Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ölüm Sırasında Azraille Konuştuklarım (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
uzun deyip geçmeyin okumanızı tavsiye ederim okuduktan sonra bana hak vereceksiniz

Sabah kalktım. Güzelce kahvaltımı da yaptım ve işe gittim.
Klasik bir gün... Diğerleri gibi, sıradan bir başlangıç...
Nöbetçi arkadaştan öğrendiğime göre, gece problem çıkmamış cihazlarda. Bu iyi haber işte! Zaten dünden devam eden 2 tane sistem arızası vardı.
Cihaz odasındaki klimalar da problemli. Hem de ta kurulduğu günden beri!
Bugünde firmanın birinden eleman gelecek, onlarla ilgilenmem lazım. İş çok bugün! Akşamı nasıl ederim bilmem. Bu hafta çok yoğun geçecek. Sezonda başladı malum. Beklentilerimiz epey yüksek.
Neyse, odama gittim ve kapıyı kapadım. Bilgisayarımı da açtım ve maillerimi kontrol ediyordum ki, kapı çaldı. "Girin" bile diyemeden kapı açıldı ve içeriye bir "şey" girdi, kapıyı da kapadı hemen!
Aman Allah'ım! O da ne!? Tanımlayamadım bir türlü. Kadın desen değil, erkek desen değil, turist belki! Bir çirkinlik abidesi! Kesin 10 gün rüyalarımın baş rol oyuncusu olur.
Ona "Kimsiniz?" diye sormama bile fırsat kalmadan:
- Hadi kalk gidiyoruz! dedi...

Aaa! Hem de Türkçe konuştu! Şaşırdım ama bozuntuya vermedim.
- Sizi ilk kez görüyorum. Kimsiniz?
- Ruhunu bedeninden söküp almak için görevlendirilen meleğim ben! Nam-ı diğer Azrail! Cehennem habercisi!
- Dalganın sırası değil şimdi. Lütfen odamı terk edin. Yoksa güvenliği çağırırım!
- Çağırsan ne olur? Beni sadece sen görüyorsun!
- Dalga geçme. İşim gücüm var benim. Seninle uğraşamam...
Bir yandan Azrail değildir diyorum ama böyle bir kişinin bana haber verilmeden buraya kadar gelmesi imkansız ki! Eyvaaah! Ya gerçekse! Bittim ben, bittim!
Savsakladığım namazlarım, ahirette buruşturulup yüzüme çarpılacak olan oruçlarım geldi aklıma...
Ufacık dünya menfaatleri için teptiğim Allah'ın emirleri geçti gözümün önünden hızla...
Eti için kesilen bülbül, tahtası için yakılan saz gibi...
Gayri ihtiyari:
- Mesai saatleri içinde olmaz! deyiverdim. Sanki benden bitecek bir işi varmış gibi...
-Neden? dedi.
-Şu an hazır değilim!
-Neye hazır değilsin?
-Kabirde ve öbür alemde başıma geleceklere!
-Ama senin son kullanma tarihin bugün son. 08:57. Sen ayvayı yedi... Hem sana yeterince vakit verilmedi mi?
-İnan ki, bu yaşta öleceğim hiç aklıma gelmemişti.
-Neden?
-Gencim daha, ciddi bir sağlık problemim de yok. Turp gibiyim evel!
-Senin yolun mezarlığa hiç düşmüyor herhalde! Ya da hastanelerin acil servislerine, morglara! Oradakilerin hepsinin teni buruşuk mu?
-Değil de yani!... Bana 1-2 ay kadar daha süre tanısan?
-Bu kadar kısa bir sürede ne yapabilirsin ki, onlarca yılını heba etmiş biri olarak?
-İbadet borçlarımı öderdim... Kaza üstüne kaza ederdim namazlarımı deliler gibi... Kalplerini kırdıklarımdan, üzerimde hakkı olanlardan helallik dilerdim. Dünyanın öbür ucunda olsalar, taşların altına saklansalar gene de bulur, her şeyimi verir, haklarını helal ettirirdim. Üzerimde kul hakkı kalmasın diye... Daha vasiyetimi bile yazmadım hem!
-Yeterince vaktin vardı! Yapsaydın! Neden düşünmedin? Engel mi oldular sana?
-Hiç ölmeyeceğimi sanmıştım. Hep başkaları ölüyordu, başkalarının selaları okunuyordu minarelerden. Ben muaftım sanki ölümden. Meğer bu iş parayla değil, sıraylaymış.
-Bir sene önceden haberin olsaydı geleceğimden, neler yapardın?
-Kalan zamanımı çok iyi değerlendirirdim!
-Hadi be sen de! Kimi kandırıyorsun! İlk 2 gün iyi giderdin. Namaz-niyaz full, sonra dönerdin gene eski haline. Bulurdun bir de bahane kendine. Her şey yine eski hamam eski tas olurdu. Bir rüyaydı o derdin sana verdiğim habere, kendini avutmak için...
Haklıydı! Kaç kere hastalık geçirmiş, kaza atlatmıştım... Bunların hepsi birer haberdi aslında ama üzerimdeki etkisi çoğu zaman 2 gün bile sürmemişti...
Ama şimdi kafamı taşlara vurmaya bile vaktim yoktu artık!...
Bu arada telefonum çaldı. Başmüdür arıyordu. Önemli bir arıza varmış, trafiği durduran. Acil gitmemi istedi. Her şey önemini kaybetmişti ki benim için: para, pul, mevki, kadın, nefs... Her şey sıfırla çarpılmıştı. Can derdindeydim ben. Bir de baş da olsa arka da olsa müdürle veya başka bir şeyle falan uğraşacak durumda değildim. "Bırak bu fani işleri" deyip kapadım telefon suratına müdürün...
Baktım sırıtıyordu Azrail. Demek alışkındı benim gibi jetonu iş işten geçtikten sonra düşenlerin panik hallerine. Ben de güldüm gayri ihtiyari... Neye güldüysem! Ağlamayı bile beğenmemem lazımken!... En iyi savunma saldırıdır taktiğine geçtim hemen!
-Hem sen, Azrail de olsan, can almakla da görevli olsan nihayetinde bir melek değil misin? Ne bu surat? Korku filmindeki yaratıklar gibi! Allah seni nurdan yaratmamış mıydı?
-Nurdan yaratılmasına nurdan yaratıldım. Bu arada laf aramızda, güzelliğim dillere destandır.
-Hiç de öyle görünmüyorsun ama! Notr Damın Kamburu bile sana on beş çeker.
-Orası öyle! Ben de surat çok! Ama sor bakalım senin yanına neden bu suratımla geldim? Utanma sor, sor!
-Neden bu suratla geldin yanıma?
-İnsanın ameli güzelse ona güzel görünürüm ben. Hayatını Allah'ın rızasına göre dizayn etmeyenlere de çirkin görünürüm. Şimdi sana göründüğüm gibi! Ben senin aynanım şu anda. Kalp gözü açık olanlar, yüzüne baksalardı seni böyle görürlerdi!
-Desene EYVAH!
-Eyvah ki ne eyvah!
-Birazdan kabirde başına neler gelecek biliyor musun? Karşılama mahiyetinde? Ön sıcaklardan!
-Pek hayra alamet değil şu anki verilerim.
-Okusaydın Allah'ın kitabından, Resulünün sünnetinden!... İşin ciddiyetini kavrasaydın, uykuyu haram ederdin gözlerine!... Neden okumadın?... Bir arkadaşından yıllar önce gelip de hiç okumadığın bir mektubun var mı? Ya da açmadığın bir mail? Madem Allah'ın kitabının kapağını açmadın, bük boynunu ve sus!
- Dünya meşgalesi...Geçim derdi... Para, mevki, nefs, kadın... Çepeçevre kuşattılar beni, kıramadım sarmalı!
-Halbuki dünyada kalma süren ne kadar azdı oran olarak! Bunu da biliyordun üstelik! Birazdan gideceğin hayat ise ebedi! Nasıl olur da senin gibi akıllı geçinen bir adam okyanusu unutur da bardakta boğulur? (Haşa) Allah'ın yerine kendini koy! Senin gibi bir kula müstehak değil mi azap! Bunca akıl vermiş ilim vermiş, dininden seni haberdar etmiş...
-Haklısın! Ama dünya gözle görülüyor ama öbür dünya gayb, göz önünde değil!
-Merak etme, biraz sonra ölünce, gaybın önündeki perdeler kalkacak!... Kuran'da ve hadislerde anlatılıyor bunlar. Sen de okudun hem! Üstelik başkalarını uyaran yazılar da yazdın. Muhtelif yerlerde anlattın bile! Neden o zaman bu gafletteki ısrarın?
-Başkalarına nasihat verirken kendimi unutmuşum...
-Allah da din günü seni unutur o zaman! Bir yandan ele öğüt verirken diğer yandan da kırmadık söğüt bırakmadın ortalıkta!
-Maalesef, biliyorum, kendim düştüm ve ağlamaya hakkım yok.
-Kendin ettin kendin buldun! Hadi artık gidiyoruz, fazla oyalama beni. Senden sonra iki gafil daha var sırada!
-Bırak çekiştirmeyi ya! Nereye gidiyoruz?
-Allah'ın sana hazırladığı azabı tatmaya.
-Doğru adrese geldiğinden emin misin? Benim adımda çok insan var da, hani o bakımdan!
-Adın gibi eminim. Zaten nokta tarifler var elimde. Iskalamam mümkün değil!
-Son bir şey soracağım: Allah'ın rızasına uygun olsaydı yaşamım, nasıl olacaktı ölümüm? Nasıl bir diyalog geçecekti aramızda?
- Ben senin canını almaya gelince yüzümdeki güzelliği görünce hayrete düşecek ve: "Aman Allah'ım! Bu ne güzellik! Rüyada mıyım ben!" diyecektin. Çünkü o zaman cennet müjdecisi olacaktım sana, şimdiki gibi cehennem habercisi değil! Seni Rabbine götürmeye geldiğimi söyleyecektim. Sen korkuyla karışık: "Rabbim benden razı değilse?" diyecektin. Ben de yüzümdeki güzelliği hatırlatıp korkmana gerek olmadığını söyleyecektim. İçini bir huzur kaplayacaktı.
-Keşke hayatımı yeniden yaşayabilme imkanım olsaydı...
-Geçmiş olsun!... Neyse! Ailen ve sevdiklerin aklına gelecekti bir bir... Ama onların da zamanı gelince dünyadaki rollerinin son bulup yanına geleceklerini hatırlayınca rahatlayacaktın... Tereyağından kıl çeker gibi ayrılacaktı ruhun bedeninden... Bulutların üstünde gibi, yumuşacık.... Haberin bile olmayacaktı. Gül bahçesine girer gibi... Tüm hücrelerinde hissedecektin mutluluğu...
-Ama şimdi
-Çığlık atmayı bile beğenmeyeceksin çekeceğin acıdan!... Saat de tam 08:57 oldu. Bak konuşmaktan kelime-i şehadet bile getirmeyi unuttun...
...
Gözümün önündeki perdeler açılmaya başladı...
Gayb meğer ne yakınmış...
Keşke iş işten geçmiş olmasaydı...
Neler yapmazdım ki!
Artık hiçbir değeri yok "keşke"lerimin... :A:A:A
ÇARP SIFIRLA!

Alıntıdır..

Kaan Erdem

Yönetici
RE: Ölüm Sırasında Azraille Konuştuklarım

:A:A:A Selamünaleyküm hafize anne.Çok güzel bir paylaşım olmuş.Emeğinize ayırdığınız vaktinize sağlık olsun.Selam ve dua ile kalın selametle inşALLAH.:H:H

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
:A:A:A Selamünaleyküm hafize anne.Çok güzel bir paylaşım olmuş.Emeğinize ayırdığınız vaktinize sağlık olsun.Selam ve dua ile kalın selametle inşALLAH.:H:H

Aletkümselam Kaan inş böyle konuşanlardan olmayız selam ve dua ile Rabbimin bereketi üzerine olsun :A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

B)

zimzum

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (C.C) HEPİMİZE HAIYRLI ÖMÜR VE ÖLÜM NASİP ETSİN İNŞALLAH

karamanliarzu

Kayıtlı Kullanıcı

:Ahafize anne boyle paylasimlar yapip bizi gafletten uyandiriyorsunya RABBIM guzel surette karsina cikarsin azraili.cennetle mujdelen insALLAH.ALLAH RAZI OLSUN...:T

gulbanu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun emeğinize sağlık Rabbim bizleri ''keşke''diyenler etmesin (amin)selam ve dua ile

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

karamanliarzu yazdı:
:Ahafize anne boyle paylasimlar yapip bizi gafletten uyandiriyorsunya RABBIM guzel surette karsina cikarsin azraili.cennetle mujdelen insALLAH.ALLAH RAZI OLSUN...:T

AMİN HEP BERABER RABBİMDE SİZDEN RAZI OLSUN İNŞ B)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.annecim emeğine sağlık,güzel amellerler azraili güzel görebilmek duamla selametle AEOB)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı

çook güzel bir hikayeydi teşekkürler ,,,

ölüm, kabir, azrail... sadece masal gibi,,,

biliyoruz ama idrak edememenin şuursuzluğu içindeyiz ki,

hala dünyevi taraftan bakıyoruz hayata....

..............................................................ALLAHA EMANET OLUN...:gulegule

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Savsakladığım namazlarım, ahirette buruşturulup yüzüme çarpılacak olan oruçlarım geldi aklıma...
selamun aleyküm hafize annem;
evvela geç olsa da(kusuruma bakmayın)ramazan-ı şerifinizi tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni ederim..Rabbim bu güzel ayda bol bol tevbe edenlerden etsin bizleri inşaAllah..çok güzel,ibretlik bir paylaşımdı..okurken düşündükçe düşündüm..sanki azrail(a.s.)benim ruhumu almaya gelmişti ve o diyalogları benle yaşıyordu..ve hayatım geçti şöyle bi gözümün önünden..geride bıraktığım dostlar geldi aklıma..ve inşaAllah kelpleri kırık ve buruk kalmamışlardır ve haklarını helal etmişlerdir bana..şöyle bi telefon rehberime göz atmama vesile oldunuz Rabbim razı olsun sizden..evet azrail(a.s.)bir an gelecek ve haydi diyecek..hemde hiç beklemediğimiz bir anda..daha gerçekleştireceğimiz nice hayallerimiz varken hemde..ölüm her an başımıza gelebilecek bir hakikat muhakkak..bugün varız yarına çıkacağımız garanti değil..ama yaşayışımıza bi bakacak olursak sanki garantiyi almışız çok sonra öleceğiz..yıllar sonrasına plan-program yapıyor,daha bu sene yaz tatilini bitirmden seneye acaba hangi tatil beldesine gitsek bunun derdine düşüyoruz..sabah kahvaltısını yapmadan akşama ne yiyeceğiz bunun telaşesine kapılıyoruz..ve en acısı hiç düşünmüyoruz hiç..dünya nedir,acaba dünyaya sadece geceli gündüzlü çalışmak,makam,şöhret sahibi olamk içinmi gelmişiz..gerçi bi bakıma geceli gündüzlü çalışmak için geldik ama bizim bildiğimiz manada değil muhakkak..geceli günmdüzlü ibadet ve şükür edelim diye verildi bu nimetler..vücut,sağlık,gece,gündüz,ay,güneş..kısacası kainattaki herşey bizlere bir şükür vesilesi olarak yaratıldı..ama biz bu mükemmeliyeti göremiyor nefis çölünde boğuluyoruz malesef..Rabbim her daim hakikati görmek,hakkıyla şükür etmek nasib etsin biz aciz kullarına..hakkınızı helal edin annem uzattım sözü..Rabbim yar ve yardımcımız olsun..inşaAllah kulluk vazifesini hakkıyla yerine getirenlerden oluruz bizler de..kainattaki herşeyi bir şükür vesilesi yaratan Rabbime emanet olunuz,hayırlı akşamlar,hayırlı ramazanlar,selamun aleyküm dua ediniz..
B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
selamun aleyküm hafize annem;
evvela geç olsa da(kusuruma bakmayın)ramazan-ı şerifinizi tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni ederim..Rabbim bu güzel ayda bol bol tevbe edenlerden etsin bizleri inşaAllah..çok güzel,ibretlik bir paylaşımdı..okurken düşündükçe düşündüm..sanki azrail(a.s.)benim ruhumu almaya gelmişti ve o diyalogları benle yaşıyordu..ve hayatım geçti şöyle bi gözümün önünden..geride bıraktığım dostlar geldi aklıma..ve inşaAllah kelpleri kırık ve buruk kalmamışlardır ve haklarını helal etmişlerdir bana..şöyle bi telefon rehberime göz atmama vesile oldunuz Rabbim razı olsun sizden..evet azrail(a.s.)bir an gelecek ve haydi diyecek..hemde hiç beklemediğimiz bir anda..daha gerçekleştireceğimiz nice hayallerimiz varken hemde..ölüm her an başımıza gelebilecek bir hakikat muhakkak..bugün varız yarına çıkacağımız garanti değil..ama yaşayışımıza bi bakacak olursak sanki garantiyi almışız çok sonra öleceğiz..yıllar sonrasına plan-program yapıyor,daha bu sene yaz tatilini bitirmden seneye acaba hangi tatil beldesine gitsek bunun derdine düşüyoruz..sabah kahvaltısını yapmadan akşama ne yiyeceğiz bunun telaşesine kapılıyoruz..ve en acısı hiç düşünmüyoruz hiç..dünya nedir,acaba dünyaya sadece geceli gündüzlü çalışmak,makam,şöhret sahibi olamk içinmi gelmişiz..gerçi bi bakıma geceli gündüzlü çalışmak için geldik ama bizim bildiğimiz manada değil muhakkak..geceli günmdüzlü ibadet ve şükür edelim diye verildi bu nimetler..vücut,sağlık,gece,gündüz,ay,güneş..kısacası kainattaki herşey bizlere bir şükür vesilesi olarak yaratıldı..ama biz bu mükemmeliyeti göremiyor nefis çölünde boğuluyoruz malesef..Rabbim her daim hakikati görmek,hakkıyla şükür etmek nasib etsin biz aciz kullarına..hakkınızı helal edin annem uzattım sözü..Rabbim yar ve yardımcımız olsun..inşaAllah kulluk vazifesini hakkıyla yerine getirenlerden oluruz bizler de..kainattaki herşeyi bir şükür vesilesi yaratan Rabbime emanet olunuz,hayırlı akşamlar,hayırlı ramazanlar,selamun aleyküm dua ediniz..
B)B)

VE ALEYKÜM SELAM RECEP keşke açılan forumlara hep böyle değer verip uzun yazsak daha bilgilendirici olur ben artık hiç bir şeyin planını yapmıyorum hep yatan hastalar ölmüyor ben hala annemin şokundan çıkamıyorum benimle mezara kadar gidecek çünkü olüm o kadar yakın ki etrafımızda o kadar ölüm olayları gördüm hiç bir şeyi yok ölüm haberini duyuyoruz tabi bu dünya içinde çalışmak lazım o da bir ibadet ama ben Rabbimin huzuruna nasıl çıkarım Peygamberimin yüzüne nasıl bakarım Azrail Aleyhisselamı nasıl görürüm kabirde sorularımın cevabını nası veririm onun planlarını yapmalıyız ölüm meleği hiç bize sormuyor geliyorum demiyor saniyelik değil salisiyelik hepimiz din kardeşliği adına birbirimize dua edelim inş selam ve dua ile :A

NOT Recep ramazan ayı için hatim okuyalım diye forum açtım Aşka Mecnun kardeşim

B) s.a. abla hayırlı akşamlar konuyu takip etmenizi temenni ederim. [http://www.islamiyet.gen.tr/forum/viewthread.php?rowstart=360&forum_id=27&thread_id=9388#post_249322 ] kopyalayıp yapıştıra bilirsinizB)

bunu yazmış ama ben anlayamadım açıklarsan sevinirim

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ysmnkaos yazdı:
çook güzel bir hikayeydi teşekkürler ,,,

ölüm, kabir, azrail... sadece masal gibi,,,

biliyoruz ama idrak edememenin şuursuzluğu içindeyiz ki,

hala dünyevi taraftan bakıyoruz hayata....

..............................................................ALLAHA EMANET OLUN...:gulegule

Ya evet bize masal gibi geliyor ama onu yaşayan acısını biliyor hani derler ya ateş düştüğü yeri yakar ölenin ağzı dili olsaa anlatsa o zaman eminimki kimse başkasının derdine düşmez kendi derdimizle uğraşırız A.E.O :A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

AFRA_NUR yazdı:
s.a.annecim emeğine sağlık,güzel amellerler azraili güzel görebilmek duamla selametle AEOB)

Aleykümselam Afra nur kızım hani derler ya bir insanın zikri neyse fikride odur güzel şeyler düşünürsek güzellikler buluruz herhalde selametle :A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM HAYIRLI SABAHLAR B)

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM HAYIRLI SABAHLAR B)
ve aleykümselam annem hayırlı sabahlar olsun inşaAllah..aşka_mecnun abimin eklediği adresi bende açmaya çalıştım ama açamadım..muhtemelen hatim ile ilgili başka bi form vardır diye tahmine diyorum..o hikmetle o adresi eklemiş olabilir ve bu adresi takib edin demiş olabilir..tabi bu benim tahminim..Allaha(c.c.)emanet olunuz annem,selamun aleyküm..

derya86

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM HAFİZE ANNE ALLAH SENDEN RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI. BEN BUNDAN BİR YIL ÖNCE RÜYAMDA GÖRMÜŞTÜM ÖLÜM MELEĞİNİ İNANIN RÜYADA BİLE KARŞILAŞMAK O KADAR ZORKİ BANA KÖTÜ BİR SURETTE GÖRÜNMEMESİNE KARŞIN DAKİKALARCA HIÇKIRIKLARLA AĞLADIĞIMIN BİLE FARKINDA DİĞİLİM. GÜNLERCE KENDİME GELEMEMİŞTİM. YAZIYI OKURKEN BİRDEN AYNI RÜYAYI TEKRAR GÖRMÜŞ GİBİ HİSSETTİM RABBİM YARDIM ETSİN ALLAH (c.c) TARAFINDAN YARATILAN BİR MELEK KARŞISINDA KÖTÜ BİR MUAMELE GÖRMEDİĞİM HALDE BU DENLİ KORKUYA KAPILDIYSAM YA RABBİMİN KARŞISINDA NE YAPARIZ BİLMİYORUM RABBİM AMELLERİMİZLE BAKMAZ İNŞALLAH YÜZLERİMİZE MERHAMETİNİ NASİP EYLER. RABBİM KOLAYLIKLA İMANLA ŞAHADETLE CAN TESLİM EDENLERDEN EYLESİN HEPİMİZİ DUALARIMDASINIZ ALLAH'A EMANET OLUN.B)

nesrin_77

Kayıtlı Kullanıcı

Selam aleyküm.
Allah ( cc ) razı olsun paylaşımınız için .
Cenabı hak cümlemize iman ile ölmeyi nasip etsin.
Kulluk göremizi hakkı ile yerine getirenlerden eylesin inşallah.
Dua ile.
Allah' a (cc) ısmarladık.

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

Gözümün önündeki perdeler açılmaya başladı...
Gayb meğer ne yakınmış...
Keşke iş işten geçmiş olmasaydı...
Neler yapmazdım ki!

selamünaleyküm hafize annecim,

çok güzel bir paylaşımdı ALLAH razı olsun. Rabbimiz ders alan kullarından eylesin hepimizi. Keşke dememek için içinde bulunduğumuz ve her geçen gün azalan sayılı günleri birer fırsat bilen kulların çoğalması duası ile.

selamünaleyküm

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt