Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ölüm (1 Kullanıcı)

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
Psikolojim çok bozuldu, gece saat 5 gibi uyuyorum akşam 6'da uyanıyorum. Bana hiç gün doğmuyor. Geceleride bilgisayar ve televizyondan başka hiçbir iş yapmıyorum. Daha 17 yaşımdayım ama annem ve babam 50 yaşına geldiler. Üstüne günde iki paket sigara içiyorlar. Beslenme konusuna gelirsek belkide Türkiyenin en kötü beslenen aileleri arasındayızdır. Annemin bir sürü hastalığı var, babamada sağlam denemez. Günler benim için o kadar çabuk geçiyorki adeta uyanıp tekrardan uyuyorum. Diyeceksiniz ki uyku düzenini yerine sok diye, bu seferde evde en erken ben uyanıyorum. Her sabah uyurlarken herkesin bir gün öleceğini o gün nasıl olurda bu acıya dayanıcağım diye sorup duruyorum kendime. Okula gitmiyorum, çalışmıyorum. Çalış diyeceksiniz bende çok istiyorum ama ailem çok sorumsuz annem deseniz odasına geçer tüm gün elinde sigara bulmaca çözer, televizyon izler. Babamda kahveden, televizyona... Nasıl bir imtihanın içerisindeyim bilemiyorum eğer biz sadece Allah'a kulluk etmek için yaratılmışsak ne biçim bir imtihandayım ben? Haşa Allah'ın işine karışmak değil niyetim ama 5 yaşımda trafik kazası geçirmişim ve doktorlar ümit yok derken gelmişim tekrardan bu yalan, boş, saçma, iğrenç, adaletsiz v.s. dünyaya. Hergün diyorum keşke ölseydim keşke hiç olmasaydım 5 yaşımda ölseydim ne güzel çocuk olarak cennete gidecektim şimdi ise bir sürü sorumluluk altına girdim. Artık yükümü kaldıramıyorum bu yaşımda. Psikoloji öyle bir şeyki ruh sağlığını kaybeden bir insan her türlü hatayı yapabilir. Çok uzattım galiba arkadaş çevrem SIFIR (0) benide anlamaya çalışın içimdekileri bir yerlere dökmek istiyorum. Ben anne acısı baba acısı yaşamak istemiyorum. Zaten anlayamıyorum inanan bir insan cennet cehennem var diyor, inanmayan bir insan hiçlik var diyor. Aklım çok karıştı sevdiklerimi kaybedersem ben yaşayamam. :(

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesim yasiniz itibariyle bu tur dusuncelere kapilmaniz cok normal helede bu zamanda anladigim kadariyla hayatin anlami nedir neden yasar insan ve neden olur bide olunce sonrasinda ne olacak sirasiyla elimden geldigince size cevap vermek isterim umarim yararli olur oncelikle hayatin anlami sadece yemek icmek uyumak gibi ihtiyaclari karsilmak tabiki olamaz dusunun sizi yaratan bosuna yaratmamistir elbette sizi yaratti size hergun belli bir rizk veren kendi mulku olan dunyada yasamanizi saglayan ve size tastamam bir vucut veren sizden sadece bu verdiklerine karsilik bir sukur oda ibadetlerle olur ornegin yoldasin yuruyorsun ve sicak biri su veriyor sana sen ne yapiyorsun tesekkur ediyorsun bu ikramdan dolayi sadece bir bardak suya tesekkur ediyoruzda neden sana onca nimet veren rabbine verdiklerinden dolayi sukur etmiyoruz hayatin anlami bize verilen nimetlere sukrettikce belli olur gelelim neden yasar insan sorusuna insan hayat denen bir sinav icerisindedir ve bu sinav sonucunda ya altindan irmaklar akan cennete gider yada atesi dunyadaki atesin on misli olan cehenneme bunuda soyle ornekleyebiliriz mesela okullarda yapilan sinavlari dusun o sinavlari gecmek icin gunlerce gecelerce calisiriz neden iyi not almak ve sinif gecmek icin dunya hayati okul yasananlar sinav iyi not almak icin ibadet ve sukur ust sinif ise cennet alt sinifi hic soylemiyorum rabbim kimseye nasip etmesin insallah ve gelelim insan neden ölür sorusuna herseyin bir sonu vardir bana gore ölüm bir son degil baslangictir hakkiyla yasayan icin gercek sevgiliye kavusmadir hayat bir okulsa yasananlar bir sinavsa artik sinifi gecmemiz lazim hep ayni okulda ayni sinava sonsuza kadar giremeyiz bir gecis olmali yaratan herseyi ne guzel yaratmis ne guzel dusunmus cok sukur olum var.gelelim son soruya olunce sonrasinda ne olacak aslinda bunun cevabini verdim sayilir dunya okulunda hayat sinfinda yasadiklarin sinavinda yaptigin cevaplarin sonucunun ortaya cikmasi yani karne iki not var ya cennet ya cehennem.konu boyle sakin aileni cevreni yargilama gel bu hayati bosa gecirme biran once hayatina bir duzen ver islam isiginda tabiki.selametle dua ile...

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Hayatımı düzene sokmak bazı işlerle meşgul olmak ölümü unutmaktan öteye geçmez. Ölüme bir çare yok bunu biliyorum belkide bizden sonraki nesiller ölümsüzlüğü değilde uzun yaşamayı bulacaklar... Elimde olsa keşke ömrümden anneme babama dağıtabilsem. Şunları yazarken bile zaman hızla geçiyor bir gün hastalık, kaza v.s. yakalandıklarında ne yapacağım ben? Belki zamanla yaram kabuk bağlar ama düşünmesi bile ürkütüyor beni.
- Ben kainatın kendi kendine olamayacağını biliyorum, proteinin tesadüfen oluşamayacağınıda biliyorum. Ama ölenlerin nereye gittiklerini bilemiyorum sadece inanıyorum. Buda beni endişelendiriyor. Ne bileyim yeri geliyor Allah'a gönülden inanıyorum bir an geliyor Allah'ın varlığına inanç olarak değil bilinç olarak varmaya çalışıyorum. Benim durumum normal ise sizlerde benim yaşadıklarımı yaşadınız, siz nasıl atlattınız bu yılları?

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

Bakın siz benim torunum yaşındasınız muhterem tsunami kardeşimiz sizi çok güzel cevaplamış,benimde size söylenecek birkaç sözüm var..Öncelikle Allah'ın c.c yarattığı mülkü olan dünya için iğrenç,boş,saçma tabirini sakın kullanmayınız,Çünkü bu tabirlerin hepsi yalnıştır ve nankörlükltür.Rabbimizc.c dünyayı yaratmış bizleride bir hiç iken lutfen merhameti gereği yaratmış ve bir takım imtahanlardan geçirmeyi irade buyurmuşdur.Karşılığında da ebedi bir saadetle müjdelemiştir.Şöyle düşününüz eğer Rabbimiz c.c bizi yaratmasaydı böyle Mükemmel olan Rabbimizi tanıma fırsatımız olurmuydu sadece bu bile dünyada çekilen her türlü sıkıntıya değer.Büyüklerimin acısına dayanamam diyorsunuz,hepimiz ne ölüm acıları gördük yaşadık ancak başımızı eğdik veren sensin alanda sensin gayri söz söylemek ne haddimize deyip Rabbimizin emrini başımıza tâc ettik hem büyük konuşmayınız Allah c.c her şeyin beterinden korusun beterin beteri vardır derler.Küçükken ölseydim doğru cennete giderdim diyorsunuz evet doğrudur sabi yaşta ölenler cennete gider ancak ileri yaşlara kadar yaşayıp her türlü sıkıntıyı çeken şükrünü yapan ibadetini yapan kısacası çalışarak Rabbimizin lütfuna hak kazanan daha kıymetlidir.siz daha çocuksunuz böyle karamsar olmayınız sizi yaradana devamlı şükrediniz ve O nun lutfuna layık olmak için elinizden geldiği kadar gayret ediniz.

Selametle kalınız.

GoldenRose

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam. Yaşım gereği çok bilmiş gibi konuşmak istemiyorum. Fakat her insanın yaratılış nedeni vardır. Anne babanız böyle ise ve bundan hoşlanmıyorsanız okumuş veyahutta çalışan biri olsanız bile bundan rahatsızlık duymaya devam edecektiniz. Benim size tavsiyem bu şekilde hayatınıza devam etmek istemiyorsanız kendinize bir amaç belirleyin. İşe okula tekrar geri dönmekle başlayabilirsiniz. Hiçbir şey için geç değil ve de gerekli. Açıktan okur elinize bir meslek alırsınız. Ben, 'kız çocuğu okumaz.' deyip hastaneye gittiğinde bayan doktor isteyen zihniyetlerden değilim. Okul işinden sonra merakınızın olduğu ya da hoşlandığınız bir hobi edinebilirsiniz. Yazılar yazın, şiirler yazın, fotoğraf çekin, araştırma yapın. Araştırın, öğrenin. Yaşamınızı keyifli bir hale getirmek sizin elinizde. Dini şeyler öğrenin. Bir derneğe üye oldun. Bu islami bir dernekte olur kızılay, kimse yok mu gibi yardım dernekleri de. Ama her şeyden önce yaşamınızdan şikayet etmeyin. Annem böyle babam böyle davranıyor diye aman sakın diyeyim isyan etmeyin. Anne-babanız olmayadabilirdi. Ne hayatlar var her zaman şükür. Fazla bilmişlik yapmadan düşüncelerimi dile getirebildiysem ne ala. Sürçü lisan ettiysem affola. Allah'a emanet olun.

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam. Yaşım gereği çok bilmiş gibi konuşmak istemiyorum. Fakat her insanın yaratılış nedeni vardır. Anne babanız böyle ise ve bundan hoşlanmıyorsanız okumuş veyahutta çalışan biri olsanız bile bundan rahatsızlık duymaya devam edecektiniz. Benim size tavsiyem bu şekilde hayatınıza devam etmek istemiyorsanız kendinize bir amaç belirleyin. İşe okula tekrar geri dönmekle başlayabilirsiniz. Hiçbir şey için geç değil ve de gerekli. Açıktan okur elinize bir meslek alırsınız. Ben, 'kız çocuğu okumaz.' deyip hastaneye gittiğinde bayan doktor isteyen zihniyetlerden değilim. Okul işinden sonra merakınızın olduğu ya da hoşlandığınız bir hobi edinebilirsiniz. Yazılar yazın, şiirler yazın, fotoğraf çekin, araştırma yapın. Araştırın, öğrenin. Yaşamınızı keyifli bir hale getirmek sizin elinizde. Dini şeyler öğrenin. Bir derneğe üye oldun. Bu islami bir dernekte olur kızılay, kimse yok mu gibi yardım dernekleri de. Ama her şeyden önce yaşamınızdan şikayet etmeyin. Annem böyle babam böyle davranıyor diye aman sakın diyeyim isyan etmeyin. Anne-babanız olmayadabilirdi. Ne hayatlar var her zaman şükür. Fazla bilmişlik yapmadan düşüncelerimi dile getirebildiysem ne ala. Sürçü lisan ettiysem affola. Allah'a emanet olun.

Yok ben anne ve babamdan asla şikayet etmiyorum. Şikayet ettiğim şey anne ve babamın düzensiz beslenmesi, düzensiz yaşaması, hayattan kopmalarından şikayet ediyorum. Hayatta bir amaçları kalmamış ''sigara, televizyon ve bulmaca''dan başka birşey bilmeyen aile benimkisi. Sizin anladığınız gibi şikayet etmiyorum benim şikayetim kendilerine bakmamaları her geçen gün daha fazla zehir tüketmeleri. Eğer dünyaya tek başıma gelseydim mutlu olmanın çarelerini arardım. Mutlu olmak anlıktır gelir geçer, ölüm acısı ise ömür boyu kalır sizinle. Ben çok duygusal biriyim benim 2 tane farem vardı yaşayabilecekleri en uzun sene yaşadılar bir hafta içerisinde ikiside öldüler. İnanırmısınız fare için bir hafta bir odaya çekilip sular seller gibi ağlamıştım. Ana acısı, baba acısına nasıl dayanırım bilemiyorum. Yapacağım işler, hobiler ölümü bizden uzaklaştırmaz. Hergün ölmek için yaşıyorum... Beni teselli eden tek şey bir gün benimde ölecek olmam.. Burada kendimlede çelişiyorum ölücek olmam beni ne kadar teselli etsede bir o kadarda korkutuyor.

Allah'ın c.c yarattığı mülkü olan dünya için iğrenç,boş,saçma tabirini sakın kullanmayınız

Boş ve saçma tabirleri eğer Allah'ı kabul ettiğimiz taktirde ortadan kalkar. Etmessek bom boş ve saçma sapan... İğrenç kelimesini kullanıyorum yanlış anlaşıldı galiba iğrenç olan dünya değil dünyada yaşayan insanlardı. Hocam insanların iğrençlikleri görmek bir tık uzağımızda artık. Bugün yeni bir paylaşım gördüm yabancı bir sitede bir kedi suratı parçalanmış organları dışarıda v.s. anlatmak bile iğrenççç burda iğrençlikleri saymaya kalksam bitiremem. Ben bunlara iğrençlik diyorum size göre nedir bilemem. Başka bir iğrenç konu cinsellik. O kadar çok yaygınlaştı ki artık her yerde sapık filmler, resimler... Soruyorum kendi kendime neden bu kadar pisliğin olduğu dünyada yaşıyoruz? Allah bizleri kulluk için yaratmış ise neden yedi yirmidört boynumuzu kendine eydirmedide, dünyaya salıp her türlü pisliği işleyen canavar insanların olmasına izin verdi? İlklerde internetin ne gibi kötü yanı olabilir ki diyordum ama ileride ne kadar kötü bir hastalık olduğunu anladım. Bilmiyorum ben kendimi iyi hissetmiyorum eğer yazdıklarım gayet normalse yaşayıp görüceğiz. elden birşey gelmiyo

GoldenRose

Kayıtlı Kullanıcı
Yok ben anne ve babamdan asla şikayet etmiyorum. Şikayet ettiğim şey anne ve babamın düzensiz beslenmesi, düzensiz yaşaması, hayattan kopmalarından şikayet ediyorum. Hayatta bir amaçları kalmamış ''sigara, televizyon ve bulmaca''dan başka birşey bilmeyen aile benimkisi. Sizin anladığınız gibi şikayet etmiyorum benim şikayetim kendilerine bakmamaları her geçen gün daha fazla zehir tüketmeleri. Eğer dünyaya tek başıma gelseydim mutlu olmanın çarelerini arardım. Mutlu olmak anlıktır gelir geçer, ölüm acısı ise ömür boyu kalır sizinle. Ben çok duygusal biriyim benim 2 tane farem vardı yaşayabilecekleri en uzun sene yaşadılar bir hafta içerisinde ikiside öldüler. İnanırmısınız fare için bir hafta bir odaya çekilip sular seller gibi ağlamıştım. Ana acısı, baba acısına nasıl dayanırım bilemiyorum. Yapacağım işler, hobiler ölümü bizden uzaklaştırmaz. Hergün ölmek için yaşıyorum... Beni teselli eden tek şey bir gün benimde ölecek olmam.. Burada kendimlede çelişiyorum ölücek olmam beni ne kadar teselli etsede bir o kadarda korkutuyor.

Anladım. Sonuç olarak anne babanız tutum ve davranışlarını beğenmiyorsunuz. Aslında ölüm kaçınılmaz. Düşünsekte düşünmesekte elbet topraktan geldik toprağa gideceğiz. Bu 'ölüm' düşüncesi sizi islami yönden daha çok ibadet etmeye tetikliyorsa ondan mükemmeli yok demektir. Lakin daha çok artık bir takıntı, rahatsızlık halini almışsa biraz daha kendinizi kontrol altına almayı denemelisiniz. Belki de psikolojik bir destek iyi olabilir. Hem size buradaki herkesten daha fazla öneri sunacaktır. Belki de çözüm bir psikoloğun önerilerindedir. Huylu huyundan vazgeçmez derler. Ne yazık ki oldukları gibi kabullenmek zorundayız. Anne babanızla bu durumu konuşmuşsunuzdur sanıyorum. Konuşmadıysanız konuşmaktan başka çare yok. Bir psikolog gerçekten anne babanız için iyi bir yardımda bulunabilir.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesim bakin ailenizin yasantisini begenmiyorsunuz ama sizde onlar gibi yasiyorsunuz cok uyumak duzensiz beslenmek bunlari siz degistirebilirsiniz mesela az uyuyarak onlarla birlikte biseyler yapmaya calisabilirsiniz size onerim yarin bir kitapciya gidip birkac tane dini kitap alip evde onlarin gorebilecegi yerler koyun dini kitaptaptan kastim peygamber efendimizin hayati sahabelerin hayati aile ilmihali vs gibi dini dergiler alin siz okuyun siz okuyunca onlarinda ilgisini cekip onlarinda okumasina sebep olursunuz okuyunca ne olacak diyeceksin okuyunca ogreneceklerki hayat yasadiklari gibi degil isteyince evlerimiz huzur icinde bir cennet kosesi kendilerine verilen emanet bedenlere zarar vermek yerine onunla nasil Allah yolunda davranmalarini anlayacaklar islam dinini bugune kadar gercekten anlayip okuyan bilen hickimse onu birakmamistir ama oyle kulaktan dolma bilgilerle degil okuyarak kendi kitabindan anlayarak uygulayarak ,ayrica olum konusu sizi bukadar korkutmasin olumden korkan insan ahirete hazirliksiz olan insandir elimizden geldigince hazirlanmaliyiz cantamizi tikabasa doldurmaliyiz ki ruhumuz okadar rahat ve mukafatimiz okadar guzel olsun . Anne babanizin olunce nasil dayanacaginizi dusunup uzuleceginize onlarin islam yolunda yuruyemeden aziksiz ahirete gidecekleri icin uzulun olum olene zordur kalana degil kalan bir gun aglar iki gun aglar ucgun aglar sonra yasamina devam eder ama olen icin oyle degil kiyamet kopup sur uflenene kadar sorgu sual ceker kabir azabi yasar onun icin is isten gecmeden onlari aziksiz gonderme ahirete uyumus gafil yureklerini islam isigiyla aydinlatmaya calis rabbim yar ve yardimcin olsun kardesim selametle dua ile...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Bu gece Allah nasip ederse teheccud namazi kilacagiz insallah sizinde aramiza katilmanizi isterim her cuma gecesi yani persembeyi cumaya baglayan gece 03.00_03.30 arasi kalkip namazlarimiz eda ederiz sizde katilin genc kardesim aile duzeniniz icin gecmisiniz bugununuz ve yarininiz icin dualarda bulusalim bu yazimi gorurseniz gece namazi seferberligi adi altindaki konumuza adiniz ekleyiniz ben sizin imanli bir yureginiz olduguna inaniyorum bu sitedeyseniz yalniz degilsiniz hepimiz kardesiz . selametle dua ile...

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Hocam ben şimdi Allah'a inanıyorum. Elhamdürillah Müslüman'ım. ve Hz. Muhammed(s.a.v)'in peygamberliğinede kesinlik derecesinde inanan biriyim. Ama biran vesvesemidir nedir %0,1 ihtimal darwist, ateistlere hak veriyorum ardından hayatımın tek amacını kaybediyorum. Çünkü sonumuz yokluksa maximum 70 senelik ömrü ne yapayım ben? Sonrada düşünüyorum yok olmamak için illa birşeye mi inanmalıyım diye kendime soruyorum. Bütün korkularım ateist ve darwinist düşünceler sebebi ile oluşuyor. Belki şimdi ruh sağlığımın bozulduğuna inanmışsınızdır. Ya hadi diyelim haşa herşey yalan herşey bakterilerin birleşip hücre oluşturmasıyla yani hastalık sonucu evrimcilerinde dediği (teknik hata) sebebiyle oluştu. Veya dünyaya bir meteor çarptı insanlar oluştu vs. (Rusya'ya yeni meteor çarptı 500'ü geçik yaralı) görüyoruzki meteor yeni yeni canlılar getirmiyor. Bu nasıl bir düşüncedir ya insanlar yıllarını veriyor bu saçmalığı savunmak için bide savundukları şey (yok olmak). Hadi biz rahatız cennet ve cehennem var, evrimciler ne peşindeler? nasıl bu kadar pişkin olabiliyolar ya.

- İşin bide farklı bir boyutu var yalnızlık. Yalnız kalmak beni korkutuyor belki bu normaldir bu yaşta ama inançlarımı tam oturturamıyorum. Ne bileyim 2x2=4 kesinliğinde bir cevap arıyorum ama bulamıyorum. İslam alimlerine bakıyorum AdnanOktar - Mehdi / YaşarNuriÖztürk - Reankarnasyon'a inanıyor / CübbeliAhmetHoca - Jet ski'yle / Fetullah Gülen'i bilmiyorum / Zekeriya Beyaz - Beğenmiyorum / Arif Arslan - Terörist Cinler v.s saçma sözleri var, yani fikir danışacağım bir ilahiyatçıda yok. Sanki çıkmaz bir yoldayım bu yol ateist yolu duvarı aşsam Allah'a tam anlamıyla iman ediceğim ama o duvarı aşamıyorum. :(

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesim yanlis ve kotu dusuncelerden dolayi hicbir zaman bizi yaratan bize sual etmeyecektir uygulamaya gecirmedigin surece buna karsin iyligi yapmasanda sadece dusunsen bile sevabi var sen kendin farkindasin zaten sacmalik dediginden belli inanmiyorsun yani onun icin kafani yorma bu sacmaliklara ortada kainatin kitabi var belge yani anlatan ve yasayanlar var peygamberler sahitler var sahabiler bide ibretlik cezalandirilanlar var kavimler .....bakin kardesim lutfen yarin gidin peygamberimizin hayatini anlatan bir kitap alin okuyun sonrada kur'an-i kerim meali alin okuyun inanin butun sorularinizin cevabi acik acik var .yalniz kalmak diye bisey yok seni yaratan daima seninle kimsesizlerin kimsesi peygamberimiz hz muhammed ( sav) daha dogmadan babsi vefat etmis kucuk yasta annesini yalnizmi kaldi hayir o peygamberdi diyebilirsin peki dogum sirasinda annesi olen bebekler askerde sehit olan onca babanin evladi yanliz birakmaz yaradan inan sen ona bir adim git o sana on adim gelir illa bir din aliminden yada birilerinden seni ikna etmesini bekleme onlarda sen ben gibi oku arastir dinini kulaktan dolma ogrenme senin onunde bir duvar yok o duvarin varligina inanan sadece sen varsin.selametle dua ile...

ebrar0

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum,guzel kardesim. her kesi birak Peygamberimiz (s.a.v.)hayatina bak sen,guzelce oku. sonra Kurani Kerimi oku. cok dua et,hidayet isteyene Allah hidayet verir. Insaallah dogruya Allah ulastirir seni.

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Hocam şimdi aklımda sorular bir bakıma şüpheler veya vesveseler var. Bunlar öyle he deyince kafadan atılacak konular değil. Bir insanın hayatından, aldığı nefesten önemli neyi olabilir? Şimdi ben bir Hristiyan olsam ve sizde papaz talebesi felan olmasanız ve bana desenizki ''herkesi bırak Hz. İsa'nın hayatına bak, incil oku, sonra kliseye git'' vs. Bu doğrumudur sizce?

- ''kötü dusuncelerden dolayi hicbir zaman bizi yaratan bize sual etmeyecektir'' dedin sayın abicim. Bu kötü düşünceler beni Kurani Kerim'i, namazı, islami görevleri bırakın hayattan soğutuyor. Birde dünyada bir çok inanış var bunlarda düşüncelerime negatif etki yaratıyor. Hala Allah'a inansamda iman edemiyorum pis fikirlerden dolayı. Hakikati görebilmem için 2x2=4 kesinliğinde bir cevap bulamıyorum. Belkide 4 cevabı Kur'an-i Kerim'de saklıdır. İşte şu ateist darwinist fikirleri ve vesveseleri bir atabilsem aklımdan okuyup inceleyeceğim Kuran-i Kerimi... neyse fazla uzatmayalım artık zaman ne gösterirse onu yaşayacağız...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Hocam şimdi aklımda sorular bir bakıma şüpheler veya vesveseler var. Bunlar öyle he deyince kafadan atılacak konular değil. Bir insanın hayatından, aldığı nefesten önemli neyi olabilir? Şimdi ben bir Hristiyan olsam ve sizde papaz talebesi felan olmasanız ve bana desenizki ''herkesi bırak Hz. İsa'nın hayatına bak, incil oku, sonra kliseye git'' vs. Bu doğrumudur sizce?

- ''kötü dusuncelerden dolayi hicbir zaman bizi yaratan bize sual etmeyecektir'' dedin sayın abicim. Bu kötü düşünceler beni Kurani Kerim'i, namazı, islami görevleri bırakın hayattan soğutuyor. Birde dünyada bir çok inanış var bunlarda düşüncelerime negatif etki yaratıyor. Hala Allah'a inansamda iman edemiyorum pis fikirlerden dolayı. Hakikati görebilmem için 2x2=4 kesinliğinde bir cevap bulamıyorum. Belkide 4 cevabı Kur'an-i Kerim'de saklıdır. İşte şu ateist darwinist fikirleri ve vesveseleri bir atabilsem aklımdan okuyup inceleyeceğim Kuran-i Kerimi... neyse fazla uzatmayalım artık zaman ne gösterirse onu yaşayacağız...
Selamun aleykum kardesim oncelikle bendeki iki cevabi vereyim benim icin hoca kelimesini kullanmayiniz ben hoca degilim ben islam ruzgarlarinda savrulmaya hazir bir kuru yapragim kendimle ayni daldaki diger yapraklarida bu ruzgara kapilmasini isteyen birde benden size abi olmaz olsa olsa abla olur sizin yasinizda yegenlerim var.simdi gelelim sizin sorularinizin cevabina suphe ve vesvese varsa iman var demektir suphe ve vesvese seytanin oyunudur ve dogruyu bulmaya calisan iman etmeye calisan insanlara bu sekilde yaklasi onun icin adina sevinebilirsin dogru yoldasin yani , aldigimiz nefes yasadigimizi belli eder insani var eden ruhtur oda gidince bir cesetten ibaretiz curumeye hazir aldigimiz her nefesin kiymetini bilelim ve sukredelim misal olarakta olsa kendinizi baska dinlere inanmis olarak kabul gormeyiniz hristiyanlik ve incilde bizi yaratan tarafindan hz isa ya gonderildi ama suanda bilindigi gibi degil tabiki oda islam isinda ordada ibadetler var Allah in birligi esas suanda hristiyanligi yasadigini soyleyen bircok kisi onu hakkiyla yasamiyor istedikleri gibi yasiyorlar halbuki dine gore iman edelir nefise gore degil ,simdi bak guzel kardesim daha once hayatin bir okul ve yasadiklarimizin bir sinav oldugunu soylemistim her sinavda oldugu gibi bu sinavdada seni yaniltan secenekler vardir sen hic tek secenekli sinav sorusu gordunmu sahsen ben gormedim en az iki secenek vardir simdi dedigini duyar gibiyim ya bu klasik bir sinavsa yani seceneksiz sinavdasin sana verilen soruyu okudun eger calistiysan hemen dogru sonucu yazarsin ama bilmiyorsan sacmasapan cevaplar yazar yada kagidi bosbirakirsin egitimcinin insiyatifine gore notun ya bilmiyo ama ugrasmis en azindan azda olsa not verir yada kocaman bir sifir seni yaniltan yanlisa suruklemek icin yemin etmis bir seytan var bide seni esir eden nefsin gel sen bunlara karsi iman et sinavdanda en guzel notu al rabbim seytanin serrinden nefsimizin elinden bizi korusun selametle dua ile...

ismetkarakus

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
Sevgili kardeşim sen ölümü bir kurtuluş reçetesi olarak yazmışsın ama iyiliğe mükafata değil daha az kötüye geçiş gibi.
Ben sırasıyla annemi abimi yengemi amcamı ve en sonda 3. çocuğumun doğumu esnasında hanımımı kaybettim(Rabbim Şehitlerden eylesin) şu anda 3 çocukla ve bunların yaşları 12, 10 ve virde bebek yaşam mücadelesi içerisindeyim Rabbime hamd olsun bana sabır lütfederek bu acı hayata tutunmak için irade nasip etti . eşimi çok severdim ama toplam evliliğimiz 14 yıl sürdü acı tatlı birçok şeyi yaşadım şu anda anladımki Rabbimden başka ne bir dert sunabileceğim birileri nede acziyetimden birşeyler isteyebileceğim birileri yok sadece ona sığınıyorum ve bu şekilde ayakta kalabiliyorum . en büyük tesellim ise hanımımın kabrini ziyaret edip ona biraz Kuranı kerim okuyup dertleşmek ama şükürler olsun hanımım iffetli ve şerefli olarak dünya hayatını tamamladı Rabbim bizlerede nasip etsin. sende sevmediğini ima ettiğin şu dünya hayatını biraz pozitif hale getir kendine hayır yapmak istiyorsan insanlara fayda sağlayacak işler yap. hiçbirşey bilmiyorsan dua et Kuranı kerimi aslı gibi oku içindeki gizli kerameti yaşa biraz topluma çık insanların acziyetini gör Allaha emanet ol

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
Sevgili kardeşim sen ölümü bir kurtuluş reçetesi olarak yazmışsın ama iyiliğe mükafata değil daha az kötüye geçiş gibi.
Ben sırasıyla annemi abimi yengemi amcamı ve en sonda 3. çocuğumun doğumu esnasında hanımımı kaybettim(Rabbim Şehitlerden eylesin) şu anda 3 çocukla ve bunların yaşları 12, 10 ve virde bebek yaşam mücadelesi içerisindeyim Rabbime hamd olsun bana sabır lütfederek bu acı hayata tutunmak için irade nasip etti . eşimi çok severdim ama toplam evliliğimiz 14 yıl sürdü acı tatlı birçok şeyi yaşadım şu anda anladımki Rabbimden başka ne bir dert sunabileceğim birileri nede acziyetimden birşeyler isteyebileceğim birileri yok sadece ona sığınıyorum ve bu şekilde ayakta kalabiliyorum . en büyük tesellim ise hanımımın kabrini ziyaret edip ona biraz Kuranı kerim okuyup dertleşmek ama şükürler olsun hanımım iffetli ve şerefli olarak dünya hayatını tamamladı Rabbim bizlerede nasip etsin. sende sevmediğini ima ettiğin şu dünya hayatını biraz pozitif hale getir kendine hayır yapmak istiyorsan insanlara fayda sağlayacak işler yap. hiçbirşey bilmiyorsan dua et Kuranı kerimi aslı gibi oku içindeki gizli kerameti yaşa biraz topluma çık insanların acziyetini gör Allaha emanet ol
Ve aleykum selam abim rabbim ahirete goc etmis yakinlariniza merhamet etsin gunahlarini affetsin rabbim yar ve yardimciniz olsun sabirlar versin cok uzuldum bende malatyalim aslen yavrularinizi imanli hayirli bir sekilde yetistirmeyi nasip eder insallah haktan gelene bin sukur takdiri ilahi ne desek ne yapsak bos verende o alanda verince seviniyoruzda alincami kabul etmeyecegiz geldigimiz yere dondurulecegiz imtihaniniz agir rabbim kolaylik versin duamdasiniz abim selamtle dua ile hak yolundan ayrilmayiniz insallah isyan yollarina hic gimeyelim insallah.

şekerleme

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim sana en başta sabrı tavsiye ederim. ve 'kuran mü'minlere ancak şifadır'(ayet kaynaklı) hatırlatırım. denersen göreceksin ki, Allah izin verirse abartısız aklına gelebilecek her derdine deva bulursun. -'Allah cc nin sapasağlam ipidir kuran'(ayet kaynaklı) ona sımsıkı yapış kardeşim sımsıkı.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim sana en başta sabrı tavsiye ederim. ve 'kuran mü'minlere ancak şifadır'(ayet kaynaklı) hatırlatırım. denersen göreceksin ki, Allah izin verirse abartısız aklına gelebilecek her derdine deva bulursun. -'Allah cc nin sapasağlam ipidir kuran'(ayet kaynaklı) ona sımsıkı yapış kardeşim sımsıkı.

