Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Okunan Kur'an ve Yaşanan Kur'an (1 Kullanıcı)

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Düzenlenen Kuran Ziyafetleri, Kari'lerin okumuş olduğu güzel ve bir o kadar etkileyici Kuran Tilavetleri, insanların heyecan duyduğu ve etkilendiği anlar... Mü'minler bu gibi etkinlikler ile hoş anlar yaşıyorlar. Ancak okunan Kur'an ve yaşanan Kur'an ikileminde maalesef aynı heyecanı taşıyamıyoruz.Tıpkı Firavni Mısır hükümetinin Abdussamed'i ödüllendirip Seyyid Kutub'u İdama mahkum etmesi gibi.

[youtube]http://youtube.com/watch?v=MikBZizcp0Y[/youtube]

alıntı

savaş78

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. Ne diyebiliirm ki kardeş. Açtığın konu çok yerinde ama görüldüğü gibi ilgi ve alaka bu kadar. Allah (c.c.) yar ve yardımcımız olsun.

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Ebu Said el-Hudriden rivayet edildiğine göre Rasulullah-sav-şöyle buyurmuşlar:''Aranızda öyle bir gurup ortaya çıkacaktır ki namazınızı onların namazları,oruçlarınızı onların oruçlarıve diğer amellerinizi de onların amelleri yanında az göreceksiniz.Onlar Kuran okurlar,fakat okudukları boğazlarından aşağı geçmez.onlar okun yaydan çıktığı gibi dinden çıkarlar...''BUHARİ:FEDAİLÜ' KURAN,36
''Öyle bir zaman gelecekkiokuma meraklı kurra çoğalacak,fakihler ise azalacak ve bu suretrle ilim çekilip alınacak.Daha sonra öyle bir zaman gelecekkiinsanların okudfukları boğazlarından aşağı geçmeyecek''HAKİM ,MÜSTEDREK,V,504

يَقُولُ ‏"‏ يُجَاءُ بِالرَّجُلِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَيُلْقَى فِي النَّارِ، فَتَنْدَلِقُ أَقْتَابُهُ فِي النَّارِ، فَيَدُورُ كَمَا يَدُورُ الْحِمَارُ بِرَحَاهُ، فَيَجْتَمِعُ أَهْلُ النَّارِ عَلَيْهِ، فَيَقُولُونَ أَىْ فُلاَنُ، مَا شَأْنُكَ أَلَيْسَ كُنْتَ تَأْمُرُنَا بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَى عَنِ الْمُنْكَرِ قَالَ كُنْتُ آمُرُكُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَلاَ آتِيهِ، وَأَنْهَاكُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَآتِيهِ ‏"‏‏.‏ رَوَاهُ غُنْدَرٌ عَنْ شُعْبَةَ عَنِ الأَعْمَشِ‏
Rasulullah (s.a.s.) buyurdu ki:
“Kıyamet gününde adam getirilir, cehenneme atılır. Bağırsakları karnından dışarıya fırlar. Değirmen merkebinin döndüğü gibi bağırsakları etrafında döner. Cehennemlikler onun etrafına toplanır, şöyle derler: ‘Ey filân, sen ma’rûfu emreden, münkerden alıkoyan bir kimse değil miydin?” Şöyle der: ‘Evet, öyle idim. Ma’rûfu emreder, fakat kendim işlemezdim. Münkerden alıkoyar, fakat kendim işlerdim.”[1]

عَنْ أَنَسِ بْنِ مَالِكٍ، قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَرَرْتُ لَيْلَةَ أُسْرِيَ بِي عَلَى قَوْمٍ تُقْرَضُ شِفَاهُهُمْ بِمَقَارِيضَ مِنْ نَارٍ قَالَ قُلْتُ مَنْ هَؤُلَاءِ قَالُوا خُطَبَاءُ مِنْ أَهْلِ الدُّنْيَا كَانُوا يَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَيَنْسَوْنَ أَنْفُسَهُمْ وَهُمْ يَتْلُونَ الْكِتَابَ أَفَلَا يَعْقِلُونَ‏.‏
Enes b. Malik, anlatıyor; Hz. Peygamber(as) buyurdular ki:
“İsrâ’ya götürüldüğüm (Mi'râca çıkarıldığım) gece, dudakları ateşten makaslarla kesilen birtakım kimselerin yanından geçtim. ‘Bunlar kimlerdir ey Cebrâil’ dedim. Bana şu cevabı verdi: ‘Bunlar dünya ehlinden olan hatiplerdir. İnsanlara iyiliği emrettikleri ve Kitab’ı okudukları halde bizzat kendilerini unutanlardır. Bunlar hiç akıl etmezler mi?”[2] (Ayrıca bkz.(Süyûtî, ed-Dürru’l-Mensûr, I/158)

[1] Buhari, Sahih, Bed’u’l-Halk, 59/10.(.90); Fiten, 92/17.(.97.); Müslim, Sahih, Zühd, 53/51,(2989),(Ш.2290.); Ahmed b. Hanbel, Müsned, V/205, 206, 207, 209)

[2]Ahmed b. Hanbel, Müsned, III/120, 231, 239)

alıntı...

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. Ne diyebiliirm ki kardeş. Açtığın konu çok yerinde ama görüldüğü gibi ilgi ve alaka bu kadar. Allah (c.c.) yar ve yardımcımız olsun.

Ve alaykum selam verahmetullahi vebereketuh
Teşekkür ederim kardeşim,önemli değil önemli olan niyetimizin halis olması ve vazifemizi yerine getirebilmemiz, getirmek için çaba harcamamızdır.Allah c.c emanet olun,hayırlı günler...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
Allah yaşamak için indirdiği bu mübin dini yaşamayı, gönderdiği uyarıcı rehber kitapla ve amel etmeyi örnek Rasulün ahlakıyla ahlaklanmayı nasip etsin inşaAllah hepimize.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______selamün aleyküm kardeşim
rabbim razı olsun gerçekler...
kuranı yaşamayı yaşatmayı hayatın her alanında hemhal olmayı rabbim nasip etsin inşallah
emeginize saglık olsun kardeşim
rabbimize emanet olunuz
selam ve dua ile________

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim.
ALLAHım bizleri yanlışlardan arındır. Doğruları bulmamızda bize yardım et.
ALLAHım bizlere hoşnut olacağın ameller işlemeyi nasip eyle...

selam ve dua ile kardeşim
ALLAHa emanet olunuz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt