Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ödevim var acil yardım edermisiniz ablalar abiler (1 Kullanıcı)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm
bismillah.din dersinden ödevim var bana yardım edermisiniz?soru şu:
YÜCE ALLAHIN İNSANLARI SEVDİĞİNİ BELİRTEN AYET YAZINIZ.
BEKLİYORUM..............

MÜCAHİDE İNCİNUR:a15::a15::a07::a07:

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Siz cevap yazana kadar ben şimdi türkçe ödevi yapayım bari.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
bekliyorum ablalar abiler.konum aşağı düştü.tıkladım yukarı çıkçak şimdi

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Yiyin için fakat israf etmeyin.Çünkü Allah, israf edenleri sevmez."(A'raf,7/31)

Başarılarının devamını dilerim Mevla burada bizleri sevdiği için yiyip içmemizi söylüyor ama yiyip içerkende dökmeyin israf etmeyin buyuruyor..

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Al bakalım...

De ki: 'Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın'.(Âlu îmran/31)

Allah, kendi yolunda birbirine kenetlenmiş binalar gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.
(Saf/4)

Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler!
(Mâide/54)

Allah tevbe edenleri sever! (Bakara/222)

KüBrA1988

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamualeykum degerli incinur kardesim,

ödevini aslinda kendin hazirlaman daha iyi olurdu ama yinede sana yardimci olmaya calisacagim insaALLAH

ALLAH’IN KULUNU SEVMESİ

Âyetler

قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ

1. “De ki; siz Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah yarlığayıcıdır, bağışlayıcıdır.”Âl-i İmrân sûresi (3), 31

Allah Teâlâ tarafından sevilmek, dinimizin bizi ulaştırmak istediği en yüce hedeftir. Her hedefe ulaşmanın yolları olduğu gibi bu büyük sonuca erebilmek için yapılması gerekli işler ve takib edilmesi lüzumlu izler de vardır.

Öte yandan, bir kulu Allah’ın sevdiğini gösteren işaretler bulunmaktadır. İşte bu âyette bu işaretlerin başında gelen hususun Hz. Peygamber’e uymak olduğu ortaya konulmuştur.

Yüce kitâbımızın bize bildirdiğine göre, yahudiler ve hıristiyanlar “Biz Allah’ın oğulları ve sevdikleriyiz” [Mâide sûresi (5), 18] diyorlardı. Müşrikler ise, Allah’ı sevdiğimiz için bizi ona yaklaştırsınlar diye putlara tapıyoruz diyor, sapıklıklarını savunuyorlardı. Necrân’dan gelen hıristiyan grub da, “Biz Allah’a olan sevgimizden dolayı Mesih’i tanrı olarak tanıyoruz” demişlerdi. Müslümanlardan da “Vallahi biz Rabbimizi seviyoruz” diye yemin edenler vardı. Bu, kuru bir iddia ile olacak şey değildi. Bütün bu söylenenlere gerçeklik kazandırmanın bir yolu olmalıydı. İşte Allah Teâlâ, “De ki; siz Allah’ı gerçekten seviyorsanız hemen bana uyun ki, Allah da sizi sevsin, günahlarınızı bağışlasın” âyetiyle bütün inanç gruplarını Hz. Peygamber’e uymaya, onun gösterdiği şekilde yani sünnet-i seniyye üzere yaşamaya davet etti ve ancak böyle bir yaşayışın, kendi sevgisine ve mağfiretine alâmet olduğunu bildirdi.

O halde, Allah Teâlâ’nın kulunu sevdiğinin ilk belirtisi, kulun Hz. Peygamber’e uyması, onun izinden ayrılmaması, gerek inanç gerekse amel olarak Muhammedî çizgiyi gücü yettiğince takip etmeye çalışmasıdır. Allah’ı gerçekten seven herkes, üsve-i hasene olan Hz. Peygamber’e uyar. Peygamber’e uyan herkesi de Allah sever. Böyle bir çizgiden uzak kalanlar için Allah sevgisi de Allah tarafından sevilmek de kuru bir iddia olmaktan başka bir anlam taşımaz.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَلاَ يَخَافُونَ لَوْمَةَ لآئِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللّهِ يُؤْتِيهِ مَن يَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

2. “Ey iman edenler! İçinizden her kim dininden dönerse, Allah ona karşılık, kendisinin sevdiği ve kendisini seven insanlar getirir. Bunlar müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı zorludurlar. Allah yolunda savaşırlar, ayıplayanların ayıplamasından çekinmezler. Bu, Allah’ın lutfudur ki, onu dilediğine verir. Zira Allah’ın keremi geniştir ve Allah ona kimin lâyık olduğunu bilir.”

Mâide sûresi (5), 54

Bu âyet-i kerîmede Allah Teâlâ dinden çıkanların yerine yaratacağı insanların şu dört vasfını bildirmektedir. Bunlar bir insanın Allah Teâlâ tarafından sevildiğinin işaretleridir:

Mü’minlere karşı alçak gönüllü olmak,

Kâfirlere karşı izzetli ve zorlu davranmak,

Allah yolunda cihad etmek,

Ayıplayanların ayıplamasından korkmamak.

Bu sayılan özellikler kimin hayatında varsa, Allah’ın sevgisini kazanmış demektir. Kimde bu tavırlar yoksa veya bunların zıddı varsa, Allah’ın sevgisine kavuşabilmek için hayatını bu çizgiye getirmekten başka çaresi olmadığını bilmelidir.

Müslümanlara kaba ve katı davrananlar, kâfirler karşısında ise süt dökmüş kedi gibi tavır alanlar, cihaddan uzak duranlar ve müslüman oldukları için kendilerine yöneltilen bir takım karalamaları sineye çekip çekingenlik gösterenler, tavırlarını yeniden gözden geçirmelidirler.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Yiyin için fakat israf etmeyin.Çünkü Allah, israf edenleri sevmez."(A'raf,7/31)

Başarılarının devamını dilerim Mevla burada bizleri sevdiği için yiyip içmemizi söylüyor ama yiyip içerkende dökmeyin israf etmeyin buyuruyor..

teşekkür ederim yönetici abi.allah razı olsun.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Al bakalım...

De ki: 'Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın'.(Âlu îmran/31)

Allah, kendi yolunda birbirine kenetlenmiş binalar gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.
(Saf/4)

Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler!
(Mâide/54)

Allah tevbe edenleri sever! (Bakara/222)

allah razı olsun ablacım.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamualeykum degerli incinur kardesim,

ödevini aslinda kendin hazirlaman daha iyi olurdu ama yinede sana yardimci olmaya calisacagim insaALLAH

ALLAH’IN KULUNU SEVMESİ

Âyetler

قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ

1. “De ki; siz Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah yarlığayıcıdır, bağışlayıcıdır.”Âl-i İmrân sûresi (3), 31

Allah Teâlâ tarafından sevilmek, dinimizin bizi ulaştırmak istediği en yüce hedeftir. Her hedefe ulaşmanın yolları olduğu gibi bu büyük sonuca erebilmek için yapılması gerekli işler ve takib edilmesi lüzumlu izler de vardır.

Öte yandan, bir kulu Allah’ın sevdiğini gösteren işaretler bulunmaktadır. İşte bu âyette bu işaretlerin başında gelen hususun Hz. Peygamber’e uymak olduğu ortaya konulmuştur.

Yüce kitâbımızın bize bildirdiğine göre, yahudiler ve hıristiyanlar “Biz Allah’ın oğulları ve sevdikleriyiz” [Mâide sûresi (5), 18] diyorlardı. Müşrikler ise, Allah’ı sevdiğimiz için bizi ona yaklaştırsınlar diye putlara tapıyoruz diyor, sapıklıklarını savunuyorlardı. Necrân’dan gelen hıristiyan grub da, “Biz Allah’a olan sevgimizden dolayı Mesih’i tanrı olarak tanıyoruz” demişlerdi. Müslümanlardan da “Vallahi biz Rabbimizi seviyoruz” diye yemin edenler vardı. Bu, kuru bir iddia ile olacak şey değildi. Bütün bu söylenenlere gerçeklik kazandırmanın bir yolu olmalıydı. İşte Allah Teâlâ, “De ki; siz Allah’ı gerçekten seviyorsanız hemen bana uyun ki, Allah da sizi sevsin, günahlarınızı bağışlasın” âyetiyle bütün inanç gruplarını Hz. Peygamber’e uymaya, onun gösterdiği şekilde yani sünnet-i seniyye üzere yaşamaya davet etti ve ancak böyle bir yaşayışın, kendi sevgisine ve mağfiretine alâmet olduğunu bildirdi.

O halde, Allah Teâlâ’nın kulunu sevdiğinin ilk belirtisi, kulun Hz. Peygamber’e uyması, onun izinden ayrılmaması, gerek inanç gerekse amel olarak Muhammedî çizgiyi gücü yettiğince takip etmeye çalışmasıdır. Allah’ı gerçekten seven herkes, üsve-i hasene olan Hz. Peygamber’e uyar. Peygamber’e uyan herkesi de Allah sever. Böyle bir çizgiden uzak kalanlar için Allah sevgisi de Allah tarafından sevilmek de kuru bir iddia olmaktan başka bir anlam taşımaz.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ مَن يَرْتَدَّ مِنكُمْ عَن دِينِهِ فَسَوْفَ يَأْتِي اللّهُ بِقَوْمٍ يُحِبُّهُمْ وَيُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْكَافِرِينَ يُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللّهِ وَلاَ يَخَافُونَ لَوْمَةَ لآئِمٍ ذَلِكَ فَضْلُ اللّهِ يُؤْتِيهِ مَن يَشَاء وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ

2. “Ey iman edenler! İçinizden her kim dininden dönerse, Allah ona karşılık, kendisinin sevdiği ve kendisini seven insanlar getirir. Bunlar müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı zorludurlar. Allah yolunda savaşırlar, ayıplayanların ayıplamasından çekinmezler. Bu, Allah’ın lutfudur ki, onu dilediğine verir. Zira Allah’ın keremi geniştir ve Allah ona kimin lâyık olduğunu bilir.”

Mâide sûresi (5), 54

Bu âyet-i kerîmede Allah Teâlâ dinden çıkanların yerine yaratacağı insanların şu dört vasfını bildirmektedir. Bunlar bir insanın Allah Teâlâ tarafından sevildiğinin işaretleridir:

Mü’minlere karşı alçak gönüllü olmak,

Kâfirlere karşı izzetli ve zorlu davranmak,

Allah yolunda cihad etmek,

Ayıplayanların ayıplamasından korkmamak.

Bu sayılan özellikler kimin hayatında varsa, Allah’ın sevgisini kazanmış demektir. Kimde bu tavırlar yoksa veya bunların zıddı varsa, Allah’ın sevgisine kavuşabilmek için hayatını bu çizgiye getirmekten başka çaresi olmadığını bilmelidir.

Müslümanlara kaba ve katı davrananlar, kâfirler karşısında ise süt dökmüş kedi gibi tavır alanlar, cihaddan uzak duranlar ve müslüman oldukları için kendilerine yöneltilen bir takım karalamaları sineye çekip çekingenlik gösterenler, tavırlarını yeniden gözden geçirmelidirler.

aleyküme selam abla.evet ama zamanım yetmicek.6da geldim okuldan ve büssürü dersim var.hem yarına kadar süre verdi.neyse allah razı olsun.

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
"Muhakkakki allah iyilik edenleri sever"
bakara suresi(195)
..................................................

"Muhakkakki allah müttakileri sever"
ali imran suresi (76)
...................................................

"Muhakkakki allah adil davrananları sever"
maide suresi (42)
....................................................

Muhakkak ki allah tevbe ednleri sever"
bakara suresi (222)

"allah sabredenleri sever"
maide suresi (146)
allah zihin açıklığı versin bu kadar yeterlidir herhalde
alaha emanetsin

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
"Muhakkakki allah iyilik edenleri sever"
bakara suresi(195)

"Muhakkakki allah müttakileri sever"
ali imran suresi (76)
...................................................

"Muhakkakki allah adil davrananları sever"
maide suresi (42)
....................................................

Muhakkak ki allah tevbe ednleri sever"
bakara suresi (222)

"allah sabredenleri sever"
maide suresi (146)
allah zihin açıklığı versin bu kadar yeterlidir herhalde
alaha emanetsin
evet yeter allah razı olsun
allah sizi cennete koysun.şeytandan uzak tutsun
derdiniz varsa yardım etsin..amin

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
yönetici abilerden özür dilerim soru sormak yasaktı biliyom ama acildi
işallah ceza vermezsiniz
hakkınızı helal edin
:a07:

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
incinurcum iyi akşamlar.bak ne güzel abilerin ablaların konunla ılgılı çeşitli ayetler sundular.benım de senın gıbı şirin kardesım var 9 yasında.Hadı sana kolay gelsın bakalım.

Allah a emanet ol.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
incinurcum iyi akşamlar.bak ne güzel abilerin ablaların konunla ılgılı çeşitli ayetler sundular.benım de senın gıbı şirin kardesım var 9 yasında.Hadı sana kolay gelsın bakalım.

Allah a emanet ol.
iyi akşamlar ablacım
ayetleri yazıyordum ondan geç cevap verdim.
ne güzel kardeşiniz var
allah size bağışlasın
benim kardeşim yok yok ablamdaa bimde
afff afff işte herkesin bir derdi var
sağol abla

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
:) :) :) amin.Rabbimiz seni de ailene bagıslasın,saglıklı uzun omurler versın rabbımız insallah. olur senın de senın gıbı şirin bir kardeşin inşallah.
Hadı sen ödevine bak ıncinurcum.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Allahcc yar ve yardımcın olsun sevgili kardeşimiz...
Allaha emanet ol..
O EN GÜZEL VEKİLDİR..
BESMELE...SELAM...DUA..

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum başarılı öğrencım:)
oo ben geç kalmışım
kardeşlerım coktan yazmışlar
sana cok cok başarılar dılerım
yolun acık olsun
allaha emanet ol
cok cok mutlu kal