafli merhametli insanlardan yardim al...
Cehennem de gerekli, cennet sevdikleri için degerli...
Kimsem yok diyorsun haklisin orda yalniziz herkes kendi yaptigindan sorumlu, aslinda kardesim sorduklarin sorularin hepsi _kur-an'i kerimde
mevcud...
Cennet sonsuz merak etme, hiç sonsuzdan sonlu vermek yakisir mi?
Iste sonsuz için ogrenmek , biraz olsun çaba sarfetmek gerekmez mi?
Allah bize deger verirken, kendini degersizlige atmak olur mu?
Bak eger cenneti isteyenlerden olmasaydin umursamaz yolunda gider sIkilmaz, sorular sormazdin
Rabbim yardimcin olsun...

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum selam kardeş, burası imtihan dünyası ama dersen ki edebiyatı bırak kardeşim benim durumum ne olucak bende derim ki anlatımına göre inan haline şükret senden daha kötüleri var. İslamın 2 kulpu vardır biri sabır diğeri şükürdür.

Eyvallah

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Bide bunlar dışında birşey sorucam Sorularla İslamiyet'te okudum ''cehennem ebedi'' deniyor. Nasıl ebedi? Sonsuz bir cehennem ceza yerine işkence olmazmı? Bide bir yerde gördüm hatırlamıyorum tam ''cennette sonsuz değilmiş uzun süre ödüllendirilip bitecekmiş'' heralde sonrasında yok edicek Allah bizi onların dediklerine göre. Kim sokuyor kusursuz dinimize böyle saçma şeyler anlamıyorum..

kardeş cennet cehennem sonsuz değil bizim bilmediğimiz bir vakte kadar diyen sapık fırkalara mensup mustafa islamoğlunun görüşüdür. Bu görüş biz ehli sünnet müslümanları bağlamaz. cennetde cehennemde Allah c.c. ve Rasulü s.a.v bildiriyor ki sonsuzdur. Nasıl ebedi sorusuna sen girersen motoru yakarsın. Bunun ebedi olduğunu bil ve buna iman et. Sonsuz bir cehennem hem ceza hem işkencedir. Bir insanın görevi bu mülkün sahibi olan Allah c.c. bulmaktır ve günümüzde bu çok kolaydır. Lakin herşeye rağmen sen bunu aramak için uğraşmıyorsan ve ben Allah c.c. bilmem görmem kendi keyfime göre bu hayatı yaşarım diyorsan bunlara (eğer iman etmeden son nefesi vermişse) cehennem haktır ve biz bunu hak edilmiş görürüz.

Eyvallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt