Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

•·.Toprak.·• (1 Kullanıcı)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
TOPRAK

f_NTMaviRuya6m_d11f4d5.gif

Karnın yardım kazmayınan, belinen
Yüzün yırttım tırnağınan, elinen
Yine beni karşıladı gülünen
Benim sadık yârim kara topraktır.

Ne güzel söylemiş Âşık Veysel. Toprağı hepimiz severiz. Topraktan geldik yine toprağa döneceğiz. Cömerttir, bereketlidir, alçakgönüllüdür. Anadır sözün kısacası. Toprağın bu zenginliğinin karşısında yüreğimizin ne kadar fakir olduğunu hissederiz. Toprak, Cenâb-ı Hakk’ın varlığını ilân eder zaten.
Toprağa bakıp O’nun tevazusunu görüyoruz. Hergün üzerine bastığımız, ayaklarımızın altında çiğnediğimiz toprak yine de bizlere türlü türlü nimetler ikram eder. Bünyesinde birçok canlı barındırır. İnsanların yaşam kaynağını olan suyu derinliklerinde biriktiriyor. Bir tane buğday tanesi diksen, sana yüz başak veriyor.
Hep veriyor daima vericidir. Bereketlidir. Kışın gelmesiyle ölen toprak, baharın gelmesiyle tekrar canlanıyor. Tıpkı kulların bu dünya yaşamının sonunda ölüp, ahiret aleminde tekrar canlanması, dirilmesi gibi.
Baharda canlanan, dirilen toprak, üzerindeki türlü türlü çiçeklerle, çiçeklerin saçtığı hoş kokularla içlerinde aşk ateşi yanan Hakk dostlarını sarhoş eder. Cenab-ı Hakk’ın büyüklüğü karşısında kendi küçüklüğünü görür. Tabiatta bütün canlıların, toprağın, ağaçların, çiçeklerin Cenab-ı Hakk’a hamd ile tesbih edip, kendilerine verilen görevi kusursuz yaptığı görünce kendinden utanır.
Toprak anadır demiştir. Yedirir, içirir, besler seni. Tıpkı Yaradan’ın gibi. Sen ne kadar isyankâr olsan da O, rahman ve rahim sıfatıyla seni daima rahmet ve merhamet eder. Toprağın bağrını açıp, seni kucaklaması gibi, sen tövbe edip, af dilesen tövbelerini icabet edip, seni affeder.
Çiçekleri, yaprakları, hoş kokularıyla seni Hakk’ı zikretmeye davet eder. Ağaçlar, dallarını duaya açılan eller gibi göğe kaldırarak yapraklarıyla ibadette ve tesbihte bulunurlar. Kulları Hakk’a ibadete, kulluğa çağırır. Sende bu toprağın, ağaçların, çiçeklerin davetine icabet et.
Yüce sanatkârın senin için yarattıklarının, toprağın karşısına geç, seyret ve düşün. Eşyanın ötesini görmeye gayret et. Beden gözünü kapat ki gönül gözün açılsın. Cenâb-ı Hakk’ın varlığını toprağa, tabiata bakarak görmeye gayret et.
Tabiatın, kainâtın sırrını erersen zaten mevlâyı bulmuşsundur. Yaradanı bulan gönül eri bülbülün, gül bahçesinde şakıdığı, aşkını ilân ettiği gibi o da rabbinin sunduğu nimetler karşısında zikir, şükürde ve daim ibadettedir.

Alinti

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum bahar kardeşim çok hoş bir çalışma olmuş.Rabbim böyle çalışmalarını daim ettirsin inşallah.Öldüğümüzde hiçbiryere sığmayan,kokuşan,korkulan insan cesedini yine toprak kucaklayıp bağrına basıyor değilmi.?Bizim sadık yarimiz gerçekten şairinde dediği gibi kara topraktır.

Selametle kal kardeşim

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum bahar kardeşim çok hoş bir çalışma olmuş.Rabbim böyle çalışmalarını daim ettirsin inşallah.Öldüğümüzde hiçbiryere sığmayan,kokuşan,korkulan insan cesedini yine toprak kucaklayıp bağrına basıyor değilmi.?Bizim sadık yarimiz gerçekten şairinde dediği gibi kara topraktır.

Selametle kal kardeşim

VE ALEYKÜM SELAM KARDESIM

Begendigine Sevindim... Evet Öyle Topraktan Geldik ve Yine Topraga Gidecegiz...
Zamanini Ayirip Okudugun icin ve Güzel Yorumun Icin Tesekkür Ederim

ALLAH´a Emanet Ol

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com
selamun aleykum allah razı olsun güzel bir paylaşım...
evet gerçektende toprak değerli olmasaydı RAHMAN bizleri yaratırmıydı onunla..
..töprak aayıpları örten,RAHMAN"nın nimet ve ihsanında bizlerin yaptıklarına karsın cimri davraanmayan,
...toprak kucaklayan,bütünleyen gönlümüze gözümüze yeşillik veren bizlere yaşamı sevdiren içimize huzur ve sukunet getindir toprak..SELAMETLE
bu arada avtarında çok durgun görünüyon iyisindir inşaALLAH..
SELAM VE DUA İLE

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum allah razı olsun güzel bir paylaşım...

evet gerçektende toprak değerli olmasaydı RAHMAN bizleri yaratırmıydı onunla..
..töprak aayıpları örten,RAHMAN"nın nimet ve ihsanında bizlerin yaptıklarına karsın cimri davraanmayan,
...toprak kucaklayan,bütünleyen gönlümüze gözümüze yeşillik veren bizlere yaşamı sevdiren içimize huzur ve sukunet getindir toprak..SELAMETLE
bu arada avtarında çok durgun görünüyon iyisindir inşaALLAH..

SELAM VE DUA İLE

Ve Aleyküm Selam

Begendigine Sevindim Sagolasin
Elhamdürillah iyiyim cok Sükür Okula Basliycam yeni bir ortam nasil olacak basarabilecekmiyim..... onlarin düsüncesi var sadece... ALLAH Razi Olsun Düsencenden Dolayi
Zamanini Ayirip Okudugun icin ve Güzel Yorumun icin Tesekkür Ederim Okuyan Gözlerine Saglik

ALLAH´a Emanet Ol ALLAH Isini Gücünü Rast Getirsin INSALLAH

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
Ve Aleyküm Selam

Begendigine Sevindim Sagolasin
Elhamdürillah iyiyim cok Sükür Okula Basliycam yeni bir ortam nasil olacak basarabilecekmiyim..... onlarin düsüncesi var sadece... ALLAH Razi Olsun Düsencenden Dolayi
Zamanini Ayirip Okudugun icin ve Güzel Yorumun icin Tesekkür Ederim Okuyan Gözlerine Saglik

ALLAH´a Emanet Ol ALLAH Isini Gücünü Rast Getirsin INSALLAH

bende buyıl ki ösym sınavına girdim sonuç iyi geldi. nasıb olursa işletme okumak istiyorum tabi ben açık öğretim okuyacağım çalışan biir olarak hayırlısı olur inşaALLAH...okula başlıyacağına sevindim ...SELAM VE DUA İLE

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
bende buyıl ki ösym sınavına girdim sonuç iyi geldi. nasıb olursa işletme okumak istiyorum tabi ben açık öğretim okuyacağım çalışan biir olarak hayırlısı olur inşaALLAH...okula başlıyacağına sevindim ...SELAM VE DUA İLE

Tebrik Ederim Cok Güzel Hayirli olsun insALLAH benim kuzenimde isletme okuyor Matematik te iyisin yani... Hem calisir hem okursun Ustam Sen Basarirsin merak etme Basaracagina inan yeter "inanmak basarmanin Yarisidir"
Biraz gec haberim oldu
f_a6m_c030fb5.gif
ama neysehhh....:D saka bi yana cok sevindim ALLAH yolunu acik etsin

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
Tebrik Ederim Cok Güzel Hayirli olsun insALLAH benim kuzenimde isletme okuyor Matematik te iyisin yani... Hem calisir hem okursun Ustam Sen Basarirsin merak etme Basaracagina inan yeter "inanmak basarmanin Yarisidir"

Biraz gec haberim oldu
f_a6m_c030fb5.gif
ama neysehhh....:D saka bi yana cok sevindim ALLAH yolunu acik etsin

matematikte eh işte biraz, okuldayken son senemde sayısal sınıfa aldırmıştım ke ndimi birazda abilerden dersalmıştım o kadar aradan çok zaman geçti hayırlısı olur inşaALLAH ...
açıkçası evdekinlere dahi yeni söyledim sayılır daha doğrusu üç ay içinde okadar çok sınava girdim ki bende şaşırdım geçen ayın içinde ehliyet sınavım vardı şükür çok iyi geçti ve kazandım bügünde direksiyon sınavına girdim inşaALLAH buda iyi bir sonuçla sevindirir beni..
ALLAH razı olsun duanı eksik eyleme
SELAM VE DUA İLE :H

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
matematikte eh işte biraz, okuldayken son senemde sayısal sınıfa aldırmıştım ke ndimi birazda abilerden dersalmıştım o kadar aradan çok zaman geçti hayırlısı olur inşaALLAH ...

açıkçası evdekinlere dahi yeni söyledim sayılır daha doğrusu üç ay içinde okadar çok sınava girdim ki bende şaşırdım geçen ayın içinde ehliyet sınavım vardı şükür çok iyi geçti ve kazandım bügünde direksiyon sınavına girdim inşaALLAH buda iyi bir sonuçla sevindirir beni..
ALLAH razı olsun duanı eksik eyleme

SELAM VE DUA İLE :H

Amin INSALLAH Ustam bu ne enerji sinav-ehliyet MASALLAH ALLAH Emeklerini Zay Eylemisin insALLAH
ALLAH Isini Gücünü Rast Getirsin ALLAH´a Emanet Ol :H

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a,emeğine sağlık güzel kardeşim,
selametle.

lavinya

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımınız çok güzeldi..
teşekkürler...

zeynomis

Kayıtlı Kullanıcı

Sevgili kardeşim ben de açıköğretim işletme mezunuyum.Sana başarılar dilerim.İnşallah uzatmadan bitirirsin.Ben uzatmalara hiç kalmadım.Ama çok sistemli ve düzenli çalışıyodum ben.Her gün bi ders programı yapmıştım ona göre çalışıyodum.BEnim için çok faydalı oldu bu şekilde.SAna bi tavsiyem var okulun verdiği kitaplara çalışırsan kafan karışır.Onlar çok detaya giriyolar.Yardımcı kitaplar var kitapçılar da bulabilirsin.Ben 4 sene onlara çalıştım.Mesela murat,ilkumut, karacan yayınları var.onlara bi bak istersen senin için daha faydalı olacağını düşünüyorum kardeşim...

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
___ B) x B) x B) ____​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt