Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

oKuYuN lÜtFeN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1 Kullanıcı)

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM

ARKADAŞLAR BENİM SÖYLEMEK İSTEDİĞİM BİR KONU VAR BENİ ÇOK ÜZEN BİR KONU ....ECZANEDE ÇALIŞIYORUM GEÇENLERDE SABAH BİR HASTAM GELDİ YEŞİLKARTLI BİR TEYZEMDİ .. REÇETESİNİ İŞLEDİM İLAÇLAR BİRAZ PAHALIYDI VEDE TEYZENİN SADECE VERECEK 3 YTL Sİ VARDI ... BANA PARAM YOK DEMEMİŞTİ ... İLAÇLARINI İŞLEDİĞİMDE ÜCRETİ SÖYLEDİM AMA SADECE 3 YTL VAR DEDİ BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA MUTLAKA GETİRİRİM.. BUGÜN GETİREMEZSEM YARIN MUTLAKA GETİRİRİM DEDİ ...İÇİM ACIDI AMA YAPABİLECEK TEK ŞEY ECZACIYI ARAMAKTI ARADIM ÜCRETİ SÖYLEDİM VE GERİ KALANI HASTANIN SONRA GETİRECEĞİNİ SÖYLEDİM ECZACIDA VER GİTSİN GETİRECEKSE DEDİ........ HASTADAN TELEFON NUMARASINI ALMIŞTIM ARADAN BİRAZ ZAMAN GEÇTİ DÜN ARADIM ...O TELEFON NUMARASINDAN BAŞKA BİRİ ÇIKTI ... VEDE BU KİŞİ KİM BİLMİYORUM AMA SÜREKLİ BENİM NUMARAYI VERİYOR HERKES ONUN İSMİYLE ARIYOR BURAYI DEDİ... DÜNDEN SONRA İNSANLARA GÜVENİM Bİ KEZ DAHA YOK OLDU... SONRA GETİRECEM DİYECEĞİNE KIZIM PARAM YOK BU KADAR VAR KABUL EDERSEN ALIYIM ETMEZSEN GİDEYİM GİBİ BİR SÖZ SÖYLEMİŞ OLSAYDI DAHA İYİ OLUR.....

ŞİMDİ SİZE SORUYORUM ARKADAŞLAR BU OLAY BAŞIMIZA GELEN İLK OLAY DEĞİL BU GİDİŞLE SON OLAMIYCAK BELLİ BİRŞEY......

PEKİ BEN GERÇEKTEN İHTİYACI OLANI NERDEN ANLAYAYIM ..?ŞİMDİ GERÇEKTEN PARASI YETMEDİĞİNDE ;SONRA GETİRİRİM DİYEN İNSANLARA NASIL GÜVENEYİM ... ? O TEYZEYE HAKKIMI NASIL HELAL EDEYİM Kİ ..?(BENİ ARADA BIRAKTI SANA PATRONUNDAN KÖTÜ SÖZ GETİRTMEDEN PARAYI GETİRİRİM DEMİŞTİ.......)

BEN ÜÇ KURUŞUN DERDİNDE DEĞİLİM ........AMA GÜVENİM BİTİYOR İNSANLARA .........

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam kardeşim. Çok üzücü bir durum gerçekten. Okuyunca şaşırdım ne yalan söyleyeyim. Anlaşılan o davranış teyzenin fıtratında varmış demek ki herkese öyle yapıp başkasının numarasını veriyormuş. Sen doğru olanı yapmışsın iyi niyetli davranmışsın. Bu insanlar hiç mi düşünmüyor ki bugün o birilerinin dini duygularından faydalanarak kazandığı şeyler gerek bu dünyada gerek öbür dünyada çıkar? İnan kardeşim burdada çok var öyleleri. Kucaklarına bir çocuk alıyolar üstlerini başlarını da biraz yırtıyorlar işte bu. Sonra da iyi niyetli insanları sömürüyorlar. Kimin gerçekten ihtiyacı olup olmadığını anlamak için inan ki hiçbir fikrim yok. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam kardeşim. Çok üzücü bir durum gerçekten. Okuyunca şaşırdım ne yalan söyleyeyim. Anlaşılan o davranış teyzenin fıtratında varmış demek ki herkese öyle yapıp başkasının numarasını veriyormuş. Sen doğru olanı yapmışsın iyi niyetli davranmışsın. Bu insanlar hiç mi düşünmüyor ki bugün o birilerinin dini duygularından faydalanarak kazandığı şeyler gerek bu dünyada gerek öbür dünyada çıkar? İnan kardeşim burdada çok var öyleleri. Kucaklarına bir çocuk alıyolar üstlerini başlarını da biraz yırtıyorlar işte bu. Sonra da iyi niyetli insanları sömürüyorlar. Kimin gerçekten ihtiyacı olup olmadığını anlamak için inan ki hiçbir fikrim yok. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim.

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

AMA ÇOK ÜZÜLÜYORUM BU DURUMLARA SONRA GETİRCEM DİYENLERE KIYAMIYORUM Kİ HASTALIK BU BAŞKA BİŞEY BENZEMEZ DİYOR İÇİMDEN BİR SES VER GİTSİN İLAÇLARI GETİRİR NASILSA PARASINI DİYOR ,DİĞER BİR SES YA GETİRMEZSE DİYOR SONUÇTA BENDE ECZANEDE ÇALIŞANIM ECZACI DEĞİLİM Kİ .............AMA O TEYZEYE HAKKIMI HELAL ETMEK İSTEMİYORUM ... GÜZEL RABBİMİN ADINI AĞZINA ALARAK KONUŞMASI YARALADI BENİ.... İNSANI İNCE YERİNDEN VURUYORLAR ... ALLAH ISLAH ETSİN ÖYLELERİNİ...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

AMA ÇOK ÜZÜLÜYORUM BU DURUMLARA SONRA GETİRCEM DİYENLERE KIYAMIYORUM Kİ HASTALIK BU BAŞKA BİŞEY BENZEMEZ DİYOR İÇİMDEN BİR SES VER GİTSİN İLAÇLARI GETİRİR NASILSA PARASINI DİYOR ,DİĞER BİR SES YA GETİRMEZSE DİYOR SONUÇTA BENDE ECZANEDE ÇALIŞANIM ECZACI DEĞİLİM Kİ .............AMA O TEYZEYE HAKKIMI HELAL ETMEK İSTEMİYORUM ... GÜZEL RABBİMİN ADINI AĞZINA ALARAK KONUŞMASI YARALADI BENİ.... İNSANI İNCE YERİNDEN VURUYORLAR ... ALLAH ISLAH ETSİN ÖYLELERİNİ...

Amin kardeşim. Allah senden de razı olsun inşallah. Dedidiğin çok doğru. İnsanın iyilikte yapası gelmiyor bu gibi durumlar söz konusu olunca. Sen canını sıkma kardeşim. Allah u Teala böyle insanların yaptıklarını yanlarına bırakmaz. Bu resmen kul hakkına giriyor. Hem seni üzerek senin hakkına giriyor hem de eczacının. Sana şunu söyleyim de rahatla kardeşim : İyilik yap ; denize at, balık bilmezse halik bilir. Böyleleri hep karşımıza çıkacaktır sabırlı davranıp Allah rızası için iyilik yapmaya devam etmeliyiz. Benim başıma da böyle şeyler çok geldi. Üzülme kardeşim patronun sana iki üç kere kızar ama bir müddet sonra unutur. Burada senin bir suçun yok. Hayırlı günler. :H

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum kardesim sizin bu yaptiginiz iyi bir davranis ama bu zamanda da kimseye güven olmadigini ben günden güne daha iyi anliyorum.sunuda belirtmek isterim biz sonuçta insaniz.Hata yapa yapa bazi seyleri ögrenicez.Sizin bu yaptiginiz davranisinizi Allah (c.c.) karsiliksiz birakmayacaktir insaAllah.Selam ve dua ile kaliniz.

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Amin kardeşim. Allah senden de razı olsun inşallah. Dedidiğin çok doğru. İnsanın iyilikte yapası gelmiyor bu gibi durumlar söz konusu olunca. Sen canını sıkma kardeşim. Allah u Teala böyle insanların yaptıklarını yanlarına bırakmaz. Bu resmen kul hakkına giriyor. Hem seni üzerek senin hakkına giriyor hem de eczacının. Sana şunu söyleyim de rahatla kardeşim : İyilik yap ; denize at, balık bilmezse halik bilir. Böyleleri hep karşımıza çıkacaktır sabırlı davranıp Allah rızası için iyilik yapmaya devam etmeliyiz. Benim başıma da böyle şeyler çok geldi. Üzülme kardeşim patronun sana iki üç kere kızar ama bir müddet sonra unutur. Burada senin bir suçun yok. Hayırlı günler. :H

ALLAH RAZI OLSUN PATRONUM BU KONULARDA ANLAYIŞLI KIZMADI DA ..ZATEN O TEYZEYE İLAÇLARI TESLİM ETMEDEN ECZACIYI ARADIM SÖYLEDİM

AMA YİNE DE ÇOK KIRILDIM ..ÜZÜLDÜM O TEYZEYE ..GERÇİ BUDA TEYZENİN UMRUNDA BİLE DEĞİL....AEO

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum kardesim sizin bu yaptiginiz iyi bir davranis ama bu zamanda da kimseye güven olmadigini ben günden güne daha iyi anliyorum.sunuda belirtmek isterim biz sonuçta insaniz.Hata yapa yapa bazi seyleri ögrenicez.Sizin bu yaptiginiz davranisinizi Allah (c.c.) karsiliksiz birakmayacaktir insaAllah.Selam ve dua ile kaliniz.

İNŞALLAH.. RABBİM RAZI OLSUN HEPİMİZDEN.. AEO

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
sen aslında en dogrusunu yapmışsın.
ALLAH için yapmışsın.mükafatınıda ondan bekle.gidenede kötü deme.
peki bir gün yine böyle bir kılıkta HIZIR gelse. sende beni hep dolandırdılar artık kimseye vermeyecem desen,oda çekip gitse senin kaybın ne kadar olur.hangi para o kaybını karşılar..
kardeşim,sen hayrı et denize at,balık bilmezse HALIK bilir.selametle:H:H

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.
sen aslında en dogrusunu yapmışsın.
ALLAH için yapmışsın.mükafatınıda ondan bekle.gidenede kötü deme.
peki bir gün yine böyle bir kılıkta HIZIR gelse. sende beni hep dolandırdılar artık kimseye vermeyecem desen,oda çekip gitse senin kaybın ne kadar olur.hangi para o kaybını karşılar..
kardeşim,sen hayrı et denize at,balık bilmezse HALIK bilir.selametle:H:H

ABİ ALLAH RAZI OLSUN TEK TESELLİM BU ZATEN .... ALLAH IN RIZASINI ALMAK ... AMA İNSAN İSTER İSTEMEZ ÜZÜLÜYOR KASIM ABİ... AEO

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...Sen sevabını almışsındır inşallah...Gerisini düşünme...hesap günü büyüktür inşallah..
Allah(c.c)'ya emanet olun..

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm kardeşim..inanın kime güveneceğiz....

çalıştığım yerde temizlik işleri ile ilgi bir firma var..çalışanlar sürekli bizlerin yanlarındalar....

geçenlerde bir arkadaş öylesine bir hayat hikayesi anlatık ki..eşinden çocuğundan bahsetti üzüldük....sonra aradan bir zaman geçti artık hayat hikayesini bildiğimizden bakışlarımız ve ilgimiz ALLAH cc rızası için daha merhametli olmuştu....

bu arkadaş sonrasında yanıma geldi çocuğunun hasta olduğunu ama parası olmadığını söyledi....bende daha benden istemeden parayı çıkardım ve verdim....o an benden ne kadar istese idi fazla fazla verecektim...(verdiğim o an cebimdeki tüm paramdı yüklüce insanlık ve yardımdı.)

daha sonra avans aldığında vereceğini kendisi söyledi...avansa iki hafta vardı...sonra yanıma bir arkadaş geldi...paramı verdin sen buna dedi evet dedim...

-üstüne bir bardak soğuk su iç dedi...
-olurmu dedim adama bak ne mahsum,içli ve çekingen beni kandıracak birine benziyormu?ALLAH korkusu taşıdığı her halinden belli..!dedim...

sonra bu arkadaş işe gelmedi...firmasının yetkilisini aradık işten çıkmış...adam benle beraber 3 kişiyi daha kandırmış....sonradan duyduk..tüm mağdurlarla bir araya toplandık..

-üstüne bir bardak değil bir kaç bardak azıcık ılık su içtik.......

şimdi insanlara nasıl güvenelim...insanların zayıf noktalarından yakalayıp kullanıyorlar...bu sefer gerçek mağdur olanlarada şüphe ile bakıyoruz...

ALLAH cc islah etsin...hidayete erdirsin....bu nasipsizler bu durumu sanırım meslek haline getirmişler......

selam ve dua ile kalın..selametle...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

çalıştığım yerde temizlik işleri ile ilgi bir firma var..çalışanlar sürekli bizlerin yanlarındalar....

geçenlerde bir arkadaş öylesine bir hayat hikayesi anlatık ki..eşinden çocuğundan bahsetti üzüldük....sonra aradan bir zaman geçti artık hayat hikayesini bildiğimizden bakışlarımız ve ilgimiz ALLAH cc rızası için daha merhametli olmuştu....

bu arkadaş sonrasında yanıma geldi çocuğunun hasta olduğunu ama parası olmadığını söyledi....bende daha benden istemeden parayı çıkardım ve verdim....o an benden ne kadar istese idi fazla fazla verecektim...(verdiğim o an cebimdeki tüm paramdı yüklüce insanlık ve yardımdı.)

daha sonra avans aldığında vereceğini kendisi söyledi...avansa iki hafta vardı...sonra yanıma bir arkadaş geldi...paramı verdin sen buna dedi evet dedim...

-olurmu dedim adama bak ne mahsum,içli ve çekingen beni kandıracak birine benziyormu?ALLAH korkusu taşıdığı her halinden belli..!dedim...

sonra bu arkadaş işe gelmedi...firmasının yetkilisini aradık işten çıkmış...adam benle beraber 3 kişiyi daha kandırmış....sonradan duyduk..tüm mağdurlarla bir araya toplandık..

şimdi insanlara nasıl güvenelim...insanların zayıf noktalarından yakalayıp kullanıyorlar...bu sefer gerçek mağdur olanlarada şüphe ile bakıyoruz...

ALLAH cc islah etsin...hidayete erdirsin....bu nasipsizler bu durumu sanırım meslek haline getirmişler......

Selamün aleyküm abi....Gerçekten artık gasp diye bir şey kalmadı...
Artık dolandırıcılıkla kendi kafalarında ''şu parayı nasıl alsam '' diye hikaye uyduruyıoar...

Allah(c.c) bizleri bunlardan korusun inşallah Amin..

Hayırlı akşamlar..

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam...değerli kıymetli kardeşim...inan çok doğru bir laf ettin...gasp diye bir şey kalmadı evet...ALLAH cc islah eylesin..selam ve dua ile kal...ALLAH cc emanet olun..selametle........

Selamün aleyküm abi....Gerçekten artık gasp diye bir şey kalmadı...

Artık dolandırıcılıkla kendi kafalarında ''şu parayı nasıl alsam '' diye hikaye uyduruyıoar...

Allah(c.c) bizleri bunlardan korusun inşallah Amin..

Hayırlı akşamlar..

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm ... evet gerçekten insanların iyi niyetinden faydalanmayı meslek haline getirdiler...çünkü Allah korkusu yok bunlarda olsa böyle davranamazlar Allah'ın adaletine bırakmak en doğrusu..inşallah senin verdiğin o para yardımını Rabbim senin iyi niyetinden dolayı kabul eder inşallah Rahmanın rızasını kazanmışsındır .. aeo hayırlı bayramlar

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...Sen sevabını almışsındır inşallah...Gerisini düşünme...hesap günü büyüktür inşallah..
Allah(c.c)'ya emanet olun..

ALEYKÜM SELAM RESUL KARDEŞİM ... HAYIR YAPMAK ALLAH RIZASI İÇİN HER ZAMAN İYİDİR AMA BÖYLE OLAYLARDAN DOLAYI BİÇOK İNSAN GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLARİNE BİLE GÜVENEMİYOR.. RABBİM HEPİMİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH AEO

Kaan Erdem

Yönetici
amin...inşALLAH...ben yine de canım yandı diye hiddetlenmedim...helal olsun...ALLAH cc hidayete erdirsin....akıl fikir ihsan eylesin...islah etsin...bir an önce şuurlu bir müslüman olmak için kendine gelsin...

selam ve dua ile kalın selametle....sizede hayırlı bayramlar.........

selamün aleyküm ... evet gerçekten insanların iyi niyetinden faydalanmayı meslek haline getirdiler...çünkü Allah korkusu yok bunlarda olsa böyle davranamazlar Allah'ın adaletine bırakmak en doğrusu..inşallah senin verdiğin o para yardımını Rabbim senin iyi niyetinden dolayı kabul eder inşallah Rahmanın rızasını kazanmışsındır .. aeo hayırlı bayramlar

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
amin...inşALLAH...ben yine de canım yandı diye hiddetlenmedim...helal olsun...ALLAH cc hidayete erdirsin....akıl fikir ihsan eylesin...islah etsin...bir an önce şuurlu bir müslüman olmak için kendine gelsin...

selam ve dua ile kalın selametle....sizede hayırlı bayramlar.........

ÇOK GÜZEL DÜŞÜNÜP ÖYLE TEPKİLER VERMİŞSİNİZ .. RABBİM YÜREĞİNİZ GİBİ GÜZEL KILSIN BU DÜNYANIZI VEDE AHİRETİNİZİ ALLAH A EMANET OLUN

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm.eczacı kardeşim.sanırım iş konusunda biraz tecrübesizsin.sanırım yaşın da çok da büyük değilsin.o yüzden bu tarz ikilem de bulunman şu an için normal.ama yüreğinin sesini dinle tecrübe kazandıkça kimin hakediyor kimin haketmiyor kısmıyla bile pek ilgilenmeyeceksin.o kişiye hemen notunu vereceksin.KAAN abi(kaan abi demek istedim,çünkü bir çok kişi size bu şekilde hitap ediyor beni de kardeşiniz olarak kabul ediniz)sizin durumunuza da üzüldüm ama okurken biraz güldüm.ne güzel.bazı şeyleri espriye de vurabiliyorsunuz.sizin bir konunuzu okumuştum.hakkını helal etmek diye.sanırım hakkınızı helal ettiniz o kişiye etmediyseniz de ediniz lütfen.çünkü ben sizin yazıyı okuduktan sonra bir çok insana hakkımı helal ettim.Allah a havale ediniz.siz bir şey kaybetmezsiniz.Rabbime emanet olunuz.saygılar..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt