merhaba güzel kardeşim sana en içten selamlarımı sunuyorum yaşadığın şey için belki bir yardımı dokunur diye bu yazıyı yazıyorum.ilk sorun yani ölüm hakkında biraz konuşalım.eğer çevrene bakarsan insan yapımı birçok makina görürsün bunların hepsinin de bir amacı vardır mesela uçaklar insan taşır, telefon iletişimi sağlar,bilgisayar internetle bizi dünyaya bağlar...bunlar bir gün çağdışı kalır eskir veya görevini tamamlar.artık onları kullanmamaya başlarız.insan için bu makine kavramını düşünebiliriz; görevi olan ve bu görevini tamamlayınca veya süresi bitince emekliye ayrılacak bi makine.diğerlerinden tek farkla bu makinenin amacı sadece allah'a inanıp kulluk etmektir.yani ölüm kaçınılmazdır.melekleri görememene gelince sana başta gözün nasıl gördüğünü açıklayayım: ışık kaynaktan çıkar bir cisme çarpar, cisim bunun belirli bir kısmını yansıtır ve gözüne ulaşan bu cismin şeklidir.şimdi şunu düşünmeni istiyorum sen bir ışık demetisin ve ışık kaynağından çıktın yol alıyorsun ilerliyorsun ilerliyorsun ve nihayet cisme çarptın.ama ya cisim senden daha hızlı olsaydı ve sen onun üstüne giderken o da sağa doğru veya sola doğru kaçsaydı.ona isabet edemezdin ve göze de bir şey yansımayacaktı değil mi?yani ışıktan daha hızlı hareket eden hiçbir şeyi göremeyiz ve melekler gibi olağaüstü varlıkları düşünürsek onlar ooo ışık hızının kaç katı hızda hareket ederler.allah var mı yok mu diye inan nerdeyse tüm insanlara vesvese gelir asıl iş onu savuşturabilmekte körü körüne kalbinden gelmeyerek kendini zorla inandırmakla değil.allah ın varlığını bize bir din kültürü hocamız şöyle açıklamıştı:'Etrafınıza bakın çocuklar gördüğünüz her şeyin bir ustası var sıraları yapan bir marangoz, şu resmi çizen bir ressam ve bu binayı yapan işçiler...'arkadaşlar şey peki hocam siz big bang e evrenin rastgele ve tesadüfle varolduğuna inanmıyomusunuz dediler.hocamız güldü evladım dedi en basitinden şu tahta sıra iki kalastan oluşuyor bunu bile yapmak için önce kalası zımparalıyosun, boyuyosun sonra matkapla delip birbirine tutturuyosun o bile kendi kendine yapılmayı beceremiyor gece baktığın gökyüzünü düşün o hiç kendi kendine rastgele olmuş bi şeye benziyo mu?ve son olarak sevgili kardeşim elini kalbine koy,nasıl çarptığını hisset allah tüm kullarının ne yaptığını, ne düşündüğünü bilebilecek kadar kadirdir(gücü her şeye yeter) ki 9.5 katrilyon insanı düşün bir insanı öldürmesi de göğe çıkarması da yeniden diriltmesi de mümkündür.senin için dua edicem Allah yardımcın olsun.amin
cok sağol, Allah razı olsun