Selamun Aleykum

Sizin gibi imanlı gençlerin sayılarının artması bizim gibi yaşlıların sevinci olmaktadır.Allah c.c size hayırlı ve uzun ömürler versin.

Selam ve saygılarımla.

lekula

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum kardesim oncelikle bendeki iki cevabi vereyim benim icin hoca kelimesini kullanmayiniz ben hoca degilim ben islam ruzgarlarinda savrulmaya hazir bir kuru yapragim kendimle ayni daldaki diger yapraklarida bu ruzgara kapilmasini isteyen birde benden size abi olmaz olsa olsa abla olur sizin yasinizda yegenlerim var.

Size hoca diye hitap etmemdeki sebep benden daha bilgili ve ilimli olduğunuz ayrıca isminizi bilmediğim için saygı açısından dile getiriyorum. Bugün haberlerde duydum Tevrat ve İncil'de Hz. Muhammed (s.a.v.)'in ismi geçiyormuş, bu sebeple papazlar Müslüman oluyormuş. Haberi duyunca içime bir huzur geldi. Benim tek sorunum sanırım iman eksikliği, ne kadar inançlıda olsam internette video veya ateist birinin yazdığı cümleler beni acaba ya götürüyor. Yani %0000,1 ihtimal bile verdiğimde acaba ölüm son ise, acaba anneme ve babama bir daha kavuşamazsam diye korkuyorum. Her ne kadar darwinizm'i saçmada bulsam bu korku geliyor beni buluyor.
Başka bir konuya da deyinmek istiyorum izniniz ile;
- Bir diğer husus internette istemeden gördüğüm cinsel içerikli siteler. İsteyen istediğini yapıyor bu dünyada açıkça zina edenin üstüne milyonlar kazananın cezası nasıl olur oda aklımdaki soru işaretlerinden bir tanesi. Burada deyinmek istediğim nokta (haşa) Allah insanlara herşeyi yapmalarında izin verip öldükten sonra onları ateş azabı ile cezanladırmak mı sebebi? Yani ne yapıyorsak kendimize ama Allah bunlara izin vermese kimsenin yanmasına gerek kalmaz. Dünyada bile herkes Müslüman olur, dünya güllük gülistanlık olmaz mı? Umarım derdimi daha açık anlatabilmişimdir. Konudan çıktım mazur görün benim niyetim sorulara cevap aramak yalnızca. Allah hepinizden razı olsun. Mekanınız cennet olsun İnşaAllah.

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Size hoca diye hitap etmemdeki sebep benden daha bilgili ve ilimli olduğunuz ayrıca isminizi bilmediğim için saygı açısından dile getiriyorum. Bugün haberlerde duydum Tevrat ve İncil'de Hz. Muhammed (s.a.v.)'in ismi geçiyormuş, bu sebeple papazlar Müslüman oluyormuş. Haberi duyunca içime bir huzur geldi. Benim tek sorunum sanırım iman eksikliği, ne kadar inançlıda olsam internette video veya ateist birinin yazdığı cümleler beni acaba ya götürüyor. Yani %0000,1 ihtimal bile verdiğimde acaba ölüm son ise, acaba anneme ve babama bir daha kavuşamazsam diye korkuyorum. Her ne kadar darwinizm'i saçmada bulsam bu korku geliyor beni buluyor.
Başka bir konuya da deyinmek istiyorum izniniz ile;
- Bir diğer husus internette istemeden gördüğüm cinsel içerikli siteler. İsteyen istediğini yapıyor bu dünyada açıkça zina edenin üstüne milyonlar kazananın cezası nasıl olur oda aklımdaki soru işaretlerinden bir tanesi. Burada deyinmek istediğim nokta (haşa) Allah insanlara herşeyi yapmalarında izin verip öldükten sonra onları ateş azabı ile cezanladırmak mı sebebi? Yani ne yapıyorsak kendimize ama Allah bunlara izin vermese kimsenin yanmasına gerek kalmaz. Dünyada bile herkes Müslüman olur, dünya güllük gülistanlık olmaz mı? Umarım derdimi daha açık anlatabilmişimdir. Konudan çıktım mazur görün benim niyetim sorulara cevap aramak yalnızca. Allah hepinizden razı olsun. Mekanınız cennet olsun İnşaAllah.
Selamun aleykum kardesim sorulariniza cevap verecegim ama suanda degil sakin bikti yada beni anlamak istemiyor diye dusunmeyin malum pazar esim ve cocugumla zaman gecirme gunu.selametle dua ile...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt